Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες...

Ποιά από τις τηλεοράσεις του συγκριτικού σας άρεσε περ

• Total voters
    0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφί

Φιλε μηπως γραφεις στο Hitech? Εξοχως λυρικη η πενα σου! :D

Mπα αποκλειεται στον Ηχο ισως.

Το Hitech δεν εχει ψυχη. Οι κριτικες ειναι γραμμενες απο robot.:p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφίες..

...μπορεσε να σταθει διπλα στα θηρια χωρις να γινει ρεζιλι...

+1
Και μάλιστα υπερτερούσε, εκτός από την φωτεινότητα που ήταν αναμενόμενο και σε βάθος πεδίου από την pany...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και φωτογραφί

Φιλε μηπως γραφεις στο Hitech? Εξοχως λυρικη η πενα σου! :D

Οχι,
δε γραφω στο περιοδικό, ένας χομπίστας είμαι. Απλώς γράφω αυτό που βλέπω.
Για το εάν η Philips είναι για τα μπάζα, τι να πω;Ναι; Οχι;
Στο δια ταυτα: αν μιλαμε για θεαση ταινιων και μονον, ναι η Philips ειναι για τα μπάζα και τέλος.Όποιος καταλαβαίνει πράττει τα ανάλογα.Για κάτι άλλο από θέαση ταινιών, εκεί υπάρχει πολύ νερό για το κρασί μας, σε κάθε περίπτωση όμως το κόστος είναι απαγορευτικό εντελώς. Στο value for money για θέαση ταινιών (το τονίζω για άλλη μια φορά) η εικόνα αυτή για μένα και για κάθε άλλον που βλεπει την πραγματικότητα, είναι εκτός βαθμολογίας, χαμηλότερα από οτιδήποτε άλλο. Τι να το κάνω το ότι ίσως στέκεται τη στιγμή που οι άλλες είναι out απο το ξεκινημα. Η Panasonic έτη φωτός μπροστά σε όλα ΓΙΑ ΘΕΑΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ. Η Kuro εκτός συγκρισης καθώς είναι virtual κατασταση και δεν υπάρχει διαθεσιμη.
Το συγκριτικο ηταν η καλυτερη αποδειξη οτι για θεαση ταινιων μιλαμε για plasma/CRT και μόνον, η απόσταση ΣΗΜΕΡΑ ως προς κάθε τι άλλο ειναι σκετο χαος. Αν καποιος θελει να πληρωσει κατι χρυσαφι που δεν αξιζει τιποτε μπροστα στον ανταγωνισμο, ε τοτε ειναι ελευθερος να το κανει. Πρεπει ομως σε ενα ανοικτο forum η αληθεια να γραφεται.
Σας ευχαριστω.

+1
Και μάλιστα υπερτερούσε, εκτός από την φωτεινότητα που ήταν αναμενόμενο και σε βάθος πεδίου από την pany...

Ε καλα, μην φτανουμε στο αλλο ακρο! :p Τριτη και καταιδρωμενη overall για εμενα, απλα αξιοπρεπεστατη και καλυτερη απο οτι την περιμενα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars (Battle of the 50''s): Εντυπώσεις και

Οχι,
δε γραφω στο περιοδικό, ένας χομπίστας είμαι. Απλώς γράφω αυτό που βλέπω.
Για το εάν η Philips είναι για τα μπάζα, τι να πω;Ναι; Οχι;
Στο δια ταυτα: αν μιλαμε για θεαση ταινιων και μονον, ναι η Philips ειναι για τα μπάζα και τέλος.Όποιος καταλαβαίνει πράττει τα ανάλογα.Για κάτι άλλο από θέαση ταινιών, εκεί υπάρχει πολύ νερό για το κρασί μας, σε κάθε περίπτωση όμως το κόστος είναι απαγορευτικό εντελώς. Στο value for money για θέαση ταινιών (το τονίζω για άλλη μια φορά) η εικόνα αυτή για μένα και για κάθε άλλον που βλεπει την πραγματικότητα, είναι εκτός βαθμολογίας, χαμηλότερα από οτιδήποτε άλλο. Τι να το κάνω το ότι ίσως στέκεται τη στιγμή που οι άλλες είναι out απο το ξεκινημα. Η Panasonic έτη φωτός μπροστά σε όλα ΓΙΑ ΘΕΑΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ. Η Kuro εκτός συγκρισης καθώς είναι virtual κατασταση και δεν υπάρχει διαθεσιμη.
Το συγκριτικο ηταν η καλυτερη αποδειξη οτι για θεαση ταινιων μιλαμε για plasma/CRT και μόνον, η απόσταση ΣΗΜΕΡΑ ως προς κάθε τι άλλο ειναι σκετο χαος. Αν καποιος θελει να πληρωσει κατι χρυσαφι που δεν αξιζει τιποτε μπροστα στον ανταγωνισμο, ε τοτε ειναι ελευθερος να το κανει. Πρεπει ομως σε ενα ανοικτο forum η αληθεια να γραφεται.
Σας ευχαριστω.

Καταρχην, το ξερω οτι δεν γραφεις στο Hitech, απλα αστειευομουν λογω του τροπου εμφατικης γραφης στο προηγουμενο post σου.. ;)
H διαφωνια μου με εσενα εγκειται καθαρα στο απολυτο των σχολιων σου ("για τα μπαζα" κλπ) και οχι τοσο στο "δια ταυτα"..
Φυσικα, καθεις δικαιουται να εχει την αποψη του.. :ernaehrung004:

Καμία υπερβολή...

Ομοίως την έχω κατατάξει (συνολικά) στις προτιμήσεις μου... και το έχω γράψει σε προηγούμενο post, νομίζω αρκετά αναλυτικά...

Τάκη έχεις αντίρρηση ότι σε βάθος πεδίου συναγωνιζόταν την kuro και υπερτερούσε της pany?

Θα περιμένω να δω και τις απόψεις για το πέπλο της pany (αν είχε ή όχι... σε σχέση με την kuro)...

Aλλιώς κάνουν πουλάκια τα μάτια μου, ένα χρόνο τώρα...:nounder:

-bye-

Και ενα τελευταιο (ισως off-topic) σχολιο... Αν θελετε "κινηματογραφικη αισθηση" τοτε χρειαζεστε προβολεα και μαλιστα καλο... Θεαση ταινιων για εμενα στις 50 ιντσες ειναι mission impossible..

Στο δια ταυτα: αν μιλαμε για θεαση ταινιων και μονον, ναι η Philips ειναι για τα μπάζα και τέλος.Όποιος καταλαβαίνει πράττει τα ανάλογα. ... Η Panasonic έτη φωτός μπροστά σε όλα ΓΙΑ ΘΕΑΣΗ ΤΑΙΝΙΩΝ.

Μήπως κατά τύχη παρακολούθησες το avatar που έπαιζε στην V20;
Αν, ναι, πώς σου φάνηκε;

Καμία υπερβολή...

Ομοίως την έχω κατατάξει (συνολικά) στις προτιμήσεις μου... και το έχω γράψει σε προηγούμενο post, νομίζω αρκετά αναλυτικά...

Τάκη έχεις αντίρρηση ότι σε βάθος πεδίου συναγωνιζόταν την kuro και υπερτερούσε της pany?

Θα περιμένω να δω και τις απόψεις για το πέπλο της pany (αν είχε ή όχι... σε σχέση με την kuro)...

Aλλιώς κάνουν πουλάκια τα μάτια μου, ένα χρόνο τώρα...:nounder:

-bye-

Κοιτα, το βαθος πεδιου επηρεαζεται οχι μονο απο το contrast (on/off και ansi) αλλα και απο την οξυτητα της εικονας. Το οτι εδειχνε αρκετα "3D" η Philips, οφειλεται για εμενα στο τεχνητο sharpening που ειχε ενεργοποιημενο σε αντιθεση με τις αλλες δυο που ηταν χωρις καποιο αναλογο φιλτρο ενεργοποιημενο..
Και το πεπλο εχει να κανει ξεκαθαρα με την ρυθμιση gamma ενος προβολικου μεσου, ειδικα οταν αυτο δεν εχει προβλημα χαμηλου on/off contrast (οπως η Panny). Σε αυτα που ειδαμε, απλα θεωρω οτι η Panny ειχε χειροτερο gamma tracking απο την Pioneer, κατι που ομως μπορει να διορθωθει αρκει να διαθετει τα απαραιτητα ρυθμιστικα (δεν γνωριζω αν οντως τα εχει..).

Τα ίδια λέμε... Απλά τα εκφράζεις πολύ καλά σε τεχνικό επίπεδο, που εγώ δεν μπορώ... gamma tracking για σένα φλατ εικόνα για μένα...

Σαφώς η philips έδειχνε "ψεύτικη" δεν το συζητάω... αλλά είναι γούστα αυτά... άλλοι μπορεί να είναι ευχαριστημένοι από αυτό!

ΥΓ Δεν σε είδα στην εκδήλωση βρε! Νext time... σε κανένα προβόλι...

-bye-

Κατ' αρχας να ευχαριστησω κι εγω με τη σειρα μου τους διοργανωτες και τους τεχνικους που συνετελεσαν στην επιτυχη αυτη εκδηλωση που εγινε σε εναν πολυ ωραιο χωρο με μονη παραφωνια το ποδοσφαιρακι (Γιωργο απομακρυνε το γιατι ηταν λιγο ενοχλητικο). Τωρα σχετικα με τις τηλεορασεις συμφωνω με τον φιλο τον pontio αλλα αν μπορουσα ακομη και τωρα θα αλλαζα την panasonic για τη kuro. εμενα με αφησε αφωνο, τι κι αν υπολειπεται σε κινηση. η γενικοτερη αιθηση που μου αφησε ηταν οτι προκειται για μια καταπληκτικη τηλεοραση,και απορω πως ειναι δυνατο να σταματησε η παραγωγη της τη στιγμη που βγαινουν τοσα σκουπιδια στην αγορα και τα πουλανε για τηλεορασεις.Δεν ειχα ξανα δει kuro και για να πω την αληθεια δεν πιστευα αυτα που ακουγα, οσο για τη philips ειναι μια καλη τηλεοραση, απλα δεν ειχε καμμια τυχη σε μια απευθειας αντιπαραθεση με τις αλλες δυο

...μερικές ερωτήσεις απο κάποιον που δέ βρεθηκε εκει να τις δεί απο κοντά και τη διαδικασία..
Τα αποτελέσματα που γράγονται στο νήμα είναι απο θέαση bluray και ταινιών...
Απ ότι κατάλαβα και οι τρείς πέρασαν απο καλιμπραρισμα εκει κάτω;
Άν ναί, που είναι τα αποτελέσματα; (με screenshots απο calman / hcfr etc) για να καταλαβάινουμε κ σε απόλυτα μεγέθη -απο την ίδια πηγή & όργανο (απο το να διαβάζουμε δεξια κ αριστερά δοκιμές υπο διαφορετικές συνθήκες κ όργανα)

...
Τώρα που ξανακαλιμπραρίστικε η 9705 του Πετάση πώς δείχνει σε σχέση με πρίν;

...μερικές ερωτήσεις απο κάποιον που δέ βρεθηκε εκει να τις δεί απο κοντά και τη διαδικασία..
Τα αποτελέσματα που γράγονται στο νήμα είναι απο θέαση bluray και ταινιών...
Απ ότι κατάλαβα και οι τρείς πέρασαν απο καλιμπραρισμα εκει κάτω;
Άν ναί, που είναι τα αποτελέσματα; (με screenshots απο calman / hcfr etc) για να καταλαβάινουμε κ σε απόλυτα μεγέθη -απο την ίδια πηγή & όργανο (απο το να διαβάζουμε δεξια κ αριστερά δοκιμές υπο διαφορετικές συνθήκες κ όργανα)

...

Bluray από το pioneer lx91 με εικόνα την ίδια στιγμή και στς 3.
Καλιμπράρισμα έγινε στην kuro και την panasonic με ISF γιατί έχουν την δυνατότητα. Η philips πειράχτηκε όσο επέτρεπε το menu και το κρυφό menu της. Δυστηχώς όμως είναι πολύ λιτό.
Για τις μετρήσεις, πιστεύω μόλις έχει χρόνο ο Μανώλης θα μας ενημερώσει.
Για την 9705 ας μας πει ο Γιώργος.

Εγώ να πώ έναν μπράβο στον Petasis που έδωσε την τηλεόρασή του για το συγκριτικό και ένα :grinning-smiley-043που τολμάει και λέει την άποψή του ΚΑΙ αντέχει και τα πειράγματα των συμφορουμιτών.

Αν μη τι άλλο έχεις χαρακτήρα και ψυχή Γιώργο. Από εμένα :adore:.

Η Philips όντως ακόμα (αλλά και γενικότερα η τεχνολογία LCD) δεν μπορεί να σταθεί με αξιώσεις ακόμα. Είναι όμως μια επιλογή που για την πλειονότητα των καταναλωτών είναι πολύ μακράν και όποιος δεν είναι υποψιασμένος για τα γίγνεσθαι στον χώρο και επιλέξει την Philips πρέπει ή να παίξει joker ή να πάρει λαχείο. Η τηλεόραση θα υπερκαλήψει πάρα μα πάρα πολύ κόσμο εκεί έξω...

Εγώ θα ήθελα πάντως να υπήρχε ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση (αν και είμασταν ήδη υπεράριθμοι και ο Κώστας δεν προλάβαινε τα πάνω κάτω στην σκάλα). Μεσω τέτοιων συγκριτικών μπορεί ο κάθε ένας να αποκτήσει εμπεριστατωμένη άποψη για το τί μέλι γενέσθαι. Ηταν παρουσίαση-σεμινάριο.

Τέλος να δώσω τα εύσημα και στις κυρίες που ευρέθησαν στην εκδήλωση και μπράβο στους τυχερούς συντρόφους τους που έχουν γλυτώσει πολές από τις κακοτοπιές των υπολοίπων....

Τα ίδια λέμε... Απλά τα εκφράζεις πολύ καλά σε τεχνικό επίπεδο, που εγώ δεν μπορώ... gamma tracking για σένα φλατ εικόνα για μένα...

Σαφώς η philips έδειχνε "ψεύτικη" δεν το συζητάω... αλλά είναι γούστα αυτά... άλλοι μπορεί να είναι ευχαριστημένοι από αυτό!

ΥΓ Δεν σε είδα στην εκδήλωση βρε! Νext time... σε κανένα προβόλι...

-bye-

Να τα πουμε και απο κοντα, την αλλη φορα με ταμπελακια στο πετο! :D

Για την 9705 ας μας πει ο Γιώργος.

Η 9705 δεν επιδέχεται καμιάς μορφής καλιμπράρισμα. Είναι όλα προ-ρυθμισμένα από την φίλιπς. Το μόνο που μπορεί να αλλάξει είναι η θερμοκρασία λευκού (με ρύθμιση 1 σημείου), η αντίθεση, η φωτεινότητα και το γάμμα (με 9 θέσεις). Οπότε η θερμοκρασία ήρθε στους 6500Κ, η αντίθεση χαμήλωσε για να μειωθεί η φωτεινότητά της, και το γάμμα/φωτεινότητα πήγαν στην κατάλληλη θέση ώστε να δώσει το μέγιστο shadow detail/βάθος εικόνας με βάση τις σκηνές που βλέπαμε.
Όμως χρώματα/grayscale δεν ρυθμίζονται, αυτά που βλέπαμε είναι τα default της τηλεόρασης.
Ο Μανώλης φυσικά μπορεί να σας τα πει καλύτερα...

«Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα στο οποίο παίζουν δυο ομάδες και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Γερμανοί».
Γκάρι Λίνεκερ

"Συγκριτικό τηλεοράσεων είναι η διαδιασία αξιολόγησης διαφορετικών τύπων και τεχνολογιών και στο τέλος κερδίζουν πάντα οι Kuro".
Θρασύβουλας. :ernaehrung004:

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έτρεξαν για να διοργανώσουν ένα τέτοιο συγκριτικό.

Μάριε, Κώστα, Γιώργο,Μανώλη......:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Και φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστό στο Pioneer Center για την φιλοξενία του.

Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους έτρεξαν για να διοργανώσουν ένα τέτοιο συγκριτικό.

Μάριε, Κώστα, Γιώργο,Μανώλη......:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Και φυσικά, ένα μεγάλο ευχαριστό στο Pioneer Center για την φιλοξενία του.

Ξέρασέ τα όλα...

:ernaehrung004: