SSD σε Macbook pro: Μαγεία!

Re: SSD σε Macbook pro: Μαγεια!

Σκέψου και τη λύση του Fussion Drive αν τελικά βάλεις έναν SSD σε συνδυασμό με τον HDD. Αν δηλαδή δεν έχεις κάποιον συγκεκριμένο λόγο να θες δύο ξεχωριστά volumes δίσκων. Το λειτουργικό θα τους βλέπει σαν έναν, και αρκετά έξυπνα θα έχει ότι χρησιμοποιείς συχνά στον ssd και τα υπόλοιπα στον hdd. Το δουλεύω από την αρχή του χρόνου και δεν έχει διαφορά από έναν σκέτο ssd (αφού στην ουσία αυτός δουλεύει πιο πολύ).

Μια βοήθεια παρακαλω πολυ

Εκανα την αλλαγή του δίσκου, εγκατέστησε το λειτουργικό, μου ζήτησε το password (που είχα βάλει κάποτε) για να κανω log in, το οποιο δεν μπορω να θυμηθώ με τίποτα...

ακολουθησα αυτόν τον οδηγό :
http://www.macyourself.com/2009/08/03/how-to-reset-your-mac-os-x-password-without-an-installer-disc/

Φτάνω στο βήμα 7, αλλα μετα δεν...

Τελικώς τον αλλαξα χρησιμοποιώντας το cd εγκατάστασης

έχει δοκιμάσει κανένας στο forum αυτόν τον δίσκο σε macbook pro

http://www.amazon.co.uk/Samsung-Bas...e=UTF8&qid=1386175046&sr=8-1&keywords=ssd+1tb

έχω ένα Mid 2012 και θέλω να ξέρω αν θα κάνω την αγορά αν θα δω διαφορά. Έχω ήδη βάλει εναν 1tb 5400.

Οπως καταλαβαίνεται δεν θα ήθελα να πέσω κάτω απο 1tb λόγο πολλών δεδομένων που δεν θέλω να τα έχω σε εξωτερικο δίσκο.

μια απορια γιατι σκεφτομαι την εγκατασταση ενος SSD σε ενα macbook pro, early 2011.

Screen_Shot_2014_10_06_at_17_01_57.png

Screen_Shot_2014_10_06_at_17_02_42.png

βλεπω οτι ενω ειναι SATA 3 και οι δυο θυρες, η μια εχει Negotiated Link Speed 1,5 Gigabit (super drive)
ενω η αλλη Negotiated Link Speed 3 Gigabit (σκληρος δισκος)

δεν θα επρεπε να ειναι τουλαχιστον η συνδεση με τον σκληρο δισκο Negotiated Link Speed 6 Gigabit;

Ο drive είναι sata 1 και ο δισκος sata 2 προφανως.

Άρα καποια μ@λ@κι@ θα εχει γίνει..

Υπαρχει τροπος να το διορθωςω;

Το MacBook Pro ειναι ενα 15" με i7 στα 2.00 GHz και 4GB DDR3 (1333), early 2011.

Και κατι ακομα, ποιος ειναι ο πιο εύκολος τροπος να προσθέσουμε usb3 στο MacBook;

Άρα καποια μ@λ@κι@ θα εχει γίνει..

Υπαρχει τροπος να το διορθωςω;

Το MacBook Pro ειναι ενα 15" με i7 στα 2.00 GHz και 4GB DDR3 (1333), early 2011.

Και κατι ακομα, ποιος ειναι ο πιο εύκολος τροπος να προσθέσουμε usb3 στο MacBook;

Αν ο δισκος που εχει να το χαρχαλο των 5400, πιθανότατα να μην εχει γινει καν μαλακια και να είναι οντως sata ii.

Σε κάθε περιπτωση, δεν αξίζει να ασχοληθείς. Και sata 1 να επαιζε είναι υπεραρκετο για τον μηχανικό δισκο.

Όταν βαλεις ssd (sata 3) θα παει στα 6.

SSD σε Macbook pro: Μαγεια!

Αν ο δισκος που εχει να το χαρχαλο των 5400, πιθανότατα να μην εχει γινει καν μαλακια και να είναι οντως sata ii.

Εδω σε έχασα.. Αν εννοείς
"... ειναι το χαρχαλο των 5400,"
Τοτε ναι, ο δίσκος ειναι στις 5400, η apple ειναι γνωστή για τις τσιγκουνιές :p

Ειναι καλή η λύση του fusion drive (ενας ssd με τον απλο μηχανικό των 5400?) η ενωςη των drive γίνεται με software;

Εδω σε έχασα.. Αν εννοείς
"... ειναι το χαρχαλο των 5400,"
Τοτε ναι, ο δίσκος ειναι στις 5400, η apple ειναι γνωστή για τις τσιγκουνιές :p

Ειναι καλή η λύση του fusion drive (ενας ssd με τον απλο μηχανικό των 5400?) η ενωςη των drive γίνεται με software;

Ναι, αυτό εννοουσα.

Το fusion είναι software λύση.

Αν δε σε ενδιαφερει ο ελεγχος, που είναι τα data δλδ, είναι μια λυση.

Προσωπικά το ''φοβάμαι''.....

SSD σε Macbook pro: Μαγεια!

Ειναι κατι σαν raid0 και αν χτυπηςει ενας δίσκος, χάνουμε τα δεδομένα και απο τους 2 δισκους;

Το που ειναι τα δεδομένα δεν με ενδιαφέρει αρκεί να μην ιςχυει το παραπανω..

Ειναι κατι σαν raid0 και αν χτυπηςει ενας δίσκος, χάνουμε τα δεδομένα και απο τους 2 δισκους;

Το που ειναι τα δεδομένα δεν με ενδιαφέρει αρκεί να μην ιςχυει το παραπανω..

Αν δεν κανω λαθος είναι κατι σαν (smart) jbod.

Δλδ αν χτυπησει ο ενας, δεν τα χανεις όλα.

Χανεις μόνο ότι ηταν στον δισκο αυτόν.

Αλλα δεν ξερεις τι είναι στον κάθε δισκο.

Δεν μπορεις να πεις πχ ''αυτά θα τα εχω στον ssd'' (που είναι λιγότερο πιθανόν να χτυπησει).

Αν δεν κανω λαθος είναι κατι σαν (smart) jbod.

Δλδ αν χτυπησει ο ενας, δεν τα χανεις όλα.

Χανεις μόνο ότι ηταν στον δισκο αυτόν.

Αλλα δεν ξερεις τι είναι στον κάθε δισκο.

Δεν μπορεις να πεις πχ ''αυτά θα τα εχω στον ssd'' (που είναι λιγότερο πιθανόν να χτυπησει).

πιο πολυ σε dumb jbod μου κανει..
απο οσα καταλαβαινω, ειναι ενα συνδυασμός raid0 (σε ταχυτητα) με την "προστασια" που παρεχει ενα απλο προγραμμα που ενωνει τους δισκους πχ drive bender.. απο οτι το jbod που αν χτυπησει ενας δισκος χανεις τα δεδομενα απο ολους τους δισκους του pool.

απο οτι το jbod που αν χτυπησει ενας δισκος χανεις τα δεδομενα απο ολους τους δισκους του pool.
ναι, σωστα, λαθος μου

https://www.youtube.com/watch?v=_rGtbMOsuXA

σχετικα με το trim, διαβασα οτι η apple ειναι πολυ επιλεκτικη στους SSD που θα λειτουργει το TRIM.
οι samsung και συγκεκριμενα ο νεος Samsung 850 PRO υποστηριζει trim;
η σειρα evo 840 ξεπερασε το προβληματα με τα παλια αρχεια; κυκλοφορησε το firmware που διορθωνει το προβλημα;

αν και δεν βλεπω λογο πλεον να επιλεγει καποιος τον evo αντι του νεου 850 Pro (με 10 χρονια εγγυηση)..

απο θεμα συμβατοτητας SSD στα mac, ειναι οντως οι OCZ;

https://www.youtube.com/watch?v=_rGtbMOsuXA

σχετικα με το trim, διαβασα οτι η apple ειναι πολυ επιλεκτικη στους SSD που θα λειτουργει το TRIM.
οι samsung και συγκεκριμενα ο νεος Samsung 850 PRO υποστηριζει trim;
η σειρα evo 840 ξεπερασε το προβληματα με τα παλια αρχεια; κυκλοφορησε το firmware που διορθωνει το προβλημα;

αν και δεν βλεπω λογο πλεον να επιλεγει καποιος τον evo αντι του νεου 850 Pro (με 10 χρονια εγγυηση)..

απο θεμα συμβατοτητας SSD στα mac, ειναι οντως οι OCZ;

διαβασε εδώ: http://www.theinquirer.net/inquirer...emite-disables-third-party-ssd-driver-support
γενικά
apple way or the hi way
για την ώρα δε μπορώ να σου προτείνω non-apple-ssd

ΥΓ. o 840 evo έχει ξεπεράσει το πρόβλημα

Αυτό που κάνανε είναι πολύ χοντρό.. Πρέπει να έχουν μπει χιλιάδες 3rd party SSDs σε Macbooks. Όλοι αυτοί έχουν πρόβλημα (δηλαδή δεν μπουτάρουν τα μηχανήματά τους?!?) ή απλά όποιοι έχουν προσπαθήσει να ενεργοποιήσουν το trim μέσω 3rd party λογισμικού;

Δυςτυχως η τωρινή apple κανει οτι μπορει να χάσει τους πελάτες που κοιτάνε το value for money και ψάχνουν τροπους να κανουν οικονομικά την δουλεια τους.

Τελικά θα κανω upgrade μονο σε μνήμη και ο ssd θα περιμένει μεχρι να βρεθεί λυςη.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αυτό που κάνανε είναι πολύ χοντρό.. Πρέπει να έχουν μπει χιλιάδες 3rd party SSDs σε Macbooks. Όλοι αυτοί έχουν πρόβλημα (δηλαδή δεν μπουτάρουν τα μηχανήματά τους?!?) ή απλά όποιοι έχουν προσπαθήσει να ενεργοποιήσουν το trim μέσω 3rd party λογισμικού;

Νομιζω το δεύτερο. Απλα δεν λειτουργει το trim. Αν ειναι το πρώτο ειναι epic fail.