Star Trek Into Darkness

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Βαλτός είσαι Παρασκευιάτικα??:D

Παρακαλώ να μην γραφεί στα πρακτικά η τελευταία ερώτηση!!

Καλώ τον μάρτυρα Νταλανίκο!!:flipout:

Οσιομάρτυρας για να ακριβολογούμε...:twoguns:

Μπορείτε να έχετε οποιαδήποτε γνώμη για την ταινία σαν σύνολο (φυσικά), αλλά όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσουμε στα επιμέρους (σενάριο και φωτορυθμικά βασικά...) παρακαλώ να μην είστε επίμονοι γιατί είμαι ήδη συγχυσμένος.:smash:

Τώρα αν αυτή η γελοιοποίηση της αγαπημένης μας σειράς λέγεται "ταινιάρα" ή "μια χαρά" θαρρώ πως ήρθε η ώρα να σταματήσει να είναι το αγαπημένο μου κόλλημα...
Ας την χαρούν οι νεότεροι, λάτρεις των action movies τύπου captain america και G.I. Joe... που δεν έχουν εντρυφήσει στο final frontier, αλλά και στις συζυγικά καυγαδάκια κτλ κτλ

reboot my ass... o τύπος διακωμωδεί το tos,,,

σιγά μη περίμενα να έρθει στη μπανανία... έχω ρίξει spoilers απο ττη πρώτη βδομάδα κυκλοφορίας και έχω προειδοποιήσει για το περί τίνος πρόκειται (σεβαστή βέβαια και η άλλη άποψη)

4 φορές ώς τώρα στο σπίτι... κάθε φορά έκανα και περισσότερα ff...

Πιθανόν να πάω και στη μεγάλη οθόνη στο ΣΚ, αν βρεθεί παρέα και χρόνος και κάποια καλή αίθουσα.
Όχι 3D βέβαια, το εμπέδωσα το φωτορυθμικό, να μη μπει και στο μυαλό μου...

...

Τώρα αν αυτή η γελοιοποίηση της αγαπημένης μας σειράς λέγεται "ταινιάρα" ή "μια χαρά" ...

...
4 φορές ώς τώρα στο σπίτι...

Πιθανόν να πάω και στη μεγάλη οθόνη στο ΣΚ...

:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0:speechless-smiley-0

Με το καλο και διψηφια νουμερα...

Θα είναι η δεύτερη που δεν θα πιάσει διψήφια νούμερα...

Πάντως δεν είναι το χειρότερο star trek... το τούρκικο είναι λίγο χειρότερο...:p

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Οπτικοακουστικά, εντάξει η αίθουσα 11; :rolleyes:

Σχετικά με την ποιότητα της ψηφιακής προβολής δυο πράγματα…
Δεν πρόκειται να γραψω τιποτα καινούργιο άλλωστε τα θεματα των ψηφιακών είναι γνωστα και εχουν να κάνουν περισσότερο με την χαμηλη απόδοση στην ποιότητα του μαυρου.
Στο Star trek στην αίθουσα 11 των STER ισως ηταν η πρωτη φορα που η έλλειψη υψηλής αντίθεσης μου ελειψε πιο πολύ από κάθε άλλη φορα.
Δεν πιστεύω πως ηταν θέμα ρυθμίσεων γιατι μεσα στο μηνα ειχα δει άλλες δυο ταινιες στην συγκεκριμένη αιθουσα και δεν ενιωσα αυτό το χαλι.
Υποθέτω πως η φωτογραφία εξ αρχης δεν προσέφερε εύκρατο εδαφος για καλη αντίθεση συν η αδυναμια που υπαρχει λογο του ψηφιακού και το αποτέλεσμα γινεται πιο ασχημο.
Είναι σαν και αυτό που παθαίνουμε σε καποιες BD κόπιες που φωτογραφικά είναι μουντές και νομίζουμε πως κατι επαθε το προβολικό μας και η σουπερ ντουπερ tv μας.
Στα μείον να σημειώσω καποια σημάδια συμπίεσης στις γρήγορες σκηνες .
Τα θετικα τα γνωρίζουμε…
Η ευκρίνεια του ψηφιακού παντα θα με κερδίζει

Ειναι λιγο προχωρημένη η ωρα και αυριο δεν ειναι Σάββατο για αυτό θα γραψω μονο δυο λογακια.
Ο τροπος που διάλεξαν να κανουν το rebbot στην πρωτη ταινια - με την νεα πλεον πραγματικότητα- στην δευτερη της νεας σειρας δείχνει πως αυτη η επιλογή ηταν τρελή έμπνευση...
Ο JJ τα καταφερε να κανει μια πολυ ενδιαφέρουσα διασκευή χρησιμοποιώντας έξυπνα αναφορές απο παλιες ταινίες αλλα διατηρώντας το πλεονέκτημα και την ελευθερία που του δινει το νεο μέλλον ωστε να κανει τα δικα του.

Μπορεί να εχω κάποιες ενστάσεις αλλα τωρα τις ξεχναω η απλα τις αφήνω στην ακρη αφου ειδικά το τελευταίο ημίωρο με ξετρέλανε...

Πραγματικά μια πολύ ενδιαφέρουσα διασκευή.

Into Darkness λιγο πιο αναλυτικά…

Τελικα ο πρόλογος της συνέχειας του ιστορικού Star-trek φαίνεται πως δεν αποτελείτο μονο από την πρωτη ταινια που ειδαμε πριν τέσσερα αλλα ειχε και συνέχεια.
Το Into Darkness.
Τωρα μπορουμε να πουμε πως η εισαγωγή ολοκληρώθηκε και πλεον ηρθε ο καιρος να περάσουμε στο μεγαλο ταξιδι …
Ένα ταξιδι που θα κρατήσει για πεντε χρονια οσα ακριβως θυμόμασταν από το πρωτο επεισόδιο της σειρας πριν από μισο αιωνα περίπου.

Όπως το βλέπω εγω το Star-trek του σημερα δεν είναι ένα νέο ξεκινημα αλλα μια συνέχεια πανω σε πιο σύγχρονες ραγες αφου το τραίνο πλεον μπορει μεν να εχει τον ιδιο σκοπο αλλα δεν είναι υποχρεωτικό να λειτουργει με κάρβουνο όταν μαλιστα υπαρχει η ευχέρεια του ηλεκτρικού.
Για αυτό τον λογο ο JJ πιστευω πως έξυπνα δεν θελησε να πατήσει ακριβως στα ιδια μονοπάτια αλλα προτίμησε να χρησιμοποιήσει (οπου τον βόλευε) στοιχεια που φλερτάρουν με την νοσταλγία των οπαδων διατηρώντας ομως το δικαίωμα στην εναλλακτική πρόταση.
Στο νέο παρον το μέλλον είναι περαν το βέβαιου πως θα εχει άλλη πορεία που μεν άλλες φορες θα συμπίπτει με ότι θυμάται ο συνδετικός κρικος μεταξυ παλιού και νεου (όσοι το δουν θα καταλάβουν τι εννοω) και αλλες φορες θα μενει απορημένος από τα καπρίτσια που θα του επιφυλάσσει η νεα προοπτική ( σε αυτους βαλε και τον θεατη)
Το ιδιο πραγμα που θα ξενίσει συγχρόνως θα ενθουσίαση , αφου οι δυο βασικοί πρωταγωνιστές δεν είναι μονο δυο γνωστα ονόματα που κουβαλούν μια ιστορια αλλα συγχρόνως είναι μπολιασμένοι με τα κύτταρα του νεου και του απρόβλεπτου.

Το Into Darkness δε είναι είναι το κλασικό sta trek που μαθαμε και μεγαλώσαμε αφου η τραμπάλα μεταξυ του action και φιλοσοφικού γέρνει ( παραγερνει) υπερ του action χωρις να αφήνει ομως στο μηδέν τις ανησυχίες του παρελθόντος .
Οι διαφορα με το σημερα είναι πως οι ρυθμοι είναι αρκετά πιο γρήγοροι και δεν μενει πολύ χρονος τουλάχιστον για τωρα , στο να εμβαθύνει.

Τεχνικα η ταινια είναι άριστη ,χορταστικά θεαματική και δεν νομιζω πως μπορει να μείνει κανεις παραπονεμένος σε αυτόν το τομεα.
Οι ρυθμοι της είναι καταιγιστικοί και πολύ δυσκολα θα βρεις σημειο που θα νιωσεις ότι φλυαρεί .
Από την πρωτη σκηνη μεχρι τη κορύφωση του τελευταίου ημιώρου το πλήρωμα του Enterprise συναρπάζει με την σπιρτάδα και το χιούμορ του.
Σε όλα τα παραπάνω έρχεται και ένας εξαιρετικός αντιπαλος , ενας γνήσιος κακος αναφοράς που δεν αφήνει ουτε μια στιγμη τον εαυτο του να εμφανισθεί ως μια ακομα καρικατούρα κακου.
Καταπληκτικός και με ένα υφος προσώπου που χωρις να καταφεύγει σε υπερβολές σου δείχνει την ύπουλη κακια του.

Στην τελικη όπως εγραψα και χτες μπορει να εχω κάποιες ενστάσεις στο γενικο συνολο όμως δεν τις θεωρω σημαντικές η τουλάχιστον τετοιες που να με κανουν να νιωσω πως κατι χαλασε στο γλυκο.
Άλλωστε μην ξεχναμε πως πρόκειται για επιστημονική φαντασία και στο κόσμο του star trek πολλα εχουν συμβεί στο παρελθον και πολλα περισσότερα θα συμβούν στο μέλλον .

Αυτά που θα συμβουν πλεον τα περιμενω με ακομα πιο ενδιαφέρον .
Το ζέσταμα ολοκληρώθηκε .
Η αποστολή μολις ξεκίνησε.

Για το ειδος της 8/10

Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Και εσυ την ειδες (πριν την ωρα της) ? ..... ουφ .....

Γιατι σας ειναι τοσο δυσκολο να δειτε κατι στην επισημη πρεμιερα του ?
Τετοιου ειδους ταινιες ειναι για να βλεπονται ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στον σινεμα.
Οχι σε PCια !!!

(και κατι ακομα ..... Wookies are friends .... -bye-)

Last edited:
Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Οχι σε PCια !!!

(και κατι ακομα ..... Wookies are friends .... -bye-)

Λες να την είχα δει και μην θάψει δεόντως??:Banane0:

Όχι, δεν την έχω δει, και δεν καίγομαι εδώ που τα λέμε...-bye-

Εγώ ψήφισα μέτρια.
Ισως να έπρεπε να ψηφίσω απλά καλή και να το αδίκησα.
Βλέπεται ευχάριστα αλλά τίποτα το συγκλονιστικό, όπως και η πρώτη ταινία.
Σεναριακά με χάλασε αρκετά η απουσία του captain προς το φιναλε.
Δεν την θεωρώ αξιομνημονευτη.
Περιμένω πως και πως το pacific rim.

Last edited:

Τεσπα .... ετοιμαζομαι σιγα-σιγα να συναντηθω με το JL και τον Guybrush.

Η προβολη ειναι στις 10 (Αιθουσα 11 ... να δω πια ποσο φοβερη ειναι η ψηφιακη κοπια),

-bye-

Η προβολη ειναι στις 10 (Αιθουσα 11 ... να δω πια ποσο φοβερη ειναι η ψηφιακη κοπια),

-bye-

Καλη θεαση παιδες! Περιμενουμε εντυπωσεις.

Οχι σε PCια !!!

Nαι οκ... τρομερή ταινία τεχνικά και κακώς να τη βλέπεις στο pc... και ουφ και πφφφ σε όσους την είδαν σε pc... το σταρ τρεκ....... ωρέ που πάμε???

To star trek το βλέπεις στην ώρα του Μάνο μου, ακόμα και από κλειδαρότρυπα...
Έχεις μπλέξει με JL (κρυφοhiendάς)... και έχεις παρεξηγήσει το ταξίδι... μπιμουβιά είναι το σταρ τρεκ, αλλα πράγματα το έκαναν αυτό που είναι...
υπόψιν δε ότι ο γάτος ξέρει την ιστορία απ'όξω και ανακατωτά... για λόγους αρχής δεν την είδε (αν δεν την είδε...)

-bye-

Καλά να περάσετε (ελπίζω ο Γάτος να πάει με κίτρινη στολή, γιατί η κόκκινη δεν είναι πολύ γουρλίδικη)

Εγώ στις 2220 σε 3D τελικά... απαίτηση της συζύγου εδώ και καιρό, μιας και δεν με καταδέχτηκε κανας φίλος να γλιτώσω τουλάχιστον το φλέρινγκ... που δεν είναι φλέρινγκ... τεσπα...

Μπορεί να σας πάρω τηλέφωνο την ώρα που πέφτουν οι κλίνγκον σαν μύγες, έτσι για το σπάσιμο... γατάκια...

Εγώ ψήφισα μέτρια.
Ισως να έπρεπε να ψηφίσω απλά καλή και να το αδίκησα.
Βλέπεται ευχάριστα αλλά τίποτα το συγκλονιστικό, όπως και η πρώτη ταινία.
Σεναριακά με χάλασε αρκετά η απουσία του captain προς το φιναλε.
Δεν την θεωρώ αξιομνημονευτη.

Αυτή είναι και η δική μου γνώμη Χρήστο.
Απλά θα το ρίξω το βράδυ, μετά την προβολή.

Στην προηγούμενη το έριξα στο πολύ καλή (μόνο και μόνο γιατί ήταν η πρώτη και όφειλα κάποια επιείκεια μέχρι να συνηθίσω στα νέα δεδομένα.
Η δεύτερη δεν την γλιτώνει όπως φαίνεται...
μη πάει και πιο κάτω...

+++
Κατα τα άλλα διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα κείμενα του Ανδρέα και δεν μπορώ παρα να του δώσω συγχαρητήρια για την προκάλυψη που έκανε...
Είναι πραγματικά τρομερή η συγκάλυψη που έχει κάνει... λέξεις κλειδιά σε όλο το κείμενο.

Ανδρέα κάποια στιγμή θα το χωνέψεις ότι δεν πρόκειται για σταρ τρεκ...................

Last edited:

Ευχαριστω Νικο αν και ειμαι σίγουρος πως θελοντας να το συζητήσουμε πιο αναλυτικά συντομα θα αρχίσουμε τα πολλα spoiler.
Μέσα σε αυτά αν θες μου λές ποια πρέπει να είναι για σενα η ταυτότητα του σταρ τρεκ :rolleyes: .

Nαι οκ... τρομερή ταινία τεχνικά και κακώς να τη βλέπεις στο pc... και ουφ και πφφφ σε όσους την είδαν σε pc... το σταρ τρεκ....... ωρέ που πάμε???

To star trek το βλέπεις στην ώρα του Μάνο μου, ακόμα και από κλειδαρότρυπα...
Έχεις μπλέξει με JL (κρυφοhiendάς)... και έχεις παρεξηγήσει το ταξίδι... μπιμουβιά είναι το σταρ τρεκ, αλλα πράγματα το έκαναν αυτό που είναι...
υπόψιν δε ότι ο γάτος ξέρει την ιστορία απ'όξω και ανακατωτά... για λόγους αρχής δεν την είδε (αν δεν την είδε...)

Καλά να περάσετε (ελπίζω ο Γάτος να πάει με κίτρινη στολή, γιατί η κόκκινη δεν είναι πολύ γουρλίδικη)

Εγώ στις 2220 σε 3D τελικά... απαίτηση της συζύγου εδώ και καιρό, μιας και δεν με καταδέχτηκε κανας φίλος να γλιτώσω τουλάχιστον το φλέρινγκ... που δεν είναι φλέρινγκ... τεσπα...

Μπορεί να σας πάρω τηλέφωνο την ώρα που πέφτουν οι κλίνγκον σαν μύγες, έτσι για το σπάσιμο... γατάκια...

Αυτή είναι και η δική μου γνώμη Χρήστο.
Απλά θα το ρίξω το βράδυ, μετά την προβολή.

Στην προηγούμενη το έριξα στο πολύ καλή (μόνο και μόνο γιατί ήταν η πρώτη και όφειλα κάποια επιείκεια μέχρι να συνηθίσω στα νέα δεδομένα.
Η δεύτερη δεν την γλιτώνει όπως φαίνεται...
μη πάει και πιο κάτω...

+++
Κατα τα άλλα διαβάζω και ξαναδιαβάζω τα κείμενα του Ανδρέα και δεν μπορώ παρα να του δώσω συγχαρητήρια για την προκάλυψη που έκανε...
Είναι πραγματικά τρομερή η συγκάλυψη που έχει κάνει... λέξεις κλειδιά σε όλο το κείμενο.

Ανδρέα κάποια στιγμή θα το χωνέψεις ότι δεν πρόκειται για σταρ τρεκ...................

Ρε συ Νικολα, αφου το Σταρ τρεκ το βλεπεις στην ωρα του και αυτο ΔΕΝ ειναι Σταρ τρεκ,
γιατι σκοτωθηκες να το δεις? Και αν ακομη δεν το ηξερες απο πριν, οταν το εμαθες γιατι
να το δεις αλλες 4(!!!) φορες?

Λογικα οπου να ναι θα βγουν απο την αιθουσα οι γατος και σια. Για να δουμε....

O Γάτος πίνει μπύρες, μόλις μιλήσαμε...

Τη γνώμη του θα την π(ι)ει κατά τις 5-6 το πρωί...λολ

Το "κακή" μάλλον το γλύτωσε λόγω ήχου, που πραγματικά είναι εντυπωσιακός!
Εικόνα 3D (real 3D) ξεκούραστη και με αρκετά στοιχεία εντυπωσιασμού (ακόντια - ηφαίστειο - μάχη με κλίγκον). Kαμία σχέση βέβαια (ούτε καν πλησιάζει) τις καλές 3D που έχουν γυριστεί και σε 3D.
Ευκρίνεια για τα μπάζα... θολούρα του κερατά...
Το φλέρινγκ (που δεν είναι φλέρινγκ αλλά κατάντια...) απλά δεν υποφέρεται, για ακόμη μια φορά. Η σύζυγος υποψιασμένη και απο αυτό που πάθαμε στην πρώτη (νομίζαμε ότι χάλασε η τηλεόραση... και δεν είναι αστείο αυτό!) κουνούσε το κεφάλι και μου έλεγε τι χάλι είναι πάλι αυτό κάθε τρεις και λίγο... υπάρχει σκηνή περίπου 20 δευτερολέπτων με μπλέ γραμμή από άκρη σε άκρη.....)

Kατά τα άλλα την έχω θάψει αρκετά, δεν χρειάζεται να πω πολλά πράγματα...
Επιμένω ότι πρόκειται για διακωμώδηση (η μισή αίθουσα ήταν τρέκια και σπαρτάρισαν στα γέλια... με δύο τυπάκους που κατεβήκαμε μαζί στο ασανσέρ (και αυτό είναι απάντηση και στο Ανδρέα) λέγαμε ότι το σταρ τρεκ αρρώστησε από την έλλειψη ενδιαφέροντος κάπου με το ENT και πλέον το σκότωσε ο JJ.
Τέρμα οι φιλοσοφικοί διάλογοι... τέρμα τα διλήμματα... τέρμα οι εκδοχές της μελλοντικής πραγματικότητας... τέρμα και οι επιστήμες... τέρμα και το καλτ...

Ήταν μια κακή σεναριακά διασκευή σταρ τρεκ, μια αρκετά καλή action movie "άλλη ταινία" - όχι σταρ τρεκ... Τα κόκαλα του Roddenberry θα τρίζουν...

ps. Dal'en μάναμ όταν είσαι καψούρης, όσες χυλόπιτες και να φας πάλι ελπίζεις... αν τα καταφέρω θα την δω και 2D...

Eλπιζω μονο να μην εβαλε λογια ο Balanik στο γατο.

Κατα τα αλλα, μαζι σου. Να φας και 10 χυλοπιτες.
Αλλα αν τις φας απο καποια που δεν σου αρεσει ειναι λιγο καπως...

Δεν μου αρέσει ο χαρακτήρας της ρε συ... απο φωνή κορμάρα... αν και βάφεται λίγο παραπάνω ομολογώ...

Καλό μας βράδυ -bye-