Σπορ και Θέαμα...!!!

Ευχαριστώ Ηλία! Ακρως επίκαιρος, λοιπόν ο Τhom!

Ας καταχραστώ λίγο το χώρο για να ανεβάσω άλλη μία

20120428_Orbea3RacesDay1_23363.jpg by NassosT, on Flickr

Πρόκειται για τον 69χρονο Θανάση Περίδη, ιδρυτικό στέλεχος και πρώην πρόεδρο της ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών) που ήταν και η διοργανώτρια του διημέρου.

Παιχνιδι με ζουμ κατα την εστιαση βλεπω στην τελευταια ή ειναι ΡΡ?

Δοκιμασε και καμμια βινιετα... το σηκωνει και το θεμα και το φοντο...

Νάσο εξαιρετικές προσπάθειες, ίσως το μονόποδο να αποτελεί μια λύση, αλλά γιατί τόσο κλειστά διαφράγματα?

[edit] άκυρο, έπρεπε να πέσει η ταχύτητα κλείστρου αρκετά...:a0210:

Last edited:
Ευχαριστώ Στέλιο. Δε νομίζω ότι το μονόποδο θα μου προσέφερε κάτι, είναι μάλλον θέμα εξάσκησης η υπόθεση panning.

Οι περισσότερες είναι με ταχύτητες 1/20 και 1/30 και το διάφραγμα έπρεπε να κλείσει έως και f/25, τουλάχιστον στην αρχή. Αργότερα έβαλα και πολωτικό οπότε γλίτωσα ένα στοπ, ενώ κάποιες στιγμές συννέφιαζε οπότε έφτανα και στο f/16!
Εκείνο το ND8 που είχα βιαστεί να αγοράσω κάποια στιγμή χρειαζόταν step up ring (72 > 77) το οποίο όλο ξεχνάω να πάω να πάρω! Αλλά και πάλι αν το διάφραγμα άνοιγε πάρα πολύ ίσως θα είχα να αντιμετωπίσω και το θέμα του μειωμένου βάθους πεδίου (αν και στα 17 και στα 28mm ίσως να μην ήταν μεγάλο πρόβλημα). Τόσες πολλές παράμετροι!!! Ας μου απαντήσει κάποιος: πώς το έκαναν την εποχή του φιλμ;;;

Κάτι άλλο που σκέφτομαι :idea: είναι ότι ειδικά ο ποδηλάτης βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, με ταχύτητες από 1/15 έως 1/30 είναι αδύνατον να τον βγάλεις 100% νετ... Μόνο αν τον πιάσεις την στιγμή που δεν κάνει πετάλι, που και αυτό είναι δύσκολο, ειδικά σε αγώνες...

Ναι, σ' αυτό μάλλον έχεις δίκιο!

Ακόμα και 1/60 ίσως να κάνει. Βέβαια το "100% νετ" είναι μάλλον ανέφικτο στο πανινγκ (και δεν είναι και το ζητούμενο νομίζω).

Καλά για πολλά πιστεύω πρέπει να αναρωτιόμαστε εμείς που δεν προλάβαμε ή δεν έχουμε ασχοληθεί με το film, πχ πως έκαναν MF σε αθλητικές διοργανώσεις, κάθε πότε τέλειωναν τα 36άρια και πόση ώρα τους έπαιρνε να τα αλλάξουν κλπ. Γενικά θεωρώ πως οι τότε φωτογράφοι ήταν πιο "pro", δε βασίζονταν σε αυτοματισμούς κλπ που έχουμε εμείς τώρα και τους οποίους αν τους χάσουμε "τα χάνουμε". Αλλά anyway ξεφεύγουμε..

Η 1η που ανέβασες είναι πολύ καλή ΙΜΟ, πολύ πετυχημένο panning.. :antlers:

Ευχαριστώ Ηλία! Ακρως επίκαιρος, λοιπόν ο Τhom!

Ας καταχραστώ λίγο το χώρο για να ανεβάσω άλλη μία

20120428_Orbea3RacesDay1_23363.jpg by NassosT, on Flickr

Πρόκειται για τον 69χρονο Θανάση Περίδη, ιδρυτικό στέλεχος και πρώην πρόεδρο της ΠΕΠΑ (Ποδηλατική Ένωση Παλαιμάχων Αθλητών) που ήταν και η διοργανώτρια του διημέρου.

Αυτοί οι άνθρωποι μας θυμίζουν πόσο μικροί ηλικιακά είμαστε για να μην ασχολούμαστε με τον αθλητισμό! ...

Εξαιρετικά τα panning, είδικά το πρώτο :)

Απάντηση: Re: Σπορ και Θέαμα...!!!

Καλά για πολλά πιστεύω πρέπει να αναρωτιόμαστε εμείς που δεν προλάβαμε ή δεν έχουμε ασχοληθεί με το film, πχ πως έκαναν MF σε αθλητικές διοργανώσεις, κάθε πότε τέλειωναν τα 36άρια και πόση ώρα τους έπαιρνε να τα αλλάξουν κλπ. Γενικά θεωρώ πως οι τότε φωτογράφοι ήταν πιο "pro", δε βασίζονταν σε αυτοματισμούς κλπ που έχουμε εμείς τώρα και τους οποίους αν τους χάσουμε "τα χάνουμε". Αλλά anyway ξεφεύγουμε..

Η 1η που ανέβασες είναι πολύ καλή ΙΜΟ, πολύ πετυχημένο panning.. :antlers:

δλδ εισαι συγουρος οτι ειχαν αντιστοιχο αποτελεσμα τοτε;

και αν ναι σε τι ποσοστο;

H 1η και η 3η είναι πολύ καλές σε panning αλλά όλες έχουν πολύ ωραία χρωματα και είναι ωραία στιγμιοτυπα.

Senna, Ολυμπιακοί Αγώνες του '92 και του '88. Τυχαίο search μέσω google.

Ayrton Senna Mclaren Ford MP4/8 F1. 1993 British GP Silverstone by Antsphoto, on Flickr

2151910468_71182657d2.jpg

250 kph in the rain, Senna 1990 Montreal by World Where You Live, on Flickr

1363330016_c025553072.jpg

658194d1332321919-march-21st-ayrton-senna-da-silvas-birthday-senna-estoril-1985-1.jpg

Ayrton Senna. Lotus 97T. by Wally Llama, on Flickr

esp912.jpg

elf1mp48wet-01.jpg

000802c98ccc092c98a727.jpg

jackie_joyner_kersee_246940a.jpg

Από τον αγώνα του Σαββάτου...

100άδες λήψεις με σκοπό το αξιοπρεπές panning (ας μου πει παρακαλώ κάποιος παλιότερος, πώς διάολο έκαναν panning στην εποχή του φιλμ;), το οποίο αποδείχτηκε πολύ πιο δύσκολο απ' ό,τι φανταζόμουν και στο οποίο σίγουρα θέλω παααααάρα πολύ δουλειά. Εστω κι έτσι, μερικές νομίζω ότι είναι αποδεκτές...

20120428_Orbea3RacesDay1_22954.jpg by NassosT, on Flickr

20120428_Orbea3RacesDay1_23129.jpg by NassosT, on Flickr

20120428_Orbea3RacesDay1_23961.jpg by NassosT, on Flickr

Και ο τερματισμός του 3ου Σιρκουΐ με ένα εντυπωσιακό σπριντ μεταξύ Παναγιώτη Σκυλοδήμου (ΑΕΚ) και Λουκά Καταπόδη (ΑΟ Πήγασος)

20120428_Orbea3RacesDay1_24008.jpg by NassosT, on Flickr

προσωπικά τις βρίσκω πολύ πετυχημένες φωτογραφίες.

δε διαφωνω οτι δεν εβγαιναν, απλα εκει που βγαζει ενας φωτογραφος τωρα σε ενα γεγονος 100 καλες τοτε εβγαζε 5

Εμενα μου αρεσει η 4η γιατι δεν εχει τοσο ενοχλητικο background... ειναι οι περιπτωσεις, που αν φυσικα θελεις αρτίστικη φωτογραφια, πρεπει να κατφυγεις σε κολπα, ειτε με χαμηλο f για θολωμα στο φοντο, ειτε με πανινγκ για τον ιδιο λογο, ειτε να ψαχνεις το καδρο κτλ κτλ. Γενικως ομως, ειναι ενδιαφερουσες, οπως ολες που βαζει ο Νικος, μια και τα θεματά του, ειναι συνηθως ασυνηθιστα :a0210: για τους περισσοτερους απο μας...

racer τελευταιο ακροπολις που ειχα παει ηταν το 2000... με μια ζενιθ... κατι ειχα βγαλει απο φωτογραφιες, αλλα τιποτε δεν ειχα δει απο τον αγωνα... :guitarist: