Star Trek Into Darkness

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Συγνώμη ρε παιδιά, μιλάτε σοβαρά? Το nemesis με budget 60 μύρια έβγαλε 68. Και πιο πριν, άστα να πάνε. Πήρε κάτι πεθαμένο και το ανέστησε. Και εσείς κοιτάτε εάν δεν έχει κάνει κάτι διαφορετικό?
Πιο είναι το πρόβλημα στο διαφορετικό? Εκτός εάν πρέπει να βλέπω για 40 λεπτά το Enterprise να περνάει μια Nebula με μουσική Οδύσσεια του Διαστήματος.
Το Star Trek του 2002 ήταν απλά καταπληκτικό. Ναι, δεν φτάνει το storyline του Wrath αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Ήταν απόλυτα επιτυχημένο reboot και με μια πολλή καλή ιστορία και επιτυχημένο "κακό".
Όσο για το όνομα του Cumberbatch και εάν είναι Ινδικής καταγωγής ή όχι, εάν είναι δυνατό να το λέει αυτό κάποιος που του αρέσει το sci-fi και ειδικά το STAR TREK (περιήγηση στο διάστημα?). Βγείτε από τον περιορισμό της γης και σκεφτείτε ανοιχτά. Εκατομμύρια διαφορετικές alien races, και ο κακός πρέπει να είναι Ινδός λόγω ονόματος?

Γιατί αγαπητέ ο Khan είναι δημοφιλέστερος κακός του franchise και 2ος δικός μου μετά τους all-time favorite villains που είναι οι Ρωμυλιανοί (ΚΑΙ ΟΧΙ ΡΟΜΙΟΥΛΑΝΣ!!!!!!!)

Από την Ρώμη έρχομαι και στην κορφή κανέλα? Αυτό που λες είναι ακριβώς το ίδιο με αυτο:

www.youtube.com/watch?v=340YeUb6P7c

Πως είναι δυνατό ένα φανταστικό όνομα Αγγλοσαξονικής προέλευσης να έχει άλλη ακουστική στα Ελληνικά. Μόνο με τον τρόπο που το προφέρει ο δημιουργός του μπορούμε να το πούμε. Εκτός εάν όντως ο Shakespeare ήταν Klingon.

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Όχι ρε συ δε λέμε αυτό, προς Θεού.

Απλά δεν μπορεί να στήσει νέο σενάριο (ο κοντός φελός) και ξεπατηκώνει το παλιό time line αλλάζοντάς του τον αδόξαστο. Αυτό λέμε.
Αυτός ο αχταρμάς δεν είναι σταρ τρεκ, αυτό είναι όλο. Ας έκανε κάτι άλλο... με λίγα λόγια...

Και μη ξεχνάς ότι πήρε αυτή μ@λακία του σπηλμπεργκ με το φλέρινγκ και την ξεχείλωσε για να πονάν τα ματάκια μας.
Οκ πήρε του τηνέιτζερς μαζί του και κονόμησε. εμας τι μας νοιάζει όμως? Ο ταμείας του είμαστε?
το σταρ τρεκ στι ΗΠΑ παραδοσιακά έκανε απόσβεση στη πρώτη εβδομάδα, έτσι κι αλλιώς.

το όλο κόνσεπτ είναι για τα σκουπίδια. αν είχαμε ένα φόβο ότι τέλειωσε εμπορικά μετά το νέμεσις, μετά το reboot θα είναι τόσο βαρετό όσο και κάτι άλλα μπλοκβαστερς τύπου πόλεμος στο LA... θυμήσου το. Χωρίς βάσεις η σειρά θα γίνει αδιάφορη και τα πιτσιρίκια που τώρα τρέχουν και έγινε in το αγαπημένο μας universe θα το εγκαταλείψουν εύκολα.

αναγνωρίζω ότι έχει ένα αντικειμενικό μειονέκτημα - έλλειψη υπόβαθρου απο την tv... απο εκεί και πέρα προσωπικά με ξενέρωσε.

-bye-

Οκ, ας τα πάρουμε λίγο με την σειρά. Το πρώτο Trek του JJ, είχε μια καλή ιστορία (όχι φοβερή) με κάποιες αρχικές επιλογές ώστε να γίνει το reboot.
Ο Kirk αρκετά καλός, ο Spok απλά ιδανικός, ο Scotty έχω αδυναμία στον Simon και τρελαίνομαι, ο Bones λες και βλέπω τον original, για την Uhura άστο καλύτερα.
Budget μια χαρά, εφέ το ίδιο, φλέρινγκ δεν με ενοχλεί.
Ιστορία? Εμένα μου άρεσε. Εάν εξαιρέσουμε το απαράδεκτο παράτυπο Spok/Uhura, δεν βρίσκω κάτι άσχημο. Αντίθετα ήταν από τα πιο διασκεδαστικά Star Trek ever.
Τι είναι όμως αυτό που λείπει? Ο χαρακτήρας που ξεχωρίζει. Στο OTG ήταν ο Spok λόγω originality. Στο TNG ήταν ο θεός Data και το έπος Worf. Στο DS9, στην σκηνή που ο Odo ξαναγίνεται changeling, απλά ήθελα να κλάψω. Και μετά ήρθε και ο Worf. Στο Voyager εκτός από τον γιατρό που απλά δεν υπάρχει, έχεις την θεά 7 0f 9. Στο Enterprise μόνο ο Quantum Leap κάτι λέει (εντάξει ωραίο μωρό η T'Pol αλλά).
Εδώ λοιπόν τι έχω? Ποιος θα κάνει το μπαμ? Αυτό περιμένω να δω και όλα τα άλλα είναι αδιάφορα.

Εδώ λοιπόν τι έχω? Ποιος θα κάνει το μπαμ?

Ο Κιουμπερμπατς και ο πιο καταιγιστικος ρυθμος εξελιξεων απο το πρωτο νομιζω.

Εγω πιο ανατριχιαστικο κακο απο τους Μποργκ δεν εχω δει ποτε και αναμενω με ενδιαφερον τον τηλεοπτικο Σερλοκ να δω αν καταφερει να τους φτασει.

+1 στην "καθαρότητα" των εχθρών Μποργκ.
Ένας απ' τους κύριους λόγους που μου άρεσε τόσο πολύ το Voyager. Εντάξει και ο γιατρός ήταν απλά κορυφή!

Δεν μιλάω για κακούς ρε παιδιά. Αυτοί πάντα θα υπάρχουν αλλα, όπως ο Kahn, είναι one off. Ο τωρινός Spock όσο καλός και εάν είναι, δεν είναι το σπέσιαλ. Θέλω ένα Data, ένα Worf, έναν Odo, κάτι καινούργιο.
Ποτέ δεν ξετρελάθηκα με το TOS. Μόνο ο Spock μου άρεσε. Το ίδιο και με το Entreprise.
TNG, DS9, Voyager, τα βλέπω ξανά και ξανά.
Και ναι, το Voyager απογειώθηκε με τους Borg. Το ίδιο όμως και το TNG.

Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Συγνώμη ρε παιδιά, μιλάτε σοβαρά?

Ναι, σοβαρά μιλάμε.....έχω ρωτήσει 400.000 φορές και απάντηση ακόμα δεν έχω πάρει!!

Είναι τόσο κακό να υπάρχει ένα Sci-Fi με συγκεκριμένη μορφή, με συγκεκριμένη ιστορία, με συγκεκριμένο χαρακτήρα, με συγκεκριμένο κοινό και να μην έρχεται ο κάθε τυχάρπαστος να τα κάνει μπίλιες όλα??

Εντάξει, εμπεδώσαμε και το franchising και τα φράγκα που πρέπει να βγουν και το κάθε νούμερο που θέλει να παίξει σεναριακά με τα αστεράκια και τα μπαμ-μπουμ στο κενό.

Είναι τόσο δύσκολο να φτιάξουν κάτι δικό τους και να μην καταστρέφουν τον κόπο και τη δημιουργία κάποιου άλλου που εκτιμούν 10-100-1000 άτομα??

Και μετά λέει ο Ναθ για φελλούς.....σιγά μην ήταν τυχαία η επιλογή. Ενδοσκοπική αυτοκριτική ήταν και του άρεσε τόσο που είπε ''δεν το χώνω και αυτό μέσα?? Έτσι και αλλιώς σε τέτοιο...καπέλλο που τα έκανα, σιγά μην καταλάβει κανείς γιατί έβαλα τον φελλό...''.

Η περίπτωση του άμπαλου JJ και η σχέση του με το Τρεκ, τελειώνει μέσα σε μία φράση:

''Τα άγια τοις κυσί...''

Συγνώμη ρε παιδιά, μιλάτε σοβαρά? Το nemesis με budget 60 μύρια έβγαλε 68. Και πιο πριν, άστα να πάνε. Πήρε κάτι πεθαμένο και το ανέστησε. Και εσείς κοιτάτε εάν δεν έχει κάνει κάτι διαφορετικό?
Πιο είναι το πρόβλημα στο διαφορετικό? Εκτός εάν πρέπει να βλέπω για 40 λεπτά το Enterprise να περνάει μια Nebula με μουσική Οδύσσεια του Διαστήματος.
Το Star Trek του 2002 ήταν απλά καταπληκτικό. Ναι, δεν φτάνει το storyline του Wrath αλλά μην τρελαθούμε κιόλας. Ήταν απόλυτα επιτυχημένο reboot και με μια πολλή καλή ιστορία και επιτυχημένο "κακό".
Όσο για το όνομα του Cumberbatch και εάν είναι Ινδικής καταγωγής ή όχι, εάν είναι δυνατό να το λέει αυτό κάποιος που του αρέσει το sci-fi και ειδικά το STAR TREK (περιήγηση στο διάστημα?). Βγείτε από τον περιορισμό της γης και σκεφτείτε ανοιχτά. Εκατομμύρια διαφορετικές alien races, και ο κακός πρέπει να είναι Ινδός λόγω ονόματος?

Προφανώς δεν κατάλαβες το χιουμοριστικό νόημα του ποστ μου πράγμα περίεργο μια που έβαλα και 3 χαμογελαστά emoticons.
Δεν με πειράζει αν ο χαρακτήρας είναι Ινδός, Κινέζος ή Μαορί, το αναμάσημα και η ανακύκλωση των ίδιων θεμάτων με πειράζει.

Ο τωρινός Spock όσο καλός και εάν είναι, δεν είναι το σπέσιαλ
Και όμως, ο Zackary Quinto (ενταξει και ο Karl Urban) ήταν εξαιρετικός στο ρόλο του.
Αν δεν έπαιζαν αυτοί οι δύο και ήταν κανα δυό άλλοι νερόβραστοι στην θέση τους, η ταινία θα έχανε υπερβολικά.
Όσο δε για το twist της "σχέσης" Spock-Uhura, :behead:

Από την Ρώμη έρχομαι και στην κορφή κανέλα? Αυτό που λες είναι ακριβώς το ίδιο με αυτο:

www.youtube.com/watch?v=340YeUb6P7c

Πως είναι δυνατό ένα φανταστικό όνομα Αγγλοσαξονικής προέλευσης να έχει άλλη ακουστική στα Ελληνικά. Μόνο με τον τρόπο που το προφέρει ο δημιουργός του μπορούμε να το πούμε. Εκτός εάν όντως ο Shakespeare ήταν Klingon.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο φανταστικό όνομα Αγγλοσαξονικής προέλευσης. Στο original series στο επεισόδιο που πρωτογνωρίζουμε τους Ρωμυλιανούς αναφέρεται η ύπαρξη των δύο πλανητών με ονόματα "Ρωμύλος" και "Ρώμος' οι οποίοι όπως εύκολα είναι κατανοητό πήραν τα ονόματά τους από τους τους, σύμφωνα με τον θρύλο, ιδρυτές της Ρώμης αδελφούς Ρωμύλο και Ρώμο (αυτούς που ανέθρεψε με το γάλα τους μια λύκαινα κλπ. κλπ.)
Ο κάτοικος του πλανήτη Ρώμου συνεπώς αποκαλείται Ρωμαίος ενώ αυτός του Ρωμύλου λέγεται Ρωμυλιανός.
Γι'αυτόν τον λόγο εξ'άλλου ο New Yorker μεταφράζεται στα Ελληνικά Νεο Υορκέζος.

