Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    134
Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Πάντως τα περι copy paste φαίνονται πολυ καλύτερα αν αλλάξουμε την εικόνα του trailer του 7 με εικόνες του 5...:BDGBGDB55:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

(Πλακίζω, απλα ειναι υπεργαματο το τρέιλερ σ αυτή τη μορφή, πρέπει να το χω δει πάνω απο 10 φορες καπακι...:music-smiley-005:)

Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

δεν υπαρχει επαφη καμια,ζουμε σε παραλληλα συμπαντα.
Παντως να πω μονο αυτο και να κλεισω,ειμαι σιγουρος οτι και τη Χιονατη να εβλεπες στο σταργουορς,δεν θα σε παρεξενευε,φτανει να σου εχουν πει,οτι επρεπε.

Ο Kylo Ren καλογραμμένος χαρακτήρας;;;;;
με αφορμή;
με κίνητρο;
καλή ανάπτυξη;

Καμία επαφή... όντως...

Μου αρεσε, το διασκέδασα αρκετα, αξιζε την αναμονή και περιμένω το επόμενο

Οπου θα μάθουμε οτι η μικρη ειναι κορη του Λουκ και σαν κορη του εχει κληρονομήσει πιο πολλα Midiclorian απο τον ξάδερφό της αλλα και παλι, ο Kylo Ren εκπαιδευμένος απο τον Λουκ και απο τον Darth Plagueis aka Snoke, δλδ απο τους 2 πιο ισχυρούς χαρακτηρες που εχουν παρουσιαστεί ποτε, και να τις μαζεύει απο την ξαδερφούλα που μόλις ανακάλυψε οτι εχει την δυναμη ειναι κάπως...

Κατα τ αλλα ικανοποιητική ιστορια παρόλο που σχεδον θυμίζει remake του κλασσικου..

Προσωπικά βρήκα οτι έδενα με τα υπόλοιπα, τα κάδρα και στα σκηνικά , τη μίξη όπλων, σχημάτων που παραπέμπουν σε ναζιστικά-δευτέρου παγκοσμίου αντιτορπιλικά κλπ οι χαρακτήρες ήταν ΟΚ, πιο πολύ ο Snoke με χάλασε λίγο θυμίζοντας voldemort και φυσικά οι σεναριακές παρατυπίες "artistic licence" αναμενόμενες όμως...Γενικά καλύτερο απο ότι περίμενα, blast to the past ευχάριστο.

Μετά από μερικές εκατοντάδες μηνύματα, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι σε μια ταινία περισσότερο ρόλο παίζει το τι περιμένει κανείς από αυτή παρά το τι κάνει τελικά ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί..

Όσο καλή και αν είναι μια ταινία, αν εσύ μπεις στον κιν/φο περιμένοντας Α πράγματα και σου δώσει Β, θα φύγεις απογοητευμένος.

Αυτό φαίνεται να έχει συμβεί και εδώ, απλά σε έναν υπερθετικό βαθμό επειδή όπως και να το κάνουμε μιλάμε για το Star Wars!

Όσοι μπήκαν στις αίθουσες περιμένοντας να δουν ένα καινούργιο επικό next-gen Star Wars έφυγαν με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά (και ένα σκουπιδάκι στα μάτια τους..). Όσοι περίμεναν να δουν Κιούμπρικ έφυγαν απογοητευμένοι.

Σόρρυ παιδιά, δεν υποσχέθηκε ποτέ κανείς Κιούμπρικ.. Star Wars πήγατε να δείτε και Star Wars είδατε.

Mήτσε προσωπικά δεν είμαι φαν του sw, παρότι έχω δει αρκετές φορές όλες τις ταινίες και σινεμά και σπίτι και έχω αγοράσει την εξαλογία σε ΒR...
Δεν πήγα με προσδοκίες κάτι διαφορετικού, ούτε καν κάτι καλύτερου απο τα Ι-ΙΙ-ΙΙΙ για να είμαι ειλικρινής!
Τέλος έχω σε πολύ υψηλή θέση στην ιεραρχία "ηλιθιότητας" τον JJ, και "εμπορικότητας" την disney, οπότε μάλλον αρκούντως προετοιμασμένος μπήκα στην αίθουσα.
Παρόλα αυτά, για αλλη μια φορά, η αρνητική έκπληξη ήταν μεγάλη...

Μα καλά κανένας σας, απ'όσους την βρήκατε εξαιρετική, δεν είδε ότι όλη η ταινία ήταν κόψε ράψε ιστοριούλες απο τα παλιά και αχταρμας χρησιμοποιημένων εφέ?
Τέτοια διεκπεραίωση προσωπικά δεν έχω ξαναδεί!

Ακόμα και στο ST o JJ μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι... όχι σημαντικό αλλα κάτι.
Μια "άλλη" γέφυρα, ένα "άλλο" εφέ δίνης, "άλλα" στοιχεία σε χαρακτήρες... κάτι ηλίθιο μεν (imo), αλλά "άλλο".
Τώρα τι ακριβώς να σεβαστείς απο αυτό το starwars? το φαλκον σε lightspeed, μισό old school και το υπόλοιπο απο τα τελευταία "ST"?

και η μπανανα δώρο!

Kαλές πωλήσεις στη disney απο τα games... βίντεο και άλλα... άξιοι!

Βαφτισαμε την κοροιδια next gen star wars...

Δεν έχει να κάνει με το τι περιμένει κανείς, αλλά με το τι βλέπει και αυτό που είδαμε ήταν κοροιδια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επίσης υπάρχει και η φυσιολογική κατηγορία ανθρώπων που δεν περίμενε να δει τίποτα, παρά μόνο αυτά που ήθελε να πει ο σκηνοθέτης, σεναριογραφος κλπ...

Και αυτά που είπε, ήταν μπούρδες...

Υπάρχουν λοιπόν δύο κατηγορίες ανθρώπων, αυτοί που ανεχονται την κοροιδια και αυτοί που δεν την ανεχομαστε.

Καμία ωραιοποιηση λοιπόν...

Σόρρυ παιδιά, αλλά το 94% των κριτικών και 9 στους 10 θεατές δεν συμφωνούν μαζί σας..

Δικαίωμά σας βέβαια να πιστεύετε ότι πιστεύετε και να σας αρέσει ότι σας αρέσει, αλλά λέξεις όπως "κοροϊδία" απλά δεν παίζουν όταν μιλάμε για ένα έργο τέχνης.

Πολλοί βλέπουν έναν Πικάσο και λένε "τι μαλακία είναι αυτή;". Δεν σημαίνει ότι είναι.

Ναι, παρομοιάζω το νέο Star Wars με Πικάσο, deal with it. :D

Πάντως τα περι copy paste φαίνονται πολυ καλύτερα αν αλλάξουμε την εικόνα του trailer του 7 με εικόνες του 5...:BDGBGDB55:

(Πλακίζω, απλα ειναι υπεργαματο το τρέιλερ σ αυτή τη μορφή, πρέπει να το χω δει πάνω απο 10 φορες καπακι...:music-smiley-005:)

Φοβερό όντως! Εξαιρετική δουλειά.

δεν υπαρχει επαφη καμια,ζουμε σε παραλληλα συμπαντα.
Παντως να πω μονο αυτο και να κλεισω,ειμαι σιγουρος οτι και τη Χιονατη να εβλεπες στο σταργουορς,δεν θα σε παρεξενευε,φτανει να σου εχουν πει,οτι επρεπε.

Δεν είδα καμμια Χιονατη, όπως και οι περισσότεροι ευτυχώς.
Είδα ότι περίμενα, Star Wars, όπως τα ήξερα.
Εσύ όπως και άλλοι θέλατε κάτι που το Star Wars απλά δεν είναι (το παράλληλο σύμπαν που αναφέρεις). Δικαίωμα σας, αλλά μη το γενικευετε...

Ο Kylo Ren καλογραμμένος χαρακτήρας;;;;;
με αφορμή;
με κίνητρο;
καλή ανάπτυξη;

Καμία επαφή... όντως...

Για Star Wars ναι.Με άνεση κιόλας και σε μεγαλύτερο βαθμό από οποιονδήποτε αλλο χαρακτηρα της εξαλογιας. Ο Vader του 4 είχε μεγαλύτερη ανάπτυξη; Μη ξεχνιόμαστε,τη πρώτη ταινία είδες (? ) όχι όλη τη τριλογία.

Η ειρωνεία (ειδικά επί προσωπικού) καλό θα ήταν να έλειπε....,όχι τόσο για μένα αλλά για τον χαρακτηρισμό αυτού που την εκφράζει.

Μετά από μερικές εκατοντάδες μηνύματα, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά ότι σε μια ταινία περισσότερο ρόλο παίζει το τι περιμένει κανείς από αυτή παρά το τι κάνει τελικά ο σκηνοθέτης και οι ηθοποιοί..

Όσο καλή και αν είναι μια ταινία, αν εσύ μπεις στον κιν/φο περιμένοντας Α πράγματα και σου δώσει Β, θα φύγεις απογοητευμένος.

Αυτό φαίνεται να έχει συμβεί και εδώ, απλά σε έναν υπερθετικό βαθμό επειδή όπως και να το κάνουμε μιλάμε για το Star Wars!

Όσοι μπήκαν στις αίθουσες περιμένοντας να δουν ένα καινούργιο επικό next-gen Star Wars έφυγαν με χαμόγελο μέχρι τα αυτιά (και ένα σκουπιδάκι στα μάτια τους..). Όσοι περίμεναν να δουν Κιούμπρικ έφυγαν απογοητευμένοι.

Σόρρυ παιδιά, δεν υποσχέθηκε ποτέ κανείς Κιούμπρικ.. Star Wars πήγατε να δείτε και Star Wars είδατε.

Ακριβώς.
Also, haters will always gonna hate...

Σόρρυ παιδιά, αλλά το 94% των κριτικών και 9 στους 10 θεατές δεν συμφωνούν μαζί σας..

Δικαίωμά σας βέβαια να πιστεύετε ότι πιστεύετε και να σας αρέσει ότι σας αρέσει, αλλά λέξεις όπως "κοροϊδία" απλά δεν παίζουν όταν μιλάμε για ένα έργο τέχνης.

Πολλοί βλέπουν έναν Πικάσο και λένε "τι μαλακία είναι αυτή;". Δεν σημαίνει ότι είναι.

Ναι, παρομοιάζω το νέο Star Wars με Πικάσο, deal with it. :D

Α γεια σου.

Το κοινο δειχνει να ερωτευτηκε και αυτο το επεισοδιο.

Οι υπολοιποι σεβαστη η γνωμη τους αλλα δεν μπορουν να μας χαλασουν το αμορε μας ....:ADFADF1:

Του χρονου (και καθε χρονο μιας και επονται 5 ταινιες τα επομενα πεντε χρονια....) μην τους ξαναδω να λενε παλι τι παπαρια πηγαν και ειδαν και απογοητευτηκαν γιατι θα αρχισουμε τα ανεκδοτα και τις παροιμιες εδω μεσα :D

Απάντηση: Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Δημητρη,αυτο που μεταφερω εγω ως αισθηση,δεν ειναι απλα η προσωπικη μου αποψη.
Το'χω ξαναγραψει,ολοκληρη αιθουσα 60-70 ατομων,βγηκαμε εξω ξενερωμενοι.
Μιλαμε για ολοκληρωτικα ποσοστα κι οχι 50-50 ή κατι λιγοτερο.
Τωρα αν η πολλη διαφημιση,αλλα και ο ''φοβος'' του κραξιματος απ'τους αλλους,οτι λες βλακειες αν δεν συμφωνησεις με τους πολλους,εχει επηρεασει σιγουρα καποιους.
Ειναι η γνωστη ιστορια με το γυμνο βασιλια,που δεν τολμαγε κανεις να πει οτι ηταν γυμνος!
Δηλαδη το προφανες.

Το προφανές ειναι πως κριτικοί και κοινό λάτρεψαν την ταινία. Το ότι εσύ και κάποιοι άλλοι είσαστε η εξαίρεση στον κανόνα (σεβαστό) δεν αλλάζει την επιτυχία του SW reboot που κατάφερε ο JJ με το episode 7.

πως ειμαστε εξαιρεση βρε Τακη,αφου σχεδον ολοι στην αιθουσα εβριζαν,στατιστικα να το δεις,το δειγμα ειναι πολυ μεγαλο.

ενταξει το ''εβριζαν'',καθ'υπερβολη το αναφερω.

Δλδ προσπαθείτε να πείσετε οί μεν τους δε ότι το έργο ήταν ή δεν ήταν καλό κακο σούπερ απαράδεκτο;

Παιδία είναι απλό, όπως και στο episode I, δεν ήταν αντάξιο τον προσδοκιών κάποιων (μέσα και σε αυτούς και εγώ)...αλλά μέχρι και το episode 3 αυτό εξελιχτηκε...εγώ πιστεύω πως έπρεπε να γίνει κάποιο έργο το οποίο να ειναι "συνδετικός" κρίκος παλιών - νέων με μια ομαλή μεταβαση για μετά (πχ μικρή εξέλιξη στα μαχητικά/starships).

Όμοια έγινε και με το indiana jones Kingdom of the Crystal Skull, το οποίο btw ποιος το βρήκε άξιο των προηγουμενων ?.

Τώρα που το σκέφτομαι ίσως να ηθέλε λίγο ποιο περίσσότερο "ηλικιακά" ίσως και "εμπείρους" ηθοποιούς σε ορισμένους ρόλους (πχ General Hux vs Grand Moff Tarkin). Αλλά δεν μπορείς να το πεις κακή επιλογή cast.

