Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Status
Not open for further replies.
Re: Απάντηση: Re: Star Wars Episode VII !

Αρα συμφωνεις με τα λεγόμενα μου..

Oχι, ευκολα τα 3 rpequel ειναι ανωτερα του τελευταιου trek.
Ο spcav σου έδωσε και τροφή για σκεψη, αλλα εφυγε αμάσητη :p

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars Episode VII !

Ενας σκηνοθετης κρινεται εκ του αποτελέσματος απο κριτικους και κοινο. Η συντριπτικη πλειοψηφια και των δυο, λατρεψε το τελευταιο Star Trek.
Αυτο φυσικα δεν σημαινει οτι θα αρεσε σε ολους, αλλα θεωρω λαθος να κολλάμε ταμπελες ("διεκπεραιωτές" vs "πραγματικοι σκηνοθέτες").
Μπορει ο ιδιος σκηνοθέτης να κανει καλες και κακες ταινιες. Τι ειναι απο τα δυο; Ειναι και τα δυο;
Ενας ''σκηνοθετης'', δλδ ανθρωπος με όραμα, μπορει να κανεις και καλές και κακές ταινίες (δλδ ταινίες που να αρεσουν ή όχι σε κάποιους και το αντίστροφο σε καποιους άλλους).

Ενα ανευρο / αγευστο / χαζοαμερικανάκι όπως οπως ο JJ, δεν θα γυρισει ποτε κακή ταινία, όντως.

Θα γυρίζει, στην καλύτερη, ''αμομιμήσεις'' ταινιών με τις οποίες έχει μεγαλώσει και αγαπήσει (βλ. Super 8, ST κλπ).

Θα το κάνει με σεβασμό, θα το κάνει τεχνικά άρτια αλλά, λόγω έλλειψης οράματος, κουλτούρας, ταλέντου - πες το όπως θες - το αποτέλεσμα θα ειναι ένα νερομπλούκι, ένα τίποτα.

Όσον αφορά την ''αποδοχή'' του, έχει να κάνει με το οτι απευθύνεται σε ''φανατικό'' και ''εξειδικευμένο'' κοινό (βλ. Trekkies πχ) που θα ειναι ευτυχισμενο με μια ταινια που απλως θα σεβεται το αντικειμενο του ποθου τους.

Αυτα, σε συνδυασμό με τα τραγικά υψηλά ποσοστά των τραγικών ταινιών που βλέπουμε, κανουν το (κάθε JJ) που απλώς ακουμπάει με αξιοπρέπεια ''μύθους'' να φαντάζει μεσσίας.

Απάντηση: Star Wars Episode VII !

Oχι, ευκολα τα 3 rpequel ειναι ανωτερα του τελευταιου trek.
Ο spcav σου έδωσε και τροφή για σκεψη, αλλα εφυγε αμάσητη :p

Ναι ειμαι βλάκας, οπως και ολοι οι κριτικοί κινηματογραφου και οι εκατομμύρια θεατές που προτιμησαμε τον JJ απο τον Jar Jar...

Να θυμηθώ να μην ξαναακουσω προταση σου για ταινία! :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars Episode VII !

Ενας ''σκηνοθετης'', δλδ ανθρωπος με όραμα, μπορει να κανεις και καλές και κακές ταινίες (δλδ ταινίες που να αρεσουν ή όχι σε κάποιους και το αντίστροφο σε καποιους άλλους).

Ενα ανευρο / αγευστο / χαζοαμερικανάκι όπως οπως ο JJ, δεν θα γυρισει ποτε κακή ταινία, όντως.

Θα γυρίζει, στην καλύτερη, ''αμομιμήσεις'' ταινιών με τις οποίες έχει μεγαλώσει και αγαπήσει (βλ. Super 8, ST κλπ).

Θα το κάνει με σεβασμό, θα το κάνει τεχνικά άρτια αλλά, λόγω έλλειψης οράματος, κουλτούρας, ταλέντου - πες το όπως θες - το αποτέλεσμα θα ειναι ένα νερομπλούκι, ένα τίποτα.

Όσον αφορά την ''αποδοχή'' του, έχει να κάνει με το οτι απευθύνεται σε ''φανατικό'' και ''εξειδικευμένο'' κοινό (βλ. Trekkies πχ) που θα ειναι ευτυχισμενο με μια ταινια που απλως θα σεβεται το αντικειμενο του ποθου τους.

Αυτα, σε συνδυασμό με τα τραγικά υψηλά ποσοστά των τραγικών ταινιών που βλέπουμε, κανουν το (κάθε JJ) που απλώς ακουμπάει με αξιοπρέπεια ''μύθους'' να φαντάζει μεσσίας.

To θεμα Σύριε, ειναι πως το αποτελεσμα ΔΕΝ ηταν νερομπλουκι αλλα μια εξαιρετικη Sci-fi ταινια. Αρα, προφανως και εχει ταλεντο ο άνθρωπος, απλα περιορισμενο σε ενα συγκεκριμενο Genre (Sci-fi).
Δεν ειναι ο Coppola αλλα δεν εχω τετοιες παραλογες απαιτησεις στο είδος του κινηματογραφου αυτου..

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars Episode VII !

Όταν κανείς συγκρίνει το Star Trek του JJ με τα προηγούμενα ST, καταλαβαίνει τη χαοτική διαφορά..

Θα μπορούσε κάποιος άλλος σκηνοθέτης να το κάνει καλύτερα; Ίσως..

Έκανε ο JJ κακή δουλειά; Σίγουρα όχι..

Re: Απάντηση: Star Wars Episode VII !

Ναι ειμαι βλάκας, οπως και ολοι οι κριτικοί κινηματογραφου και οι εκατομμύρια θεατές που προτιμησαμε τον JJ απο τον Jar Jar...

Να θυμηθώ να μην ξαναακουσω προταση σου για ταινία! :p

Η παγκόσμια προτιμηση πως προκυπτει?

Απο τις κριτικές του Rotten Tomatoes που βγαζει μεσο ορο ολων των κριτικων κινηματογράφου. Το 95% ειναι τρελο ποσοστο αποδοχης.
Και για τον απλο κοσμο, απο την εισπρακτικη επιτυχία.

Re: Star Wars Episode VII !

Ολοι ψηφιζουν Τάκη , ακομα και οι trekkies.
Επισης μια βαθμολογια βγαινει υποσυνειδητα και σε συγκριτικο επιπεδο.
Αλλο περιμενει καποιος απο ενα star wars οταν τα προηγουμενα ηταν τρελες επιτυχιες , και αλλο απο ενα trek reboot , οταν τα προηγουμενα ηταν φολες...

Αν μπεις στο Rotten Tomatoes, θα δεις πως υπαρχουν δυο λίστες βαθμολογιων: Μια των κριτικων και μια του κοινού. Στην πρωτη εχει μεσο ορο 95% και στην δευτερη 91%.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars Episode VII !

To θεμα Σύριε, ειναι πως το αποτελεσμα ΔΕΝ ηταν νερομπλουκι αλλα μια εξαιρετικη Sci-fi ταινια.
Αυτό δεν το χα σκεφτεί είναι η αλήθεια.

Υπαναχωρώ στο μεγαλείο του επιχείρηματος (αυτά ειδικά τα κεφαλαία θα έκαναν και το πρόεδρο του Αρείου Πάγου να δακρύσει).

:p

Δεν ειναι ο Coppola

Δεν ειναι κακό btw να σου αρέσει περισσότερο ο JJ από τον Coppola (δεν ειρωνευομαι) καθως περι ορέξεως....

δεν εχω τετοιες παραλογες απαιτησεις στο είδος του κινηματογραφου αυτου..

Ε (και) εκεί μπορεί να διαφέρουμε:

Και στις απαιτήσεις μας και στο οτι εγώ δεν τις διαφοροποιώ ανά είδος.

Κοιτα, μπορεις να ειρωνευεσαι (λεπτα ή χοντρα :p ) οσο θέλεις, η ουσια ειναι πως το παγκόσμιο consensus για το Star Trek ειναι πως αποτελεί μια πολυ καλη ταινια, σιγουρα οχι "νερομπλουκι" οπως το χαρακτήρισες...Φυσικα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..
Οσον αφορα τις απαιτησεις, φυσικα έχει να κανει με το είδος του κινηματογράφου και ποσο καλα ενας σκηνοθέτης μπορει να μαγειρέψει με τα απαραιτητα υλικα για να βγει σωστα το αποτελεσμα βασει του genre. Πχ σε μια sci-fi ταινια, θες καλο σενάριο (check), καλα effects (check), καλο ρυθμό (check), σωστο μοντάζ (τσεκ), επαρκεις ερμηνείες (check) και πολυ δράση (check). Προσεθεσε και τον απαιτουμενο σεβασμό στην ιστορια του Trek και εχεις μια συναρπαστικη ταινία.
Ο JJ σε αυτο το ειδος κινηματογραφου ειναι μαστορας. Και θα ειναι καλυτερος απο τον Αφλεκ, τον Γουντυ Αλεν ή τον Κλιντ Ιστγουντ. Αυτοι βεβαια, θα διαπρεψουν σε αλλα genre. Αρα, "εκαστος στο ειδος του..."

http://www.imdb.com/news/ni45651448

Ο JJ θα το σκηνοθετήσει!
Ήταν γράφει στην λίστα και ο Αφλεκ , και τελικα διάλεξαν τον μέτριο...

Ευτυχως !!

Γλυτωσαμε τον Αφλεκ (δεν εχει ιδεα πως να κανει τετοιου ειδους ταινια) και μας ανελαβε ο μονος μαζι με τον Πητερ Τζακσον ισως που γουσταρουν τα παραμυθια τοσο πολυ .

Δεν ξερω τι λετε οι εκατέρωθεν φανατικοι, αλλα εγω το θεωρω super εξέλιξη, δεδομενου το ποσο καλο reboot έκανε στο Star Trek o JJ.
Καλος ο Αφλεκ, αλλα εκαστος στο ειδος του και ο JJ στις Sci-fi blockbusterιες!

+1!

Κοιτα, μπορεις να ειρωνευεσαι (λεπτα ή χοντρα :p ) οσο θέλεις, η ουσια ειναι πως το παγκόσμιο consensus για το Star Trek ειναι πως αποτελεί μια πολυ καλη ταινια, σιγουρα οχι "νερομπλουκι" οπως το χαρακτήρισες...Φυσικα περι ορεξεως κολοκυθοπιτα..
Η ουσία είναι Τάκη ότι, ως συνήθως, όταν κάποιος δεν συμφωνεί με εσένα επικαλείσαι ''παγκόσμια consensus'', 17.000 links κλπ για να αντικρούσεις τί άραγε;

Τη γνώμη ΤΟΥ (ΜΟΥ εν προκειμένω) για μια ταινία;

Γιατί; Αφού, όπως λες κι εσύ, περί ορέξεως....

Γιατί λοιπόν τέτοια μανία;

Άσε τον άλλον να χει τη γνώμη του για κατι τοσο υποκειμενικό όσο μια ταινια, δεν (πρέπει να σε) πειράζει...

Τί να κάνω λοιπόν ο άμοιρος, οταν δεν με αφήνεις να μη μου αρέσει ο JJ, προφανώς ειρωνεύομαι :p

ΥΓ Ο χοντρός άρχισε, πάλι εγώ θα την πληρώσω; :p

Οσον αφορα τις απαιτησεις, φυσικα έχει να κανει με το είδος του κινηματογράφου και ποσο καλα ενας σκηνοθέτης μπορει να μαγειρέψει με τα απαραιτητα υλικα για να βγει σωστα το αποτελεσμα βασει του genre. Πχ σε μια sci-fi ταινια, θες καλο σενάριο (check), καλα effects (check), καλο ρυθμό (check), σωστο μοντάζ (τσεκ), επαρκεις ερμηνείες (check) και πολυ δράση (check). Προσεθεσε και τον απαιτουμενο σεβασμό στην ιστορια του Trek και εχεις μια συναρπαστικη ταινία.
Αν ηταν τοσο απλό, όλοι θα ήταν καλοί μάγειρες (τα υλικά και οι συνταγες ειναι γνωστά σχεδόν σε όλους και σχεδόν για όλα).

Γιατί άραγε κάποιοι σεφ ξεχωρίζουν;

Γιατί απλά κάποιοι ''το χουν'' (έμπνευση, όραμα, ταλεντο κλπ) και καποιοι απλως ακολοθούν την συνταγη (ακόμα και με τα καλυτερα υλικά).

Αφλεκ, τον Γουντυ Αλεν ή τον Κλιντ Ιστγουντ. Αυτοι βεβαια, θα διαπρεψουν σε αλλα genre. Αρα, "εκαστος στο ειδος του..."
Καμια διαφωνία επ' αυτου (οχι πως ισχύει και πάντα βέβαια...).

Όπου ''του βγαίνει'' του καθενός.

Η ουσία είναι Τάκη ότι, ως συνήθως, όταν κάποιος δεν συμφωνεί με εσένα επικαλείσαι ''παγκόσμια consensus'', 17.000 links κλπ για να αντικρούσεις τί άραγε;

Τη γνώμη ΤΟΥ (ΜΟΥ εν προκειμένω) για μια ταινία;

Γιατί; Αφού, όπως λες κι εσύ, περί ορέξεως....

Γιατί λοιπόν τέτοια μανία;

Άσε τον άλλον να χει τη γνώμη του για κατι τοσο υποκειμενικό όσο μια ταινια, δεν (πρέπει να σε) πειράζει...

Τί να κάνω λοιπόν ο άμοιρος, οταν δεν με αφήνεις να μη μου αρέσει ο JJ, προφανώς ειρωνεύομαι :p

ΥΓ Ο χοντρός άρχισε, πάλι εγώ θα την πληρώσω; :p

Δεν με κατάλαβες.. Δεν αντικρούω την σεβαστή άποψη σου για την ταινία, αλλά το άδικο τσουβαλιασμα του JJ ως "διεκπεραιωτη" όταν μάλιστα η προσπάθεια του στην ταινία αυτή επιβραβευτηκε από κοινό και κριτικούς..
Καυ φυσικά έχω την κακή συνήθεια να διανθιζω την επιχειρηματολογία μου με στοιχεία και links.. Δικηγορικό κατάλοιπο I am afraid... :p

Αν ηταν τοσο απλό, όλοι θα ήταν καλοί μάγειρες (τα υλικά και οι συνταγες ειναι γνωστά σχεδόν σε όλους και σχεδόν για όλα).

Γιατί άραγε κάποιοι σεφ ξεχωρίζουν;

Γιατί απλά κάποιοι ''το χουν'' (έμπνευση, όραμα, ταλεντο κλπ) και καποιοι απλως ακολοθούν την συνταγη (ακόμα και με τα καλυτερα υλικά).

.
Οι συνταγές είναι όντως γνωστές σε όλους και η μαγεία έρχεται από το μαγείρεμα.. Και σε αυτή τη ταινία ο JJ μαγειρεψε άριστα, εξου και το καλο αποτέλεσμα . Άρα για εμένα, στο πιάτο Sci-FI" είναι άριστος σεφ...

Δεν με κατάλαβες.. Δεν αντικρούω την σεβαστή άποψη σου για την ταινία, αλλά το άδικο τσουβαλιασμα του JJ ως "διεκπεραιωτη" όταν μάλιστα η προσπάθεια του στην ταινία αυτή επιβραβευτηκε από κοινό και κριτικούς..
Το ιδιο ακριβώς πράγμα ειναι Τάκη.

Η γνώμη μου για τον δημιουργό προκύπτει από τη γνώμη μου για το δημιουργημά του.

Όπως λοιπόν θεωρώ νερομπλούκι την ταινία, έτσι θεωρώ και ότι θεωρώ τον δημιουργό της (κρίνοντας φυσικά από το συνολο της δουλειάς του και τη γνώμη ΜΟΥ γι αυτή).

Άπαξ και εκθέτει το δημιουργημά του προς κοινή εκτίμηση έχω το δικαιώμα της γνώμης μου γι αυτόν (σε σχέση πάντα με το δημιουργημά του - δεν ειπα οτι ειναι κλεφτης ή παιδεραστης πχ - αν το ελεγα, καλώς θα εσπευδες να τον υπερασπιστείς - τώρα το κάνεις κακώς γιατί το μόνο που ''καταφέρνεις'' ειναι να μου αρνείσαι το δικαιωμα στη γνώμη μου).

Όπως λοιπόν δεν υπάρχει ''αδικη'' γνωμη για μια ταινία (αλλα μονο ''ορεξη για κολοκυθοπιτα'' or not) έτσι δεν υπάρχει και άδικο τσουβάλιασμα του δημιουργού της.

ΥΓ Το γεγονος ότι παρόλα αυτά επιμένεις για 1000οστη φορά να επικαλείσαι το κοινό και τους κριτικούς, λες και μιλάς μαζί τους και όχι με μένα, αναιρεί τα όσα λες εσύ ο ιδιος ''περι ορέξεως'' και ενισχυει το γεγονος ότι απλώς προσπαθείς να επιβάλλεις σε κάποιον άλλο (εμενα εν προκειμένω), μεσω τρίτων, το γούστο σου για μια τανια και έναν σκηνοθέτη.

Δεν είναι ακριβωσ έτσι.. Υπάρχει η γνώμη μου, η γνώμη σου και η γνώμη της πλειοψηφίας κοινού και κριτικών, γι αυτό έβαλα το rottentomatoes link.
Οσο παράλογο θα σου φαινόταν να χαρακτήριζα τον Coppola ως διεκπεραιωτη, τόσο παράλογο μου φαίνεται ο ίδιος χαρακτηρισμός από εσένα για τον JJ για το συγκεκριμένο genre..
Δεν προσπαθώ να επιβαλω τίποτα, απλά δεν μου αρέσουν τα τσουβαλιασματα και γι αυτό τα αποφεύγω προσωπικά..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Star Wars Episode VII !

Χωρίς πλάκα, το Trekkies vs Wokkies
Αν το γυρίσει θα πάω να το δώ

Αυτό, θα σπασει τα ταμεία (και τους κινηματογραφους που θα πλακώνονται οι θεατες μεταξυ τους)

Εχει γυριστει.:p
http://www.imdb.com/title/tt0489049/?ref_=sr_1

Αν δε, δεις και το trailer του trek 2 , καταλαβαίνεις οτι ο τύπος ειναι μονο εφφέ και ουσία μηδέν ...
Mα εκει ακριβως θα στηριχτει το trailer μιας περιπετειας επιστημονικης φαντασιας.
Δε νομιζω απο αυτο να μπορει να βγει με κανενα τροπο το συμπερασμα οτι η ταινια δεν θα εχει ουσια.
Εκτος και εχεις δει ουσια σε κανενα τρειλερ.
Οσο για την επιλογη JJ, μου φαινεται λιγο...καπως. Τη στιγμη ειδικα που θα εχει κανει πριν 2 ST.
Aυτο φυσικα δεν σημαινει τιποτα για το τελικο αποτελεσμα.

Τυχερά γούκια βρήκατε άξιο συνεχιστή... προβλέπω τρελό ρημπούτ.
με JJ, Jar Jar και Jabba ποιός σας πιάνει τώρα...

116423922_233be56c2b.jpg

:flipout::flipout::flipout:

Status
Not open for further replies.