Το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο φανταστικό όνομα Αγγλοσαξονικής προέλευσης. Στο original series στο επεισόδιο που πρωτογνωρίζουμε τους Ρωμυλιανούς αναφέρεται η ύπαρξη των δύο πλανητών με ονόματα "Ρωμύλος" και "Ρώμος' οι οποίοι όπως εύκολα είναι κατανοητό πήραν τα ονόματά τους από τους τους, σύμφωνα με τον θρύλο, ιδρυτές της Ρώμης αδελφούς Ρωμύλο και Ρώμο (αυτούς που ανέθρεψε με το γάλα τους μια λύκαινα κλπ. κλπ.)
Ο κάτοικος του πλανήτη Ρώμου συνεπώς αποκαλείται Ρωμαίος ενώ αυτός του Ρωμύλου λέγεται Ρωμυλιανός.

Όπως τα λες είναι, Πάνο, μόνο που ετοιμάσου με τον JJJJ να χωθεί και τρίτος πλανήτης στην ιστορία με την ονομασία:

remos555_h_633_451.jpg

:D:D-bye-

Κανεις δεν μου απανταει .... αντε ...
παιζω το τελευταιο μου "χαρτι" (ο ποταπος και τρισαθλιος :p)

R2 swimsuit 03.jpg

LIVE LONG AND PROSPER !!! (... σας ευχεται η κοπελα μας)

Last edited:

Anonymous ?? :icon15:
E οχι και αβαφτιστoι, βρε Γιαννη !!!

Νομιζω μας λενε Γουκηδες (το αναγραφει και η ταυτοτητα ... :p)
Συνοπτικη και ομαδικη η βαφτιση (στην ιδια κολυμπηθρα :laugh:)

Ρε συ Πάνο, έρχεσαι και αποδεικνύεις αυτό που είπα. Εκτός εάν θέλεις να μου πεις ότι επειδή το σύμπαν του Star Trek είναι μυθοπλασία του Rodenbery, πρέπει να σκεφτόμαστε στο πλαίσιο της γης.
Δεν μπορεί να μου λες ότι οι Romulans ονόμασαν τον πλανήτη τους και φυσικά πήραν το όνομα τους από την ιστορία της δημιουργίας της Ρώμης. Δεν γίνετε η απόσπαση της race που μας βρήκε και βοήθησε να βγούμε στο διάστημα να έχει ονομαστεί από την δική μας μυθολογία.
Ο Paul Schneider μπορεί έτσι να το σκέφτηκε, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία στην προφορά του ονόματος. Δεδομένου λοιπόν ότι σε όλα τα Star Trek (ταινίες και σειρές) η σωστή pronounciation είναι Ρώμιουλαν (ie.

www.youtube.com/watch?v=CNymkWXIZpk

στο 3:17), δεν έχει καμία σημασία πως θα το μεταφράζαμε εμείς σε Ελληνικά.

Οκ, ας τα πάρουμε λίγο με την σειρά. Το πρώτο Trek του JJ, είχε μια καλή ιστορία (όχι φοβερή) με κάποιες αρχικές επιλογές ώστε να γίνει το reboot.

Ας πούμε ότι σε αυτό συμφωνώ
(γενικώς και αορίστως γιατί αν πάμε σε επι μέρους θέματα, πάλι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα. Όμως σέβομαι (και αποδέχομαι) την άποψη της καλλιτεχνικής δημιουργία και της υποκειμενικής κρίσης... ναι... ακόμα και για το φλέρινγκ, ακόμα και για τη γέφυρα, ακόμα και για τον Pάιν, ακόμα και για το ειδύλλιο...

Η αλήθεια είναι ότι στο σύνολο το ευχαριστήθηκα το πρώτο, το ψήφισα και πολύ καλό, πήρα και το ΒRD... σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω όπως το νέο...............

Ο Kirk αρκετά καλός, ο Spok απλά ιδανικός, ο Scotty έχω αδυναμία στον Simon και τρελαίνομαι, ο Bones λες και βλέπω τον original, για την Uhura άστο καλύτερα.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα........
Κirk βλαχαδερό... Σποκ μονόφρυδος, ελαφρύς, άγευστος και άοσμος... καμία προοπτική δεν ήταν έτσι ο Σποκ, Ουχούρα καμία σχέση αλλά έχω αδυναμία στην Τζόελ (από το avatar) και πιστεύω ότι αναβάθμισε το ρόλο πράγμα που θεωρώ θετικό, Σούλου για κλάματα (πολλά κλάματα), Τσέχοφ (οκ πάντα υπήρχε το κωμικό στοιχείο στον Ρώσο, αλλά όχι και έτσι το παράχεσε ο JJ... στο νέο τον μαζεύει λιγάκι...)

