Σπορ και Θέαμα...!!!

προσωπικά τις βρίσκω πολύ πετυχημένες φωτογραφίες.

Σ ευχαριστώ Βλάσση!

Θα πάει κανένας Acropolis??

Η αλήθεια είναι ότι έχω ψηθεί πολύ, οι φωτογραφίες των ραλλυ είναι πάντα πολύ εντυπωσιακές και θα θελα να δοκιμάσω. Αλλά δεν ξέρω ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ για το πού μπορείς ή/και πρέπει να στηθείς, διαδρομές, οδηγούς, αυτοκίνητα... Δεν έχω, δηλαδή, καμμία απολύτως σχέση με το σπορ! Το μόνο που ξέρω (από αυτά που έχω διαβάσει) είναι ότι η σκόνη (σε μορφή πούδρας) είναι εξοντωτική για φακούς και αισθητήρες!!

Εγώ λογικά θα πάω Πέμπτη 24/5 στο Shakedown στο Λουτράκι. Πιστεύω είναι η καλύτερη μέρα για να πάει κάποιος. Μπορείς να μιλήσεις με τους οδηγούς, να φωτογραφηθείς μαζί τους και να δεις τα αυτοκίνητα από κοντά. Επίσης κάνουν πολλά περάσματα και έχεις αρκετές ευκαιρίες για φωτό. Πέρυσι με τη ΝΕΧ τράβηξα το βιντεάκι.. http://vimeo.com/25582327 Φέτος μόνο φωτό. Αν προσέχεις λίγο δεν τρέχει τίποτα με τη σκόνη κλπ.

μία δοκιμη να βαλω καποιες φωτογραφίες με κίνηση: δεν εχω κανει καμία επεξεργασία οποτε με συγχωρείτε αν χρωματικά δεν ειναι τελειες.
το θεμα μου ειναι ακροβατικα, τραμπλινο, parkour, κτλ.

εχω μία nikon d5100 και φοραει φακό Nikon Nikkor AF-S 35mm f/1.8G DX

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC_0151.jpg
    DSC_0151.jpg
    28.5 KB · Views: 321
  • DSC_0116.jpg
    DSC_0116.jpg
    28.8 KB · Views: 319
Ακροπολις και σκονη ειναι ενα και το αυτο... αν δεν φας σκονη δεν θα ευχαριστηθεις αγωνα.

Αν κινεισαι με μηχανη ειναι πιο ευκολη η ολη διαδικασια. Με καλη οργανωση, μεχρι και τρεις διαδρομες μπορουσες να παρακολουθησεις παλιοτερα, ακομα και με αυτοκινητο. Τωρα με την βενζινη στα υψη, ισως ο κοσμος ειναι λιγοτερος οποτε η μετακινηση θα ειναι πιο ευκολη.

Με σωστο καδραρισμα σιγουρα θα παρεις καλες φωτογραφιες, οποτε δεν ειναι αναγκη να σεκεσαι στα γνωστα σημεια με ολο τον κοσμο, με λιγο περπατημα θα βρεις μια εντυπωσιακη στροφη, ενα αλμα, ενα ντριφταρισμα, μια λακουβα με νερο κτλ. Ουτε χρειαζεται να βγαζεις μονο τους 10 πρωτους οδηγους... και οι υπολοιποι συμμετεχοντες, προσφερουν θεαμα (ειδικα φωτογραφικο)...

Αξιζει και φωτογραφικα και για την εμπειρεια...

dstil δύσκολο το θέμα σου, θες δουλειά - αν και είμαι ο πλέον ακατάλληλος να ασκήσω κριτική στο συγκεκριμένο είδος...

Και εγώ dstil δεν εχω δει και πολλές τέτοιες θα σου έλεγα πάντως ότι σε χρώμα μια χαρά, η κινηση ικανοποιητική ειδικά στις πρώτες το κάδρο σου όμως μάλλον θέλει καλύτερη προοπτική ώστε να φαίνεται το ύψος. Ισως κανα-δυο βηματα πιο πίσω

Την Κυριακή 13 Μαΐου 2012 ο Α.Ο. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ – ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ διοργάνωσε με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας τον ποδηλατικό αγώνα δρόμου «ΣΙΡΚΟΥΙ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ», στις κατηγορίες ΑΝΔΡΩΝ, ΕΦΗΒΩΝ, ΓΥΝΑΙΚΩΝ, ΝΕΑΝΙΔΩΝ, ΠΑΙΔΩΝ, ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ και ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ.

Ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης είναι από τους πιο ταλαντούχους νέους Έλληνες ποδηλάτες και αγωνίζεται με τα χρώματα της επαγγελματικής SP Tableware

dstil, έχεις ωραίο θέμα, συνέχισε την προσπάθεια. Τραβάς κάτι που έχει πολλή ένταση αλλά οι φωτογραφίες είναι "άτονες" και το αδικούν. Είναι θέμα που επιτρέπει να ξεφύγεις λίγο στο ΡΡ για κάτι πιο εντυπωσιακό. Κάπως έτσι θα την έκανα εγώ δηλαδή, δεν ξέρω αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι. Ένα γρήγορο ΡΡ για να δείξω τι εννοώ.

edit.jpg

Νάσο ωραίο κάδρο, λίγο η πινακίδα πίσω σου έχει ξεφύγει.. Ψήσου για Acropolis :slapface:

Νάσο ωραίο κάδρο, λίγο η πινακίδα πίσω σου έχει ξεφύγει.. Ψήσου για Acropolis :slapface:

Σ' ευχαριστώ! Η πινακίδα δε φαίνεται ολόκληρη βρε, το 'χα τσεκάρει!

Για Acropolis ψήνομαι, αλλά προηγείται ο μεγαλύτερος ποδηλατικός Αγώνας της χώρας μας, ο Γύρος Ελλάδας 2012 που φέτος θα γίνει στην Πελοπόννησο. Υπάρχει ένα ενδεχόμενο να είμαι αύριο Κόρινθο για την εκκίνηση, και πιστεύω να μπορέσω να πάω και τουλάχιστον σε άλλο ένα ετάπ μέχρι την Κυριακή που είναι ο τερματισμός.

Σας ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις racer, NtinNton και cacau.

Ναι, φανταζομαι οτι το να παιξω λιγο με επεξεργασία θα τους εδινε αλλο αρωμα. Κατανοητο το παραδειγμα.

Νομιζα οτι η τελευταια φωτογραφία θα σας άρεσε πιο πολύ γιατι φαίνεται οτι το αντικείμενο της εικονας βρίσκεται σε κίνηση καθώς τα πόδια είναι λίγο θολά από την ταχύτητα που έχουν. Αντιθετα οι πρωτες εχουν ακινητοποιησει τελειως την κινηση.
Αλλά μάλλον εκανα λαθος. :ears:
ουφ...έχω διαβασμα να ριξω πολυ μου φαινεται!!!

Το να δωσω προοπτικη το σκεφτηκα αλλα το καδρο δεν μου αρεσε. Δεν ειχε κατι εντυπωσιακο. Έχει το διχτυ και κτιρια στο βαθος που δεν μου αρεσαν.
Νομιζα οτι το να πιανει μεγαλο τμημα της εικονας ο ανθρωπος που κινειται και με φοντο τα συννεφα θα ηταν πιο εντυπωσιακο.
Βαζω ενα παραδειγμα απο κατω.

(ακολουθει το παραδειγμα --> το backround δεν μου αρεσε καθολου για να ανοιξω το καδρο --> αλλά οντως εαν φαινοταν και το τραμπολινο λιγο πιο κατω θα εδινε την πληρη αισθηση του υψους στο οποιο γινοταν η ασκηση)

attachment.php

attachment.php

Attachments

• DSC_0037 (Αντιγραφή).JPG
    DSC_0037 (Αντιγραφή).JPG
    120.3 KB · Views: 461
  • DSC_0033 (Αντιγραφή).JPG
    DSC_0033 (Αντιγραφή).JPG
    116.2 KB · Views: 461
Μια χαρά είναι Ηλία. Αυτό που έχω καταρχήν διαπιστώσει είναι ότι όσο μειώνεται η ταχύτητα κλείστρου τόσο αυξάνει η δυσκολία αλλά ταυτόχρονα γίνεται και πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα!

Πρεπει να βρεις τον καταλληλο συσχετισμο αναμεσα στην ταχυτητα του θεματος και αυτην που θα επιλεξεις στο κλειστρο ωστε να θολωνει ωραια το φοντο. Αν το θεμα σερνεται, πρεπει να βαλεις αργη ταχυτητα οποτε παραμονευει και το blur...

Σε ενα θεμα για πανινγκ σε πουλια, ελεγε καποια πραγματα για τη σωστη σταση του σωματος και οτι... αρχιζουμε τις ληψεις απο γωνια περιπου 45 μοιρων, σταματαμε μολις περασει απο την ευθεια μπροστα μας, αλλα ακολουθουμε με το σωμα μας την κινηση του θεματος για λιγο ακομη (κατι σαν το follow through απο το σουτ στο μπασκετ αν γνωριζει καποιος)...

Με σερβο εστιαση και ριπη, πιστευω θα εχουμε καποιες πετυχημενες ληψεις, ειτε σε ποδηλατο, ειτε σε μηχανες, ειτε σε στιβο κτλ. Δεν εχω ξεκαθαρισει ακομα ομως, αν πρεπει να εχουμε εστιαση μονου σημειου ή ολα ενεργα (η κανον μου δεν εχει 3D εστιαση και αλλα τετοια κολπα)...