SR 4936 7E KAI 10E και dream

Kατι τετοιο (σαν φωτο) θα ηταν προτιμοτερο

dsc01197.jpg

dsc01202.jpg

επειδη βλεπω πολοι μπορουν το παρουν το θεμα στραβα πρωσοπικα για εμενα μακαρι και ο dreambox να κατεβασει διαφορες τετοιες συχνοτητες

το βασικο ειναι οτι κανοντας μια αναζητηση μεσα σε διαφορες σελιδες κανεις μα κανεις απο τις περισσοτερες εταιριες δεν εχει στην σελιδα του καποια σοβαρα τεχνικα χαρακτιρηστικα

@ για τον φιλο malacudi θα ηθελα οποτε εχει χρονο να μου κανει ενα test στην 6980
η ακομα αν καποιος εχει να προτηνει μια αλλη που να εχει αυτα τα χαρακτιριστιστικα θα του ειμουν υποχρεος

(DVB-S2) 2 - 36 Msps

(DVB-S )1 do 45 Msps

ευχαριστω

Εγω φιλε malakudi δεν εχω τον dreambox.Aλλα αν τον ειχα και τις κατεβαζα θα ελεγα στον τεχνικο της TBS να παει να παραιτηθει.
Ειναι τεχνικος,δεν ξερει και επιμενει ?

@malakudi ειναι ομως πολυ παρξενο φιλε μου αυτο γιατι βαση των τεχνικων στοιχειων ακομα και στην σελιδα που εδωσες ποιο πριν αυτο δεν γινετε
εσυ που εξετασες ομωρφα τα τσιπακια και με λεπτομερεια πως το αντιλαμβανεσαι αυτο?

εγω λεω τα κατεβαζει μηπως ο δεκτης σου εχει ενα επιπλεον τσιπακι μεσα λεω εγω τωρα

εντομεταξυ το θεμα τρεχει απο εχτες υπαρχουν πολλα παιδια που εχουν τον δεκτη δεν θα επρεπε να αντιδρασουν να μας γεμισουν με φωτογραφιες απο καναλια
δεσμης (dvb-s2) κατω των 1000 sr
ολα αυτα μου προκαλουν λιγο εντυπωση

Ας ανεβασουν φωτο να τις στειλεις στον τεχνικο της ΤBS.
Αν κατεβαζει ο Dreambox τοτε λεει ψεμματα ο τεχνικος.

Νομίζω έχετε ξεφύγει λίγο.

Δε λέει κανείς ψέματα.

α. Ο τεχνικός της TBS αναφέρεται στα specs που δίνει η ίδια η dream multimedia για να δείξει πως ο περιορισμός που έχει το προϊόν του (αδυναμία λήψης σε χαμηλά SR σε DVB-S2) είναι κοινότυπος. Απλώς τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τουλάχιστο στις συγκεκριμένους συνδυασμούς που δοκιμάσαμε.
β. Όπως αποδείχτηκε από τη δοκιμή μου είναι όντως κοινότυπος αυτός ο περιορισμός σε dvb-s2 tuners για pc, αφού κανένα από τα τέσσερα που δοκίμασα δε τα κατάφερε.
γ. Το ότι άλλοι δεν έχουν κάνει αναφορές οφείλεται στο παραπλανητικό τίτλο του θέματος. Επίσης δεν έχουν όλοι κινητά πιάτα.
δ. Δε προσπαθεί κανείς να συγκαλύψει αδυναμίες του dm800. Απλώς το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα 5-10 feeds και τις 1-2 μόνιμες συχνότητες με χαμηλό SR σε DVB-S2 είναι μηδαμινό. Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με αυτά.
ε. Δεν έχει κάποιο επιπλέον τσιπάκι ο dm800. Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως εξής: τα spec του demodulator είναι από 10-30 Msymbols/sec σε DVB-S2. Από κει και πέρα, εκτός των specs μπορεί να δουλεύει, μπορεί και όχι. Δεν υπάρχει εγγύηση αν δουλεύει δηλαδή.

Να συμπληρώσω πως μετά από έρευνα στο internet και η Skystar HD2 (aka Twinhan VP-1041) έχει πρόβλημα με τα χαμηλά SR σε DVB-S2.

