Star Trek Into Darkness

Ψηφίστε την Ταινία:

• Total voters
    0
Απάντηση: Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Εγώ ακριβώς γι' αυτόν τον λόγο δεν ήμουν ποτέ φανατικός των star trek. αντί να δίνουν λύσεις στα προβλήματα τους προσφέροντας θέαμα, αντιθέτως άρχιζαν το μπλα μπλα και στο τέλος ένα "έτσι τα έφτιαξε ο Θεός" και τίτλοι τέλους. :flipout:

Εβλεπα προχθές το πρώτο The motion Picture του 1979 . Δεν το θυμόμουν. Δεν θ αναφερθώ στο τεχνικό μέρος, λογικό είναι δεν είχαν τα μέσα ούτε computers οι άνθρωποι. Θα αναφερθώ στο story: Απλά αστεία κατάληξη. Ενώ σε βάζει στο story και περιμένεις με αγωνία να δεις εξωγήινους μάχες (πράγματα πρωτόγνωρα για 1979) η κορύφωση μου θυμίζει : "συγνώμη αλλά δεν έχουμε λεφτά για θέαμα βολευτείτε μ' αυτό" .:flipout:

Γι αυτό έπιασε το star wars κι ας ήταν την ίδια εποχή οι ταινίες. Γιατί οι άνθρωποι έδωσαν θέαμα ΑΠΛΕΤΟ και πρωτόγνωρο για την εποχή όχι μπλα-μπλα-μπλα-μπλα.

Διαφωνώ κάθετα, οριζόντια, διαγώνια και χιαστί!!:D

Ο Βίτζερ είναι έπος!! Επαναλαμβάνω, η λογική του Τρεκ δεν ήταν καουμπόϋδες στο σπεις...αυτά ο Ροντενμπέρρυ τα άφηνε για τον Λούκας!! Είναι απλά διαφορετικές φιλοσοφίες γι' αυτό και το καθένα έχει (είχε....) φανατικούς ''οπαδούς''.

Απάντηση: Star Trek Into Darkness (2013)

διαφωνώ επιπρόσθετα και με ζιγκ ζαγκ.

Συμφωνώ με τον Χατζ.
Το κανονικό ST είναι μπλα μπλα, το γιαλατζί μπαμ μπουμ.:bigcry:

Re: Star Trek Into Darkness (2013)

Δεν τιμαται το νημα ετσι (ομως) ....
Βαλαμε τον Ακη να σταχυολογει και καθαριζει στιχομυθιες για να μας φτιαξει ... καφετερια της προκοπης.
Και δεν παταμε .... πουρκουα ? ....

icon1.png
Τα off topic μεταφέρθηκαν ΕΔΩ

:ernaehrung004:

Την είδα μόλις. Ανάμεικτα συναισθήματα. Μου έφερε μία χαρμολύπη με τη σύνδεση που έκανε με την ταινία revenge of khan την οποία και θεωρώ από της κορυφαίες της σειράς..........και μέχρι εκεί. Δεν θεωρώ τον εαυτό μου φανατικό τρεκάκια αλλά η ταινία πέρα από τα ονόματα δε θυμίζει σε τίποτα ατμόσφαιρα Σταρ Τρεκ.

Κατά τα άλλα, αρκετά καλό 3D, καλός ήχος και περνάει η ώρα ευχάριστα. Σαν μία τέτοια ταινία θα την κατηγοριοποιήσω και όχι σαν Star Trek franchise.

Η κατάσταση μου συνεχώς ..επιδεινώνεται και μάλλον πρέπει να ανησυχώ.

Κάποτε είδα τα πρώτα (ή μόνο το πρώτο ή μόνο ..τμήμα του πρώτου ) φιλμ των

Χαρυ Πότερ – Άρχοντα των Δακτυλιδιών – Πειρατών της Καραϊβικής – Spiderman – Batman - Iron Man - Αναλώσιμοι – Dark Knight κλπ.
Και μετά σταμάτησα να ενδιαφέρομαι για κάθε επόμενο.
Πλέον στην ίδια κατηγορία μπαίνει και το Star Trek ( into Darkness ). Μου πήρε περισσότερο χρόνο βέβαια το πάλεψα αλλά με νίκησε …εγκαταλείπω.

