Star Trek Into Darkness

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Nα μπει και ερωτηση στο τρεκις κουιζ.
Ποσα και ποια ειδη lens flare χρησιμοποιει στην ταινια ο jj. ?? :flipout:

Εμενα παντως που δεν την εχω δει ακομη, με τρομαξες. Μου την εβγαλες εντελως χάλια και θα τη δω με βαρια καρδια.

Re: Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

Nομιζω οτι εισαι λιγο προκατειλημμενος με τα lens flare.
Ενταξει, ο ανθρωπος εχει απλα μεγαλη γκαμα.! :D

flare_examples.png

Σκέψου το 2 κάθετα Χ 2 οριζόντια αλλα με 3 φορές το πάχος της γραμμης ...
:D
Ναι είναι τόσο άθλιος
Στο 3D ξεκολάνε κάπως στο 2D απλά δε βλέπεις πισω τους :D

Το ειδε κανεις σε 3d να μας πει αν αξιζει η πρωτη προβολη σε 3d. ? (Αν και φοβαμαι οτι αν εχει γρηγορες σκηνες το 3d θα κουρασει)
Και ηθελα να δω το εντερπραιζ τρισδιαστατο. (τρομαρα μου)

3D το είδα αλλα δεν μπορώ να συγκρίνω με 2D, γιατί οι κόπιες που έχω είναι για κλάματα.

Ξεκούραστο είναι, έχει και τα κλισε τρικ για εντυπωσιασμό... γενικά βλέπεται ευχάριστα...
Απο την άλλη βλέπω σπίτι άνετα και ξεκούραστα με ενεργά γυαλιά και απολαμβάνω το βάθος πεδίου του 3D, οπότε ίσως να μην είμαι και ο πιο αντικειμενικός κριτής.

Παράλληλα βέβαια έχει αρκετή θολούρα και έλλειψη λεπτομέρειας, δεν το λές ξουράφι με τίποτα... αλλά πάλι αυτό δεν ξέρω σε τι ποσοστό οφείλεται στο 3D.
υπήρχαν σκηνές (πέραν του φλέρινγκ) που είναι εσκεμμένα θολές (μιλάμε για πολύ θολές)

Αν έχεις σκοπό να το δεις δύο φορές καλύτερα πρώτα το 2D
(για να έχει κάποιο ενδιαφέρον η δεύτερη προβολή :p)

3D το είδα αλλα δεν μπορώ να συγκρίνω με 2D, γιατί οι κόπιες που έχω είναι για κλάματα.

Ξεκούραστο είναι, έχει και τα κλισε τρικ για εντυπωσιασμό... γενικά βλέπεται ευχάριστα...
Απο την άλλη βλέπω σπίτι άνετα και ξεκούραστα με ενεργά γυαλιά και απολαμβάνω το βάθος πεδίου του 3D, οπότε ίσως να μην είμαι και ο πιο αντικειμενικός κριτής.

Παράλληλα βέβαια έχει αρκετή θολούρα και έλλειψη λεπτομέρειας, δεν το λές ξουράφι με τίποτα... αλλά πάλι αυτό δεν ξέρω σε τι ποσοστό οφείλεται στο 3D.
υπήρχαν σκηνές (πέραν του φλέρινγκ) που είναι εσκεμμένα θολές (μιλάμε για πολύ θολές)

Αν έχεις σκοπό να το δεις δύο φορές καλύτερα πρώτα το 2D
(για να έχει κάποιο ενδιαφέρον η δεύτερη προβολή :p)

Αν και δεν ειμαι φιλος του 3d, στη συγκεκριμενη ταινια ελπιζα (προς εντυπωσιασμο) στα αντικειμενα που βγαινουν εξω απο το πανι. (αν υπαρχουν αρκετα τετοια εφε βεβαια)

Μονο για το βαθος πεδιου θα την προτιμουσα σε 2d γιατι με τους συχνους υποτιτλους παντα χανω λεπτομερειες σκηνων. Παντως απο ταινιες μεχρι τωρα, μονο ο προμηθεας μου ειχε φανει ξεκουραστος στο συνολο του.

Οποτε για πρωτη προβολη κατα τα λεγομενα σου, θα προτιμησω πρωτα το 2d. Ευχαριστω.

αν θυμάμαι καλά σε 3-4 σκηνές βγαίνουν πράγματα έξω... το υπόλοιπο είναι χαλαρό ως ανεπαίσθητο...
σε φίλμ είναι γυρισμένο τι μπορεί να ήταν?

Σε κασετινα ... τι κυκλοφορει στην Ελλαδα ?
(απο V'ger και μετα ....)

Σε Blu, τίποτα... Και τα Blu των ταινιών που κυκλοφορούν έξω, είναι επιεικώς μέτρια. Αναμένουμε κάποια στιγμή να κυκλοφορήσουν κάποιες πραγματικά remastered εκδόσεις με φουλ έξτρα...

edit: Αναφέρομαι στις παλιές ταινίες. Του 2009 έχει κυκλοφορήσει σε εξαιρετικό δισκάκι με Ελληνικούς υπότιτλους και φαντάζομαι το ίδιο θα γίνει και με τη φετινή...

σε φίλμ είναι γυρισμένο τι μπορεί να ήταν?

2D... :p

Last edited:
Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Δηλαδη να περιμενω την κεντα φλος ?
Η να παω να παρω τα blu των δυο reboot ?
Και βλεπουμε ποτε θα βγουν ολα μαζι ... (ισως και να μην βγουν ?)

Οπως εχω σε κασετινα το SW, νομιζω οτι θα ηταν συνεπες να εχω και το ST ... δεν το αγαπω λιγοτερο !

Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Τα 3D γυαλιά σου σε πόση ώρα φορτίζουν φιλαράκι? :Banane0:

Οπως εχω σε κασετινα το SW, νομιζω οτι θα ηταν συνεπες να εχω και το ST ... δεν το αγαπω λιγοτερο !

ήταν θέμα χρόνου... όσο ωριμάζει ο άνθρωπος κινείται προς την σωστή κατεύθυνση... :flipout:

Το ειδε κανεις σε 3d να μας πει αν αξιζει η πρωτη προβολη σε 3d. ? (Αν και φοβαμαι οτι αν εχει γρηγορες σκηνες το 3d θα κουρασει)
Και ηθελα να δω το εντερπραιζ τρισδιαστατο. (τρομαρα μου)

Είδα πρώτα το 2D και μετά το 3D, κατά την άποψή μου κάποιες σκηνές είναι φτιαγμένες για 3D. Το καταλαβαίνεις από τα πρώτα λεπτά στο ‛τρέξιμο στο δάσος’ (δεν είναι δα και κάνα σπολιερ). Τελικά δηλαδή λόγο αυτής της σύγχρονης (κακής ΙΜΗΟ) συνήθειας του να υπάρχουν πλάνα για 3D που σε 2D δεν αξίζουν και πολλά, νομίζω ότι η 3D θέαση αξίζει. Βέβαια έχει τα συνήθη αρνητικά της 3D θέασης.

και το δάσος αλλά και τα ακόντια που σου βγάζουν μάτι... και άλλες 2-3 σκηνές όμως.

Δεν το λές κακογυρισμένο, αντιθέτως!
Απλά η άποψη του κοντού στο πανί είναι imo πολύ ενοχλητική.
Βγάζει και φτήνια - προχειρότητα imo

και το δάσος αλλά και τα ακόντια που σου βγάζουν μάτι... και άλλες 2-3 σκηνές όμως.

Δεν το λές κακογυρισμένο, αντιθέτως!
Απλά η άποψη του κοντού στο πανί είναι imo πολύ ενοχλητική.
Βγάζει και φτήνια - προχειρότητα imo

πάντως, νομίζω σωστά είπες παραπάνω
ότι εάν έχει κάποιος την επιλογή
Ας δει πρώτα την 2D
Και μετά τη 3D
Για να έχει περισσότερο ‛ενδιαφέρον’ το 3D , θα δείτε 5 πραγματα παραπάνω που στο 2D δεν έπαιζαν καλά, θα ξεκολλήσει και η μόνιμη μαρκίζα από τα flares και θα έρθει μπροστά να αποκαλυφθεί και τίποτα πιο πίσω.
Γενικά τα flares στο 2D κρύβουν περισσότερη πληροφορία από πίσω τους αναγκαστικά λόγο επιπεδοποιησης , ή έστω αυτή ήταν η δική μου εντύπωση.

Συμφωνούμε απόλυτα Τάσο. Eγώ το είχα δει (σε κακή κόπια όμως) 2D έτσι κι αλλιώς, οπότε για αυτό έκανα και την υποχώρηση στο σινεμά.
Σε καλό μου βγήκε, γλίτωσα το δεύτερο εισιτήριο! επόμενη (και μάλλον τελευταία) θέαση σπίτι ΒD 2D (ναι τιμής ένεκεν θα αγοραστεί και αυτό...)

Tο έγραψα νομίζω στα πρώτα που ποσταρα μετά το σινεμά... παρ'ότι δεν ήταν δική μου επιλογή το 3D, ήταν τελικά καλή επιλογή.
ενώ περίμενα ότι το φλέρινγκ θα μου έσπαγε τα νεύρα, όντως με τη διαβάθμισή του στο πεδίο της ταινίας δεν έκρυβε/ενοχλούσε όσο στο 2D.

Υπήρξε πάντως και ένα αρνητικό στη 3D θέαση. Υποψιάζομαι ότι ακόμα και σε 2D και πέραν των πειραγμένων (εσκεμμένα θολών) σκηνών, η εικόνα δεν θα έχει το punch, τη ζωντάνια και τις λεπτομέρειες που θέλω (έστω μόνο για τις δεύτερες θεάσεις) Μόνο υπόθεση βέβαια είναι αυτό, θα το κοιτάξω στη σπιτική προβολή και θα αναφέρω.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα, μέσα στο ηφαίστειο, ο πλανήτης που αφοπλίστηκε η τορπίλη, το τελευταίο κυνηγητό... και άλλα που τώρα δεν θυμάμαι.
Θα δούμε, ίσως έχω λάθος.

Last edited:

Κατέβασε ένα επεισόδιο για δείγμα και μόλις δεις την εικόνα θα αλλάξεις γνώμη.
Είναι σαν να τα ξαναβλέπεις πρώτη φορά.

Αν και εφόσον το αγαπάς βέβαια. Αν όχι, όντως θα σκυλοβαρεθείς. :2thumb22sup:

edit. 4:3 είναι βέβαια. στο λέω μη φας καμιά ήττα και με βρίζεις.

Χαχαχαχα. Oχι βρε συ, δεν μιλαω για την καθαροτητα της εικονας.
Μιλαω για το αστειο των υποθεσεων, σεναριων και επιστημονικων δεδομενων της εποχης.

Δεν νομιζω να το αντεξω (λες ? .... μπα ....:p)

Moλις την ειδα. Σε 3d ΔΕΝ προκειται να τη δω ουτε για αστειο. Με τετοια ταχυτητα και shaking καμερας σε ολες τις σκηνες δρασης θα μου πεταξει τα ματια εξω.

Τα lens flare ουτε που τα καταλαβα.
Ηταν τετοια η ταχυτητα/κινηση της καμερας που δεν προλαβαινα να χαζεψω ουτε τα σκηνικα/πλανα.
Ουτε τα drones του oblivion να ειχαν βαλει να τραβανε.
Η καμερα ακολουθουσε συνεχως το θεμα, εστριβε, ετρεχε, ανεβοκατεβαινε, ζουμαριζε, τοσο συχνα και γρηγορα που τα μισα σκηνικα/πλανα χανοταν αδικα.

Οταν βεβαια που και που πεφταμε και σε κανενα στατικο πλανο, τσουπ τα lens flares, ετσι για να προλαβαινουμε να τα δουμε αυτα.
Απορω που κανεις δεν ανεφερε αυτη την "ενοχληση" της καμερας, που ηταν χειροτερη κατ'εμε, απο οποια lens flare.

Aυτο ηταν που εκανε και την ταινια σκηνοθετικα να μοιαζει μια απο τα ιδια με ολες τις ταινιες του ειδους.
Δεν υπηρχε καποια ξεχωριστη ατμοσφαιρα star trek, αλλα θα μου πειτε και ποια ταινια εχει σημερα ξεχωριστη δικη της ατμοσφαιρα.

Εται βλεπεις εκδικητες, tranformers, spiderman, batman, κλπ (καταλαβαινετε τι εννοω) ειναι σαν σκηνοθετικα ολες να ειναι κλωνοι ενα πραγμα.
Ε, με αυτο το star trek ενοιωσα το ιδιο πραγμα. Μια απο τα ιδια.
Μαλλον το χολυγουντ θα επρεπε να "μπασταρδευτει" με νεους σκηνοθετες και απο αλλες χωρες μηπως κατι αλλαξει σε αυτον τον τομεα.

Αυτο που μου αρεσε αρκετα στην ταινια, ηταν τα σκηνικα του εντερπραιζ οπου υπηρχε πολυ λεπτομερεια, και αν (και καλα) βλεπαμε την πρωιμη τεχνολογια του σκαφους, ηταν εκμοντερνισμενη πολυ καλα για τα σημερινα προτυπα.

Το καστ οπως και πριν, ουτε κρυο ουτε ζεστη, ο κααν ξεχωρισε οπως ανεφεραν κι αλλοι.
Σαν υποθεση χμμ δεν ξετρελαθηκα αλλα οχι κι ασχημα.

Αν δεν υπηρχε αυτος ο γρηγορος καταιγισμος πλανων με μια μουρλη καμερα να ακολουθει και να στριβει συνεχως παντου και παντα, θα ειχα τοποθετησει σκηνοθετικα την ταινια πιο πανω.
θα την ξαναδω σε 2d με παρεα, μηπως και προλαβω να εντυπωσω κανενα σκηνικο που δεν προλαβα να χαρω.

Last edited: