Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις

Και εγω ημουν παλαιοτερα καθετα αντιθετος στην χρηση τους, ομως τελευταια εχω αναθεωρησει και τα αντιμετωπιζω ως "αναγκαιο κακο" οταν δεν υπαρχει εναλλακτικη λυση.
Πχ φαντασου ποσο χαλια θα επαιζε μια μοντερνα LCD χωρις την χρηση αυτων στα χαμηλα IRE.

Εγώ δυσκολεύομαι να αναθεωρήσω.

Πυκνό, μαύρο διάστημα με ξεψυχισμένα αστέρια μου φαίνεται το ίδιο χάλι με γκρι διάστημα με ζωντανά αστέρια... :D

Seeing is believing... Και εγω ετσι νομιζα, αλλα μια χαρα φαινοντουσαν τα αστερια στον Planar. Ο λογος; Με το κλεισιμο της ιριδας, γινεται αυτοματη προσαρμογη του gamma ωστε να μην χανεται πληροφορια και φως. Ενταξει, δεν ειναι το ιδιο με το αν ειχε native on/off contrast της ιδιας τιμης, βελτιωνει σαφως ομως την κατασταση...

Mπα, δεν δελεάζομαι...

Είναι επικίνδυνες αυτές οι καταστάσεις, στο τέλος μπορεί να καταλήξει κανείς οπαδός και του frame interpolation... :p -bye-

Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ναι, από το ρυθμιστικό της αντίθεσης ρυθμίζεται το μέγιστο φως που βγάζει μια συσκευή. Αν υπάρχει ξεχωριστό ρυθμιστικό για τον οπίσθιο φωτισμό φυσικά και το χρησιμοποιείς αυτό σαν κύριο, αλλά αφορά μόνο μερικές LCD. Σε πλάσμα και LCD χωρίς ρυθμιστικό οπίσθιου φωτισμού (Philips π.χ.) το φως ρυθμίζεται από το ρυθμιστικό της αντίθεσης.

Η φωτεινότητα σωστά αναφέρεις ότι ρυθμίζει το κάτω όριο, την λεπτομέρεια στα σκοτεινά. Η αντίθεση κάνει το ίδιο πράγμα, στην άλλη άκρη: ρυθμίζει την στάθμη του 100% λευκό (άρα και τα nits του 100% λευκό)...

Το ρυθμιστικό της αντίθεσης σε όλα τα ψηφιακά μέσα λειτουργεί αντίστοιχα με το ρυθμιστικό της φωτεινότητας, αλλά για τα φωτεινά!

Δηλαδή όταν το ρυθμίζεις σωστά βλέπεις.. σωστά. Αν το ρυθμίσεις λάθος, είτε θα χάνεις φωτεινότητα (αλλά με αποτέλεσμα επίσης να χάνεις bits ανάλυσης από το panel σου, πράγμα κακό για τους videophiles) είτε θα καις τα λευκά. Μία είναι η σωστή ρύθμιση αντίθεσης, όπως μία είναι και η σωστή ρύθμιση φωτεινότητας. Τα υπόλοιπα είναι cludgeιές..

Ναι, μια είναι η ρύθμιση, αλά εξαρτάται από τον χώρο και τα nits που θες να πάρεις από την συσκευή για τον χώρο. Το ρυθμιστικό της αντίθεσης αλλάζει το luminance της τηλεόρασης.

Απάντηση: Re: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Mπα, δεν δελεάζομαι...

Είναι επικίνδυνες αυτές οι καταστάσεις, στο τέλος μπορεί να καταλήξει κανείς οπαδός και του frame interpolation... :p -bye-

Για πες μας καλέ, πόσα σπασίματα κάνει ο Γκάλης στον αέρα στη φάση με τον Τκατσένκο??? Πες μας μόνο τα telecine, μην σου βάζω δύσκολα:flipout::flipout::flipout:

http://www.youtube.com/watch?v=93qc8EzsohM

ειδα στη vt20 το κλιπακι με το grand canyon σε 3d.
Oτι καλυτερο εχω δει,μπηκα μεσα στο ποταμι!

Και δε ξερω που να δωσω το μπραβο,στη πανασονικ η σαυτον που εφτιαξε το κλιπακι.....

Last edited:
Δεν διάβασα όλα τα σχόλια. Θα τα διαβάσω όμως.

Όταν λέτε οτι μια tv είναι χρωματικά τούμπανο, έχει έντονο χρώμα δηλαδή, δεν το καταλαβαίνω τι ακριβώς γίνεται.
Δεν έχει ρυθμίσεις να το μειώσετε;
Γιατί το θεωρείτε μειονέκτημα;
Η απορία μου είναι πραγματική και όχι από αντίδραση ή οτιδήποτε άλλο.

Εγώ είμαι από αυτούς τους λίγους έστω που τους αρέσει περισσότερο η εικόνα των LCD παρά των πλάσμα. Μπορεί να μην έχω δει από κοντά κάποια από τις καλές πλάσμα και τις αδικώ. Ίσως.

Πριν από λίγες μέρες πάντως πήγα στα mediamrkt όπου είχαν δίπλα δίπλα την 60άρα 3D της LG με την 60άρα της sony LCD.
Μου φάνηκε οτι υστερούσε η LG.
Η εικόνα της ήταν μουντή το λευκό της άτονο.
Φώναξα έναν υπάλληλο και αρχίσαμε να τις σκαλίζουμε.
Μου είπε οτι είναι όπως στο σινεμά κινηματογραφική.
Όταν όμως βάλαμε τη sony σε cinema mode πλησίασε και αυτή προς την εικόνα της lg.
Εκείνη την ώρα μου φάνηκε οτι έγινε υποβάθμιση της εικόνας της sony, οτι έχασε τη ζωντάνια της την ευκρίνεια που είχε.

Υπάρχει αυτό που μας αρέσει, και υπάρχει και το σωστό (ρυθμισμένο κατά τα πρότυπα δηλαδή).

Δεν είναι κακό να σου αρέσει μια τηλεόραση που δείχνει χρώμα "τούμπανο", αρκεί να συνειδητοποιείς ότι βλέπεις λάθος. Για παράδειγμα, αν το γρασίδι φαίνεται πράσινο φωσφοριζέ αντί για το φυσικό χρώμα του.. γρασιδιού, ή τα πρόσωπα φαίνονται μονίμως ηλιοκαμένα, πρέπει να καταλαβαίνει κανείς ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά...

Προφανώς στον φίλο Θωμά αρέσει η εικόνα με τα έντονα υπερκορεσμένα χρώματα, την υψηλή φωτεινότητα και την υπερβολική οξύτητα, κάτι που αρέσει και στην μεγάλη πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού. Ομως, όπως πολύ σωστά έγραψε και ο Δημήτρης στο προηγούμενο post, άλλο αυτό που μας αρέσει και άλλο το σωστό....

Υ.Γ. Για να κρίνεις μία τηλεόραση plasma δεν πας ποτέ σε πολυκατάστημα τύπου media markt κ.λ.π.

Το να συγκρίνει κανείς, με απόλυτο τρόπο, τηλεοράσεις στην έκθεση του ΜΜ ή παρόμοιες, είναι σαν να προσπαθεί να συγκρίνει ηχοσυστήματα με ένα κομπρεσέρ να δουλεύει δίπλα του.

Εκτός κι αν κάποιος έχει τον φωτισμό του MM σπίτι του, οπότε πάω πάσο... :D

Το να συγκρίνει κανείς, με απόλυτο τρόπο, τηλεοράσεις στην έκθεση του ΜΜ ή παρόμοιες, είναι σαν να προσπαθεί να συγκρίνει ηχοσυστήματα με ένα κομπρεσέρ να δουλεύει δίπλα του.

Εκτός κι αν κάποιος έχει τον φωτισμό του MM σπίτι του, οπότε πάω πάσο... :D

πάντως στο μαρούσι που το επισκέπτομαι συχνά λόγω ότι με φέρνει ο δρόμος πέρα από τον ακατάλληλο φωτισμό είναι πλέον και ακατάλληλο και το υλικό. παίζει εναλάξ bluray και διαφημιστικό δικό του δεν είμαι και χθεσινός και καλά που αποτελείται από μια ακίνητη εικόνα και δικό τους video που είναι χαμηλής ποιότητας και κάνει να δείχουν όλες οι τηλεοράσεις χάλια. για να δείς σε μια τηλεόραση bluray 5 λεπτά πρέπει να κάτσεις μπροστά της μισή ώρα να βλέπεις την καρτέλα με την επέκταση εγγύσης και τα ταραταν δεν είμαι και χθεσινός. δοκίμασα σε 1 -2 που είχαν τηλεκοντρόλ να αλλάξω τα πράγματα αλλά τίποτα. παλιά το πρωί όλες έπαιζαν τηλεοπτικό και κάτι μπορούσες να δείς.

Ρε παιδιά, οι τηλεοράσεις ήταν στον ίδιο χώρο με τον ίδιο φωτισμό και έπαιζαν από την ίδια πηγή.
Γιατί αυτό να αδικεί την πλάσμα και να ευνοεί την LCD;

Η αλήθεια είναι πάντως οτι εμένα μου αρέσουν τα υπερκορεσμένα χρώματα.
Γι αυτό και δεν παραπονέθηκα ποτέ για τον προβολέα μου (HD1) που και αυτός έχει έντονα χρώματα.
Μου αρέσει επίσης πάνω απ´όλα η ευκρίνεια και νομίζω οτι εκεί υπερτερούν οι LCD.

Τώρα εγώ με τι κριτήρια να διάλεγα τηλεόραση με αυτό που είναι θεωρητικά σωστό ή αυτό που μου αρέσει;

Πάντως επειδή άρχισα να αμφιβάλλω για την καλή όρασή μου, την άλλη φορά που θα ξαναπάω στο ίδιο μαγαζί, στο άλλο δεν μπορώ Γιάννη, μου πέφτει μακριά, θα προσποιηθώ οτι ενδιαφέρομαι να αγοράσω μία από τις 2 και θα ζητήσω από όσους βρίσκονται εκεί γύρω να μου πουν ποια προτιμούν.
Οι τηλεοράσεις είχαν ακριβώς την ίδια τιμή 2400 .
Μακάρι να πετύχω ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από τηλεοράσεις να μην ξέρουν τι είναι πλάσμα και τι LCD.

Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ρε παιδιά, οι τηλεοράσεις ήταν στον ίδιο χώρο με τον ίδιο φωτισμό και έπαιζαν από την ίδια πηγή.
Γιατί αυτό να αδικεί την πλάσμα και να ευνοεί την LCD;

Για τον ίδιο λόγο, που όταν θα δουλεύει το κομπρεσέρ δίπλα σου, αυτό:

url

θα αδικηθεί, σε σύγκριση με αυτό:

SPC10.jpg

Πριν από αρκετά χρόνια, όταν τα ράφια των καταστημάτων διέθεταν μόνο CRT, στους αντίστοιχους χώρους ο φωτισμός ήταν πάντα προσεγμένος και χαμηλός. Όταν το 2004-2005 άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες 30-32άρες LCD μαζικής κατανάλωσης, οι εταιρείες και οι καταστηματάρχες, διαπίστωσαν πως αν τις έβαζαν στα ίδια setup πλάι στις CRT, δεν πρόκειται να πουλούσαν καμμία, γιατί σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, οι LCD της εποχής, όπως και οι μη καλές σημερινές, φαίνονται το ίδιο ξεπλυμένες όσο οι CRT και oι Plasma κάτω από δυνατό φως. Κι έτσι, σιγά-σιγά, άρχισαν oι εκθέσεις των τηλεοράσεων στις μεγάλες αλυσίδες να φωτίζονται σαν τηλεοπτικά στούντιο και βρεθήκαμε με τηλεοπτικές συσκευές οικιακής χρήσης που μπορούν χρησιμοποιηθούν και ως φωτιστικά οι ίδιες... :flipout:

Μην μου κλεβεις τις ατακες.:BDBDG54::p

Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Ψάχνεις αξιοπιστία από τα γαλλάκια του digital versus;
ε οχι βεβαια καμια σχεση με σενα που εισαι τερας αξιοπιστιας... :p

Re: Panasonic Plasma VT30 : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

ε οχι βεβαια καμια σχεση με σενα που εισαι τερας αξιοπιστιας... :p

Θα ήθελα πολύ να μου δείξεις περιπτώσεις δικής μου αναξιοπιστίας...