Star Trek Quiz for Trekkies

Re: Απάντηση: Re: Star Trek Quiz for Trekkies

Αυτά τα manual εννοείς?

αυτό
51X0EW3M85L._SL500_AA240_.jpg
:guitarist::guitarist:

Απάντηση: Re: Star Trek Quiz for Trekkies

Αν θυμάμαι καλά:
Enterprise με serial number NCC1701 στο TOS και το "Enterprise". Τα ψωμιά του τέλειωσαν στο Star Trek III: The search for Mr. Spock
Enterprise με serial number NCC1701A: O διάδοχος του προηγούμενου, το καβάλησε και αυτό ο Kirk, δεν θυμάμαι να καταστράφηκε, εμφανίστηκε στις ταινίες IV - VI.
Enterprise με serial number NCC1701B: Έμφανίστηκε στο "Star Trek: Generations" και το κατέστρεψε ο αγαπημένος χαρακτήρας του Γιάννη (J.L.)
Enterprise με serial number NCC1701C: Θυμάμαι σε ένα επεισόδιοα του TNG οτι αυτό το σκάφος ενεπλάκη σε μια μάχη με Ρωμυλιανούς η οποία δημιούργησε χωροχρονική σχισμή και βρέθηκαν στον χωρόχρονο του NCC1701D. Μάλιστα η Tasha Yar πήγε μαζί με το πλήρωμα του C για να τους βοηθήσει, αλλά τελικά το σκάφος χάθηκε.
Enterprise με serial number NCC1701D: Το σκάφος του Picard, εμφανίστηκε στο TNG, δεν θυμάμαι να ήταν και στο DS9, ούτως ή άλλως αυτή η σειρά είναι ακόμα μαύρη τρύπα για μένα, θα την δω ολόκληρη κάποτε και όχι bits and pieces.

Προσθήκες:

Enterprise με serial number ΝΧ-01 στο ENT.
Enterprise με serial number NCC-1701-J επίσης στο ΕΝΤ (3ος κύκλος σε μία σκηνή από το μέλλον).
Enterprise με serial number NCC-1701-E στις τρεις τελευταίες ταινίες παλαιάς κοπής.
Enterprise με serial number NCC-1701, στην καινούρια ταινία.
U.S.S. Enterprise, το αεροπλανοφόρο στην 4η ταινία.
Enterprise γαλέρα στο Generations.
Enterprise με τμήμα σφαίρας αντί για δίσκο σε πίνακα στο TMP και ως μοντέλο στο γραφείο του Sisko.
Enterprise Space Shuttle ως πίνακας στο TMP.

+ το τρικινιτήριο D από το "All Good Things..." και ό,τι έχουμε δει από mirror universe...

Πολύ ωραίοι! Βασικά περίμενα ότι θα σας ξεφευγε ή η γαλέρα ή το J. Επίσης το (διαστημόπλοιο) enterprise στον πίνακα στο TMP νομίζω είναι ελαφρώς διαφορετικό, το δε παιχνίδι του Sisko δεν το θυμάμαι καθόλου (έχω και κάμποσα χρόνια να δω DS9...) Τέλος, εγκυκλοπαιδικά και μόνο, στο ST:IV δεν είναι το Enterprise αλλά κάποιο άλλο αεροπλανοφόρο.

Δικό σας...-bye-

Έχει να κάνει με το δικαστήριο κατά της ανθρωπότητας? Νομίζω ο Q δεν απάλλαξε – αθώωσε τους ανθρώπους ποτέ, παρά την υπόσχεσή του να το κάνει εφόσον ο Picard έδινε αρκετά στοιχεία υπέρ της.

Απάντηση: Re: Star Trek Quiz for Trekkies

Έχει να κάνει με το δικαστήριο κατά της ανθρωπότητας? Νομίζω ο Q δεν απάλλαξε – αθώωσε τους ανθρώπους ποτέ, παρά την υπόσχεσή του να το κάνει εφόσον ο Picard έδινε αρκετά στοιχεία υπέρ της.

Αυτό που λες είναι το πρώτο επεισόδιο, αλλά ο Q δεν υποσχέθηκε τότε κάτι τέτοιο. Είναι το επεισόδιο που έβαλε στοίχημα με τον Picard όταν δοκίμασε να προσφέρει ένα δώρο που θα ήταν αδύνατο σε κάποιον να το αρνηθεί. Η υπόσχεση ήταν να μην ξαναενοχλήσει τους ανθρώπους, αν έχανε.

''Πειραματόζωο'' ο Ράικερ, ο οποίος είναι λίγο ψωνισμένος, αλλά στο τέλος επικράτησε η ανθρώπινη λογική και ο Q έχασε το στοίχημα, αλλά δεν τήρησε την υπόσχεσή του, και ευτυχώς, εδώ που τα λέμε....:p:p

Το δώρο του Q ήταν να κάνει παντοδύναμο το Ράικερ προσφέροντάς του τις σούπερ δυνάμεις των Q.....-bye--bye-

Last edited:
Ποιά λύση έδωσε ο Kirk στο Kobayashi Maru στην κλασική και ποιά στη νέα χρονική γραμμή;

Ωχ … πρέπει να δώ τη νέα χρονική γραμμή πάλι ;-)

Τότε, παλιά, είχε hack-εψει το τεστ αν δεν κάνω λάθος.

Αυτή η ''νέα χρονική γραμμή'' ακόμη στο λαιμό μου κάθεται!

Σε λίγες εβδομάδες θα την επαναξιολογήσουμε σε οικιακή προβολή... :D

Ωχ … πρέπει να δώ τη νέα χρονική γραμμή πάλι ;-)

Τότε, παλιά, είχε hack-εψει το τεστ αν δεν κάνω λάθος.

Ακριβώς Τάσο, το ίδιο έκανε και στην καινούρια βερσιόν. Ποιές όμως είναι οι λύσεις που έδωσε με το hack-εμα;

Νομίζω το είχε hackέψει έτσι ώστε όταν έφτανε στο πεδίο της μάχης και έλεγε στους klingons ποιός είναι, αυτοί θα τον φοβόντουσαν και θα την κάνανε. (ή κάπως έτσι).

Στην ταινία που βγήκε πριν λίγους μήνες δεν θα αναφερθώ, διότι στο μόνο parallel universe που αξίζει, ο Spock έχει goatee...

Χμμμ, δε με βοηθά πολύ η μνήμη μου.

Tο θέμα εδώ είναι το πώς αντιδρά κανείς σε ένα no-win scenario.

Ο Κιρκ παρέκαμψε τους κανόνες. Σε άλλο επεισόδιο ο Tuvok κάνει bend the rules (voy, εκπαιδεύοντας Marquie) (αυτό το είδα πρόσφατα εξου και το ‛bend’). Στο TNG η Deana δυσκολεύετε και αυτή με το τεστ.

Στην ουσία πρόκειται για τεστ χαρακτήρων. Και για αυτό το λόγο έχει πολύ-συζητηθεί.

Το ST πάντοτε είχε τη δυνατότητα να προβληματίζει όλους μας – λ.χ. πώς θα αντιδρούσαμε εμείς σε μια αντίστοιχη περίπτωση. Δεν ήταν απλά μια σειρά ΕΦ.

Νομίζω το είχε hackέψει έτσι ώστε όταν έφτανε στο πεδίο της μάχης και έλεγε στους klingons ποιός είναι, αυτοί θα τον φοβόντουσαν και θα την κάνανε. (ή κάπως έτσι).

Στην ταινία που βγήκε πριν λίγους μήνες δεν θα αναφερθώ, διότι στο μόνο parallel universe που αξίζει, ο Spock έχει goatee...

Σωστός !!! Είχε προγραμματίσει τον υπολογιστή να τον παρουσιάζει ως διάσημο captain της ομοσπονδίας κι έτσι οι Κλίνγκον, από σεβασμό, του επέτρεψαν να κάνει τη διάσωση (δεν θα ήταν honourable να του τη φέρουν πισόπλατα :D ).

Στην καινούρια εκδοχή, ο επαναπρογραμματισμός έγινε, εν είδει cheat code για παιχνιδοκονσόλα: έβαλε άπειρες τορπίλες στο σκάφος του, ενώ τα σκάφη των Κλίνγκον ανατινάζονταν μόνο με μία βολή.

Νομίζω πως η διαφορά επιπέδου είναι εμφανέστατη... :p

Χμμμ, δε με βοηθά πολύ η μνήμη μου.

Tο θέμα εδώ είναι το πώς αντιδρά κανείς σε ένα no-win scenario.

Ο Κιρκ παρέκαμψε τους κανόνες. Σε άλλο επεισόδιο ο Tuvok κάνει bend the rules (voy, εκπαιδεύοντας Marquie) (αυτό το είδα πρόσφατα εξου και το ‛bend’). Στο TNG η Deana δυσκολεύετε και αυτή με το τεστ.

Στην ουσία πρόκειται για τεστ χαρακτήρων. Και για αυτό το λόγο έχει πολύ-συζητηθεί.

Το ST πάντοτε είχε τη δυνατότητα να προβληματίζει όλους μας – λ.χ. πώς θα αντιδρούσαμε εμείς σε μια αντίστοιχη περίπτωση. Δεν ήταν απλά μια σειρά ΕΦ.

Ελπίζω όλα αυτά που ευστόχως συμπεραίνεις, να τα θυμηθούν και οι κ. Orci και Kurtzman, όταν ξεκινήσουν τη συγγραφή του sequel της νέας χρονικής γραμμής...

To all the trekkies.
The 720 release it's up and running.:grandpa::grandpa:

Παρακαλω τους mods το μηνυμα να "αυτοκαταστραφει" μετα απο λιγο...

Δεν θυμάμαι ρε γμτ... Είναι από τα επεισόδια που δεν τα έχω δει πολλές φορές... :p

Moυ έχουν μείνει όμως οι μάγισσες στην αρχή: "Κάπταιν Κε-ε-ε-ε-ε-ερκ, Κάπταιν Κε-ε-ε-ε-ε-ε-ερκ, Κάπταιν Κε-ε-ε-ε-ε-ε-ε-ερκ !!!" :flipout: :flipout: :flipout:

Αληθινά γουστόζικο, θυμάμαι στο τέλος του Assingment: Earth... Μιάου... ;)