Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Απάντηση: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

H Kuro υπερτερει σαφως σε on/off contrast, ansi contrast, καλυτερη διαχειριση του grayscale και πιο σωστη χρωματικη απεικονιση κατα τα προτυπα. Δεν ειναι τελεια (πχ θα ηθελα περισσοτερο φως και καλυτερη κινηση) αλλα overall παραμενει "king of TVs"..

Re: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Ενημερωτικά λοιπόν σου λέω πως αν την δεις ρυθμισμένη έτσι όπως έκανε ο Μανώλης τη δική μου, δε θα πιστεύεις στα μάτια σου. Πρίν έρθει ο Μανώλης με σχετικά καλές ρυθμίσεις, μου άρεσε πολύ, μετά όμως Μανώλη, νόμιζα οτι είχα πάρει μια εντελώς διαφορετική τηλεόραση. Για το αποτέλεσμα φαντάζομαι οτι μπορείς να ρωτήσεις και τον ίδιο.
Βεβαίως αν θέλεις μπορούμε να κανονίσουμε και καφεδάκι στο σπίτι μου , να έχεις ολοκληρωμένη άποψη.
Πιστεύω λοιπόν οτι το τεστ, διαβάζοντας όλα αυτα για τη 9705, θα ήταν πιο δίκαιο για τις lcd, αν ήταν η c8000 εκεί, και θα καταλάβαιναν όλοι τι θέλω να πω, γιατί πιστευω οτι τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά.
Βεβαίως δεν εννοώ οτι θα ξεπερνούσε τις 2 πλάσμα, αλλά έχω την αίσθηση οτι δε θα υπήρχε αυτή η χαοτική διαφορά που δημιουργήθηκε με τη 9705.
Πάντως εγώ το είχα κάνει σαν πρόταση στο Μανώλη όταν ήταν σπίτι μου , να πάει στο τεστ η c8000, αλλά προτιμηθηκε η 9705. Επίσης μου κάνει εντύπωση γιατί έγινε αυτό, τη στιγμή που και ο Μανώλης μου είχε πει πριν το τεστ, οτι η 9705, υστερεί σαν τηλεόραση , κάτι το οποίο το είχε ενημερώσει και στο Petasi.
Πίστεύω πως αν έιχε γίνει έτσι, η όποια διαμάχη για πλασμα κα Lcd, θα ήταν πολύ πιο ήπια , και διαφορετικά τα τελικά συμπεράσματα.

Τι ANSI contrast μετρήσατε μετά το καλιμπράρισμα;
Όσο για το συγκριτικό, δεν θα έλεγα ότι η διαφορά ήταν χαοτική. Οι διαφορές είναι στις λεπτομέρειες...

Re: LG PK550 / PLASMA : Reviews - Εντυπώσεις - Σχόλια

Γιώργο, λες όλοι όσοι είχαν έρθει να ήταν υπέρμαχοι των plasma?

Όχι όλοι, αλλά αρκετοί ήταν. Είχα και μερικές διαφωτιστικές συζητήσεις με μερικούς... :a0210:

Λογικο ειναι. Αν εισαι videophile, θα προτιμησεις την τεχνολογια πλασμα επειδη προσφερει καλυτερο overall αποτελεσμα. Στο avclub, συχναζουν videophiles λογω αντικειμενου... ;)

επειδη ημουν στο συγκριτικο θα σας πω την αποψη μου.H PHILLIPS για μενα το λιγο που ειδα ειναι μια πολυ καλη tv.κανεις δε θα αγορασει μια τηλεοραση και θα τη βαλει διπλα σε μια αλλη και θα την συγκρινει.μπορει καποιες λεπτομερειες διπλα στη kuro να μην της εδειχνε αλλα δεν παυει να ειναι μια πολυ καλη προταση.ημουν παλιος κατοχος lcd και αυτο που με χαλαγε παρα πολυ ηταν η κινηση και η γωνια θεασης.την κινηση απ´οτι ειδα την εχουν βελτιωση θεαματικα σε σχεση με πριν 2χρονια με τους διαφορους αλγοριθμους.η γωνια θεασης ομως συνεχιζει να ειναι ενα μεγαλο προβλημα.οταν εκατσα στο συγκριτικο γυρω στις 40μοιρες ειδα τη μεγαλη διαφορα διπλα σε μια πλασμα.και αυτο εμενα με χαλαει πολυ.

Ας δεχτώ οτι στο συγκριτικό πχ. το 50% των παρευρισκομένων ήταν προκατειλημμένοι.

Από το άλλο 50% γιατί η Philips πήρε τόσο λίγους ψήφους?

Τελικά μήπως η τεχνολογία LCD έχει προβλήματα τα οποία δεν πρόκειται να ξεπεράσει πότε?

Μήπως μετατρέποντας τις σε φωτορυθμικά δημιουργούμε περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουμε?

Δεν μπορώ να σχολιάσω τις απόψεις μελών. Φαντάζομαι γιατί στα μάτια των ψηφισάντων ήταν συνολικά χειρότερη από τις άλλες 2. Αν αφήσουμε την φίλιπς, μπορείς να ερμηνεύσεις γιατί η πανασόνικ πήρε τόσες ψήφους;

Από τις φωτογραφίες που έβγαλα, νομίζω ότι η κούρο ήταν η πιο ψυχρή από όλες, και η φίλιπς η πιο θερμή από όλες (μιλάω για θερμοκρασία λευκού). Με βάση αυτό, μπορώ να καταλάβω γιατί η κούρο τράβηξε τα βλέμματα, το ψυχρό τραβάει πάντα το βλέμμα (όπως και το πιο φωτεινό και φυσικά το πιο μεγάλο)...

Η πανασονικ πηρε περισσοτερες ψηφους διοτι απλα ηταν καλυτερη απο την φιλιπς. Αυτο δεν σημαινει οτι αυτη δεν ειναι καλη τηλεοραση. Το αντιθετο: οπως εγραψα, εγω εντυπωσιαστηκα που μπορεσε να σταθει επαξια διπλα στις πλασμα. Αλλα ως εκει.

Χοντρικα 100/0.009 ποσο κανει? Σωστο ειναι το νουμερο.

Αυτό είναι on/off contrast. Και η U20 δίνει 0.02 μαύρο, αλλά όχι όταν υπάρχει και λευκό στην εικόνα...

ΥΓ. και τα "απαιδευτα" ματια, τα τραβαει η θερμη ("τουμπανο") εικονα και οχι η ψυχρη... ;)

Οταν το προσωπο ενος ανθρωπου ειναι κοκκινο σαν να ειναι ινδιανος πως λεγεται αυτο? Οταν το γρασιδι στο γηπεδο ειναι μπλε-πρασινο?

Το ανθρωπινο ματι μπορει να ξεχωρισει τι ειναι "φυσικο".-bye-

Αυτό λέγεται χρωματικό ΔΕ, είναι μετρήσιμη ποσότητα και υπάρχουν τηλεοράσεις και από τις 2 τεχνολογίες με μικρό χρωματικό ΔΕ (από τις οποίες πάντα οι πλάσμα είναι οι "φυσικές").
Στην περσινή σειρά της πανασόνικ, το σφάλμα στο πράσινο ήταν σημαντικό (διψήφιο ΔΕ), αλλά πάλι "φυσικές" ήταν. Οπότε;
(Που θα πάει, θα βρούμε τι είναι "φυσικό"... :flipout:)

Θα μου πείς και η 9705 στο τεστ, τι ήταν.

Ήταν επίσης μια καλή τηλεόραση, απλά όχι καλύτερη συνολικά από τις άλλες που ήταν εκεί...

Αυτό λέγεται χρωματικό ΔΕ, είναι μετρήσιμη ποσότητα και υπάρχουν τηλεοράσεις και από τις 2 τεχνολογίες με μικρό χρωματικό ΔΕ (από τις οποίες πάντα οι πλάσμα είναι οι "φυσικές").
Στην περσινή σειρά της πανασόνικ, το σφάλμα στο πράσινο ήταν σημαντικό (διψήφιο ΔΕ), αλλά πάλι "φυσικές" ήταν. Οπότε;
(Που θα πάει, θα βρούμε τι είναι "φυσικό"... :flipout:)

Δεν μας ενδιαφερει το "φυσικο" στα μεσα προβολης (tv, projectors). Μας ενδιαφερει να ειναι πιστα στα χρωματικα προτυπα πανω στα οποια εγινε η παραγωγη του προγραμματος που παρακολουθουμε με αυτα (πχ Rec-709 για τα bluray). Αυτο μπορει να μετρηθει ευκολα απο εναν επαγγελματια με τα απαραιτητα οργανα & (αν το επιτρεπει η συσκευη μας) να διορθωθει κατα τα προτυπα...

Κανεις λαθος σε αυτο , το ΔΕ μετραει την διαφορα με καποια προτυπα.

Δεν αναφερεται πουθενα οτι μετραει την "φυσικοτητα".

Εdit. Ταυτοχρονα γραφαμε Τακη.

Για να ξεκινησουμε απο τα βασικα δεν εχει ανορθογραφιες και κινεζικα στα μενου και δεν δειχνει μιση τηλεοπτικο καναλι και μιση PS3.:flipout:

Για τους λατρεις τυχερων παιγνιων βεβαια η 9705 ειναι καλυτερη , αν και δεν ξερω αν ο Κουλοχερης ειναι νομιμος.:firstprize:

Ναι, αλλά οι παρευρισκόμενοι στο συγκριτικό λογικά δεν έκριναν μόνο με βάση το grayscale και την αντίθεση.. Έκριναν με βάση την overall εικόνα. Παρόλα αυτά, την Kuro προτίμησαν..

Και φυσικά καλά έκαναν... :a0210:

Re: Απάντηση: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

H Kuro υπερτερει σαφως σε on/off contrast, ansi contrast, καλυτερη διαχειριση του grayscale και πιο σωστη χρωματικη απεικονιση κατα τα προτυπα. Δεν ειναι τελεια (πχ θα ηθελα περισσοτερο φως και καλυτερη κινηση) αλλα overall παραμενει "king of TVs"..

Έχουμε νούμερα;
Το on/off contrast δεν λέει κάτι (και υπάρχουν LCD με μηδενικό μαύρο), to grayscale το είδα και είναι πολύ καλό. Χρωματική απόδωση κατά τα πρότυπα δεν ξέρω, δεν έχω δει μετρήσεις. Το τρίγωνο που έχω δει είναι συμπαθητικό, αλλά από το τρίγωνο δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα αν δεν υπάρχουν οι μετρήσεις. Το ansi contrast πόσο είναι; Εγώ δεν έχω κάποια ιδέα...

Αν κάποιος έχει αναφορές σε μετρήσεις, ας τις παραθέσει, γιατί οι που μετρήσεις είναι πολύ λίγες και δίνουν ελλειπή εικόνα...

Η πανασονικ πηρε περισσοτερες ψηφους διοτι απλα ηταν καλυτερη απο την φιλιπς. Αυτο δεν σημαινει οτι αυτη δεν ειναι καλη τηλεοραση. Το αντιθετο: οπως εγραψα, εγω εντυπωσιαστηκα που μπορεσε να σταθει επαξια διπλα στις πλασμα. Αλλα ως εκει.

Δεν αναρωιέμαι σε σχέση με την φίλιπς, αναρωτιέμαι σε σχέση με την κούρο. Τι ήταν αυτό που ενόχλησε στην πανασόνικ σε σχέση με την κούρο, ώστε να υπάρχει μαι τόσο μεγάλη διαφορά;
Την περίμενα πολύ μικρότερη σε σχέση με τα χαρακτηριστικά τους.

ΥΓ. και τα "απαιδευτα" ματια, τα τραβαει η θερμη ("τουμπανο") εικονα και οχι η ψυχρη... ;)

Είσαι σίγουρος; Γιατί όλοι οι κατασκευαστές στις ρυθμίσεις καταστήματος βάζουν ψυχρά χρώματα, με θερμοκρασίες λευκού στους 8 και 9 χιλιάδες βαθμούς.
Δεν νομίζω να υπάρχει τηλεόραση που σε κατάσταση "εντυπωσιασμού" έχει θερμοκρασία 6 ή 5 χιλιάδες βαθμούς Κέλβιν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Aπό Plasma σε LCD κι από LCD σε Plasma...

Έχουμε νούμερα;
Το on/off contrast δεν λέει κάτι (και υπάρχουν LCD με μηδενικό μαύρο), to grayscale το είδα και είναι πολύ καλό. Χρωματική απόδωση κατά τα πρότυπα δεν ξέρω, δεν έχω δει μετρήσεις. Το τρίγωνο που έχω δει είναι συμπαθητικό, αλλά από το τρίγωνο δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα αν δεν υπάρχουν οι μετρήσεις. Το ansi contrast πόσο είναι; Εγώ δεν έχω κάποια ιδέα...

Αν κάποιος έχει αναφορές σε μετρήσεις, ας τις παραθέσει, γιατί οι που μετρήσεις είναι πολύ λίγες και δίνουν ελλειπή εικόνα...

Το on/off contrast εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασια στην εικονα (αλλα αυτο ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα).
Το δε Ansi Contrast των Kuro ειναι αστρονομικο σε σχεση με οτιδηποτε (οι παλιες ξεκινουσαν απο 2.700 προς 1, οι νεες νομιζω ειναι περιπου στα διπλασια)..
Χρωματικα, εξαρταται απο την ρυθμιση. Εχει αρκετα ρυθμιστικα, αλλα οχι πληρες CMS. Παντως out of the box ειναι πολυ καλη.