Σκότι και Μπόουνς απίθανες επιλογές, απίθανες ερμηνείες... απλά εξαιρετικοί και ως επιλογές... συμφωνούμε.

Budget μια χαρά, εφέ το ίδιο, φλέρινγκ δεν με ενοχλεί.

Το Βudget είναι απλά αδιάφορο απο ένα σημείο και μετά στo ST... ok δε με χαλάει, αλλά έχει ξοδευτεί εντελώς ανούσια και σίγουρα όχι για σκεπτόμενος τους τρεκις... φυσικά και θέλαμε εντυπωσιακά εφέ (το δεύτερο έχει ακόμα καλύτερα!) αλλά όχι να χάνεται η ουσία (και πίστεψέ με στο δεύτερο δεν υπάρχει η ουσία...
Για το φλέρινγκ τι να σου πω Μάριε? Ας το καλύτερα... να μη πω τίποτε... ο ίδιοςς είπε ότι το ξεχείλωσε και πάλι τα ίδια έκανε...

Ιστορία? Εμένα μου άρεσε. Εάν εξαιρέσουμε το απαράδεκτο παράτυπο Spok/Uhura, δεν βρίσκω κάτι άσχημο. Αντίθετα ήταν από τα πιο διασκεδαστικά Star Trek ever.

imo δεν είναι ο βασικός σκοπός του ST η διασκέδαση... όχι μετά από μισό αιώνα φιλοσοφικής αναζήτησης σε κοινωνικά, πολιτικά και τεχνολογικά δρώμενα...

Τι είναι όμως αυτό που λείπει? Ο χαρακτήρας που ξεχωρίζει. Στο OTG ήταν ο Spok λόγω originality. Στο TNG ήταν ο θεός Data και το έπος Worf. Στο DS9, στην σκηνή που ο Odo ξαναγίνεται changeling, απλά ήθελα να κλάψω. Και μετά ήρθε και ο Worf. Στο Voyager εκτός από τον γιατρό που απλά δεν υπάρχει, έχεις την θεά 7 0f 9. Στο Enterprise μόνο ο Quantum Leap κάτι λέει (εντάξει ωραίο μωρό η T'Pol αλλά).
Εδώ λοιπόν τι έχω? Ποιος θα κάνει το μπαμ? Αυτό περιμένω να δω και όλα τα άλλα είναι αδιάφορα.

Έρχεσαι στα λόγια μου αδερφέ... Οι κυρίαρχοι χαρακτήρες ήταν imo o κάπτεν ο αυτιάς και ο εκάστοτε κακός. Αλλά και πάλι όχι μόνοι τους. Η ιστορία και το "ταξίδι" ήταν οι πρωταγωνιστές... τα διλήμματα... οι αποφάσεις...
ψάξε τώρα να τα βρεις όλα αυτά στο ριμπουτ της κονόμας...

Δες το ST12 και θα καταλάβεις...
(τι θα γίνει? πότε θα μπορέσουμε να το συζητήσουμε? τι λέει ο κανονισμός για αυτό?)

+++
Για το όνομα των Romulans...
Eίναι προφανές ότι έχει εμπνευστεί από την αρχαία Ρώμη. όχι μόνο το όνομα αλλα και το σύνολο αυτού που βλέπουμε... είναι μια φανταστική προέκταση της Ρώμης.
Eπίσης είναι προφανές ότι δεν μεταφράζεται σε Ρωμαίοι ή Ρωμυλιανοί μιας και μιλάμε για Romulans... όχι Romeo! ...φυσικά και ο Remus ουδεμία σχέση έχει με τον γνωστό βάρδο... οι κάτοικοί του στα Αγγλικά ονομάζονται Remans.

Aπο εκεί πέρα αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιούμε την ακριβή ηχητική ταυτότητα της λέξης (Ρόμιουλανς) ας τους λέει ο καθένας όπως θέλει, δε χάλασε ο κόσμος. Έχω βρει υπότιτλους που τους ονομάζουν ακόμα και Ρωμαίους κτλ... τα σκήπτρα βέβαια κρατάει το warp speed...:flipout: