Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

Νασαι καλά ρε Luxilla, γιατί σε λίγο θα αρχίσω να αισθάνομαι και τύψεις που άνοιξα το θέμα.

Είσαι αρκετό καιρό μέλος στο forum για να γνωρίζεις οτι ήταν ρίσκο απο την πρώτη στιγμή αυτό το ευφλεκτο νήμα.

Ξέρεις το ίδιο απολαμβάνω μουσική απο το το "μικρό" μου σύστημα όσο και απο το μεγάλο που είναι τέτρα με πενταπλάσιας τιμής, αυτό δεν σημαίνει οτι είμαι τρελλός η κάτι άλλο που ξόδεψα τόσα λεφτά, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω απο ακουστή, μάλλον κάνει μπάμ.
Το πόσο ουσιαστική και καθοριστική είναι η διαφορά αυτή για να απολάυσει κανείς μουσική το συζητάω, αλλα αφου μπόρεσα (στην τρίχα..) να το αποκτήσω όμως δεν δέχομαι προσωπική κριτική για αυτό αφού είναι το μεράκι μου.

Με την ίδια λογική και εγώ θα ήμουν ιδιαίτερα προκατειλημένος πρίν την ακρόαση ενός πανάκριβου dac, να πώ την αμαρτία μου και τώρα σκεύτομαι οτι αποκλείεται να διακιολογήσει την τιμή του στα αυτιά μου ακόμα και σε ένα υπέρ αποκαλυπτικό σύστημα (απαραίτητη προυπόθεση για σωστή και δίκαιη αξιολόγηση μιας τόσο "απόλυτης" συσκευής κάτι που πολοί αγνοούν)
Βεβαίως αν οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές μου ήταν 25.000 πιθοανότατα να είχα άλλη άποψη η μικρότερη προκατάληψη ;) αυτό είναι κάτι που δεν θα το μάθω ποτέ και δεν με πειράζει καθόλου.

Να είστε καλά παιδιά και καλές ακροάσεις!-bye-

Last edited:
Ακριβώς, χόμπι είναι…
Αλλά αυτά τα άτιμα τα ηλεκτρονικά, είναι που χάνουν πιο γρήγορα την αξία τους δυστυχώς ΙΜΗΟ
Κάθε δυο χρόνια έχουμε εξελίξεις σε όλους τους τομείς.

Έτσι είναι, οι εξελίξεις στα ψηφιακά τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός...
Βέβαια αυτό μόνο καλό είναι αφού έτσι "εκδημοκρατίζονται" και οι επιδόσεις τους και γίνονται πιό προσιτές στο ευρύ κοινό.

Υπάρχουν πολλά player η dacs των ενός ενάμισι εώς τριών χιλιάδων σήμερα που πρίν δέκα δεκαπέντε χρόνια θα στοίχιζαν βασιλικά λύτρα..

Βέβαια σταθερή αξία πάντα θα είναι μια άρτια υλοποίηση στην τροφοδοσία και στο αναλογικό στάδιο οι οποίες πάντα θα καθορίζουν τις επιδόσεις σε ποσοστό πάνω απο το ήμισυ αλλα και το κόστος που ανεβάζουν πάντα αισθητά.:grandpa:

Last edited:
Απάντηση: Re: Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

Ακριβώς, χόμπι είναι…
Αλλά αυτά τα άτιμα τα ηλεκτρονικά, είναι που χάνουν πιο γρήγορα την αξία τους δυστυχώς ΙΜΗΟ
Κάθε δυο χρόνια έχουμε εξελίξεις σε όλους τους τομείς
Η όποια αναβαθμισιμότιτα των dac συνήθως έχει όρια
Και αυτό είναι που κάνει και πιο εύκολη την εμφάνιση νέων οικονομικών λύσεων

Μια χαρά φαίνεται να το διασκεδάσατε!

Παίδες από τι πηγές τα ταΐσατε ? Βλέπω μπόλικες στη φωτογραφία.

