Stand by mode σε Crystal Audio υπογούφερ TX-8SUB

charilaos1

New member
10 May 2012
38
Καλημέρα σε όλους,
Είναι το πρώτο θέμα που ανοίγω..
Αγόρασα πρόσφατα το σετ των 6 ηχείων της Crystal Audio ΒPT5 με το 8ιντσο υπογούφερ και μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ποιότητα και της κατασκευής του και του ήχου τους. Το μεγάλο πρόβλημα μου όμως είναι με το υπογούφερ το οποίο επείδη έχει auto on/off δεν μου ανοίγει σε χαμηλές στάθμες. Στην ουσία για να είναι ανοιχτό θα πρέπει το σύστημα να παίζει από μέτριες εντάσεις και πάνω πράγμα το οποίο ακυρώνει το σύστημα στην περίπτωση που θες να παίξει απλά σε χαμηλές στάθμες. Μόλις δυναμώνω τον ήχο το υπογούφερ επανέρχεται άλλα μόλις χαμηλώσω πολύ τον ήχο και μετά από λίγα λεπτά ξαναμπαίνει μόνο του σε standby mode. (Υπόψη ότι όταν μπει σε λειτουργία και μετά το χαμηλώσω στην επιθυμητη στάθμη, το υπογούφερ ακούγεται και είναι αισθητή η παρουσία του οπότε δεν τίθεται θέμα αν η χαμηλή στάθμη που θέλω να ακούσω είναι τόσο χαμηλή που δεν στέλνει σήμα ο ενισχυτής) 'Εχω παίξει αρκετά με τα settings του ραδιοενισχυτή (yamaha 375) για να ανεβάσω το level του υπογούφερ αλλά το πρόβλημα δεν το έλυσα καθώς το μόνο που κατάφερα ήταν μια μικρή μόνο βελτίωση του προβλήματος (μπαίνει σε standby mode σε λίγο χαμηλότερη στάθμη αλλά όχι στην επιθυμητή)
Ψάχνωντας το λίγο στο internet βρήκα ότι πολύς κόσμος έχει παρόμοια προβλήματα με διάφορες μάρκες υπογούφερ αλλά στις περισσότερες των περιπτώσεων το υπογούφερ διαθέτει κουμπί το οποίο απενεργοποιεί το auto on/off και συνήθως ο χρήστης καταφεύγει σε αυτή τη λειτουργία. Δυστυχώς τα υπογούφερ της Crystal δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα.
Σε τηλέφωνο που έκανα στην εταιρεία δεν μπόρεσε να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημά μου εκτός του να αφαιρεθεί το κύκλωμα του auto on/off μένοντας έτσι μονίμως ανοιχτό αλλά ταυτόγχρόνα ακυρώνοντας και την εγγύηση για το συγκεκριμένο μέρος του συστήματος.
Υπάρχει κάποιος άλλος με παρόμοιο πρόβλημα; Αναμένω απόψεις και σχόλια!
Ευχαριστώ

Last edited:
Re: Crystal Audio υπογούφερ TX-8SUB

Να φανταστώ ότι συχνότητα αποκοπής την έχεις στα 150hz. Αν όχι αλλάζεις τη ρύθμιση σ' αυτή την τιμή ή σε μεγαλύτερη.

Ε!! καλά κάνει και δεν παίζει. Έτσι πρέπει να είναι γιατί δεν πάει πληροφορία στο γούφερ. Δυναμώνεις λίγο την ένταση για να ξεκινήσουν τα χαμηλά.
Το ξέρω αυτό που λες (τα είχα παλαιότερα). Τέλος, τα διπολικά θέλουν απόσταση από τοίχο 30-50εκ

Οπως είπα και στο αρχικό μου post, σε χαμηλή στάθμη παει πληροφορία στο υπογούφερ καθώς είναι αισθητή η παρουσία του. Μετά από λίγα λεπτά όμως σταματάει. Όσο αναφορά με το δυνάμωμα την έντασης, όταν το κάνεις ξεκινούν τα χαμηλά αλλά αμα το χαμηλώσεις μετά από λίγα λεπτά ξανακλείνει. Τα ηχεία είναι 50 εκατοστά από τον τοίχο αλλά αυτό τι έχει να κάνει με το υπογούφερ;

Οπως είπα και στο αρχικό μου post, σε χαμηλή στάθμη παει πληροφορία στο υπογούφερ καθώς είναι αισθητή η παρουσία του. Μετά από λίγα λεπτά όμως σταματάει. Όσο αναφορά με το δυνάμωμα την έντασης, όταν το κάνεις ξεκινούν τα χαμηλά αλλά αμα το χαμηλώσεις μετά από λίγα λεπτά ξανακλείνει. Τα ηχεία είναι 50 εκατοστά από τον τοίχο αλλά αυτό τι έχει να κάνει με το υπογούφερ;
Το τελευταίο το έγραψα εντελώς πληροφορικά. Προφανώς δεν έχει σχέση με το γούφερ.
Μετά από 22-25 λεπτά σταματάει. Το ξέρω και κατάλαβα τι λες. Απλά λέω ότι έτσι είναι στα διπολικά.

