Εγω φιλε malakudi δεν εχω τον dreambox.Aλλα αν τον ειχα και τις κατεβαζα θα ελεγα στον τεχνικο της TBS να παει να παραιτηθει.
Ειναι τεχνικος,δεν ξερει και επιμενει ?
@malakudi ειναι ομως πολυ παρξενο φιλε μου αυτο γιατι βαση των τεχνικων στοιχειων ακομα και στην σελιδα που εδωσες ποιο πριν αυτο δεν γινετε
εσυ που εξετασες ομωρφα τα τσιπακια και με λεπτομερεια πως το αντιλαμβανεσαι αυτο?
εγω λεω τα κατεβαζει μηπως ο δεκτης σου εχει ενα επιπλεον τσιπακι μεσα λεω εγω τωρα
εντομεταξυ το θεμα τρεχει απο εχτες υπαρχουν πολλα παιδια που εχουν τον δεκτη δεν θα επρεπε να αντιδρασουν να μας γεμισουν με φωτογραφιες απο καναλια
δεσμης (dvb-s2) κατω των 1000 sr
ολα αυτα μου προκαλουν λιγο εντυπωση
Ας ανεβασουν φωτο να τις στειλεις στον τεχνικο της ΤBS.
Αν κατεβαζει ο Dreambox τοτε λεει ψεμματα ο τεχνικος.
Επειδή τώρα ειδα το θέμα, μπορώ το απόγευμα να δοκιμάσω καποια απο τα feed που αναφέρετε στον dreambox 8000 και να σας πω.
Παντως οι dreambox ειναι δεκτες που βελτιώνονται και με το λογισμικό. Ο 8000 πλέον μου φορτώνει σε dvb-s τα πάντα, δηλαδή με symbol rate απο 1000 μέχρι 45000 και ενω στις αρχές φόρτωνε κάποια ρώσικα με symbol rate 44950 αλλά τα έδειχνε με πολλά παγώματα, το τελευταίο διάστημα τα δείχνει άψογα και αυτά (προφανώς με τους πλέον πρόσφατους drivers). Πιστεύω λοιπόν ότι γενικά δεν είναι μόνο θέμα τιούνερ αλλά και σωστής λογισμικής υποστήριξης.
Νομίζω έχετε ξεφύγει λίγο.
Δε λέει κανείς ψέματα.
α. Ο τεχνικός της TBS αναφέρεται στα specs που δίνει η ίδια η dream multimedia για να δείξει πως ο περιορισμός που έχει το προϊόν του (αδυναμία λήψης σε χαμηλά SR σε DVB-S2) είναι κοινότυπος. Απλώς τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τουλάχιστο στις συγκεκριμένους συνδυασμούς που δοκιμάσαμε.
β. Όπως αποδείχτηκε από τη δοκιμή μου είναι όντως κοινότυπος αυτός ο περιορισμός σε dvb-s2 tuners για pc, αφού κανένα από τα τέσσερα που δοκίμασα δε τα κατάφερε.
γ. Το ότι άλλοι δεν έχουν κάνει αναφορές οφείλεται στο παραπλανητικό τίτλο του θέματος. Επίσης δεν έχουν όλοι κινητά πιάτα.
δ. Δε προσπαθεί κανείς να συγκαλύψει αδυναμίες του dm800. Απλώς το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα 5-10 feeds και τις 1-2 μόνιμες συχνότητες με χαμηλό SR σε DVB-S2 είναι μηδαμινό. Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με αυτά.
ε. Δεν έχει κάποιο επιπλέον τσιπάκι ο dm800. Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως εξής: τα spec του demodulator είναι από 10-30 Msymbols/sec σε DVB-S2. Από κει και πέρα, εκτός των specs μπορεί να δουλεύει, μπορεί και όχι. Δεν υπάρχει εγγύηση αν δουλεύει δηλαδή.
Στην ουσία μες στον υπολογιστή μου έχω έναν (dm 800) που δουλεύω κομμάτι από το hardware του σε windows
αλλα ειναι στα πολωνικα αν δεν κανω λαθοςDwa ostatnie chipy są już zaktualizowanymi konstrukcjami, stworzonymi po przejęciu Conexanta przez NXP. CX24132 charakteryzuje się wyjątkowo niskim zużyciem energii (1W przy napięciu 3,3V), co rzutuje na niskie wydzielanie ciepła i stabilność pracy. Izolacja pomiędzy kanałami wynosi 65dB, współczynnik szumów na poziomie 10dB, zakres częstotliwości wejściowej 925 - 2175 MHz, a poziom sygnału od -23 do -69dBm.
CX24117 to odświeżona wersja, w której poszerzono możliwości odbioru serwisów w DVB-S2. Z dotychczasowego zakresu 10 - 30 Msps udało się przejść do 2 - 36 Msps (w DVB-S oczywiście od 1 do 45 Msps). Dostępne jest pełne wsparcie DiSEqC, wraz z układami obrotowymi. Poprawiono stabilność, co owocuje mniejszą liczbą błędów przy odbiorze strumieni DVB-S2 przez dłuższy okres czasu.
διαβασε και αυτο και πες μου ποια θεωρεις καλυτερα χαρακτιριστηκα
αλλα ειναι στα πολωνικα αν δεν κανω λαθος
πιστευεις οτι η Τevii εχει σχεση ειναι συγγενης με τα παραπανω χαρακτιριστικα μεσα στο quote
Τα διάβασα τα πολωνέζικα μέσω google translate. Λέει πως το 24132 (dual tuner) και το 24117 (dual demodulator) υποστηρίζουν 2-36. Όμως αν κατεβάσεις από το internet το pdf για το 24117, πάλι έχει 10-30 για τα 8PSK. Πάντως αυτά τα δύο τσιπάκια (24132, 24117) είναι πάνω στην TBS 6980 που επίσης έχω και θα δοκιμάσω σύντομα.
Η tevii έχει τελείως διαφορετικό demodulator, της εταιρείας Montage.
Λοιπόν δοκίμασα κι εγω και ο dm8000 φορτώνει και δείχνει κανονικά την συχνότητα που ανέφερε ο Malakudi, δηλαδή 21.6Ε-11555Η-5000-3.4 DVB-S2 QPSK με τα 4 λιβανέζικα
Την αλλη συχνότητα στις 7 ανατολικά δεν μου την φόρτωσε, ίσως όμως να μην εκπέμπει συνεχώς...
Το πιάτο ειναι 2.4μ αλλά δεν έχει σχέση αυτό παρα μόνο αν η λήψη ήταν οριακή λόγω αδύναμου σήματος (αυτά ειναι ισχυρά)
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.