Koίταξε το Medea ήταν 8 χρόνια στη κορυφή, ακόμα και τώρα το παλαιό σκοτώνει. Κάτι που δείχνει ότι υπάρχουν ορισμένα μηχανήματα που ειναι διαχρονικά ή έστω πιο διαχρονικά από άλλα! Πηγή αν εννοείς transport είχαμε μόνο ένα Macbook με Amarra.

Είσαι αρκετό καιρό μέλος στο forum για να γνωρίζεις οτι ήταν ρίσκο απο την πρώτη στιγμή αυτό το ευφλεκτο νήμα.

Ξέρεις το ίδιο απολαμβάνω μουσική απο το το "μικρό" μου σύστημα όσο και απο το μεγάλο που είναι τέτρα με πενταπλάσιας τιμής, αυτό δεν σημαίνει οτι είμαι τρελλός η κάτι άλλο που ξόδεψα τόσα λεφτά, η διαφορά είναι κάτι παραπάνω απο ακουστή, μάλλον κάνει μπάμ.
Το πόσο ουσιαστική και καθοριστική είναι η διαφορά αυτή για να απολάυσει κανείς μουσική το συζητάω, αλλα αφου μπόρεσα (στην τρίχα..) να το αποκτήσω όμως δεν δέχομαι προσωπική κριτική για αυτό αφού είναι το μεράκι μου.

Με την ίδια λογική και εγώ θα ήμουν ιδιαίτερα προκατειλημένος πρίν την ακρόαση ενός πανάκριβου dac, να πώ την αμαρτία μου και τώρα σκεύτομαι οτι αποκλείεται να διακιολογήσει την τιμή του στα αυτιά μου ακόμα και σε ένα υπέρ αποκαλυπτικό σύστημα (απαραίτητη προυπόθεση για σωστή και δίκαιη αξιολόγηση μιας τόσο "απόλυτης" συσκευής κάτι που πολοί αγνοούν)
Βεβαίως αν οι μηνιαίες καθαρές αποδοχές μου ήταν 25.000 πιθοανότατα να είχα άλλη άποψη η μικρότερη προκατάληψη ;) αυτό είναι κάτι που δεν θα το μάθω ποτέ και δεν με πειράζει καθόλου.

Να είστε καλά παιδιά και καλές ακροάσεις!-bye-

Kαι εγώ δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρω να αγοράσω κάτι τέτοιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το απαξιώνω. Αυτό το ακούω τι κάνει, μακάρι κάποιος να βγάλει τον ίδιο ήχο στο χιλιάρικο, θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξω να το πάρω.

Για μένα το βασικό στα μηχανήματα που προτιμώ ειναι η Ι-Σ-Ο-Ρ-Ρ-Ο-Π-Ι-Α. Οπόιος την έχει ακούσει την αναγνωρίζει αμέσως.

Re: Απάντηση: Re: Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

Για μένα το βασικό στα μηχανήματα που προτιμώ ειναι η Ι-Σ-Ο-Ρ-Ρ-Ο-Π-Ι-Α. Οπόιος την έχει ακούσει την αναγνωρίζει αμέσως.

Πολύ σοφή κουβέντα είπες..:grandpa:
Δυστυχώς πολοί που δεν έχουν ιέα για το τί μιλάς προσπαθούν ξοδεύοντας μεγαλύτερα απο ότι θα χρειαζόταν ποσά να πετύχουν κάτι που νιώθουν οτι θέλουν αλλα αδυνατούν να προσεγγίσουν.

Εγώ πάντως από ένα ντακ των 20.000 δεν θα συμβιβαζόμουν με τίποτα λιγότερο από το να νιώθω πως είμαι εκεί, live με τους μουσικούς...(αν το επιτρέπει φυσικά και το υπόλοιπο σύστημα)
Το να δώσω 18.500 + για να πάρω λίγο περισσότερο σώμα και ανάλυση από ότι με 1500 , αν μη τι άλλο το θεωρώ.....κλεψιά!!!
Αν μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνατότητες των ντακ και δεν μπορούν να πλησιάσουν άλλο, καμία αντίρρηση, αλλά μην το χρεώνουν τότε μια περιουσία!!!!!
Άκου εκεί 20.000 ...

(εκτός αν το στύλος πια είναι τόσο καλό που δεν πάει πολύ πιο πάνω...τί να πω...)

Αλεξανδρε,

τα τρια αυτα DAC εαν τα βαλεις σε ενα μεγαλο χωρο οπως του Economides για παραδειγμα θα καταλαβεις οτι μιλαμε για διαφορετικα μεγεθη.... Το εχουμε κανει ηδη ακουγοντας το Stylos διπλα στο Emm του Αντρεα και πραγματικα το μικρο dac ακι εδειχνε οτι ειναι μικρο σε σχεση με αυτο των 10.000....

σε ενα δωματιακι 20 τετραγωνικα οπως του Xιουστον μη περιμενεις να ακουσεις τις διαφορες στα μεγεθη τοσο εντονα εστω και εαν εχει ενα πολυ αναλυτικο συστημα...

θελεις και συστημα και χωρο για να αντιληφθεις ποσο παραπανω μπορει να σου δωσει ενα μεγαλο dac.... εδω καποτε ειχα βαλει το Medea διπλα σε ενα YBA dac των 800 Ευρω σε ενα μεσαιο συστημα και δεν ακουγα διαφορες... τι σημαινει αυτο, οτι εχει σχεση το ενα dac με το αλλο? οχι βεβαια, απλα το συστημα δε μπορουσε να αναδειξει τις διαφορες αυτες...

για τις τιμες τι να σου πω, και στα πικαπ και στα ηχεια εχω δει εξισου γελοιες τιμολογησεις οποτε ειναι θεμα του καθενος τι θελει να δωσει...

Πολύ σωστά τα λες Luxilla κι έτσι είναι όντως μια ακομπλεξάριστη αντιμετώπιση του θέματος.
Και ίσα ίσα, καλά κάνει ο Μιχάλης και ο Γιώργος που κάνουν τέτοιες ακροάσεις και μας τις παρουσιάζουν, γιατί έχουν πραγματικό ενδιαφέρον, ότι και να λέμε εμείς! Τέτοια μηχανήματα δεν τα ακούς και βλέπεις συχνά....
Παρόλα αυτά, οφείλω να πω πως ένα τέτοιο ντακ οφείλει να έχει χτυπητές διαφορές από οτιδήποτε άλλο μέχρι 10.000 σε ένα αποκαλυπτικό σύστημα, κάτι που δεν πείστηκα ότι συνέβη, εξού και η κριτική μου και νομίζω έχω δικαίωμα να τη πω κι εγώ και άλλοι, χωρίς να θεωρηθεί ότι βάλλουμε κατά των παρουσιαστών ή του θέματος...

Γιώργο με πρόλαβες...δεν διαφωνώ κάπου! Ο χώρος παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο από όλα, δεν είχα πληροφορίες όμως για τον χώρο του Μιχάλη....

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

Kαι εγώ δεν πρόκειται ποτέ να καταφέρω να αγοράσω κάτι τέτοιο, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να το απαξιώνω. Αυτό το ακούω τι κάνει, μακάρι κάποιος να βγάλει τον ίδιο ήχο στο χιλιάρικο, θα είμαι ο πρώτος που θα τρέξω να το πάρω.

.

Έχε υπομονή, οχρόνος είναι "γιατρός" σε αυτά τα θέματα..

Εντάξει.. δεν νομίζω με ένα χιλιάρικό αλλα με την εξέλιξη και πέρασμα σε φτηνότερες κατηγορίες τιμής των τσίπ ακριβείας (Clocks/Dacs) και των εξελιγμνένων μαθηματικών αλγορίθμων (που για εμένα είναι και οι πιο σημαντικοί στο ψηφιακό κομμάτι) εντάξει... Μπορεί όχι με ένα χιλιάρικό αλλα με δυο τρία είμαι σίγουρος οτι θα υπάρχει κάτι ανάλογο στο μέλλον..

Τότε μπορεί να "τσιμπολογήσω" και εγώ..

θελεις και συστημα και χωρο για να αντιληφθεις ποσο παραπανω μπορει να σου δωσει ενα μεγαλο dac.... εδω καποτε ειχα βαλει το Medea διπλα σε ενα YBA dac των 800 Ευρω σε ενα μεσαιο συστημα και δεν ακουγα διαφορες... τι σημαινει αυτο, οτι εχει σχεση το ενα dac με το αλλο? οχι βεβαια, απλα το συστημα δε μπορουσε να αναδειξει τις διαφορες αυτες...

Π Ε Σ Τ Α γιατι υπάρουν πολοί που (χωρίς να είναι κακό) έχοντας εμπειρίες μόνο απο λιγότερο αποκαλύπτικά συστήματα της περιβόητης μεσαίας κατηγορίας προσπαθούν να βγάλουν τρελούς η και γίνονται και επιθετικοί επιμένοντας πως δεν υπάρχουν διαφορές μεταξύ καλωδίων/συσκευών κλπ.

Το να είναι ένα σύστημα αποκαλυπτικό έχει τα καλά του όπως το να ακούς τις διαφορές και κάποια ωραία πράγματα αλλα είναι και κατάρα αφου ακούς και όλες τις ελείψεις των πηγών σου πχ η ακόμα χειρότερα και του 80% των εμπορικών ηχογραφήσεων.

Όπως και να έχει οι διαφορές υπάρχουν .
Το πόσο ωφέλιμες ή χρήσιμες είναι έχει να κάνει με πολούς παράγοντες απο οτην ψυχολογία μέχρι και τον χώρο ακρόασης και είναι μια μεγάλη κουβέντα αλλα υπάρχουν.

Ας μην βιαζόμαστε λοιπόν να κρίνουμε αρνητικά.

Last edited:
Προσωπικά, είχα ακούσει το EMM LABS του Ανδρέα στο σύστημα με τα Analysis Omicron που είχα (στην ακρόαση είχαν παρεβρεθεί και άλλα μέλη - και ο Ανδρέας βέβαια) και ... είχαμε πάθει ζημιά, να μην πω ότι μαζεύαμε σαγόνια από το πάτωμα...

Καλές ακροάσεις σε όλους και καλές διακοπές -bye-

Re: Απάντηση: Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

supersonic η προσφορά σου σε αυτο το θέμα είναι να μας κάνεις παρατήρηση (δις) για το τι ακούσαμε?

Το Stylos σκοτωνει γενικώς, χάνει σε slam όπως λέμε ίσως λόγω μικρού τροφοσοτικού, αν η μουσική που ακους δεν περιλαμβάνει "σκληρά" ακούσματα μπορεί και να μην χρειαστεί να ξανα-ασχοληθείς.

όχι αγαπητέ μου....
απλά είναι αδύνατο να συγκρατηθεί κάποιος όταν ακούει ότι η διαφορά σε ένα dac των 1500 και σε ένα των 20000 είναι η αδυναμία απόδοσης του χαμηλού και μάλιστα σε μουσική των μετάλλικα.

(έτσι γράφτηκε. Κάνω λάθος?)

καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε, διότι πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουμε (άθελά μας). Στη συνέχεια δεν φταίνε οι άλλοι που θα τοποθετηθούν αναλόγως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

όχι αγαπητέ μου....
απλά είναι αδύνατο να συγκρατηθεί κάποιος όταν ακούει ότι η διαφορά σε ένα dac των 1500 και σε ένα των 20000 είναι η αδυναμία απόδοσης του χαμηλού και μάλιστα σε μουσική των μετάλλικα.

καλό είναι να προσέχουμε τι γράφουμε, διότι πολλές φορές μπορεί να προκαλέσουμε (άθελά μας). Στη συνέχεια δεν φταίνε οι άλλοι που θα τοποθετηθούν αναλόγως.

Φυσικά και κάνεις λάθος, απλά δεν έγινε κανένα συγκριτικό, το είπα 5 φορές. Μαζευτήκαμε να ακούσουμε 3 μηχανές και να περάσει η ώρα μας στο λίβα του Αυγούστου. Λυπάμαι αλλά δεν είμαστε reviewer ούτε είμαστε υποχρεωμένοι να εκφραζόμαστε ετσι. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί περισσότερο ας τα πάρει να τα ακούσει σπίτι του. Δεν είμαστε εδώ για να βγάζουμε verdict σε μηχανήματα ήχου ούτε να απολογούμαστε για το γεγονός ότι δεν αποδώσαμε λεκτικα σωστά τον ήχο κάποιου μηχανήματος.

Last edited:

όχι αγαπητέ μου....

κανεις τεραστιο λαθος προφανως δε καταλαβες τι γραφτηκε αλλα εαν χρειαζεσαι να διαβασεις καμια εκθεση ιδεων για να μην βγαζεις αυθαιρετα συμπερσματα δε σου φταιει κανεις.....

το Stylos ειναι απλα απιστευτο για την κατηγορια τιμης του και συνεχιζει να με εκπλησει καθε φορα που το ακουω. Πιο μικρο σε μεγεθος εικονας και σωμα αλλα με απιστευτες χροιες (κατα τη γνωμη μου καλυτερο απο τα αλλα δυο) και φοβερη αναλυση και αληθοφανεια.Η μεγαλη του αδυναμια ειναι μια ελλειψη ογκου στα μεσοχαμηλα το οποιο το καταλαβαινεις μονο αμα βαλεις Metallica και περιμενες να αρχισει να σειεται ο κοσμος οταν βαρανε οι μποτιες, πραγμα που με το συγκεκριμενο DAC δε γινεται.

όχι αγαπητέ μου....

κανεις τεραστιο λαθος προφανως δε καταλαβες τι γραφτηκε αλλα εαν χρειαζεσαι να διαβασεις καμια εκθεση ιδεων για να μην βγαζεις αυθαιρετα συμπερσματα δε σου φταιει κανεις.....

φίλε μου....
τί να σου πω....
μόνος σου τα έγραψες.
προφανώς άλλα ήθελες να γράψεις άλλα εννοούσες και άλλα βγήκαν τελικά.
κανείς δεν σας κατηγόρησε ούτε είπε ότι κανατε συγκριτικό.

Επαναλαμβάνω, όταν γράφετε τόσο χοντρά πράγματα, χοντρά θα ακούσετε προφανώς από τον πιό καλόπιστο.
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

Φυσικά και κάνεις λάθος, απλά δεν έγινε κανένα συγκριτικό, το είπα 5 φορές. Μαζευτήκαμε να ακούσουμε 3 μηχανές και να περάσει η ώρα μας στο λίβα του Αυγούστου. Λυπάμαι αλλά δεν είμαστε reviewer ούτε είμαστε υποχρεωμένοι να εκφραζόμαστε ετσι. Αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί περισσότερο ας τα πάρει να τα ακούσει σπίτι του. Δεν είμαστε εδώ για να βγάζουμε verdict σε μηχανήματα ήχου.

εγω φταιω που δεν εβαλα καμια βαθμολογια ρε Μιχαλη....

και μεταξύ μας...
Δεν είμαι ο μόνος που επισήμανα κάτι τέτοιο.
Απλά έτυχε να βρίσκομαι πιό πολύ πίσω από το πληκτρολόγιο από τους άλλους.

φίλε μου....
τί να σου πω....
μόνος σου τα έγραψες.
προφανώς άλλα ήθελες να γράψεις άλλα εννοούσες και άλλα βγήκαν τελικά.
κανείς δεν σας κατηγόρησε ούτε είπε ότι κανατε συγκριτικό.

Επαναλαμβάνω, όταν γράφετε τόσο χοντρά πράγματα, χοντρά θα ακούσετε προφανώς από τον πιό καλόπιστο.
-bye-

φιλε supersonic οπως προσεξες δεν εγραψα καν ποιο μου αρεσε περισσοτερο και ποιο λιγοτερο οποτε πως καταλαβες οτι η μοναδικη διαφορα τους ειναι στο μπασο?

Εγω επισημανα μια σοβαρη αδυναμια που εντοπισα στο Stylos, τιποτα παραπανω...

Δεν ειδα καμια καταταξη πουθενα ουτε εγραψα βεβαια οτι ειναι η δεν ειναι ολα ισαξια....

Απλα εκανα μια αναφορα στο καθε dac ξεχωριστα... Δυστυχως τρωγονται ολοι να ακουσουνε ποιο ειναι καλυτερο απο το αλλο....

Απάντηση: Re: Stahltek Vekian, EMM LABS DAC2....και ο Guest Star!

και μεταξύ μας...
Δεν είμαι ο μόνος που επισήμανα κάτι τέτοιο.
Απλά έτυχε να βρίσκομαι πιό πολύ πίσω από το πληκτρολόγιο από τους άλλους.

Καλά απο καλοπροαίρετους άλλο τίποτα, δεν μας λες κάτι καινούργιο.

Anyway, πάμε παρακάτω!

Last edited:

φιλε supersonic οπως προσεξες δεν εγραψα καν ποιο μου αρεσε περισσοτερο και ποιο λιγοτερο οποτε πως καταλαβες οτι η μοναδικη διαφορα τους ειναι στο μπασο?

Εγω επισημανα μια σοβαρη αδυναμια που εντοπισα στο Stylos, τιποτα παραπανω...

Δεν ειδα καμια καταταξη πουθενα ουτε εγραψα βεβαια οτι ειναι η δεν ειναι ολα ισαξια....

Απλα εκανα μια αναφορα στο καθε dac ξεχωριστα... Δυστυχως τρωγονται ολοι να ακουσουνε ποιο ειναι καλυτερο απο το αλλο....

ελληνικά μιλάμε.
Εντόπισες μια σοβαρή αδυναμία στο στυλος.
Προφανώς δεν εντόπισες άλλη.
Ήγουν, κατά τα άλλα δεν υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες και μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους ανετα.

κανείς δεν τρώγεται.
Είναι επόμενο μετά από τέτοια που γράφονται να βγαίνουν συμπεράσματα.

ελληνικά μιλάμε.
Εντόπισες μια σοβαρή αδυναμία στο στυλος.
Προφανώς δεν εντόπισες άλλη.
Ήγουν, κατά τα άλλα δεν υπάρχουν σοβαρές αδυναμίες και μπορούν να συγκριθούν μεταξύ τους ανετα.

κανείς δεν τρώγεται.
Είναι επόμενο μετά από τέτοια που γράφονται να βγαίνουν συμπεράσματα.

δηλαδη εαν ειχαμε και το Buffalo η το Benchmark μαζι και το ακουγαμε τι θα περιμενες να γραψω? θα καταλαβαινες απο τα συμφραζομενα οτι ειναι το ιδιο πραγμα με το Emm Labs?

anyway σου ξαναλεω δε συγκρινα τα dac μεταξυ τους.... απλα ανεφερα καποια πραγματα που βγαζουν ματι, τουλαχιστον στα δικα μου αυτια.... ειμαι σιγουρος οτι πολλοι αλλοι διαφωνουν μαζι μου (και απο τους παροντες)...

εαν θελεις να σχηματισεις ολοκληρωμενη αποψη, ειτε πρεπει να κατσεις να κανεις σοβαρο συγκριτικο τεστ ειτε να ζησεις με καθενα ξεχωριστα για μια δυο μερες τουλαχιστον....