Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

μονο ενα απ'τα πολλα ηταν και η photo που χες βαλει προσπαθωντας να δειξεις οτι η vt20 εχει χειροτερο μαυρο

μονο ενα απ'τα πολλα ηταν και η photo που χες βαλει προσπαθωντας να δειξεις οτι η vt20 εχει χειροτερο μαυρο

Χειρότερο μαύρο από ποια; Αν εννοείς το συγκριτικό, η VT20 έχει με διαφορά το χειρότερο μαύρο στην σκακιέρα.

Η 9705 μετράει στην σκακιέρα 0,0155 +/- 0,0035 cd/m2:
http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1453714#post1453714

H VT20 μετράει στην σκακιέρα 0.04 cd/m2, πάνω από το διπλάσιο της 9705:
http://www.avforums.com/forums/plasma-tvs/1305269-panasonic-s20-owners-thread-20.html#post13922411
(Την μέτρηση δίνει ο David Mackenzie, από το hdtvtest.co.uk).

Η φωτογραφία που δίνω δείχνει ακριβώς αυτό το πράγμα, την πανασόνικ να έχει το χειρότερο μαύρο και από τις τρεις. Το ίδιο ακριβώς που δίνουν και οι μετρήσεις.

Αν εσύ έχεις στοιχεία που δείχνουν το αντίθετο, θα χαρώ να τα δω.

κλασικη απαντηση petasis...ξερεις τι εννοω αλλα οπως παντα κανεις τον κινεζο για να εκνευριζεις τους αλλους...

εξαλλου σε διεψευσαν ολοι οσοι βρεθηκαν εκει

κλασικη απαντηση petasis...ξερεις τι εννοω αλλα οπως παντα κανεις τον κινεζο για να εκνευριζεις τους αλλους...

εξαλλου σε διεψευσαν ολοι οσοι βρεθηκαν εκει

Και καλά, εγώ είμαι κλασικός εκνευριστικός πετάσης. Εσύ δεν αισθάνεσαι την ανάγκη να παρουσιάσεις στοιχεία; Μια μέτρηση που να με βγάζει ψεύτη;

Εγώ λυπάμαι που οι φωτογραφίες και οι μετρήσεις δεν συμφωνούν με την γνώμη σου σαν κάτοχος της VT20, αλλά το ότι είμαι αναξιόπιστος, χρήζει μιας δικαιολόγησης νομίζω.

εισαι γιατι ακομα και τωρα δεν παραδεχεσαι οτι η φωτο που ειχες βαλει δεν ειχε καμια σχεση με την πραγματικοτητα της vt20

ακομα και το γεγονος οτι ολοι μα ολοι σου ελεγαν οτι αυτη η φωτο δεν εχει σχεση με την αληθεια εσυ το παιζες κινεζος και ελεγες τα δικα σου

α και κατι αλλο.....επειδη τωρα τελευταια βλεπω οτι εχεις φαει μεγαλο κολλημα με την περιφημη σκακιερα εγω σου προτεινω ν'αφησεις τις σκακιερες και τα ταβλι......ακομα και η σκακιερα δεν εχει καμια σχεση με πραγματικο υλικο εκει οπου φαινεται το πραγματικο μαυρο και η πραγματικη αντιθεση μιας τηλεορασης

Last edited:

εισαι γιατι ακομα και τωρα δεν παραδεχεσαι οτι η φωτο που ειχες βαλει δεν ειχε καμια σχεση με την πραγματικοτητα της vt20

ακομα και το γεγονος οτι ολοι μα ολοι σου ελεγαν οτι αυτη η φωτο δεν εχει σχεση με την αληθεια εσυ το παιζες κινεζος και ελεγες τα δικα σου

α και κατι αλλο.....επειδη τωρα τελευταια βλεπω οτι εχεις φαει μεγαλο κολλημα με την περιφημη σκακιερα εγω σου προτεινω ν'αφησεις τις σκακιερες και τα ταβλι......ακομα και η σκακιερα δεν εχει καμια σχεση με πραγματικο υλικο εκει οπου φαινεται το πραγματικο μαυρο και η πραγματικη αντιθεση μιας τηλεορασης

Εγώ ρωτάω κάτι απλό:

1. Αποδέχεσαι τις μετρήσεις;
  2. Λέει η φωτογραφία κάτι που αντιφάσκει στις μετρήσεις;

Αν η φωτογραφία δεν λέει κάτι διαφορετικό από τις μετρήσεις, αδυνατώ να καταλάβω που κρύβεται η αναξιοπιστία.

Τώρα, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην κατανόηση του τι σημαίνει φωτογραφία με ISO 1600 και έκθεση 0.5 sec (http://www.avclub.gr/forum/showthread.php?p=1056090534#post1056090534) - κάτι που άλλωστε λέει και το EXIF της φωτογραφίας, λυπάμαι αλλά εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο.

Αλλά δεν νομίζω ότι δικαιολογείται ο χαρακτηρισμός που μου απέδωσες.

κουβεντα για αυτα που λεω....

τελος παντων με σενα κανεις μπορει να εχει ενα infinite loop και να μην τελειωνει ποτε...

sorry αλλα εχω τρομερο πονοκεφαλο και πρεπει να ξαπλωσω...τα λεμε αυριο

κουβεντα για αυτα που λεω....

τελος παντων με σενα κανεις μπορει να εχει ενα infinite loop και να μην τελειωνει ποτε...

sorry αλλα εχω τρομερο πονοκεφαλο και πρεπει να ξαπλωσω...τα λεμε αυριο

Αφού ζητάς να σου σχολιάσω την "πραγματικοτητα της vt20". Τι θα πει πραγματικότητα;
Πραγματικότητα είναι οι μετρήσεις την VT20. Αυτές, όσον αφορά τις στάθμες του μαύρου είναι οι χειρότερες μεταξύ των 3 τηλεοράσεων.

Πραγματικότητα είναι ότι σε αυτή την σκηνή, η VT20 έχει το χειρότερο μαύρο. Η λευκή ρίγα (το σπαθί) που διατρέχει όλη την οθόνη, θα ανεβάσει την στάθμη του μαύρου πολύ ψηλά (αν είχαμε το καλιμπράρισμα του David στα 0.04 cd/m2 ίσως και το καλιμπράρισμα του Μανώλη να είναι κάπου εκεί).
Αυτή η τιμή είναι πολύ υψηλή σε σχέση και με την κούρο, και με την 9705.

Αν εσύ με το "πραγματικότητα" θεωρείς το τι βλέπει το δικό σου μάτι, στις συγκεκριμένες συνθήκες (που είναι καθαρά υποκειμενικό), μπορείς να πειραματιστείς, και να μου πεις με τι ISO, f και έκθεση θες, να τραβήξω, και εγώ στο επόμενο συγκριτικό θα το κάνω.

Εγώ έβγαλα 2 φωτογραφίες, μια με έκθεση 1.6 δευτερόλεπτα:
IMG_7326.jpg

Και μια με 0.5 δευτερόλεπτα:
IMG_7325.jpg

Και οι 2 δείχνουν το ίδιο. Που βρίσκεται η αναξιοπιστία;
Έβγαλα φωτογραφία που ανατρέπει τις μετρήσεις, και προσπαθώ να αποδείξω κάτι με βάση την φωτογραφία; Έχω φωτογραφία που δείχνει την πανασόνικ να είναι καλύτερη και την κρύβω; Έχω πειράξει την φωτογραφία να δείχνει την πανασόνικ χειρότερη ενώ δεν είναι;

Και πάμε τώρα στις γνώμες αυτών που παρευρέθηκαν στο συγκριτικό. Εσύ πώς την είδες την πανασόνικ; Είχε το καλύτερο, ή το χειρότερο μαύρο από τις τρεις; Μήπως είχε το φωτεινότερο μαύρο και από τις τρεις;

Πόσες φορές διατυπώθηκε η άποψη ότι το μαύρο της 9705 είναι καλό, για να πάρει αμέσως την απάντηση από άλλους ότι είναι "ψεύτικο";

Ακόμα και αν παραβλέψει κανείς την καθοδήγηση, γιατί θεωρείς ότι όλοι που παραβρέθηκαν έχουν την ίδια παρατηρητικότητα, ώστε η γνώμη τους να θεωρείται πιο αξιόπιστη από μετρήσεις και φωτογραφίες;
Παρατήρησες για παράδειγμα ότι δεν είχαν όλες οι τηλεοράσεις 1:1 pixel mapping; Ότι υπήρχε διαφορά στις θερμοκρασίες λευκού; Ότι το μαύρο της κούρο ήταν μωβ; Τα floating blacks της πανασόνικ;
(Δεν βρήκα κάποιο δικό σου πόστ στο νήμα του συγκριτικού, οπότε δεν ξέρω τι παρατήρησες, και τι όχι...)

Το γνωρίζω ότι κάποια μέλη ζήτησαν να κατέβουν οι φωτογραφίες. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν ξέρουν να ερμηνεύουν τις φωτογραφίες, οπότε αποκομίζουν λάθος πράγματα από αυτές, όπως νομίζω ότι κάνεις και εσύ. Όμως εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, πέρα από το να τους πω τι δείχνει κάθε φωτογραφία.

Αυτά στα γράφω για να δεις ότι δεν έχω πρόβλημα να σχολιάσω το οτιδήποτε. Περιμένω και από σένα να σχολιάσεις γιατί η φωτογραφία που έβαλα με κάνει αναξιόπιστο...

[Στην πραγματικότητα δεν με νοιάζει αν με θεωρείς αναξιόπιστο, είναι δικαίωμά σου να με θεωρείς οτιδήποτε. Αλλά μιας και τα έφερε η κουβέντα, να μάθω ίσως και τον λόγο...]

η φωτογραφια αυτη παρουσιαζει τη philips να εχει το καλυτερο μαυρο και απ'την kuro και απ'τη panasonic το οποιο ειναι μεγαλο ψεμα

τα ματια ολων αυτων που ξερουν βλεπουν και γνωριζουν πολυ καλα οτι και η kuro και η panasonic εχουν καλυτερο πραγματικο μαυρο και πραγματικη αντιθεση απ'τη philips

κατι που δεν εννοεις να το παραδεχτεις με τιποτα και προσπαθεις με μια φωτογραφια που τραβηξες ο ιδιος να δειξεις σε οσους δεν ειναι τοσο σχετικοι και δεν ξερουν και πολλα οτι κοιταξτε ποσο χαλια ειναι η panasonic και η kuro μπροστα στην αψογη philips! αυτο ειναι πραγματικα απαραδεκτο για μενα

Η φωτογραφία αυτή δείχνει απλά δυο πράγματα:

1) Η Κuro έχει καλύτερο απόλυτο μαύρο από την Panny (καμία έκπληξη..)

2) Η Philips κλείνει τελείως τα LED της για να δείξει το απόλυτο μαύρο (επίσης καμία έκπληξη..)

Κατά τα άλλα δεν προσφέρει κανένα χρήσιμο συμπέρασμα για το πως δείχνουν οι τηλεοράσεις, για παράδειγμα δεν επιδεικνύει το ότι η Philips εξαφανίζει το μεγαλύτερο μέρος της πληροφορίας στα πολύ χαμηλά IRE, πράγμα IMO απαράδεκτο.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι δεν ξέρουν να ερμηνεύουν τις φωτογραφίες, οπότε αποκομίζουν λάθος πράγματα από αυτές, όπως νομίζω ότι κάνεις και εσύ. Όμως εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι για αυτό, πέρα από το να τους πω τι δείχνει κάθε φωτογραφία.

IMG_6867.jpg

IMG_7024.jpg

IMG_7049.jpg

IMG_7074.jpg

IMG_7111.jpg

IMG_7118.jpg

IMG_7287.jpg

Για πες μας και τι συμπεράσματα βγαίνουν από αυτές τις φωτογραφίες.....

Παρατήρησες για παράδειγμα ότι δεν είχαν όλες οι τηλεοράσεις 1:1 pixel mapping;

Μην μου πεις πάλι ότι η kuro δεν έχει 1:1 pixel mapping......

Ότι το μαύρο της κούρο ήταν μωβ;

Tι; Πως; Που; :eek:

η φωτογραφια αυτη παρουσιαζει τη philips να εχει το καλυτερο μαυρο και απ'την kuro και απ'τη panasonic το οποιο ειναι μεγαλο ψεμα

τα ματια ολων αυτων που ξερουν βλεπουν και γνωριζουν πολυ καλα οτι και η kuro και η panasonic εχουν καλυτερο πραγματικο μαυρο και πραγματικη αντιθεση απ'τη philips

κατι που δεν εννοεις να το παραδεχτεις με τιποτα και προσπαθεις με μια φωτογραφια που τραβηξες ο ιδιος να δειξεις σε οσους δεν ειναι τοσο σχετικοι και δεν ξερουν και πολλα οτι κοιταξτε ποσο χαλια ειναι η panasonic και η kuro μπροστα στην αψογη philips! αυτο ειναι πραγματικα απαραδεκτο για μενα

Από ότι είδες και από την απάντηση του Δημήτρη, φυσικά και όταν κλείνουν τα LED το μαύρο γίνεται καλύτερο από την κούρο.

Η άποψή μου για τις 3 τηλεοράσεις είναι γνωστή, και χιλιοειπωμένη. Δεν θεωρώ καμιά από τις 3 του συγκριτικού άψογη, η κάθε μια έχει τα δικά της προβλήματα. Όπως έχω πει πολλές φορές, αν έπρεπε να διαλέξω μια τηλεόραση από τις 3, θα διάλεγα την πανασόνικ για ταινία σε σκοτεινό δωμάτιο, και την φίλιπς για τα υπόλοιπα.

Δηλαδή εσύ θεωρείς ότι φωτογραφίες που αναδεικνύουν κάποιο χαρακτηριστικό μιας τηλεόρασης που εσύ δεν συμπαθείς, πρέπει να λογοκρίνονται; Πρέπει να μπουν μόνο φωτογραφίες που θα ευνοούν συγκεκριμένες τηλεοράσεις;

Στο συγκριτικό ήσουν; Μου δίνεις την εντύπωση ότι δεν ήσουν.

Η φωτογραφία αυτή δείχνει απλά δυο πράγματα:

1) Η Κuro έχει καλύτερο απόλυτο μαύρο από την Panny (καμία έκπληξη..)

2) Η Philips κλείνει τελείως τα LED της για να δείξει το απόλυτο μαύρο (επίσης καμία έκπληξη..)

Κατά τα άλλα δεν προσφέρει κανένα χρήσιμο συμπέρασμα για το πως δείχνουν οι τηλεοράσεις, για παράδειγμα δεν επιδεικνύει το ότι η Philips εξαφανίζει το μεγαλύτερο μέρος της πληροφορίας στα πολύ χαμηλά IRE, πράγμα IMO απαράδεκτο.

Μην περιμένεις από μια φωτογραφία να φαίνονται τα πάντα, κάθε φωτογραφία δείχνει κάποια στοιχεία. Είμαι σίγουρος ότι όλο και κάποια φωτογραφία από όλες αυτές που ανέβασα θα το δείχνουν και αυτό.

IMG_6867.jpg

Εγώ σε αυτή την φωτογραφία βλέπω ότι η θερμοκρασία λευκού είναι διαφορετική στις 3 τηλεοράσεις. Η philips είναι πολύ θερμή, η κούρο η πιο ψυχρή, και η πανασόνικ ανάμεσα, πιο κοντά στην κούρο. Επίσης η πανασόνικ είναι πιο "απαλή" σε σχέση με τις άλλες 2, που μπορεί να σημαίνει φωτεινότερο γάμμα.

IMG_7024.jpg

Σε αυτή την φωτογραφία βλέπω πάλι την διαφορά της θερμοκρασίας λευκού (η φίλιπς είναι η πιο θερμή από τις άλλες 2), και μια διαφορά στην απόδοση του μοβ από την φίλιπς. Τόσο το ρούχο, όσο και το κραγιόν έχουν διαφορετική απόχρωση.

IMG_7049.jpg

Το ίδιο με την προηγούμενη φωτογραφία. Θερμότερη φίλιπς, διαφορά στα μοβ.

IMG_7074.jpg

Τα ίδια από θερμοκρασία, και περισσότερες διαφορές στο χρώμα. Τα μαλλιά και στις 3 τηλεοράσεις είναι διαφορετικά, ενώ διαφορετικά χειρίζεται και το φόντο η πανασόνικ σε σχέση με τις άλλες 2. Πάλι μου φαίνεται φωτεινότερο το γάμμα στην πανασόνικ.

IMG_7111.jpg

Σε αυτό το πλάνο η πανασόνικ πάλι διαφέρει από τις άλλες 2. Δείχνει περισσότερη λεπτομέρεια από το υπόβαθρο (φωτεινότερο γάμμα). Επίσης, δείχνει ότι η φίλιπς έχει διαφορετικό lag από τις άλλες 2, που είναι περίπου στο ίδιο καρέ, ενώ η φίλιπς σε διαφορετικό. Τέλος, το κόκκινο δεν διαφέρει τόσο πολύ, όσο θα περίμενε κανείς από την προηγούμενη διαφορά στο μοβ.

IMG_7118.jpg

Εδώ οι φίλιπς και πανασόνικ είναι κοντά μεταξύ τους, και η κούρο διαφέρει.

IMG_7287.jpg

Σημαντικές διαφορές στην θερμοκρασία λευκού (η φίλιπς σημαντικά θερμότερη), και σημαντικές διαφορές στο γάμμα. Η πανασόνικ με διαφορά το φωτεινότερο γάμμα, η κούρο στην μέση, και η φιλιπς με διαφορά το σκοτεινότερο.

Για πες μας και τι συμπεράσματα βγαίνουν από αυτές τις φωτογραφίες.....

Ελπίζω να μην έχεις και 2ο γκρουπ για ανάλυση σήμερα... :flipout:

Μην μου πεις πάλι ότι η kuro δεν έχει 1:1 pixel mapping......

Ε, όχι, το εμπέδωσα έχει. Η αναφορά μου πάει στο ότι κανένας δεν το παρατήρησε στο συγκριτικό, να το αναφέρει, και να την διορθώσουμε την κούρο πριν τις φωτογραφήσω...

Tι; Πως; Που; :eek:

Δεν με θυμάσαι να ρωτάω γιατί το μαύρο της κούρο είναι μοβ, ε;
Και τον Μανώλη νομίζω να απαντά ότι η 500Α έχει ένα μοβ φίλτρο, που δεν πολυφαίνεται... Νομίζω η δική σου δεν το έχει, το έχουν μόνο οι 500Α.

Αλλά υπάρχει και φωτογραφία με το μοβ μαύρο της κούρο, που τις πέτυχα σε κάποια αλλαγή...

Εγω παντως βλέπω καλυτερη εικονα να εχει η μεσαια, και μετα η αριστερη.

Η δεξια είναι χαλια, σε όλες τις φωτό μου φαίνεται "καμμένη", κρασάρει τα μαύρα, χάνει λεπτομέρειες και φωτεινά σημεια, γενικά είναι για μπάτσες.

ΑΝ έδειχναν έτσι κι από κοντά, μου αρέσει πιο πολυ η μεσαια και μετά η αριστερη.

Εγω παντως βλέπω καλυτερη εικονα να εχει η μεσαια, και μετα η αριστερη.

Συμφωνώ....

Η δεξια είναι χαλια, σε όλες τις φωτό μου φαίνεται "καμμένη", κρασάρει τα μαύρα, χάνει λεπτομέρειες και φωτεινά σημεια, γενικά είναι για μπάτσες.

Ακριβώς. Αυτό φαίνεται απ' τις παραπάνω φωτογραφίες....

ΑΝ έδειχναν έτσι κι από κοντά, μου αρέσει πιο πολυ η μεσαια και μετά η αριστερη.

Στο περίπου έτσι έδειχναν. Βλέποντας όμως όλες τις φωτογραφίες του νήματος, μπορεί εύκολα κάποιος να παραπλανηθεί.

Αυτό που εγώ καταλαβαίνω απ' τις φωτογραφίες (γενικά, και όχι μόνο απ' αυτές του Γιώργου) είναι ότι αν κάποιος θέλει να εκθέσει μία τηλεόραση και κατέχει την τέχνη της φωτογραφίας, μπορεί να το κάνει άνετα. Επίσης αν κάποιος θέλει να "κάψει" μία τηλεόραση, ομοίως μπορεί πανεύκολα να το πετύχει με μία φωτογραφία. Συνεπώς δεν δίνω πια καμία σημασία σε φωτογραφίες τηλεοράσεων απ' το internet. Εμπιστεύομαι μόνο τα μάτια μου.

Υ.Γ. Θα ήταν το ίδιο το αποτέλεσμα του εν λόγω συγκριτικού αν ψηφίζαμε μόνο με βάση τις φωτογραφίες;

Υ.Γ. Θα ήταν το ίδιο το αποτέλεσμα του εν λόγω συγκριτικού αν ψηφίζαμε μόνο με βάση τις φωτογραφίες;

Το αποτέλεσμα κάθε ψηφοφορίας πάει πακέτο με τις συνθήκες που το δημιούργησαν. Ότι και να αλλάξει, διαφορετικό θα ήταν...

Τι εννοείς; Οτι οι συνθήκες ευνοούσαν συγκεκριμένες τηλεοράσεις; :chinscratch:

Υ.Γ. Μην μου πεις ότι έπρεπε να κάνουμε το συγκριτικό με αναμμένα τα φώτα ή στο φως του ήλιου..... :D

Τι εννοείς; Οτι οι συνθήκες ευνοούσαν συγκεκριμένες τηλεοράσεις; :chinscratch:

Υ.Γ. Μην μου πεις ότι έπρεπε να κάνουμε το συγκριτικό με αναμμένα τα φώτα ή στο φως του ήλιου..... :D

Όχι, είπα το προφανές. Οποιαδήποτε συνθήκη και να άλλαζες, θα άλλαζε και το αποτέλεσμα. Διαφορετικές ρυθμίσεις, διαφορετικό υλικό, διαφορετικό κοινό, διαφορετικές τηλεοράσεις,...
Ότι και να αλλάξεις, είναι πιθανό να πάρεις άλλο αποτέλεσμα. Οπότε, αν κάνεις δημοψήφισμα με βάση φωτογραφίες, διαφορετικό αποτέλεσμα θα έπαιρνες.