Stanton κεφαλη/βελονα, αλλα ποιά είναι ακριβώς αυτή?

Απάντηση: Re: Stanton κεφαλη/βελονα, αλλα ποιά είναι ακριβώς αυτή?

:ernaehrung004:

αλλα πολυ ακριβες, εφοσον υπαρχει η nagaoka δεν τιθεται θεμα

Re: Απάντηση: Re: Stanton κεφαλη/βελονα, αλλα ποιά είναι ακριβώς αυτή?

:ernaehrung004:

αλλα πολυ ακριβες, εφοσον υπαρχει η nagaoka δεν τιθεται θεμα

Σωστα,ετσι κι'αλλοιως η nagaoka 555 με shibata ειναι.

Παιδειά έχω και εγώ μια stanton την 680 ΕΕ κληρονωμιά απο τον πατέρα μου, η βελόνα καμένη και η κεφαλή είναι και πολλά χρόνια σε αχρηστεία αξίζει να κάνω αντικατάσταση της βελόνας η να την πετάξω?

Kατ'αρχη,δεν πεταμε κεφαλες...... :smash::laugh:

Εξαρταται πως σκεφτεσαι να την χρησιμοποιησεις.Αν θα ειναι για κυριως χρηση,τοτε μπορεις να σκεφτεις μια καλη ανταλλακτικη οπως αυτες της Jico η μια stanton 6800 EEE.

Aν θα ειναι για "δευτερη" τοτε μια βελονα πιο φτηνη ισως να ειναι η λυση.

Re: Απάντηση: Re: Stanton κεφαλη/βελονα, αλλα ποιά είναι ακριβώς αυτή?

Σωστα,ετσι κι'αλλοιως η nagaoka 555 με shibata ειναι.

οκ παράγγειλα μια Tonar 555 για εφεδρική, αλλά και από περιέργεια να δω τι κάνει σε σχέση με την 881... ίδωμεν

καλησπερα, επανερχομαι στο θεμα της stanton, μιας και προς το παρον δεν υπαρχει φραγκο για καινουργιες κεφαλες (μας τα πηραν μαζεμενα).
με τον καιρο καταλαβα οτι κατι δεν πηγαινε μου πηγαινε καλα, και αποφασισα να την ξαναμονταρω στο κελυφος (πχ δεν διαβαζε καλα κατω απο 1.5γρ βαρος).

πηρα το 'λαμακι' και τις βιδες απο μια αλλη ortofon και την ξαναδεσα. ε λοιπον καμια σχεση, τωρα παιζει καθαρα και ξαστερα στα 1.25γρ:award:
το αρνητικο της υποθεσης ειναι οτι πρεπει να πλυνω τουλαχιστον τους μισους δισκους καθως τωρα σχεδον δεν ακουγονται (και δεν μιλαω για σκονισμενους/γρατσουνισμενους)

επισης μεγαλη τυχη ειναι το ταιριασμα με το phono (47k ohms/275 pF/2.5mv η κεφαλη, 47k ohms/200 pF/1.5mv το phono) αν και οχι τελειο, εκτος και αν οι παλιοτερες 681 ειχαν σημαντικες διαφορες(?)

Attachments

• DSC00089.jpg
    DSC00089.jpg
    87.2 KB · Views: 69
  • DSC00090.jpg
    DSC00090.jpg
    52.2 KB · Views: 69
Για ποιο λογο δεν ακουγονται οι δισκοι;

Εννοω αν οχι για λογους οπως σκονισμενοι/γρατσουνισμενοι;

Εγώ δεν κατάλαβα τι έκανες με το έλασμα... το έλασμα είναι αφενός damping, και αφετέρου δίνει το σωστό VTA... σε Technics πρέπει να το χρησιμοποιείς... δεν το είχες βάλει πριν?

ενταξει το 'δεν ακουγονται' το εγραψα 'καθ' υπερβολην':D
εννοω οτι ειδικα τα δισκακια που 'ταλαιπωρουμε' σε ενα μαγαζακι που παιζουμε καμια φορα αλλα και σε 'μαζωξεις' ακουγονται εως και με παραμορφωμενα 'πριμα στη χειροτερη (λιγα ευτυχως).
αλλα και οι γνωστοι θορυβοι (τσικ κτλ) χωρις με το ματι να φαινεται σκονισμενο ή γρατσουνισμενο.
αντιθετως καινουργιοι ή προσεγμενοι δισκοι παιζουν εξαιρετικα

πριν να ξαναδεσω την κεφαλη δεν ηταν τοσο εμφανη τα προβληματα αυτα

Εγώ δεν κατάλαβα τι έκανες με το έλασμα... το έλασμα είναι αφενός damping, και αφετέρου δίνει το σωστό VTA... σε Technics πρέπει να το χρησιμοποιείς... δεν το είχες βάλει πριν?

δες τη φωτο, ετσι ηταν πριν, νομιζω οτι ηταν σωστα?

Attachments

• DSC00064.jpg
    DSC00064.jpg
    53.8 KB · Views: 50
  • DSC00063.jpg
    DSC00063.jpg
    44.2 KB · Views: 50
πηρα το 'λαμακι' και τις βιδες απο μια αλλη ortofon και την ξαναδεσα
από τα γραφόμενα σου κατάλαβα ότι δεν τα είχες χρησιμοποιήσει και αφού κατάλαβες ότι ο ήχος δεν ήταν καλός τα έβαλες μετά... σωστά?

εγώ είπα ότι είναι υποχρεωτικό να τα βάζει πάντα κανείς, σε βραχίωνα Technics.

Η τελευταία φωτό είναι η σωστή τοποθέτηση...

από τα γραφόμενα σου κατάλαβα ότι δεν τα είχες χρησιμοποιήσει και αφού κατάλαβες ότι ο ήχος δεν ήταν καλός τα έβαλες μετά... σωστά?

εγώ είπα ότι είναι υποχρεωτικό να τα βάζει πάντα κανείς, σε βραχίωνα Technics.

Η τελευταία φωτό είναι η σωστή τοποθέτηση...

Και γω συμφωνω οτι πρεπει να χρησιμοποιουνται παντα,οχι μονο σε technics.

Ομως,μεταξυ πρωτης και τελευταιας φωτογραφιας,φαινεται οτι υπαρχει/υπηρχε και διαφορα στο overhang αν οντως ετσι ηταν τοποθετημενη σε καθε περιπτωση.

Αν ναι,ειναι αρκετος λογος να ακουγεται πολυ διαφορετικα σε καθε περιπτωση.

ετσι ειναι. δεν ηταν και τοσο σωστο τελικα το 'πριν':blush: νομιζα οτι τα προβληματα οφειλονταν σε μη καλο δεσιμο της κεφαλης στο κελυφος (δεν ηθελε και πολλη δυναμη με το χερι να 'στριψει' η κεφαλη , ενω τωρα ειναι πολυ πιο σταθερη)
εχω να μαθω πολλα ακομα απ' οτι φαινεται

Η τελευταία φωτό είναι η σωστή τοποθέτηση

ωπ, οχι, και οι δυο τελευταιες φοτο ειναι οι 'πριν':hmmmm:

Στο ποστ μου #30 είναι η σωστή τοποθέτηση με το πλαστικό ένθετο που συρταρώνει στα μεταλλικά ελάσματα της Stanton...και όλο μαζί βιδώνετε στο headshell...

μανταρα τα 'κανα:smash:

εχουμε και λεμε:

η δικια σου
dsc5181s.jpg

η δικια μου 'πριν':

το ιδιο δεν εχω κανει εδω με τη δικια σου?^^^

'μετα':

ευχαριστω, ναι, ακομα το εξαρτημα της technics χρησιμοποιω, πρεπει να αξιωθω καποια στιγμη να κατεβασω και εναν προτρακτορα.

πολυ δουλεια τα ρημαδια, φανταστειτε να ειχα και κανα περιεργο πικαπ:alberteinstein:

Πολύ δουλειά,πολύ μελέτη, αλλά μετά σε ανταμείβουν πλουσιοπάροχα με τον ωραίο τους ήχο.

συνηθως οι κεφαλες ειναι κοντα στη μεση .....

Αυτο εξαρταται απο τον βραχιωνα συνολικα.

Τις πλειστες φορες η αποσταση απο την ακιδα της βελονας μεχρι το πισω μερος του κελυφους (εκει που ακουμπα στον βραχιωνα) ειναι γυρω στα 50 mm με μικρες διακειμανσεις της ταξης του +/- 1 mm.