Συνεχίζοντας, πιστεύω οτι στα επόμενα θα έχουν να δείξουν περισσότερα πράγματα και θα εξελίξουν τους χαρακτήρες...ειδικά για τον Kylo Ren, από ένα αμφιταλαντεύομενο μαθητουδι (γιατί αυτό ειναι) σε έναν Λόρδο! Ετσί και αλλιώς κύριοι μην περίμένετε από την αρχή να δείξουν νέα πράγματα...εχουν πολλές ταίνιες για να τα δείξουν (βλέπε spin off)....

Ο κόσμος του Star Wars μέσα από τις ταινίες, video games, animation, βιβλία είναι τεράστιος...υλικό πάντα υπάρχει...budget να υπάρχει είναι το θέμα και το πόσο θέλουν να το εμπορευματοποιήσουν (βλέπε παιχνιδια κλπ).

Για μένα μου άρεσε η εμπειρία του Star Wars που είδα και με συγκίνησε όταν εβλέπα τα xwings στην μεγάλη οθόνη και τις πολύ καλές αερομαχίες! Δεν πείραζει αμα είχε αρκετά ίδια μοτιβά...το αποτέλεσμα ειναι οτι ευχαριστηθηκά ένα Star Wars το οποίο είχα να δω από την αρχική Τριλογία!

Νομίζω πως και οι δυο πλευρές λίγο πολυ έχουν τα δίκια τους.
Δεν έχουν άδικο που οι οπαδοί της ταινίας υποστηρίζουν πως αυτο ήταν πάντα το Star wars και πως σε σχέση με τα προηγούμενα το τελευταίο ήταν καλύτερο.
Σε αυτό και εγώ συμφωνώ που δεν είμαι οπαδός αφου τουλάχιστον στο πρωτο μισο είχε πολυ καλο ρυθμό.
Η κατηφόρα ξεκίνησε με το που εμφανίστηκε στην οθόνη η πριγκίπισσα Στρατηγός αφου απο εκείνο το σημείο και μετά ξεσήκωσαν όλα τα κλισέ των προηγούμενων ταινιών.
Και εκεί έχουμε δίκιο όλοι εμείς που βρίσκουμε την ταινία επανάληψη της επανάληψης χωρίς προσπάθεια για κάτι πραγματικά δημιουργικό.
Εκτός και αν η ταινία φτιάχτηκε μονο για τους οπαδούς.
Δεν φαντάζομαι...

Δεν εχω δει κανενα star wars, εκτος από το πρωτο όταν ημουν πιτσιρικας, μπορει και το 2ο.
Επειδή σκέφτομαι να δω τωρα το τελευταιο, υπαρχει καποιο λινκ με την ολη ιστορια;
Δεν θελω τιποτα αναλυσεις, απλα ένα ρεζουμε τι εγινε στα προηγουμενα 6 επεισοδια

Εδώ:

Το ειδα χθες σε μεταμεσονυχτια προβολη.
Πολυ καλο μου φανηκε, αυθεντικο star wars. Διαστημικο παραμυθι με πολλη δραση και αρκετα πετυχημενο χιουμορ.

Λιγο φλυαρο καποιες στιγμες αλλα πολυ ευχαριστο και διασκεδαστικο. ΟΛΟΙ ξενερωσαν με τον μυτογκα. Υποθετω πως ειτε δεν θα ειναι αυτος ο κυριος κακος της τριλογιας ειτε θα παραμορφωθει συντομα τοσο που δεν θα ξαναδουμε φατσα. Αλλιως μιλαμε για το πιο αποτυχημενο καστινκ της ιστοριας του κινηματογραφου.

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Θα κάνω έναν παραλληλισμό με κάτι (σχετικά) παρόμοιο: όταν πρώτη φορά άκουσα ότι θα έβγαζε ο Νόλαν Batman, είχα ενθουσιαστεί, παρόλο που προσωπικά οι δυο ταινίες υπό Μπάρτον μου είχαν αρέσει πολύ. (Τις άλλες ας μην τις σχολιάσουμε). Μπήκα λοιπόν στο σινεμά με προσμονή, μετά απο τόσα χρόνια που είχαν περάσει απο το τελευταίο σοβαρό Batman,και έφυγα καθηλωμένος. Αφού αυτό που είδα ήταν μεν Batman με τα μπούνια, αλλά ήταν επίσης αφενός προσωπική γραφή του Νόλαν, αφετέρου είχε δυνατό στορυ, καθηλωτικό καστ, κλπ κλπ. Ήταν δηλαδή ένα reboot με τα όλα του. Εδώ ήταν ένα reboot που ναι μεν μύριζε StarWars και ήταν προσεγμένη παραγωγή, αλλά απο στόρυ ήταν σκέτη διεκπεραίωση.

Last edited: