Τωρα εγω θα πω την κακιουλα μου ..... (και ευχομαι να μην την διαβασει ο ΝταλαΝικος ο Πικραμενος).
Η περα-δωθε εξελιξη στο Into Darkness, με πρωταγωνιστες να πεταγονται απο το ενα σκηνικο στο αλλο
και γενικως ενα τρεχαλητο απο την μια φαντασμαγορικη σκηνη στην αλλη ... μπορει να ΜΗΝ ηταν οτι πιο
ενδεδειγμενο στην αισθητικη του ST universe ... ΑΛΛΑ ΤΑIΡΙΑΖΕΙ ΓΑΝΤΙ στην αισθητικη του SW universe.
Η αυτο συνηθισα ΕΓΩ να περιμενω ... καταιγιστικη εναλλαγη σκηνικων !!!
Στα ST (μεχρι αυτα του reboot) ο βασικος πρωταγωνιστης ηταν το Enterprise. Ολα τα αλλα δρουσαν δορυφορικα.
Ακομα και οι πλανητες

. Στο SW ομως ... ο βασικος πρωταγωνιστης ειναι το ... SW universe. Δηλαδη,
Tatooine - DeathStar - Yavin IV ... Hoth - Asteroid belt - Bespin ... μεχρι το Revenge of the Sith οπου
εχουμε τουλαχιστον ΠΕΝΤΕ βασικα σκηνικα ... Coruscant - Utapau - Mustafar - Alderaan - Tatooine !!!
Στο SW ... το διαστημοπλοιο ειναι κομπαρσος και οχι ντιβα. Ακομα και αν ειναι το Εxecutor του Vader

Το ST στηριχθηκε στην εννοια της εξερευνητικης αποστολης. Και η εξερευνηση χρησιμοποιει συνηθως ΕΝΑ σκαφος.
Στο SW ... τα παντα στηριζονται στους πολλους και διαφορετικους κοσμους (πλανητες).
Και εγιναν must ως προαπαιτουμενο ... from day-1 (25 Μαϊου 1977)
Kαλως η κακως ... αυτη η πρεμουρα με οσο το δυνατον πιο πολλα και φαντασμαγορικα σκηνικα, εδραιωθηκε
πολυ βαθια στις προσδοκιες του καθε Wookie. Και ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ εκανε ο JJ με το Into Darkness (κακως, κακιστα !)
Ευχομαι να μην τον πιασουν τυψεις μεχρι το 2015