Σπορ και Θέαμα...!!!

Λοιπον, ο Ηλιας εχει δικιο.

Σε τετοιο μεγεθος δεν φαινεται ο θορυβος, που φυσικα δεν ειναι και υπερβολικος. Θυμιζω ειναι με την 40D σε ISO1250.

Η ρυθμιση ηταν σε -1/3EV, την οποια πεστε με οπως θελετε, αλλα δεν εχω καταφερει να την αλλαξω. Δεν εχω ψαξει και παρα πολυ φυσικα, μονο στο μενου. Στην περιπτωση μας δεν ασχοληθηκα με τη λογικη οτι θα κερδιζα ταχυτητα. Τελικα με επαιρνε για μικροτερες ταχυτητες.

Η επεξεργασια ηταν με το Lightroom, οχι πολυ σχολαστικη. Αποθορυβοποιηση γυρω στο 50%, οξυτητα στο 30-40 και μασκα γυρω στο 70%. Αυτο το κανω σχεδον στανταρ, οταν εχω ψηλα ISO. Η αποθορυβοποιηση, δειχνει εντυπωσιακη, αλλα τα κανει ολα λασπη. Σε 1:1 φαινεται πολυ εντονα, σε μεγεθος οθονης καθολου.

Aπο εκει και περα παιδευτηκα με το WB που κατεληξα (για αυτες που ειναι μεσα στον αγωνιστικο χωρο) σε 4500 και τιντα στο +20. Βρηκα διαφορες απο σημειο σε σημειο, μπορει να ειναι η ιδεα μου, θελω να το ψαξω λιγο.

Θελω να ανεβασω μερικα RAW, για τον Ηλια και οποιον αλλο θελει αλλα το Yousendit εχει αλλαξει τακτικη. Για πεστε κατι αλλο.

860fd2738a6ab70eec625e191b3cf12651d0dbafb5413952d5380633c5fc44286g.jpg

Last edited:
Και μια δική μου προσπάθεια απο το 5x5 που παίζω κάθε εβδομάδα. Δυστυχώς ο φωτισμός του γηπέδου δεν είναι και ότι καλύτερο και αναγκάστηκα να ανεβάσω iso. Η λήψη έγινε με τον Sigma 70-300 APO-DG, 1/125,f4,iso3200, 70mm. Θεωρώ πως ίσως χρειαζόταν ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα κλείστρου, αλλά θα έβγαινε αρκετά πιο σκοτεινή. Τα σχόλια φυσικά πάντα ευπρόσδεκτα! Και τελικά χάσαμε και στον αγώνα. :firstprize:

imgp3453.jpg

δυστηχως η ανεβαζεις ISO η αποκτας φωτεινοτερο φακο..οι επιλογες δεν ειναι αλλες σε τοσο δυσκολες συνθηκες φωτισμου.

Αν ειχες 2.8 φακο θα ηταν καλυτερα τα πραγματα οπως επισης αν και η μηχανη σου τραβαει ανετα σε 6400 ISO..

κυριακη πρωι, με σιγμα 105μμ/φ2,8 ολες
[/IMG]

Συνεφιασμενη μαλλον ε? Ωραιες ειναι, κανενα πανινγκ δοκιμασες?

Πιο ωραια η τριτη λογω καθαροτερου φοντου

Last edited:
ναι ειχε συνεφια, φοβομασταν μη βρεξει, και βγηκαμε και κυριακι πρωι 10-11 περιπου, για να μην εχει κηνηση, και να μην εχει υγρασια. Γενικα δοκιμαστικες ηταν με κατι φιλους μηχανοβιους, paning δεν δοκιμασα, next time:)

καλησπέρα!Περισσότερο για κοινοποίηση και λιγότερο για το φωτογραφικο ενδιαφερον, δείτε εδώ http://www.marca.com/2010/04/11/fut...3cfb919b51a9429493e0061fac6380c1&t=1271021604 πως η ισπανική εφημερίδα MARCA, δίνει την δυνατότητα να βγάλεις αναμνηστική φωτογραφία του εαυτού σου, σε κάποιον αγώνα που έχεις παρακολουθήσει(όλα αυτά φυσικά όχι στο Ελλαντα, αλλά στην Ισπανία...)
ΥΓ:Οι δικές μας κάμερες, γιατί όταν ειναι να δείξουν την φάτσα κανενός ρεμαλοπιθήκου χούλιγκαν, πάντα βγάζουν θολή εικόνα??

Μ' αρέσουν, ειδικά η πρώτη φωτό με τα λάστιχα σε πρώτο πλάνο και το χρώμα της που είναι λίγο πιο moody.

Γράφετε, βρε παιδιά, και κανένα στοιχείο φακού, μηχανής,exif ,έτσι γιά να εμπλουτίζουμε τις εμπειρίες μας!

Exif υπάρχει σε όλες τις φωτό, μπορείτε να τα δείτε με το Exif Viewer add-on για τον Firefox.

Όλες είναι με Nikon D300 + Nikkor AF-S 80-200mm f2.8