Spotify με dac ερωτηση

Totsipaki

Supreme Member
27 February 2007
5,054
Κατεβασα το Spotify στο mac μου.
Προσπαθησα να το κανω να παιξει μεσω του dac μου (Mytek 192dsd dac - firewire) αλλα δεν τα καταφερα τουλαχιστον μεσα απο τις ποτιμησεις του spotify.

Λοφικα γινεται, μαλλον κατι μου διαφευγει. Μπορει κανεις να βοηθησει;

Ευχαριστω.

Κατεβασα το Spotify στο mac μου.
Προσπαθησα να το κανω να παιξει μεσω του dac μου (Mytek 192dsd dac - firewire) αλλα δεν τα καταφερα τουλαχιστον μεσα απο τις ποτιμησεις του spotify.

Λοφικα γινεται, μαλλον κατι μου διαφευγει. Μπορει κανεις να βοηθησει;

Ευχαριστω.

Εκανες εγγραφή μέσω facebook ή λογαριασμού κανονικά;

Σου δείχνει πως παίζει κι απλώς δεν ακούγεται ή δεν παίζει καν;

Παιζει μια χαρα απο τα ηχεια του mac αλλα δεν καταφερα στις ππροτιμησεις του να βρω επιλογη για εξντερικο ντακ. Σε φορουμ του εωτερικου διαβασα οτι γινεται γιαυτο ανοιξα το νημα μπας και με φωτισει καννας πιο προωχρημενος στο θεμα.

Important information for Mac OS X 10.5

Every so often improvements that we need to make to Spotify push the application beyond the capabilities of some older computers or operating systems.

The next update to Spotify desktop will affect Macs running OS X version 10.5.

Will you be able to continue to be able to use Spotify ?

Yes. For some time to come you will be able to use Spotify on your Mac OS X 10.5. However, the operating system will no longer be officially supported, and Spotify may not receive further updates.

For more information on using Spotify with OS X 10.5.8 please click here.

We’re really sorry if you’re affected by this change, and hope you will continue to enjoy Spotify on your Mac.

https://support.spotify.com/gr/learn-more/faq/#!/article/Important-information-for-Mac-OS-X-10-5

Καμια σχεση αφου οπως εγραψα τρεχω 10.8.5 και οχι 10.5.8 πως μαλλον θα καταλαβες

Αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα στο PC, δούλευε μιά χαρά το Spotify απο την κάρτα ήχου του PC αλλά από ένα Musiland DAC που έχω δεν έπαιζε γιατί το Spotify δεν σου δίνει την δυνατότητα να επιλέξεις την συσκευή ήχου την οποία θα χρησιμοποιήσει το Spotify. Προφανώς χρησιμοποιεί την default του υπολογιστή σου και αγνοεί τις άλλες συσκευές που μπορεί να διαθέτεις. Σε μιά βιαστική έρευνα που έκανα, ο μόνος τρόπος που βρήκα είναι η χρήση ενός plugin που λέγεται Equalify. Αυτό είναι ένα equalizer plugin το οποίο έχει τη δυνατότητα να επιλέγεις την συσκευή ήχου που θα χρησιμοποιήσει το Spotify. Απενεργοποίησα στο plugin το equalizer και το χρησιμοποίησα μόνο για να επιλέξω την συσκευή ήχου. Με αυτό τον τρόπο το Spotify παίζει μιά χαρά με το Musiland DAC. Ίσως και στο MAC να είναι παρόμοιο το πρόβλημα που δεν σου επιτρέπει να ακούσεις μουσική από το DAC.
Πάντως είναι κρίμα μιά τόσο δημοφιλής υπηρεσία να μην σου παρέχει μιά το στοιχειώδη ευκολία, να επιλέγεις την συσκευή ήχου που θα χρησιμοποιήσει και να αναγκάζεσαι να κάνεις αλχημείες για να το καταφέρεις.

Είμαι σίγουρος οτι στο κοντινό μέλλον θα το διορθώσουν. Λοιπόν καλά το μυρίστηκα οτι δέν εκτός απο με αλχημεία..
Περιμένω κάνναν μακ "γκουρού" για ξεστράβωμα και απο αύριο που θα έχω μάτια και μυαλό (πεθαίνω απο την νύστα) θα το ψάξω και μόνος μου λιγάκι απο το Web..

Καμια σχεση αφου οπως εγραψα τρεχω 10.8.5 και οχι 10.5.8 πως μαλλον θα καταλαβες

:flipout:Οκ,έκανα νοητικό αναριθμητισμό!
Αν απενεργοποιήσεις την εγγενή συσκευή ήχου του Mac (αν γίνεται στο Mac,δεν ξέρω) για να το αναγκάσεις να πάει στην Mytec;
Ή αν συνδέσεις την Mytec μέσω usb αντί για firewire;Έτσι κι αλλιώς στα 160 kBPs παίζει,δεν ψάχνουμε ποιότητα.

Εε λοιπόν αφού φαγωθήκατε ξαναανέβηκα στην σπηλιά και το δοκίμασα. Όταν επιλέγω το Mytek σαν audio device μου πετάει "the selected audio device does not have an audio control built in" και δεν ακούγεται τίποτα απο πουθενά, αλλα ούτε και το Μytek παιρνει χαμπάρι αλλαζοντας δειγματιληψια στην οθόνη του. Μόλις επιλέξω την κάρτα ήχου του Mac παίζει μιά χαρά απο τα ηχεία του λάπτοπ. Αυτιά.

Kατ' αρχάς ευχαριστώ για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Απο ότι συμπέρανα μια τέτοια διαδικασία δεν θα είχε και τόσο νόημα αφου μετα την αυτονόητη συμβουλή που μου συστάθηκε πρίν σμπέρανα οτι το Spotify με το Mytek δεν τα βρίσκουν και πολύ..
Πάντως αν το έκανα και με το mytek ξεσυνδεμένο θα έπαιζε κανονικά απο τα ηχεία χωρίς κάποια διαδικασία σωστά;