Stab HH 120 επιτελους το κραταω!!!

satnick

AVClub Addicted Member
6 September 2008
2,275
Επειτελους το απεκτησα σημερα το πρωι σε λιγες μερες και φωτο απο το install στην ταρατσα για να δουμε θα τα καταφερω!?!-bye-

Attachments

• P7230164.jpg
    P7230164.jpg
    79.6 KB · Views: 44
  • P7230165.jpg
    P7230165.jpg
    66.8 KB · Views: 25
  • P7230169.jpg
    P7230169.jpg
    79.4 KB · Views: 36
  • P7230174.jpg
    P7230174.jpg
    93.3 KB · Views: 50
  • P7230204.jpg
    P7230204.jpg
    87.8 KB · Views: 88
Μεσα στο rar σας εχω κι' αλλες foto με το moter τα μπηχλημπιδια και το αρκετα καλο manual που περιγραφει αρκετα καλα την εγκατασταση οπως και το πινακακι με τους αριθμους των προεγκατεστημενων δορυφ. που εχει το μοτερ!
http://www.MegaShare.com/1275612
pass:avclub.gr

Εάν δεν ανοίξει upload Files θα υπάρχει πάντα πρόβλημα
Επίσης τα αρχεία θα σβήνονται με τον καιρό και θα χάνονται οι πληροφορίες
Το forum γνώμη μου είναι πρέπει να είναι σαν βιβλίο κλειστό και οπότε το χρειαζόμαστε να το ανοίγουμε για να βρίσκουμε τις τεχνικές πληροφορίες
Σήμερα ο φίλος έδωσε το stamp και με αναγκάζει εμένα(άθελα του βέβαια) να μπω εκεί στα zsharenet και mega share και δεν ξέρω και εγώ που θα κολλήσω και κανά ιο
Τέλος πάντων η δορυφορική είναι και αρχεία υποστήριξης των δεκτών και δορυφορικων προιοντων πώς να το κάνουμε δηλαδή έτσι είναι

Last edited:
Καταρχας εγω δεν ειμαι premium πουθενα και σε κανενα site τυπου rapidshare κ.τ.λ. οπωτε βρισκω ενα οποιο να νε και ανεβαζω τα αρχεια μου για να σας τα προβαλω τωρα αμα ειστε premium σε καποιο site τετοιου ειδους δεν εχετε παρα να μου πειτε ποιο ειναι και να σας ανεβαζω τα αρχεια!

Οχι ακομα παιδια οταν το φτειαξω θα ανεβασω και foto!

Παιδια απο αυριο θα αρχισει το παιχνιδι αν και το αργησα αρκετα ξερω οτι το latitude του μοτερ ειναι 41 στην περιοχη μου απο εκει και μετα σε ποιον δορυφ στοχευω και σε ποιο νουμερο βαζω το elevation στο πιατο??!

Πας www.dishpointer.com, βρίσκεις την περιοχή σου και επιλεγεις στο Motorizes Systems το μοτερ σου. Απο κάτω σου δίνει όλες τις πληροφορίες για το στήσιμο με όλα τα απαραίτητα νούμερα. Εγώ αυτό ακολούθησα και ρύθμισα το πιάτο... (έχω ακόμα να κάνω μικροδιορθωσεις αλλά αυτες δεν οφείλονται στην έλλειψη πληροφορίας αλλά στην έλλειψη χρόνου:) )
Καλή επιτυχία!!!!

Δεν εχω καταλαυει ακομα το site!
Questions:!
1.Σε τι δορυφ. κεντραρω πρωτα τελικα και που βλεπω που στο site!
2.To elevation του πιατου που παει τελικα?
Και παλι Thanks!

Newlynx και παλι ευχαριστω για το site και να πω οτι σημερα με τον firefox δεν δουλευει παρα μονο explorer

Last edited:
Ομως το μοτερ λογικα παντα δεν εχει εναν δορυφ. κεντρο στον οποιο βασιζοντε ολοι οι αλλοι!?
Δηλαδη το δικο μου μοτερ μεσα στο manual εχει εναν πινακα με τους εγκατεστημενους δορυφ. που εχει μεσα το μοτερ εγω που πρεπει να το βαλω πρωτο δορυφ. για να κεντραρι σωστα ολους τους δορυφ??
Αυτο ρωταω δηλαδη σε ποιον sat το κεντραρω πρωτα??
Και μετα δεν μπορω να βρω ακομα σε τι θεση μπαινει το elevation του πιατου!!
Συγγνωμη εαν γινομαι κουραστικος αλλα ειμαι παντελως ασχετος με το θεμα ταρατσα!!
Και παλι Ευχαριστω και συγγνωμη για την πιεση αλλα εαν γινεται Γρηγορα γιατι κατα τις 5.00 ανεβενω ταρατσα και επεισης νομιζω οτι το κεντρο πρεπει να ειναι η ο Astra στις 23 ή ο Badr στις 26!
Και παλι Ευχαριστω και συγγνωμη για την ταλεπωρια!!-bye-

Last edited:
Καλα ειμαι μπουμπουνας sorry κεκτιμενη ταχυτητα τωρα ειδα για το elevation του dish αν και δεν εχω καταλαβει ακομα το story με τις πραξεις τωρα θα δω και παλι sorry!

Ασε το άρθρο και δες καλυτερα το dishpointer.
Αν είσαι Αθήνα χρησιμοποιείς τον Astra 19.2 για βοήθεια στο κεντράρισμα.

Στο dishpointer κοίτα τα στοχεία στο Dish Setup Data.
Το Motor Latitude αφορά την κλιση του μοτερ, οποτε και βάζεις το νουμερο που αντιστοιχεί στην περιοχή σου. Εναλλακτικά χρησιμοποιείς το Declination Angle αν έχεις τέτοια κλιμακα στο μοτερ.
Το Dish Elevation αφορά την κλίση του πιάτου, οπότε και βάζεις το αντίστοιχο νούμερο στο πιάτο.
Φροντίζεις το πιάτο να κοιτά νότια εκει που ορίζει το Azimuth (magn) με τη βοήθεια μιας πυξίδας.
Καλό είναι να έχεις τηλεόραση και δέκτη μαζί στην ταράτσα γιατί εγώ έχω δορυφορική κάρτα και παιδεύτηκα για να τα καταφέρω.
Υπομονή και θα τα καταφέρεις.

Τα τελευταια News!!
Λοιπον ανεβηκα ταρατσα καθαρισα τον τοπο που ηταν μεσα στην μαυριλα και αρχισα να αλφαδιαζω γιατι το πιατο επειδη το ειχα single το ειχα βαλει οπως-οπως για να ειμαι ok με τον Astra στις 19.2!
Απο εκει και περα αρχισε το μαρτυριο επειδη η ταρατσα ηταν στραβη ολη την μερα σημερα εκει την χαλασα ολη την ωρα εσφηγκα τα στριφονια και μολις το ενα πηγαινε ποιο μεσα απο το αλλο πεταγοταν το ουπα εξω σε καπια φαση ειχα φτασει να το κανω καμια 15αρια φορες σε ενα σημειο μου ηρθε να το πεταξω απο τον ακαλυπτο!!-bye-
Αλλα κατευηκα πριν απο λιγο κατω πανευτηχης γιατι με δυο ρεταλια απο ενα παλιο κουρτινοξυλο ανεβασαν λιγο την μια πλευρα και το πιατο απο τελια κολοφ***** ηρθε και εκατσε στο αλφαδι ακριβος εβαλα και το πιατο πανω για ολο το βραδυ δοκιμαστηκα και το πρωι εαν δεν εχει παει βολτα θα ειναι εκει παντος η βαση ειναι βραχος και ολα ειναι ρολοι και παλι thanks newlynx βρηκα τελικα τις συντεταγμενες και ολα ok!
Αυριο foto για ολο το forum και οι τελευταιες εξελιξεις απο την ταρατσα μου!!
-bye--bye--bye-

Σημερα η μερα πηγε σχεδον στραφη εκτος και αν μεχρι το απογευμα που θα ξαναανεβω μου εχετε λυσει τις αποριες καταρχην το dishpointer με βοηθησε αλλα οι μοιρες του πιατου ηταν λαθος για να πιασω τον Astra το ανεβοκατευασα λιγο μεχρι που απο 24 που ελεγε το dishpointer το εφτασα 32 για να πιασω Astra μετα απο οτι καταλαβα τωρα εκανα την αλλη μπουρδα το μοτερ εχει μεσα απο τον δεκτη την επιλογη goto 0 εκει δηλαδη που ειχα κεντραρη τον Astra 19.2 αλλα απ' οτι καταλαυα το μοτερ στο 0 εχει καποιον αλλον δορυφ. ή εκει πρεπει να κεντραρω εγω καποιον συγκεκριμενο γιατι οταν πηγα στο πινακακι ειδα οτι ο Astra 19.2 ειναι στην θεση 2 στην μνημη του μοτερ και ετσι μπερδευτικα ακομα περισσοτερο μεχρι που σε ενα σημειο το μοτερ εκανε του κεφαλιου του και γυρναγε οπου ηθελε προφανος για να βρει σημα plz δωστε σημειο ζωης ολοι γιατι παρασκευη-σαββατο φευγω και μετα απο Σεπτεμβρη δεν θα προλαβενω να κουνηθω!!
Αφηστε τσαμπα το δεσημο με τα καλωδια μουρχετε να βαλω τα κλαματα!!!-bye-

Attachments

• DSC01417.jpg
    DSC01417.jpg
    93.4 KB · Views: 47
  • DSC01416.jpg
    DSC01416.jpg
    98.8 KB · Views: 49
  • DSC01415.jpg
    DSC01415.jpg
    67.1 KB · Views: 52
  • DSC01414.jpg
    DSC01414.jpg
    79.6 KB · Views: 49
  • DSC01419.jpg
    DSC01419.jpg
    63 KB · Views: 45
Επεισης ξεχασα να πω τι μαλλον συμβενη οταν λοιπον εκανε τα τρελα του το μοτερ του πατησα να παει στο 0 και μετα το τραβηξα απο το ρευμα για να μην αρχισει να ξαναγυρναει ελα μου ομως που τελικα δεν θα γυρναγε αλλα τελικα θα κεντραρε καλυταρα στο 0 και εγω το ειδα ετοιμο κεντραρισμενο με το ματι και ετσι εγκατεστησα σαν single τον Astra και μολις το ξαναβα λοιπον στο ρευμα και δεν δουλευε γιατι αυτο γυρησε ακριβος στο 0 και απο 99 σημα που ειχα πηγε ξαφνικα 74-77 και λεω οχ!
Τι εγινε και πριν λιγο το πηρα χαμπαρι οτι μαλλον αυτο θα ειναι!!