σπασίματα στα 24p

klamia71

AVClub Addicted Member
5 November 2007
2,384
δεν ξερω αν πρεπει να βαλω αυτο το ποστ εδω η στους προβολεις,
παιζω στον in83 με το media player tis imedian
με τις καρτες γραφικων εχω κανει κατι λιγο ιδιαίτερο

επειδη εχω το κουτι της termaltake που εχει μια μικρη οθονη στην πρόσοψη που ειναι full αναλυσης αναγαστηκα μαζι με την βασικη καρτα γραφικων μου την ati 3850hd να βαλω και μια παλια ati που ειχα , μια χ300 για να μπορεσω να εχω εξοδους για τις οθονες μου ( απο την 3850 παιρνω μια για τον προβολεα και μια για την οθονη του pc) και απο την χ300 παιρνω εξοδο για την οθονη του κουτιου
για να δουλεψουνε ομως αυτες οι 2 καρτες γραφικων πρεπει να εχω drivers απο μια εκδοση και πισω...9,2 νομιζω και πισω
οποτε δεν εχω και πολλες επιλογες να αλλαξω εκδοση.
παρατηρησα λοιπον οτι στη ναναπαραγωγη μιας ταινιας mkv με τη ρυθμιση στους drivers για εξοδο στα 24hz η εικονα μου κανει σπασηματα πανω και κατω στην οθονη,
με τη ρυθμιση στα 60hz τα σπασηματα εξαφανιζονται.
ολες οι mkv ταινιες που εχω ειναι 24p.
ετσι λοιπον δεν μπορω να χρησιμοποιησω τη δυνατοτητα των 24p που εχει ο προβολεας μου....
τι μπορω να κανω/.? αντιμετωπιζει κανεις το ιδιο προβλημα/?

τα σπασηματα δεν τακανει μονομε το imedian αλλα και με οπιοδηποτε αλλο player
σημειωνω οτι χρησημοποιω τον avcore .

Re: σπασηματα στα 24p

καταρχήν πέτα την 2η vga (ειναι που ναι μπλεγμενη η κατασταση, αν μπλεκεις και με τετοια) και βαλε ενα απλο vga σπλιτεράκι (ειχα ενα usb powered των 20 Ευρω παλια για την ιδια χρηση με την δικια σου)

εναλλακτικα δοκιμασε με το Powerstrip να κλειδωσεις στα 23,976 (αν και δεν νομίζω να ειναι αυτο το προβλημα)

Αν βαλω vga spliter θα μπορων να ρυθμισω ομως την αναλυση σε καθε οθονη μιας και η καθε μια εχει διαφορετικη αναλυση η θα μου τα κανε μανταρα?
αν βαλω αλλη μια ιδια με την 3850 και τις κανω crossfire θα μπορω να κανω την ιδια δουλεια με καλυτερες προηποθεσεις ?

Α, ναι, το splitter θα σε περιοριζει στην αναλυση. Πρεπει να δεις αν ''ταιριαζει'' (εμενα παλια ηταν ΟΚ γιατι ειχα 1024*768 και σε TV και σε Monitor Κουτιου).

Με το CF δεν θα εχεις πρόβλημα πάντως απ οτι θυμαμαι.

εγω παιζω με 3 οθονες απο τιν ποιο μικρηγ ανλυση εως τον προβολεα 1080π που εχει τη μεγιστη...οποτε το SPLITER ακυρο.....μενει μονο το cf να κανω κατι....

Αν βαλω vga spliter θα μπορων να ρυθμισω ομως την αναλυση σε καθε οθονη μιας και η καθε μια εχει διαφορετικη αναλυση η θα μου τα κανε μανταρα?
αν βαλω αλλη μια ιδια με την 3850 και τις κανω crossfire θα μπορω να κανω την ιδια δουλεια με καλυτερες προηποθεσεις ?

Στο crossfire, αν λειτουργει με παρομοιο τροπο οπως το sli της nvidia, που μαλλον ετσι θα λειτουργει, οσο ειναι ενεργοποιημενο, τα video outputs της δευτερης καρτας ειναι ανενεργα.. οποτε δεν θα κανει αυτο που θες, μπορεις βεβαια να βαλεις μια δευτερη καρτα ati, 3850 η καποια αλλη, αλλα αρκετα νεα ωστε να υποστηριζεται απο τον ιδιο driver με την 3850, και να μην ενεργοποιησεις το crossfire, απλα να τις εχεις ως δυο ξεχωριστες καρτες.. ετσι λογικα θα πρεπει να σου δουλεψει...

αυτο ειναι το πιο λογικο να κανω....η να περιμενω τις καινουργιες ατι που εχουν 2 εξοδους dvi + 1hdmi και θα βγαζουν και beatstream απο την hdmi....

ειδωμεν....

Καλησπέρα,

Για τις 2 κάρτες που θέλεις να βάλεις δεν θα εκφέρω άποψη.

Όσον αφoρά τώρα τα σπασίματα στα 24 καρέ , το θέμα είναι πολύ περίπλοκο.
Εγώ παιδεύτηκα πάρα πολύ μέχρι να πετύχω εικόνα 24 καρέ χωρίς σπασίματα.

Είναι θέμα καθαρά renderer ,τουλάχιστον στην δική μου περίπτωση.
Για να μην πολυλογω,το μόνο πρόγραμμα που μου δείχνει 24 καρέ χωρίς σπασίματα είναι το mediaportal βάζοντας renderer τον vmr9,οχι τον evr ας έχω vista.

Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί αλλά αυτός ο player με αυτόν τον renderer είναι ο μόνος που δουλεύει.

Βέβαια με κάποιες υποχωρήσεις στα χρώματα και στην φωτεινότητα (μου φαίνεται κάπως σκοτεινη η εικόνα στα mkv).

Δοκίμασε το και πες μας

Last edited:
για να πω την αληθεια δεν ειμαι fun toy mediaportal γιατι παλιοτερα που τον δοκιμασα ειχαι πολλα προβληματα γενικοτερα.. προτιμω το imedian λογω τηλεκοντρολ και το kmplayer logo της καλυτερης εικονας απο ολα τα media player που εχω δοκιμασει

εβαλα το media portal και δεν καταφερα ουτε μια ταινια να παιξω. παρολο που εχω κανει ολες τις ρυθμισεις δεν παιζει τις ταινιες mkv με τιποτα....ασε που το interface του ειναι απεπλιστικα αργο...σερνεται λες και εχω κανενα pc 20ετιας....
οσο για την δευτερη καρτα γραφικων μια πιο καινουργια τυπου ASUS EAH4350 SILENT/DI/512MD2 LP 512MB PCI-E RETAIL που ειναι και αρκετα φθηνη θα υποστιριζεται απο ολους τους τελευταιους drivers?

Δεν χρειαζονται ιδιαιτερες ρυθμισεις.
Απλα παιζε με τον ενσωματωμενο player του portal και βαλε renderer το VMR9 με ολα τα options ON.

τα εγκατεληψα ολα αυτα,,,εβαλα τα 7αρια με το mediacenter7 και plugin - mediabroswer+ ffdshow και παιζουν ολα αψογα!!!