Star Mpeg 2 - Mpeg 4

To ίδιο,τίποτα δηλ. στον Αγ.Στέφανο,από Πάρνηθα και mpeg2 ανίχνευση.

Στην Πετρουπολη σχεδον εχω χασει το σημα, βλεπω μονο ελαχιστα frames που και που.
Ισως ετυχε να δυναμωσουν προσωρινα την ισχυ εκπομπης.

Σε φίλο αυτή την στιγμή,στο κανάλι 36 στην παραλία Mοσχάτου,2 κανάλια με το κανονικό πρόγραμμα του Star σε Mpeg2 με σπασίματα στην εικόνα με δέκτη εξωτερικό Daewoo (καί από ΗΥ με κάρτα τηλεόρασης ίδια κεραία).Ο ψηφιακός δέκτης δύο τηλεοράσεων (samsung,sony) δεν βρίσκει τα κανάλια (ίδια κεραία σε άλλο δωμάτιο)

Last edited:
Υμηττό αλλά με μίκτη λαμβάνει και VHF από Πάρνηθα (έχει από τις παλιές κεραίες αν παίζει ρόλο επειδή το σήμα δείχνει οριακό.) Ισως το ένα στοιχείο της κεραίας βοηθά το άλλο.Και σήμερα που ρώτησα τα ίδια ίσχυαν τέτοιες ώρες μεσημέρι.

Επίσης δεν ξέρω μήπως τελικά οι δοκιμές γίνονται τελικά από τους πομπούς της Αιγινας που έχουν δεσμευτεί για ψηφιακές εκπομπές από το φθινόπωρο ( έχουν σταματήσει οι αναλογικές εκπομπές),αλλά επειδή έχουν όλοι προσανατολισμό των κεραιών Υμηττό ή Πάρνηθα ,το σήμα όποτε γίνονται δοκιμές δεν έρχεται σωστά.

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνεται.
Επίσημα από 1/11/08 είχε ανακοινωθεί παύση των πομπών στην Αιγινα και γνωρ'ιζω ότι γνωστός στην Πειρα'ι'κή (Σχολή δοκίμων) που επιαναν από Αιγινα άρχισαν να μην λαμβανουν σχεδόν καθόλου από μέσα Νοεμβρίου EΡΤ και 2-3 μεγάλα ιδιωτικά και έτσι αναγκάστηκε και έβαλε μεγαλύτερη κεραία για να λαμβάνει από τον Υμηττό,αλλά κάποια κανάλια τα λαμβανει και απο άλλες συχνότητες από αυτες του Υμηττού,καθώς φαίνεται εχουν ενεργοποιηθεί αναμεταδώτες και στα Γερανια.

Last edited:
Σε φίλο αυτή την στιγμή,στο κανάλι 36 στην παραλία Mοσχάτου,2 κανάλια με το κανονικό πρόγραμμα του Star σε Mpeg2 με σπασίματα στην εικόνα με δέκτη εξωτερικό Daewoo (καί από ΗΥ με κάρτα τηλεόρασης ίδια κεραία).Ο ψηφιακός δέκτης δύο τηλεοράσεων (samsung,sony) δεν βρίσκει τα κανάλια (ίδια κεραία σε άλλο δωμάτιο)

Τα test φαίνεται σταμάτησαν από την περασμένη βδομάδα.
Τελευταία είχε μείνει μόνο ένα Star στην συχνότητα αυτή, Mpeg2 πάντα,χωρις σπασίματα στην εικόνα αλλά μέτρια εικόνα (προφανώς χάλια συμπίεση) καi η λήψη του γίνονταν όχι για ώρες όπως πριν.
Επίσης πιθανόν η εκπομπή να γίνεται και από περιφερειακά βουνά όπως πχ όρος Αιγάλεω γι'αυτό και το τόσο ασθενές σήμα.

Απάντηση: Re: Star Mpeg 2 - Mpeg 4

Επίσης πιθανόν η εκπομπή να γίνεται και από περιφερειακά βουνά όπως πχ όρος Αιγάλεω γι'αυτό και το τόσο ασθενές σήμα.
"Όρος Αιγάλεω";;;!!!
Υπόθεση κάνεις, ε;
Μακάρι να είναι έτσι γιατί το έχω... δίπλα μου!
Ωστόσο η κεραία μου βλέπει τελείως ανάποδα, προς Υμηττό και δε βγάζω κάτι!

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος αλλά το που κοιτά η κεραία παίζει τελικά τόσο μεγάλο ρόλο στη λήψη των επίγειων ψηφιακών εκπομπών?
Εδώ διαφημίζουν πολύ μικρότερες κεραίες για τη λήψη τους,όπως π.χ τηλεσκοπικές σαν αυτές των φορητών ραδιοCD...

Κατά τα άλλα παραθέτω ένα φρέσκο άρθρο για την ψηφιακή τηλεόραση στην Ελλάδα.

"Περισσότερα από 15 ψηφιακά τηλεοπτικά προγράμματα αναμένεται ότι θα εκπέμπονται μέχρι το τέλος του 2009 στη χώρα μας.
Ήδη μέσα στον επόμενο μήνα αναμένεται να γίνει η πρώτη επίγεια ψηφιακή εκπομπή από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας,ενώ από την άλλη πλευρά η ΕΡΤ,εκτός από την επέκταση του δικτύου εκπομπών,θα ξεκινήσει την ψηφιακή εκπομπή και των αναλογικών καναλιών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα."

Eφημερίδα, Παρασκευή+13, 20/03/2009

Απάντηση: Re: Star Mpeg 2 - Mpeg 4

Δεν είμαι και τόσο σίγουρος αλλά το που κοιτά η κεραία παίζει τελικά τόσο μεγάλο ρόλο στη λήψη των επίγειων ψηφιακών εκπομπών?
Εδώ διαφημίζουν πολύ μικρότερες κεραίες για τη λήψη τους,όπως π.χ τηλεσκοπικές σαν αυτές των φορητών ραδιοCD...
Δε λέω, σωστό μου ακούγεται κι αυτό!
Ωστόσο εμένα δε πιάνει τίποτα παραπάνω από τα κλασικά - επίσημα!

Η θέση της κεραίας παιζει ρόλο γιατί μιλάμε για κατευθυνόμενη λήψη.
Βέβαια στην Ελλάδα που καθένας σ'ενα βουνό βάζει και αναμεταδότη χωρίς πολλά πολλά από έλεγχο,η τέλεια κεραία δεν έχει νόημα γιατί συνήθως πίανεις κανάλια και από αντανακλάσεις από άλλο σημείο εκπομπής.

Τώρα όσο αφορά το άρθρο της "Παρασκευής και 13" αν και η εφημερίδα είναι καλά ενημερωμένη συνήθως περί των γεγονότων στα media,έχω επιφυλάξεις αν δεν το δούμε και αλλού σχετικά,γιατί και από ανακοινώσεις έχουμε χορτάσει.... και επίσημα έχει αρχίσει για την ΕΕ από την ΕΡΤ η ψηφιακή εποχή από πέρσι το καλοκαίρι,επενδύσεις ακούμε κλπ αλλά τα προβλήματα παραμένουν .....

«Ψηφιακή άνοιξη» στην αγορά media της Ευρώπης το 2009

πηγη:

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ Τρίτη, 17 Μαρτίου 2009 07:00

Περισσότερα από 15 ψηφιακά τηλεοπτικά προγράμματα αναμένεται ότι θα εκπέμπονται μέχρι το τέλος του 2009 στη χώρα μας. Την ίδια ώρα, η ψηφιακή τηλεόραση, στο κλείσιμο του 2008, έσπασε το φράγμα των 100 εκατομμυρίων νοικοκυριών στη Δυτική Ευρώπη, σύμφωνα με στοιχεία της StrategyAnalytics, που δόθηκαν στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες.
Η ψηφιακή τηλεόραση αναπτύσσεται διαρκώς πλέον στην Ελλάδα, αφού παρά την κατάσταση που επικρατεί στον ευρύτερο τηλεοπτικό χώρο, η παροχή νέων υπηρεσιών αυξάνεται ραγδαία, τόσο όσον αφορά την επίγεια ψηφιακή τηλεόραση όσο και την IPTV, αλλά και τη δορυφορική.
Οι επόμενοι μήνες
Μπορεί τον περασμένο μήνα η διαφημιστική δαπάνη στην τηλεόραση στη χώρα μας να παρουσίασε τη μεγαλύτερη κάμψη της τελευταίας 20ετίας -κατά 14,52% σε επίπεδο διμήνου 2009 και κατά 16,22% σε επίπεδο μηνός Φεβρουαρίου- και τα διαφημιστικά έσοδα να ακολούθησαν ανάλογη πορεία -με κάμψη κατά 12% περίπου-, παρά ταύτα για τις επιχειρήσεις του χώρου, η επένδυση στην ψηφιακή τηλεόραση είναι μονόδρομος.
Ηδη μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα αναμένεται να γίνει η πρώτη επίγεια ψηφιακή εκπομπή από τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας, ενώ από την άλλα η πλευρά η επίγεια ψηφιακή τηλεόραση της ΕΡΤ παρέχει ήδη 4 ψηφιακά κανάλια και μέσα στο προσεχές χρονικό διάστημα, εκτός από την επέκταση του δικτύου εκπομπών (που στην παρούσα φάση περιλαμβάνει τα μεγάλα αστικά κέντρα) αναμένεται η ψηφιακή εκπομπή και των αναλογικών καναλιών του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα.
Συνολικά και μέχρι το τέλος του 2009, εκτιμάται ότι στη χώρα μας θα εκπέμπουν ψηφιακά περισσότεροι από 15 τηλεοπτικοί σταθμοί, ιδιωτικοί, καθώς και του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΕΡΤ, Βουλή, κόμματα κ.λπ.)....