Η μοναδική στιγμή που το φιλμ με άγγιξε ήταν η τελευταία (κυριολεκτικά) σκηνή με την κλασσική μουσική υπόκρουση του Star Trek και την φράση :
«Space, the final frontier. These are the voyages of the starship Enterprise. …to explore strange new worlds, to seek out new life and new civilizations, to boldly go where no man has gone before.» (..και ο5δεμία σχέση φυσικά με ότι έβλεπες γιά 2.5 ώρες)

Αλήθεια έχει κανείς την διάθεση να ξαναδεί οποιαδήποτε ταινία από αυτές , όχι για να τεστάρει το οπτικο-ηχοσύστημα σε ήχο/εικόνα/εφέ/3D. Απλά να την ΞΑΝΑδει .??

Θα πάω να δω λίγο Αγγελόπουλο …να συνέλθω.

ΥΓ . Ο Chan προς τον Kerk περιγράφοντας το (φοβερό) starship του ναυάρχου “double the speed (!) – triple the size(!)”

H ταινια ειναι πολυ καλη !
Η συγκεκριμενη ST φιλοσοφια του παρελθοντος (explorative nature) δεν επιτρεπει εις απαντες να την συμπαθησουν.

Απολυτως ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ (.... και εμενα μου χει μεινει ανεξιτηλα χαραγμενος ο V'ger !!!!)
Ομως, ρε παιδια .... μετρια (και κακη) μια τετοια ταινια ?

Γιαυτον που ψηφισε ΚΑΚΗ ...
ΤΟ INTO DARKNESS ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΕΣ SCIFI ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ???

Last edited:

H ταινια ειναι πολυ καλη !
Η συγκεκριμενη ST φιλοσοφια του παρελθοντος (explorative nature) δεν επιτρεπει εις απαντες να την συμπαθησουν.

Απολυτως ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ (.... και εμενα μου χει μεινει ανεξιτηλα χαραγμενος ο V'ger !!!!)
Ομως, ρε παιδια .... μετρια (και κακη) μια τετοια ταινια ?

Γιαυτον που ψηφισε ΚΑΚΗ ...
ΤΟ INTO DARKNESS ΜΕ ΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΕΣ SCIFI ΤΑΙΝΙΕΣ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ???

Εγώ πάλι φίλε SR71 νομίζω ότι ειδικά εσύ μπορείς να γεμίσεις τουλάχιστον 2 σελίδες με επιστημονικές ανακρίβειες της συγκεκριμένης ταινίας.

Δεν αναφέρομαι φυσικά στο σενάριο-υπόθεση (η..κορη του ναύαρχου που είναι τρομερή επιστήμων αλλά και τρομερή κορμαρα , καθως και ο Κερκ που σαν James Bond –πιλότος κοιμάται με δυο-δυο τις γκόμενες …που τις ξεχνάει κιόλας γιατί είναι ..αμέτρητες , η καλή του Σποκ του κάνει ..σκηνή και γκρίνιες την στιγμή της «επιχείρησης» που είναι έτοιμοι να πεθάνουν , το κακό διαστημόπλοιο είναι πάντα μαύρο συνήθως με σχήμα …αρπακτικού πουλιου και μουσικη ΠΑΝΤΑ "κακη" οταν στρεφει τα οπλα στους καλους κλπ κλπ ).

Δεν είναι απλά ταινία Sci-Fi , ούτε είναι κομιξ.. Είναι ταινία «διαστήματος» και προσωπικά δυσκολεύομαι να βρω χειρότερη.
Θα αντιστρέψω το ερώτημα. Ποια ταινία διαστήματος εσύ θεωρείς χειρότερη της τελευταιας δεκαετιας ας πουμε.? (..Θα ψαξω και θα σου απαντησω ποιες ειναι ΠΟΛΥ καλυτερες )

ΥΓ Δεν ψήφισα κακή -ψήφισα μέτρια , αλλά ..κακώς.

Last edited:

Πολυ παραπονο και χολη και πικρα .... που δεν μπορω να τις δικαιολογησω πληρως.
Ισως επειδη ειμαι Γουκας, ισως επειδη απο επιστημονικες ανακριβειες και εφηβικα σεναρια
πασχει το 90% των scifi παραγωγων. Tι να πω ....

Αν τοσο πολυ θες να σου βρω δυο ταινιες definitely-waste-of-time : Red Planet (με Val Kilmer) και φυσικα το Battlefield Earth.
Σιγουρα υπαρχουν και αλλες αλλα δεν μου ρχονται ευκολα στο μυαλο. Συγκρινετε το Into Darkness με αυτες ? Ειλικρινα τωρα ?

Εσυ, παντως, δεν μου απαντησες ακομα ....

Δηλαδή εγώ που αρνούμαι να ψηφίσω καν αυτό το ανοσιούργημα πρέπει να το συγκρίνω με οποιοδήποτε Sci-Fi? Απλά και μόνο ότι φέρει τον τίτλο Star Trek φθάνει και περισσεύει.

Σε μια ταινία αξιολογείς πολλά πράγματα...
ειδικά σε αυτή που φέρει ένα συγκεκριμένο όνομα (βαρύ ή ελαφρύ αναλόγως τον κριτή), ακόμα περισσότερα.

Αν δεν είχε το όνομα προσωπικά θα με προβλημάτιζε περισσότερο, ίσως να το έριχνα στο καλή... πάντα με το bonus (μια κατηγορία πάνω, απλά επειδή είναι scifi)
Ίσως αν αλλάζαμε τις βαθμολογίες, προσθέτοντας άλλη μία κάτω απο το κακή (πχ "τίποτα" ή "έφυγα στο μισάωρο") να ήταν πιο εύκολο για μένα... "μέτρια" και καθαρίσαμε (μαζί με το bonus!)

Φυσικά ο καθένας έχει και μια άποψη, η οποία δεν είναι απαραίτητο ότι είναι και η σωστή (δεν υπάρχει τέτοια, εκτός αν μιλάμε για τεχνικά ζητήματα)

Eίναι μια ταινία δράσης, σώζει τα προσχήματα ο "καλεσμένος" και ο ήχος...

Αυτή την εβδομάδα λογικά θα μπορέσω να την δω και στο σπίτι...
σχεδόν δέκα μέρες είναι στο δίσκο [iso 3D] και ακόμα δεν μου έκανε κέφι να τη ξαναδώ... και μιλάμε για το υπέρτατο κόλλημα μου...
Θα έχουμε να πούμε και άλλα... αν δε η εικόνα είναι τόσο θολούρα όσο υποψιάζομαι για να καλύψει τη φτήνια στα εφέ...

Last edited:

Είμαι τόσο εθισμένος που είναι αδύνατον να την σβήσω :flipout:

αν τα καταφέρω όμως θα φάω τα 30 του ΒD σε πασατέμπο :afro:

Πάντως αν σε απασχολεί για την εικόνα, είναι κρύσταλλο, ολοζώντανη, καθαρή, και τα εφφέ πειστικότατα. Με άλλα λόγια εχουν πέσει φράγκα (και φαίνεται) .

Μάλιστα... μακάρι, θα τη δω και σπίτι και αναφέρω.

Στο σινεμά πάντως (3D), ήταν κάτω απο την αναμενόμενη απαστράπτουσα γκλαμουριά του Τάπα.

Όχι βρε... απλά θα είναι μαι καλή διακιολογία στον Χατζ που την χαρακτήρισα μέτρια. :flipout:

Πέραν της πλάκας, εννοείται ότι ο τεχνικός παράγοντας συνυπολογίζεται στη βαθμολόγηση (τουλάχιστον απο μένα)

Αγαπητέ Sr71 (που φαντάζομαι ξέρεις πόσο σε εκτιμώ) διαφωνώ κάθετα και οριζόντια και πλάγια (και στη διάσταση του χρόνου ..ακόμη).

Ταινία που δείχνει το «κακό» αστρόπλοιο με «κακή» όψη και ήχο όταν στρέφει τα όπλα στο «καλό» αστρόπλοιο έχει πέσει κάτω από την βάση μόνο γι αυτό.
Γενικά όταν αρχίζουν καλοί – κακοί στο διάστημα ..κακά μαντάτα.
Και το Alien άλλωστε δεν ήταν ..κακό. , ούτε ο HAL ήταν κακός , όπως δεν είναι κακός ένας κροκόδειλος.

Τώρα πχ για το Red Planet που αναφέρεις πάλι διαφωνώ (και στις ..4 διαστάσεις) . Φυσικά από τη φάτσα του ξενέρωτου Βαν Κίλμερ δύσκολα βρίσκεις χειρότερη , αλλά βέβαια το S.T. το κατάφερε και αυτό με τη φάτσα του ..Κερκ.
Πάντως στο Red Planet η Moss είναι εντυπωσιακή και ιδίως ο τρόπος που αντιμετωπίζει την φωτιά στο αστρόπλοιο είναι υπόδειγμα για τις ταινίες διαστήματος.

Τι να συγκρίνω με τον Κερκ στη σκηνή που κατεβαίνει …σκάλες (όταν ΑΚΡΙΒΩΣ στην προηγούμενη σκηνή έχει απώλεια βαρύτητας –με σκηνές που θυμίζουν το ναυάγιο του ..Ποσειδώνα- και βαδίζει στα τοιχώματα ).
Το γεγονός δε ότι τα αστρόπλοια για να …πολεμήσουν πρέπει να πλησιάσουν τόσο σαν να πετάνε ..πέτρες το ένα στο άλλο (το μαύρο =κακό στο άσπρο =καλό) πώς να το σχολιάσω.
Ακόμη και στον Α Παγκόσμιο πόλεμο τα θωρηκτά μόλις που έβλεπε το ένα το άλλο σαν κουκίδες όταν άνοιγαν πύρ.

Επίσης ΚΑΘΟΛΟΥ δεν λαμβάνω υπόψη την απόδοση εικόνας-ήχου στην αξιολόγηση. Νομίζω ότι είναι αξιολόγηση σε διαφορετικό επίπεδο αυτή.
Διαφορετικά θα το κάνουμε σαν τους Hi-end άδες που ακούν μερικά δισκάκια ή HD κομμάτια με ήχους ακουστικών οργάνων , και θεωρούν το χαρμάνι των ήχων αυτών ντιν,,ντιιιιιιν,τσιικ, ..μουσική

Το Star Trek βαδίζει σε πορεία υποβάθμισης – μετατρεπόμενη σε κακέκτυπο του Star Wars (που δεν είναι σχεδόν καθόλου ταινία επιστημονικής φαντασίας – είναι ΜΟΝΟ φαντασίας). Δυστυχώς…

Και παρεμπιπτόντως το Red Planet θα το βαθμολογούσαν σαν Πολύ Καλή
Καλή με μέτρια το Mission to Mars.
Καλή το Avatar.
Πολύ καλή το Prometheus (και αυτό οφείλεται ΠΟΛΥ σε εσένα και την κριτική σου φίλε SR71)
Καλή το Moon.
Καλή το Sunshine.
Πολύ καλή το Contact..
Μέτριο το Battlestar Galakitka.
Καλή το Solaris.
Ακόμη και το Lost in Space ήταν ΠΟΛΥ καλύτερο από την αντίστοιχη τηλεοπτική σειρά (…Doctor Smith – Robot !!) που ήταν για γέλια. (σε αντίθεση με το S.T. ου είναι χειρότερο από το τηλεοπτικό).

Κορυφαία όλων βέβαια το 2001.