Το τελευταίο το έγραψα εντελώς πληροφορικά. Προφανώς δεν έχει σχέση με το γούφερ.
Μετά από 22-25 λεπτά σταματάει. Το ξέρω και κατάλαβα τι λες. Απλά λέω ότι έτσι είναι στα διπολικά.

Μπα.. Μακάρι να έκανε 25 λεπτά. Σε 5-10 λεπτά κλείνει.
Εσύ στο υπογούφερ που έχεις τώρα αντιμετωπίζεις παρόμοιο πρόβλημα ή αυτό είναι θέμα με το δικό μου υπογούφερ;
Yπάρχει κάποιος εδώ στο forum που να έχει αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα και αν ναι πως το έλυσε;

Το δικό μου (10αρι) κλείνει στο χρόνο που έγραψα παραπάνω. Το setup σε μένα είναι διαφορετικό, οπότε δεν είναι συγκρίσιμο. (π.χ cross 80hz, δαπέδου Τ2 ως large)
Εκείνο που έγραψα και πιο πάνω είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλημα έτσι όπως το λες. Διαφορετικά θα έπρεπε να επιλέξεις ηχεία δαπέδου (βιβλιοθήκης) με μπάσο. Δεν ξέρω τι άλλο να σου γράψω για να σε βοηθήσω. Τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα. Πάντως για ταινίες τα ηχεία είναι αρκετά καλά. Για μουσική βέβαια υστερούν λίγο, αλλά φαντάζομαι ότι το ήξερες αυτό εξ αρχής.

Πρωτού τα αγοράσω, ακουσα και τα Τ2 καθώς και τα Τ3 για σύγκριση. Είναι σίγουρα καλύτερα αλλά μιλάμε για άλλα κόστη οπότε δεν υπάρχει σύγκριση. Τα bpt5.1 για τα λεφτά τους (429 ευρώ) είναι πολύ καλά και για ταινίες και για μουσική. Το κόστος των 6 ηχείων είναι χαμηλότερο και από ένα ζευγάρι ηχείων Τ2. Πάντως ο συνδυασμός Τ3 με το 12ιντσο είναι φα-ντα-στι-κός!

Πάντως αν και σήμερα δεν βρω τις κατάλληλες ρυθμίσεις για να παίζει το υπογούφερ στις στάθμες που θέλω, με βλέπω να το πηγαίνω στην Crystal για εγχείριση... (και ας βγει από την εγγύηση)

Η συγκεκριμένη λειτουργία είναι κοινή σε όλα σχεδόν τα subwoofer. Αν δεν δέχονται σήμα ή το σήμα στην είσοδό τους είναι πολύ χαμηλό, αυτομάτως μπαίνουν σε standby mode.....

Ναι αλλά τα περισσότερα έχουν επιλογή always on. To CA απ' ό,τι φαίνεται δεν έχει.

Ναι αλλά τα περισσότερα έχουν επιλογή always on. To CA απ' ό,τι φαίνεται δεν έχει.
Κι αυτό έχει αλλά όπως λέει και ο Κώστας πιο πάνω όταν "δεν δέχονται σήμα ή το σήμα στην είσοδό τους είναι πολύ χαμηλό, αυτομάτως μπαίνουν σε standby mode....."
Γιατί να παραμένουν άλλωστε χωρίς λόγο ανοικτά ? Μάλλον πρέπει να αναφέρεσαι σε παλαιότερου τύπου γούφερ.

Κι αυτό έχει αλλά όπως λέει και ο Κώστας πιο πάνω όταν "δεν δέχονται σήμα ή το σήμα στην είσοδό τους είναι πολύ χαμηλό, αυτομάτως μπαίνουν σε standby mode....."
Γιατί να παραμένουν άλλωστε χωρίς λόγο ανοικτά ? Μάλλον πρέπει να αναφέρεσαι σε παλαιότερου τύπου γούφερ.

Κανένα υπογούφερ της Crystal δεν εχει επιλογή "always on". H επιλογή "always on" δεν υπάρχει μόνο σε παλαιοτερου τύπου γούφερ. Υπάρχει στην πλειοψηφία των σημερινών υπογούφερ...

Κανένα υπογούφερ της Crystal δεν εχει επιλογή "always on". H επιλογή "always on" δεν υπάρχει μόνο σε παλαιοτερου τύπου γούφερ. Υπάρχει στην πλειοψηφία των σημερινών υπογούφερ...
Αυτό έγραψα στον Pleo παραπάνω ότι για "always on" αναφέρετε μάλλον σε παλαιότερου τύπου.
Ποιος είπε ότι της crystal έχουν κάτι τέτοιο? Αναφερόμουν στο διακόπτη "on" και....η ερώτηση λοιπόν έρχεται από μόνη της.
Ποια γούφερ μένουν συνέχεια ανοικτά χωρίς σήμα???

Αυτό έγραψα στον Pleo παραπάνω ότι για "always on" αναφέρετε μάλλον σε παλαιότερου τύπου.
Ποιος είπε ότι της crystal έχουν κάτι τέτοιο? Αναφερόμουν στο διακόπτη "on" και....η ερώτηση λοιπόν έρχεται από μόνη της.
Ποια γούφερ μένουν συνέχεια ανοικτά χωρίς σήμα???

Ασφαλώς δεν θέλουμε να μένουν ανοιχτα χωρίς σήμα. Το πρόβλημα ξεκινάει από το ότι κλείνουν και δεν βγάζουν ήχο όταν το σήμα είναι χαμηλό πραγμα το οποίο δημιουργεί προβλήματα σε ακρόαση σε χαμηλή ένταση. Εξού και τα περισσότερα σύγχρονα υπογούφερ έχουν κουμπί για απενεργοποίηση της λειτουργιας "standby" για μόνιμη λειτουργία. Πολλα υπογούφερ της αγορά έχουν δύο διακόπτες. Τον διακόπτη "always on/auto on" και τον διακόπτη "on/off". Ψάχνωντας στο google βρήκα απειρα παραδείγματα χρηστών υπογούφερ με αντίστοιχο πρόβλημα και στην πλειοψηφια τους το έλυσαν βάζοντας το υπογούφερ σε λειτουργία "always on" πραγμα το οποίο εμεις με Crystal δεν μπορουμε δυστυχως να κάνουμε καθώς δεν υπάρχει αντίστοιχο κουμπάκι.

... Τον διακόπτη "always on/auto on" και τον διακόπτη "/off". ....
Κάποιες μάρκες ονοματίζουν το διακόπτη always on, άλλες auto on και άλλες απλά on. Μη τα μπερδεύεις το ίδιο πράγμα είναι.

Κάποιες μάρκες ονοματίζουν το διακόπτη always on, άλλες auto on και άλλες απλά on. Μη τα μπερδεύεις το ίδιο πράγμα είναι.
Eίναι άλλο το always on και άλλο το auto on...

Δεν ξερω αν θα βοηθουσε αν εβαζες 2 σε 1 rca καλωδιο, ωστε να παρουν το σημα και οι 2 εισοδοι του sub. (αν εχει στερεο εισοδους)
Mηπως να δοκιμαζες καποιο πιο χοντρο/ποιοτικο καλωδιο μπας και εχει μικροτερες απωλιες σηματος. ? (και σε οσο γινεται λιγοτερα μετρα μηκος)
Ισως ετσι δεν πεσεις κατω απο το κατωφλι οπου το sub δεν ανιχνευει πλεον σημα.

Για να μην ξοδευεσαι, δεν αν μπορεις να δανειστεις καποιο καλωδιο rca για δοκιμες πριν προχωρησεις σε οποιαδηποτε επεμβαση στο sub.

Όσα subwoofer έχουν περάσει από τα χέρια μου είχαν λειτουργία που παρέμεναν on. Ακόμα και ένα που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, για να σας λύσω την απορία περί παλαιού ή νέου τύπου.

Το πως το ονομάζει η κάθε εταιρία, διαφέρει.

Όσα subwoofer έχουν περάσει από τα χέρια μου είχαν λειτουργία που παρέμεναν on. Ακόμα και ένα που δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, για να σας λύσω την απορία περί παλαιού ή νέου τύπου.

Το πως το ονομάζει η κάθε εταιρία, διαφέρει.

+1