Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    134
Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Κοιτά, δυο από τις αγαπημένες μου 3D ταινίες (Guardians of the Galaxy και Pacific Rim) γυρίστηκαν σε 2D και μετατράπηκαν εκ των υστέρων σε 3D, αλλά εφόσον το αποτέλεσμα ειναι τόσο καλό, δεν έχει τελικά σημασία πως γυρίστηκαν. Άλλωστε όλα τα CGI γίνονται εύκολα native 3D κάτι που έχει τεράστια σημασία σε sci-fi ταινίες.

Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Σίγουρα , απλά θέλω να τονίσω οτι έχουν κανει πραγματικά πολύ καλή δουλειά στο 3D κομμάτι , κάτι που συμπληρώνει εξαιρετικά το απολαυστικό στορυ - θέαμα .

Όχι πως δε θα δω τα υπολοιπα, αλλά οφείλω να καταθεσω οτι δεν τρελάθηκα.
Πολλή επανάληψη και πολύ αναμασημα. Στο γονατο το εγραψαν;
Οι παλιοί μπορεί να έδωσαν χρωμα αλλά και αυτό απογοήτευση ηταν
Η Λεια σα να έχει βγει απο σαπουνόπερα μετα απο total makeover και ο han solo (α ρε harrison) ναι μεν υπερπροσπαθησε αλλά αμα τρέμει το χέρι που να πιάσεις πιστόλι βρε παππού. Ο μαυρουλης τελείως hi five τύπος, ο νεος "han solo" καρικατούρα και σκηνοθετημενος τελείως αμερικανια και το χειροτερο ολων το ρομποτακι που φέρεται πασιφανεστατα και αγαρμπα σα σκυλάκι προκαλώντας και τα αντίστοιχα συναισθήματα. Λες και βλέπαμε toy story. Και ο r2d2 το είχε αυτό αλλα τελείως διαφορετικά.
Ο κακός ηταν σαν τον ανώμαλο της σιωπής των αμνών σε φάτσα και σα κακαθημενο παιδάκι απο το slitherin του harry poter σε χαρακτηρα. Τη μάσκα τι τη φορούσε ο wannabe;
Οτι απέμεινε απο το force δηλαδή ηταν το μεγαλείο της τελευταίας μονομαχίας;
Παλι πατέρας και γιος, παλι ετοιμοθάνατος πρωταγωνιστής στο τέλος του επεισοδίου, παλι death star, παλι παραμορφωμένος sith lord σε ολόγραμμα, παλι ορφανό παιδάκι απο ερημο πλανητη για υποψήφια jedi (τι σκατά; σαν το χωριό που βγάζει καλύτερους μπαλαδορους απο την πόλη επειδή τα παιδάκια παιζουν μπάλα στις αλάνες αντί για βόλτες στα καφέ;)
Άντε και μη χειρότερα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και το soundtrack της ταινίας:
https://m.youtube.com/watch?v=3l6dWX5cDE8

Απάντηση: Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Σίγουρα , απλά θέλω να τονίσω οτι έχουν κανει πραγματικά πολύ καλή δουλειά στο 3D κομμάτι , κάτι που συμπληρώνει εξαιρετικά το απολαυστικό στορυ - θέαμα .

Δεν έχω καμία αμφιβολία.

Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

@panoramix. Ναι αν το δεις ρεαλιστικά με το μικροσκοπιο έτσι ακριβως οπως τα λες είναι. Το είπα κι εγώ . Πολλές σκηνες copy paste. Μέχρι και τα παιδιά μου το πρωτο που ειπαν είναι: σαν τα παλιά δεν είναι.
Και φυσικα εννοουν τα παλια παλια.
Παντως λογω τεχνολογιας ηταν απολαυστικες οι αερομαχιες, με ταχυτητα και αληθοφανεια.

Δειτε το αλλιως: θα μπορούσε άνετα να ηταν ενα restart του star wars. Ενα σύγχρονο episode IV .

Για να μην σου πω ότι τα κόβω για
αδερφια στο τέλος τον κακο με την κοπελίτσα.
.

Υ.Γ. ετσι για την ιστορία το είδα σε 2D σε αίθουσα atmos. Την μοναδική στιγμη που κατάλαβα διαφορά στον ήχο ηταν στο κλιπακι της dolby στην αρχή.... :flipout:αντε και ηχεια στο πατωμα στο επομενο format.....