Εμένα η άποψη μου είναι ότι όποιος θέλει να δει χαμηλά (dvb-s2) δέσμη που πραγματικά είναι λίγες οι συχνότητες και κυρίως feed

Τα ξεχνά τα μηχανάκια είτε είναι κάρτες είτε είναι δέκτες και προσπαθεί να βρει μηχανάκια με προδιαγραφές που ανέφερα

Σε αυτό είμαι απόλυτος

Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα γιατί ένα μηχάνημα μπορεί να έχει αυτές τις προδιαγραφές αλλά να έχει άλλα προβλήματα η μοιομενες δυνατότητες
Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο dreambox δεν μοιονετε αφού έχει υποστήριξη για θέματα που άλλοι δέκτες δεν μπορούν να τα κάνουν

Γενικά όλοι δεκτές απευθινοντε σε διαφορετικά άτομα και όταν αγοράζουμε το πρώτο μέλημα μας είναι τι θέλουμε

Επειδή τώρα ειδα το θέμα, μπορώ το απόγευμα να δοκιμάσω καποια απο τα feed που αναφέρετε στον dreambox 8000 και να σας πω.
Παντως οι dreambox ειναι δεκτες που βελτιώνονται και με το λογισμικό. Ο 8000 πλέον μου φορτώνει σε dvb-s τα πάντα, δηλαδή με symbol rate απο 1000 μέχρι 45000 και ενω στις αρχές φόρτωνε κάποια ρώσικα με symbol rate 44950 αλλά τα έδειχνε με πολλά παγώματα, το τελευταίο διάστημα τα δείχνει άψογα και αυτά (προφανώς με τους πλέον πρόσφατους drivers). Πιστεύω λοιπόν ότι γενικά δεν είναι μόνο θέμα τιούνερ αλλά και σωστής λογισμικής υποστήριξης.

Επειδή τώρα ειδα το θέμα, μπορώ το απόγευμα να δοκιμάσω καποια απο τα feed που αναφέρετε στον dreambox 8000 και να σας πω.
Παντως οι dreambox ειναι δεκτες που βελτιώνονται και με το λογισμικό. Ο 8000 πλέον μου φορτώνει σε dvb-s τα πάντα, δηλαδή με symbol rate απο 1000 μέχρι 45000 και ενω στις αρχές φόρτωνε κάποια ρώσικα με symbol rate 44950 αλλά τα έδειχνε με πολλά παγώματα, το τελευταίο διάστημα τα δείχνει άψογα και αυτά (προφανώς με τους πλέον πρόσφατους drivers). Πιστεύω λοιπόν ότι γενικά δεν είναι μόνο θέμα τιούνερ αλλά και σωστής λογισμικής υποστήριξης.

Πραγματικά θα ήταν ενδιαφέρον να δοκιμάσεις και εσύ γιατί αν θυμάμαι καλά έχεις ένα πο τα ποιο μεγάλα κάτοπτρα στη χωρά μας(διόρθωσε με αν κάνω λάθος)
Γενικά να δούμε κατά πόσο παίζει ρόλο το μέγεθος του κατόπτρου με τις προδιαγραφές των Tuner

Νομίζω έχετε ξεφύγει λίγο.

Δε λέει κανείς ψέματα.

α. Ο τεχνικός της TBS αναφέρεται στα specs που δίνει η ίδια η dream multimedia για να δείξει πως ο περιορισμός που έχει το προϊόν του (αδυναμία λήψης σε χαμηλά SR σε DVB-S2) είναι κοινότυπος. Απλώς τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, τουλάχιστο στις συγκεκριμένους συνδυασμούς που δοκιμάσαμε.
β. Όπως αποδείχτηκε από τη δοκιμή μου είναι όντως κοινότυπος αυτός ο περιορισμός σε dvb-s2 tuners για pc, αφού κανένα από τα τέσσερα που δοκίμασα δε τα κατάφερε.
γ. Το ότι άλλοι δεν έχουν κάνει αναφορές οφείλεται στο παραπλανητικό τίτλο του θέματος. Επίσης δεν έχουν όλοι κινητά πιάτα.
δ. Δε προσπαθεί κανείς να συγκαλύψει αδυναμίες του dm800. Απλώς το ενδιαφέρον που υπάρχει για τα 5-10 feeds και τις 1-2 μόνιμες συχνότητες με χαμηλό SR σε DVB-S2 είναι μηδαμινό. Σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με αυτά.
ε. Δεν έχει κάποιο επιπλέον τσιπάκι ο dm800. Εγώ το αντιλαμβάνομαι ως εξής: τα spec του demodulator είναι από 10-30 Msymbols/sec σε DVB-S2. Από κει και πέρα, εκτός των specs μπορεί να δουλεύει, μπορεί και όχι. Δεν υπάρχει εγγύηση αν δουλεύει δηλαδή.

Εμενα δεν με ενδιαφερουν ουτε οι PC cards, ουτε ο Dreambox.
Tα φορουμ ομως περα απο τις αλλες λογικες, εχουν και αυτη.
Να αναφερονται πραγματα γυρω απο τα Δορυφορικα προιοντα που διαθετουμε.
Το αν τα μαγαζια που αγοραζουμε μας παρεχουν και τις πληροφοριες που θα επρεπε ειναι αλλο θεμα,διαφορετικο.
Το τι κανει και ο τεχνικος της ΤΒS ειναι και αυτο ενα θεμα.
Εγω παντως δυσκολευομαι να βγαλω συμπερασμα.

Η ερώτηση του teomad απαντήθηκε, η κάρτα που έχει της TBS δε μπορεί να συντονιστεί σε χαμηλά SR, όπως και όλες οι κάρτες pc που δοκιμάσαμε.

Το δεύτερο συμπέρασμα είναι πως αν και ο DM800 στα επίσημα spec του λέει πως δεν υποστηρίζει χαμηλά SR σε DVB-S2, στην πραγματικότητα υποστηρίζει (τουλάχιστο αυτά που δοκιμάσαμε).

Τι άλλο συμπέρασμα θες να βγάλεις;

Λοιπόν, έχω μερικά στοιχεία ακόμα.

Όντως ο dreambox DM800 έχει το Conexant CX24116 demodulator. Μάλιστα το firmware της Conexant είναι μέσα στο αρχείο alps_bsbe2.ko
Όντως η ίδια η Conexant δίνει σαν specs αυτά που αναφέρει η dream multimedia στο site της.
Πως λοιπόν είναι δυνατόν να δουλεύει στο dreambox; Εκτιμώ πως έχει να κάνει με νεότερο firmware που οι οδηγοί των καρτών στα windows δεν έχουν. Επειδή στο linux μπορώ να φορτώσω τα νεότερα firmware, θα δοκιμάσω πάλι και θα σας πω.

Μία σελίδα με όλα τα firmware για CX24116 είναι εδώ: http://allrussian.info/thread.php?threadid=98587

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά γιατί αν μέσο software και linux το τσιπακι αυτό αλλάζει(συμπεριφορά) γιατί όχι και εγώ να φτιάξω ένα partition linux και να ελέγχω από εκεί την κάρτα
Στην ουσία μες στον υπολογιστή μου έχω έναν (dm 800) που δουλεύω κομμάτι από το hardware του σε windows
Να πω εδώ ότι η κάρτα σε dvbs δέσμες τα πηγαίνει πολύ καλά
Επίσης η δέσμη 9874 (dvb-s2) εγώ νομίζω ο 800 την κλειδώνει γιατί κι εγώ την κλειδώνω άνετα
Βεβαία αυτή η συγκεκριμένη είναι πολύ κοντά στο1000 sr

Στην ουσία μες στον υπολογιστή μου έχω έναν (dm 800) που δουλεύω κομμάτι από το hardware του σε windows

Αυτό δεν είναι ακριβές, το μόνο κοινό της κάρτας σου με τον DM800 είναι ο demodulator. Demodulator είναι το τσιπ εκείνο που παίρνει το σήμα από το tuner και το μετατρέπει στο ψηφιακό αντίστοιχό του. Μπορεί ο συνδυασμός tuner/demodulator που έχει η κάρτα σου να μη καταφέρει ποτέ να δουλέψει σε χαμηλά SR, ενώ στον DM800 ο συνδυασμός CX24116 demodulator με ALPS tuner να αποδίδει καλύτερα. Ή μπορεί και να είναι καθαρά θέμα firmware ή οδηγών. Ορισμένες απορίες μας θα λυθούν μόλις κάνω τη δοκιμή με linux.

σωστο αυτο

να προσθεσω οτι θα ειχε ενδιαφερον τι κανουν οι κλωνοι 800 σε αυτο το θεμα καθως και ο Ip box που προανεφαιρες

Κοίτα τι βρίσκει κανείς αν ψάχνει. Οι κάρτες της Tevii ενσωματώνουν το demodulator της Montage M88DS3000 , το οποίο υποστηρίζει:

- QPSK, 8PSK, 16APSK και 32APSK !!!
- Maximum symbol rates are: 45 Msps for QPSK and 8PSK; 36 Msps for 16APSK and 28 Msps for 32APSK
- Blind Scan !!!

http://www.montage-tech.com/Product_DS3000_2.htm

http://cinch83.blog.de/2009/12/15/partial-software-blindscan-on-pc-with-tevii-7577493/

Παραγγέλνω άμεσα μία Tevii!!!

διαβασε και αυτο και πες μου ποια θεωρεις καλυτερα χαρακτιριστηκα
Dwa ostatnie chipy są już zaktualizowanymi konstrukcjami, stworzonymi po przejęciu Conexanta przez NXP. CX24132 charakteryzuje się wyjątkowo niskim zużyciem energii (1W przy napięciu 3,3V), co rzutuje na niskie wydzielanie ciepła i stabilność pracy. Izolacja pomiędzy kanałami wynosi 65dB, współczynnik szumów na poziomie 10dB, zakres częstotliwości wejściowej 925 - 2175 MHz, a poziom sygnału od -23 do -69dBm.
CX24117 to odświeżona wersja, w której poszerzono możliwości odbioru serwisów w DVB-S2. Z dotychczasowego zakresu 10 - 30 Msps udało się przejść do 2 - 36 Msps (w DVB-S oczywiście od 1 do 45 Msps). Dostępne jest pełne wsparcie DiSEqC, wraz z układami obrotowymi. Poprawiono stabilność, co owocuje mniejszą liczbą błędów przy odbiorze strumieni DVB-S2 przez dłuższy okres czasu.
αλλα ειναι στα πολωνικα αν δεν κανω λαθος

πιστευεις οτι η Τevii εχει σχεση ειναι συγγενης με τα παραπανω χαρακτιριστικα μεσα στο quote

Λοιπόν δοκίμασα κι εγω και ο dm8000 φορτώνει και δείχνει κανονικά την συχνότητα που ανέφερε ο Malakudi, δηλαδή 21.6Ε-11555Η-5000-3.4 DVB-S2 QPSK με τα 4 λιβανέζικα
Την αλλη συχνότητα στις 7 ανατολικά δεν μου την φόρτωσε, ίσως όμως να μην εκπέμπει συνεχώς...
Το πιάτο ειναι 2.4μ αλλά δεν έχει σχέση αυτό παρα μόνο αν η λήψη ήταν οριακή λόγω αδύναμου σήματος (αυτά ειναι ισχυρά)

διαβασε και αυτο και πες μου ποια θεωρεις καλυτερα χαρακτιριστηκα
αλλα ειναι στα πολωνικα αν δεν κανω λαθος

πιστευεις οτι η Τevii εχει σχεση ειναι συγγενης με τα παραπανω χαρακτιριστικα μεσα στο quote

Τα διάβασα τα πολωνέζικα μέσω google translate. Λέει πως το 24132 (dual tuner) και το 24117 (dual demodulator) υποστηρίζουν 2-36. Όμως αν κατεβάσεις από το internet το pdf για το 24117, πάλι έχει 10-30 για τα 8PSK. Πάντως αυτά τα δύο τσιπάκια (24132, 24117) είναι πάνω στην TBS 6980 που επίσης έχω και θα δοκιμάσω σύντομα.

Η tevii έχει τελείως διαφορετικό demodulator, της εταιρείας Montage.

Τα διάβασα τα πολωνέζικα μέσω google translate. Λέει πως το 24132 (dual tuner) και το 24117 (dual demodulator) υποστηρίζουν 2-36. Όμως αν κατεβάσεις από το internet το pdf για το 24117, πάλι έχει 10-30 για τα 8PSK. Πάντως αυτά τα δύο τσιπάκια (24132, 24117) είναι πάνω στην TBS 6980 που επίσης έχω και θα δοκιμάσω σύντομα.

Η tevii έχει τελείως διαφορετικό demodulator, της εταιρείας Montage.

ακριβως το δευτερο τσιπακι κανει ολη τη δουλεια δινει υποβοηθηση στο αλλο

και ειμαι σιγουρος οτι θα πετυχεις με την 6980 φοβερα πραματα αλλα πραγματικα περιμενω το τεστ

ομως και αυτη που βρικες πρεπει να την εξετασουμε

η 6980 ειναι ακριβη καρτα περιπου 160 +(αλλα μαλλον αξιζει τα λεφτα της)
το θεμα ειναι πως θα κανουμε και ενα τεστ με την αλλη

Λοιπόν δοκίμασα κι εγω και ο dm8000 φορτώνει και δείχνει κανονικά την συχνότητα που ανέφερε ο Malakudi, δηλαδή 21.6Ε-11555Η-5000-3.4 DVB-S2 QPSK με τα 4 λιβανέζικα
Την αλλη συχνότητα στις 7 ανατολικά δεν μου την φόρτωσε, ίσως όμως να μην εκπέμπει συνεχώς...
Το πιάτο ειναι 2.4μ αλλά δεν έχει σχέση αυτό παρα μόνο αν η λήψη ήταν οριακή λόγω αδύναμου σήματος (αυτά ειναι ισχυρά)

προσπαθησε οποια αλλη δεσμη θελεις εκτος απο αυτη

αυτη τη δεσμη την εχω βαλει σε μια αλλη κατηγορια ερχεται με παρα πολυ ευκολο τροπο και θα ελεγα αυτην να μην την βαλουμε στα τεστ

σαφως και αυτη η δεσμη ερχετε κοντρα συμφωνα με την dreambox multimedia γιατι πολλα παιδια ειπατε την κατεβαζετε επομενος ειναι ερωτημα εδω