SSD σε Macbook pro: Μαγεία!

Re: SSD σε Macbook pro: Μαγεια!

Κρατα το λειτουργικο που εχει ο δευτερος (αυτος που εχεις στη θεση του dvd).
Δούλεψε με το λειτουργικο που εχει ο ssd για καποιο διαστημα και αν δε σου κανεις κανεις εκκινηση απο τον δευτερο
και βλεπεις τι θα κανεις με αλλον (τωρα που εμαθες τη δουλια)

και οταν κανεις μεταφορα files, folders κλπ μεταξυ δισκων (η και partitions - με επιφυλαξη αυτο) αυτα γινονται copy, δηλαδη εξακολουθουν να φαινονται οπως πριν

Μιας που βγήκε το el capitan, είναι σοφό μετά το clean install του λειτουργικού να επαναφέρω itunes library, apps κλπ απο time machine ή θα "φέρει" και σκουπίδια μαζί στην επαναφορά οπότε είναι προτιμότερο να περαστούν τα apps απο την αρχή?

Να ζητήσω και πάλι την συμβουλή σας..
Στην θέση του dvd είχα βάλει σκληρό 1tb ο οποίος γέμισε.
Πήρα άλλον, 2tb, αλλά το ερώτημα έχει ως εξής.
Ποια είναι η πιο σωστή διαδικασία για copy paste?
Από time machine φαίνεται πιο σωστο(μιας και στον δίσκο που θέλω να αλλάξω έχω εκτός των άλλων την library του photos και το Dropbox) αλλά για 1tb φαντάζομαι θα αργήσει πολύ.
Θα μπορούσα πχ να μπουτάρω από USB, να έχω μέσα τους δυο σκληρους(παλιό και νέο) και να κάνω copy paste.
Είναι όμως σωστή αυτή η διαδικασία;

Δημήτρη, όπως κ να το κάνεις, λόγω μεγέθους θα αργήσει.
Εφόσον δεν είναι ο κύριος δίσκος με το λειτουργικό σου, τότε μπορείς με αντιγραφή των αρχείων σου να κάνεις την δουλειά σου.
Εάν το λειτουργικό μετά δεν δει την βιβλιοθήκη των φωτογραφιών σου, τότε από τις επιλογές απλά του υποδεικνύεις που είναι.

Για να είμαι ειλικρινής έτσι το σκεφτόμουν αλλά είπα να ρωτήσω μην κάνω πατάτα..
Θεωρώ οτι θα γίνει η δουλειά μου πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια με "εσωτερικό" copy paste παρά μέσω time machine.
Ευχαριστώ Μιχάλη.

Επίσης κάτι ακόμα.
Έβαλα τον δίσκο σε ένα pc για να του κάνω firmware update πριν τον δουλέψω.
Το Samsung magician τον αναγνώρισε κανονικά κι είδε ότι δεν χρειάζεται update.
Όμως τον δίσκο δεν τον βλέπει το pc και σε κάποιο από τα tasks του Samsung magician όπου κάνεις secure erase φαίνεται ότι ο δίσκος είναι σε freeze mode.
Το ότι δεν τον βλέπει το pc είναι γιατί δεν είναι φορμαρισμένος ή έχει να κάνει με το freeze mode που δεν έχω ιδέα τι είναι;
Ρωτάω γιατί σ´εναν παραπλήσιο Samsung νομίζω-χωρίς να είμαι σίγουρος- ότι το pc τον είχε δει κανονικά και δεν υπήρχε ένδειξη freeze mode στο Samsung magician..

Χωρίς να γνωρίζω το εν λόγω πρόγραμμα της Samsung, εφόσον ο δίσκος δεν είναι partitioned, λογικά δεν τον βλέπει το windows λειτουργικό.
Θα πρέπει βέβαια να τον βλέπει ως συσκευή στην hardware λίστα του.
Αυτό μην σε νοιάζει όμως. Θα τον κάνεις format κ θα παίζει κανονικά.

Μετά από χρόνια που έχω το macbook pro μου, είπα να του κάνω μια τονωτική ένεση, οπότε του έβαλα έναν ssd samsung 850 evo 500gb.
Εντάξει....
Τρελή αναβάθμιση !!
Έγινε σφαίρα.
Κ ο δίσκος που αντικατέστησα δεν ήταν αργός, αφού του είχα βάλει γρήγορο wd black edition.
Με προβλημάτισε λίγο η μεταφορά του windows partition (bootcamp) αλλά τελικά με το winclone ήταν πανεύκολο κ αυτό επίσης.

Γεια σας,

δεν έχω macbook pro αλλά mac mini mid 11. Σκέφτομαι να του βάλω έναν ssd προς αντικατάσταση του 500GB σκληρού που έχει. Πρέπει να προσέξω κάτι στις προδιαγραφές του; Σκεφτόμουν για τον SSD SAMSUNG MZ-75E500B/EU 850 EVO SERIES

Μιά χαρά είναι .Θα δείς τεράστια βελτίωση .
Στο δικό μου το mini του 11 τον αντικατέστησα και πήγαινε πολύ-πολύ καλλίτερα .
Αν θέλεις βέβαια αγοράζεις και ένα ειδικό αντάπτορα και βάζεις και το παλιό που έχεις ,δηλαδή θα έχεις 2 σκληρούς τον ssd +hdd

Σωστό είναι το βίντεο ,αλλά μια που θα το ανοίξεις, πάρε και ένα σπρέι αέρα και καθάρισε το φουρφούρι και την εξαγωγή στο πίσω μέρος .
Το φουρφούρι με προσοχή

σε ένα iMac 2011 λένε μπορείς να βάλεις το SSD στην θέση του DVD για να γίνει FUSION.
Λέει τιποτα το Fusion ή καλύτερα να βάλω ενα 256gb SSD στην θέση του μαμά δίσκου?
Θα χρειαστώ κάποιον thermal sensor σε αυτήν την περίπτωση, σωστά ?

σε ένα iMac 2011 λένε μπορείς να βάλεις το SSD στην θέση του DVD για να γίνει FUSION.
Λέει τιποτα το Fusion ή καλύτερα να βάλω ενα 256gb SSD στην θέση του μαμά δίσκου?
Θα χρειαστώ κάποιον thermal sensor σε αυτήν την περίπτωση, σωστά ?

Άλλαξε μόνο δίσκο.
Άσε το fusion.