Last edited:

Ειδα και γω εναν ... 70φευγα !

Αλλα κοτσανατος ... φοραγε και fly (ο αθεοφοβος) :laugh:

Ξανανιωνε ... (αδελφος του Solo, ενα πραμα :proud:)

Ρε συ 70φευγα εχει ενα νοημα ηταν μολις 30αρης οταν ειχε βγει το New Hope.

Εδω μιλαμε για 90φευγα που με δυσκολια κουνιοταν. Φαντασου ποσο πολυ ειχε μπει στο μυαλο του και σε μεση ηλικια τοτε ο ανθρωπος.

Ναναι καλα του ευχομαι να δει και τις υπολοιπες ταινιες, αν τον ηξερα θα τον πηγαινοεφερνα προσωπικα τιμης ενεκεν στα κοτσια του και την αγαπη του στα star wars.

Ας γράψω λίγο αναλυτικά τώρα που δε θα κυνηγήσετε. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Σκηνοθεσία: 10'. Ο JJ καταφέρνει να δώσει ακριβώς τον παλμό που έδινε το IV (το οποίο και είδα αμέσως μετά έτσι τιμης ένεκεν). Καταιγιστικές σκηνές, νοσταλγία, συγκίνηση, ελπίδα, αριστοτεχνικά πλάνα, κίνηση, μοντάζ, φως, γωνίες, κλπ κλπ. Δε νομίζω να υπήρχε καλύτερη επιλογή για σκηνοθέτη.

Μουσική: 10': Χωρίς να πρωτοτυπεί ιδιαίτερα, ο Γιαννάκης ο Γουίλιαμς ξαναχτίζει (πάνω στα παλιά υπάρχοντα θεμέλια) μια πανδαισία που άλλοτε περιγράφει, άλλοτε συνοδεύει και άλλοτε πρωταγωνιστεί.

Καστ: 10. Οι τέσσερις (μαζί με τον κακό) πιτσιρικάδες δείχνουν να το απολαμβάνουν με την ψυχή τους, και υπόσχονται πάρα πολλά για το μέλλον. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ερμηνείες σαφώς πιο ψυχωμένες από τα παλιά. Οι δυο παλιές καραβάνες επίσης δείχνουν να γουστάρουν που ξανάρχονται σε παλιά λημερια.

Εφέ:....12. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα, το πως τα διάφορα μαχητικά σου έδιναν την εντύπωση του πραγματικού. Η αίσθηση της ταχύτητας στις αερομαχίες, μαζί με τον απόλυτο ήχο, η αίσθηση κλίμακας, κλπ κλπ κλπ. Η ταινία δημιουργεί νέα στάνταρντς για το μέλλον, έτσι απλά.

Χαρακτήρες:...6. Η μικρή Luke Skywalker, χωρίς να πρωτοτυπεί σε σχέση με την αρχή του Luke ή του Anakin (τι πρωτοτυπία δηλαδή, αυτό είναι φωτοτυπία σκέτη), παραμένει φρέσκια, συμπαθητική, δυναμική, και γενικότερα άξια lead για μια νέα τριλογία. O Φιν δίνει μια ωραία νότα πρωτοτυπίας ως λιποτάκτης, και ο Πόου κλασσικός μάτσο πιλότος που, αν και τίποτα το καινούριο, πάντα κολλάει σε ένα τέτοιο στόρι. Το πρόβλημα είναι ο Κακός. Ο οποίος ξεκινάει εντυπωσιακά, αλλά χάνει πολύ εύκολα τις εντυπώσεις όσο περισσότερο αποκαλύπτεται (με αποκορύφωμα το όταν βγάζει τη μάσκα που πλέον σχεδόν ξεφτιλίζεται). Το ότι είναι καρικατούρα του Vader το προσπερνάω (αφού δικαιολογείται από την ταινία ως.... θαυμαστής του). Το πρόβλημα είναι ότι είναι πάρα πολύ ανθρώπινος, ενώ αποδεικνύεται και πολύ εύκολα αδύναμος (σε μια μονομαχία με την Ray που σε καμία περίπτωση δεν υποννοείται ότι είναι εκπαιδευμένη, ενώ ακόμη και η Δύναμη is not really strong in her (yet)! Δεν ξέρω ποια είναι τα σχέδια για τον Kylo (πχ αν τον προετοιμάζουν ώστε να το γυρίσει σε καλός στο VIII ίσως να δικαιολογούνται όλα αυτά), αλλά για την ώρα μιλάμε για μεγάλη απογοήτευση. Το μόνο ωραίο πάνω του είναι η φωνή, αρκετά πιο τρομακτική από του Vader. Όσο για τον... Βόλντερμοντ...δεν. Βέβαια ακόμα δεν τον γνωρίσαμε ιδιαίτερα, θα δείξει στο μέλλον.

Σενάριο/Πλοκή: 3. Η μεγάλη απογοήτευση, μια τεράστια χαμένη ευκαιρία. Σε μια ταινία όπου η επιτυχία ήταν εξασφαλισμένη πολύ πριν την πρεμιέρα (Ακόμη κι αν ήταν η απόλυτη μπούρδα θα έκοβε κοντά 1 δις εισπράξεις), προτίμησαν παρ'όλα αυτά την ασφαλή οδό. Ξαναγύρισαν το Episode IV, με ελαφρές πινελιές απ'τα υπόλοιπα. Η αίσθηση ξαναζεσταμένου φαγητού είναι παντού παρούσα. Σώζεται μεν από την εξαιρετική παραγωγή σε όλα τα επίπεδα, σε βαθμό που το ξεχνάς όσο το βλέπεις, αλλά όταν βγαίνεις έξω απ'τον κινηματογράφο και σκέφεσαι τις είδες, αισθάνεσαι σχεδον προδομένος. Σενάριο λοιπόν, 3 για sequel, 8 για remake.

Αυτά από μένα. Την ταινία θα την ξαναδώ πολλές φορές, ακόμα και στο σινεμά αυτές τις μέρες. Διότι όπως προείπα, είναι εμπειρία, είναι πανδαισία. Όμως όχι, δεν είναι το sequel της παλιάς τριλογίας. Είναι ένα reboot για μια νέα γενιά φανς. Αν πλασαρόταν ως τέτοιο, θα το θεωρούσα πολύ πιο τίμιο, και θα της έβαζα 10/10. Τώρα θα της βάλω ένα πολύ καλή, μόνο και μόνο γιατί μια εξαιρετική παραγωγή δεν αξίζει κάτι λιγότερο.

Δεν ξέρω εσείς οι δύσκολοι, εγώ πάντως πήγα ενθουσιασμένος σαν μικρός στο σινεμά, ανατρίχιασα στην έναρξη και γέμισα συγκίνηση στο τέλος.
Με έκανε και ένιωσα πάλι 8 ετών όταν είδα το πρώτο.. τόσο πολύ μου άρεσε... σε όσους γκρινιάζουν μάλλον γερνάτε και παραξενεύστε...
9.5/10 απο μένα, με πήγε σε αυτόν το Γαλαξία πέρα πέρα μακρύα! Καλές γιορτές Jedi μου :)

Υπάρχουν κάποιες ταινίες που γίνονται θρύλοι με το τίποτα. Μια τέτοια ήταν και το A new Hope του 1977. Χωρίς σοβαρό σενάριο, χωρίς πλοκή, χωρίς πολλούς διαλόγους, χωρίς ιδιαίτερο καστ (μόνο ο Άλεκ Γκίνες ήταν φτασμένος ηθοποιός τότε) κι όμως κατάφερε να δημιουργήσει ολόκληρο ρεύμα όταν βγήκε. Κι αυτό πιστώνεται 100% στον Λούκας και τη φαντασία του. Σίγουρα δεν είναι η καλύτερη ταινία από το saga (προσωπική μου αγαπημένη το The Empire Strikes Back) αλλά είναι αυτή που έθεσε τα standards. Και νομίζω πως αυτή αποτέλεσε και τον στόχο το JJ Abrams όταν ανέλαβε να κάνει το "the force awakens". Μια ταινία back to basics. Θεωρώ πως τα κατάφερε 100%. Χωρίς να μας δώσει τίποτα καινούργιο όσον αφορά την ατμόσφαιρα ή την πλοκή, κατάφερε να κάνει κάτι ιδιαίτερα δύσκολο. Να δώσει συνέχεια σε μια σειρά που θεωρητικά είχε φτάσει στο τέλος με το Return of the Jedi.

Βλέπουμε μια νέα γενιά ηρώων, συνεπικουρούμενη από τους παλιούς χαρακτήρες, να δημιουργεί το δικό της έπος. Και είναι όλοι οι χαρακτήρες -παλιοί και νέοι- πολύ πιο δουλεμένοι σχέση με τις πρώτες ταινίες. Σίγουρα ο καθένας μπορεί να βρει όσα ψεγάδια θέλει. Και στις πρώτες ταινίες έβρισκες. Η αίσθηση όμως που σου δίνει η νέα ταινία του saga είναι ότι είναι πολύ πιο δεμένη με τις τρις πρώτες, από όσο ήταν τα prequels. Σκηνοθετικά νομίζω ο JJ Abrams στηρίχθηκε πολύ στη ματιά του Kasdan στο Empire. Οξύμωρο γιατι οι σκηνές δράσης μεταξύ των δυο αυτών ταινιών δεν έχουν καμία σχέση. Το καδράρισμά του όμως γενικά ήταν παρόμοιο. Στις σκηνές των μαχών θεωρώ ότι πήρε την ταινία σε άλλο επίπεδο. Και δεν θεωρώ ότι είχε να κάνει μονο με την τεχνολογία αυτό. Είχε να κάνει και με τον σκηνοθέτη. Το πλάνο με τα X-wings πάνω από το νερό πχ, είναι ότι πιο εικαστικό έχω δει σε ταινία δράσης αυτού του είδους.

Εκεί που κυριολεκτικά μένεις άφωνος είναι με τη μουσική. Ο Γουίλιαμς έκανε ένα μικρό θαύμα, παντρεύοντας γνωστά μοτίβα από τις τρεις πρώτες ταινίες με αρκετές εντελώς καινούργιες συνθέσεις. Και αν μας έλειψε το imperial march, μας αποζημίωσαν τα θέματα της Rey και των μαχών. Έχοντας ακούσει το soundtrack γύρω στις 50 φορές μέχρι τώρα -δεν κάνω πλάκα, το ακούω συνέχεια. Ακόμα και τώρα που γράφω αυτές τις αράδες αυτό ακούω- έχω να πω ότι είναι ό,τι καλύτερο έχει γράψει ο συνθέτης για αυτές τις ταινίες. Και να σκεφτείτε ότι δεν υπάρχει καν το imperial march...

Τεχνικά μιλώντας τώρα, καταλαβαίνω γιατι ο JJ επέλεξε το φιλμ. Οι σκηνές στην έρημο δεν ξέρω αν θα είχαν αυτό το κοντράστ αν πηγαινε σε ψηφιακο μεσο. Αλλά κυρίως τα καμμένα του είχαν περισσότερη πληροφορία από όση χωράει στο ψηφιακό. Τα εφέ είτε ήταν CG είτε οπτικά, περνούσαν μια αίσθηση αληθοφάνειας. Ο BB8 είχε ιδιαίτερη αληθοφάνεια (διάβασα κάπου ότι υπήρχε μακινίστας puppeteer για την κινησή του). Ο ήχος δεν μου φάνηκε να είναι κάτι το ξεχωριστό σε σχέση με τις μη ATMOS προβολές. Μόνο στο αρχικό κλιπάκι της dolby γίνονταν διακριτά τα πλαϊνά κανάλια.

Κοντολογίς, είναι πολύ καλύτερη ταινία από ότι αρχικά περιμενα. Και νομίζω πως αυτό έγινε γιατι έμεινε όσο πιο προσκολλημένη γινόταν στις τρις πρώτες. Ανυπομονώ για τη συνέχεια.

Re: Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

ΕΠΟΣ - ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ - ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ

Και φυσικά δεν ήμουν ο μονος αφού με το που έσκασε το λογότυπο στην οθόνη ξεσπασε όλη η αίθουσα σε χειροκροτήματα, σφυρίγματα κλπ

ΕΥΤΥΧΩΣ και το γραφω με κεφαλαια που ο JJ επανελεβε πολλές φορες κλασσικες σκηνές απο το πρωτο. Εννοώ το πρωτο το παλιο. Μετρησα τουλαχιστον δέκα σκηνές οπου μου θύμισε 100% ακριβως σκηνες απο τα παλιά.
Καλυτερα η επαναληψη απο το να εκαναν τιποτα αυθαιρεσιες disney .

Τελείως θεατρικη η είσοδος του Χάρισον Φορντ με το Τσούι , οπως βεβαια και της Λέϊα. Τι κι αν ηταν γεμάτοι ρυτίδες....αδιάφορο. Ηταν αμιγώς tribute στα παλιά η εμφανισή τους παρά υποκριτικής εμφάνισης.

Ο μονος που με ξενερωσε κάπως ηταν ο "κακός" . Τόσο Χόλλυγουντ , που πήγαν και βρήκαν τέτοια φάτσα;
Γενικα οι νεες φατσες δεν με επεισαν. Μόνο η κοπελιτσα ηταν καπως συμπαθητικη.

Τελος πάντων, το στορυ είναι επανάληψη, ξαναλεω ευτυχώς. Βέβαια για τους παλιούς δεν νοείται star wars χωρίς darth vader, αλλά τι να κάνουμε.....

Υ.Γ. οι ανω των 40 ας έχουν μαζι κι ενα πακετακι χαρτομαντηλα....

Τάσο, δεν έμπαινα να διαβάσω μην το χαλάσω αλλα το ύστερογραφό σου είναι σπουδαία συμβουλή :) εγώ δάκρυσα στο τέλος τόσο απο χαρά :)

Με αυτα που διαβαζω ... μαλλον επειγει να επαναπροσδιορισω το ποσο Γουκας ειμαι ! ... :p

Η μηπως ....... δεν ημουν ποτε ! ..... :laugh:

Ας γράψω λίγο αναλυτικά τώρα που δε θα κυνηγήσετε. Ας τα πάρουμε ένα-ένα.

Σκηνοθεσία: 10'. Ο JJ καταφέρνει να δώσει ακριβώς τον παλμό που έδινε το IV (το οποίο και είδα αμέσως μετά έτσι τιμης ένεκεν). Καταιγιστικές σκηνές, νοσταλγία, συγκίνηση, ελπίδα, αριστοτεχνικά πλάνα, κίνηση, μοντάζ, φως, γωνίες, κλπ κλπ. Δε νομίζω να υπήρχε καλύτερη επιλογή για σκηνοθέτη.

Μουσική: 10': Χωρίς να πρωτοτυπεί ιδιαίτερα, ο Γιαννάκης ο Γουίλιαμς ξαναχτίζει (πάνω στα παλιά υπάρχοντα θεμέλια) μια πανδαισία που άλλοτε περιγράφει, άλλοτε συνοδεύει και άλλοτε πρωταγωνιστεί.

Καστ: 10. Οι τέσσερις (μαζί με τον κακό) πιτσιρικάδες δείχνουν να το απολαμβάνουν με την ψυχή τους, και υπόσχονται πάρα πολλά για το μέλλον. Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, ερμηνείες σαφώς πιο ψυχωμένες από τα παλιά. Οι δυο παλιές καραβάνες επίσης δείχνουν να γουστάρουν που ξανάρχονται σε παλιά λημερια.

Εφέ:....12. Δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα, το πως τα διάφορα μαχητικά σου έδιναν την εντύπωση του πραγματικού. Η αίσθηση της ταχύτητας στις αερομαχίες, μαζί με τον απόλυτο ήχο, η αίσθηση κλίμακας, κλπ κλπ κλπ. Η ταινία δημιουργεί νέα στάνταρντς για το μέλλον, έτσι απλά.

Χαρακτήρες:...6. Η μικρή Luke Skywalker, χωρίς να πρωτοτυπεί σε σχέση με την αρχή του Luke ή του Anakin (τι πρωτοτυπία δηλαδή, αυτό είναι φωτοτυπία σκέτη), παραμένει φρέσκια, συμπαθητική, δυναμική, και γενικότερα άξια lead για μια νέα τριλογία. O Φιν δίνει μια ωραία νότα πρωτοτυπίας ως λιποτάκτης, και ο Πόου κλασσικός μάτσο πιλότος που, αν και τίποτα το καινούριο, πάντα κολλάει σε ένα τέτοιο στόρι. Το πρόβλημα είναι ο Κακός. Ο οποίος ξεκινάει εντυπωσιακά, αλλά χάνει πολύ εύκολα τις εντυπώσεις όσο περισσότερο αποκαλύπτεται (με αποκορύφωμα το όταν βγάζει τη μάσκα που πλέον σχεδόν ξεφτιλίζεται). Το ότι είναι καρικατούρα του Vader το προσπερνάω (αφού δικαιολογείται από την ταινία ως.... θαυμαστής του). Το πρόβλημα είναι ότι είναι πάρα πολύ ανθρώπινος, ενώ αποδεικνύεται και πολύ εύκολα αδύναμος (σε μια μονομαχία με την Ray που σε καμία περίπτωση δεν υποννοείται ότι είναι εκπαιδευμένη, ενώ ακόμη και η Δύναμη is not really strong in her (yet)! Δεν ξέρω ποια είναι τα σχέδια για τον Kylo (πχ αν τον προετοιμάζουν ώστε να το γυρίσει σε καλός στο VIII ίσως να δικαιολογούνται όλα αυτά), αλλά για την ώρα μιλάμε για μεγάλη απογοήτευση. Το μόνο ωραίο πάνω του είναι η φωνή, αρκετά πιο τρομακτική από του Vader. Όσο για τον... Βόλντερμοντ...δεν. Βέβαια ακόμα δεν τον γνωρίσαμε ιδιαίτερα, θα δείξει στο μέλλον.

Σενάριο/Πλοκή: 3. Η μεγάλη απογοήτευση, μια τεράστια χαμένη ευκαιρία. Σε μια ταινία όπου η επιτυχία ήταν εξασφαλισμένη πολύ πριν την πρεμιέρα (Ακόμη κι αν ήταν η απόλυτη μπούρδα θα έκοβε κοντά 1 δις εισπράξεις), προτίμησαν παρ'όλα αυτά την ασφαλή οδό. Ξαναγύρισαν το Episode IV, με ελαφρές πινελιές απ'τα υπόλοιπα. Η αίσθηση ξαναζεσταμένου φαγητού είναι παντού παρούσα. Σώζεται μεν από την εξαιρετική παραγωγή σε όλα τα επίπεδα, σε βαθμό που το ξεχνάς όσο το βλέπεις, αλλά όταν βγαίνεις έξω απ'τον κινηματογράφο και σκέφεσαι τις είδες, αισθάνεσαι σχεδον προδομένος. Σενάριο λοιπόν, 3 για sequel, 8 για remake.

Αυτά από μένα. Την ταινία θα την ξαναδώ πολλές φορές, ακόμα και στο σινεμά αυτές τις μέρες. Διότι όπως προείπα, είναι εμπειρία, είναι πανδαισία. Όμως όχι, δεν είναι το sequel της παλιάς τριλογίας. Είναι ένα reboot για μια νέα γενιά φανς. Αν πλασαρόταν ως τέτοιο, θα το θεωρούσα πολύ πιο τίμιο, και θα της έβαζα 10/10. Τώρα θα της βάλω ένα πολύ καλή, μόνο και μόνο γιατί μια εξαιρετική παραγωγή δεν αξίζει κάτι λιγότερο.

+1000

Την είδα ξανά χθες σε Dolby Atmos

Η πρώτη φορά ήταν σε 3D το οποίο δεν αξίζει.

Η διαφορά στον ήχο στο atmos είναι μεγάλη! Άλλο πράγμα!

Από εκεί και πέρα, μάπα το καρπούζι, ειδικά στο σενάριο, στο δεύτερο θα δούμε την Ρευ να πλακωνεται με τον κακό με την μάσκα, και να της κόβει κανένα χέρι, στην ίδια σκηνή θα της πει πει i'm your cousin...

Στο τρίτο θα σκοτώσει, ο μασκοφορος τον supreme leader...

Πρωτότυπο!!!

Θα την ξαναδώ και θα την ξαναδώ, γιατί Star Wars είναι και γαμαει, αλλά η απογοήτευση στο σενάριο είναι μεγάλη. Είχα άλλες προσδοκίες, ειδικά μετά το καλοστημενο εξαιρετικό σενάριο, imho, της δεύτερης τριλογίας. Που μπορεί να έχανε σε άλλους τομείς, αλλά το στόρυ ήταν εκπληκτικό!