Star Wars: Episode VII - The Force Awakens

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Total voters
    134
Απάντηση: Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Βρε αν σας χαλαει, να δείτε άλλες ταινίες και σειρές επιστημονικής φαντασίας που βασίζονται στον ρεαλισμό...

σκεφτηκες οτι μπορει να μας χαλαει,επειδη ακριβως ειμασταν φαν της σειρας και απο σταρ γουορς,μας προεκυψε η κοκκινοσκουφιτσα κι ο κακος ο λυκος;

Re: Απάντηση: Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

σκεφτηκες οτι μπορει να μας χαλαει,επειδη ακριβως ειμασταν φαν της σειρας και απο σταρ γουορς,μας προεκυψε η κοκκινοσκουφιτσα κι ο κακος ο λυκος;

Όχι, δεν σκέφτομαι ανοησίες :p
Η ταινία έχει το ύφος των παλιών και με ρυθμο που δεν σβηνει ως το φινάλε με μακράν καλύτερους χαρακτήρες (με εξαίρεση τον Vader) και ερμηνείες.
Το βασικό σενάριο, καλοί κακοί jedi sith υπάρχει και στις 6 ταινίες, δεν άλλαξε κάτι.
Τέτοιο θάψιμο, ούτε στο Phantom menace...
Πάλι καλά που το φαινόμενο αυτό περιορίζεται εδώ, μη γίνουμε ρόμπα και παραέξω :p

Το παρακάτω είναι από το νέο edit του return of the jedi...

96e0e45f9217cca93f13de87b4064d2b.jpg

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Όχι, δεν σκέφτομαι ανοησίες :p
Η ταινία έχει το ύφος των παλιών και με ρυθμο που δεν σβηνει ως το φινάλε με μακράν καλύτερους χαρακτήρες (με εξαίρεση τον Vader) και ερμηνείες.
Το βασικό σενάριο, καλοί κακοί jedi sith υπάρχει και στις 6 ταινίες, δεν άλλαξε κάτι.
Τέτοιο θάψιμο, ούτε στο Phantom menace...
Πάλι καλά που το φαινόμενο αυτό περιορίζεται εδώ, μη γίνουμε ρόμπα και παραέξω :p

Το παρακάτω είναι από το νέο edit του return of the jedi...

96e0e45f9217cca93f13de87b4064d2b.jpg

τοτε σκεψου κατι αλλο,αν σταματουσατε να εκθειαζετε αυτη τη μεγαλοπρεπη πατατα,ισως,λεω ισως,να μαζευονταν και να αποκαθιστουσαν τη ταξη στο επομενο επεισοδιο και ακομα καλυτερα,να εβγαιναν και να ελεγαν,κοιταχτε,δεν ειχαμε λεφτα για τη παραγωγη και φτιαξαμε αυτη την αρπαχτη και με τα λεφτα που μας δωσατε,θα φτιαξουμε ενα κανονικο επεισοδιο.
Τι λες,θα το σκεφτεις;
Ε καταπληκτικε μου Βειντερ;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

τοτε σκεψου κατι αλλο,αν σταματουσατε να εκθειαζετε αυτη τη μεγαλοπρεπη πατατα,ισως,λεω ισως,να μαζευονταν και να αποκαθιστουσαν τη ταξη στο επομενο επεισοδιο και ακομα καλυτερα,να εβγαιναν και να ελεγαν,κοιταχτε,δεν ειχαμε λεφτα για τη παραγωγη και φτιαξαμε αυτη την αρπαχτη και με τα λεφτα που μας δωσατε,θα φτιαξουμε ενα κανονικο επεισοδιο.
Τι λες,θα το σκεφτεις;
Ε καταπληκτικε μου Βειντερ;

Μπορείς να γράψεις αναλυτικά πόσα και ποια πράγματα δεν σου άρεσαν σε σχέση με την κλασική τριλογία μπας και βγάλουμε καμμια άκρη?
Με αέρίνες μεγαλοπρεπεις πατάτες δεν χορταίνω ...

Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Λακη, αν βρήκες το episode 7 "μεγαλοπρεπή πατάτα", προφανώς αντίστοιχες πατάτες (ίσως όχι τόσο μεγαλοπρεπείς) θα θεωρείς και τα τρία παλιά όποτε τι συζητάμε. Γιατί αν θες να κράξεις και στα παλιά θα βρεις πολύ υλικό.
Πάντως στο rotten tomatoes έχει βαθμολογία 94%, όποτε δεν μπορεί, κάτι καλό θα προσφέρει η ταινία...

Re: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Εγω παντως (αν μετραει καθολου η Γουκοσυνη μου :p) δεν ειμαι ενθουσιασμενος με αυτο που ειδα.

Το ωραιο ειναι οτι ο JL_? που ψηφισε ΚΑΛΗ ψαχνει να δει απο που μας προεκυψε η Rey,
ενω ο Γουκας παντων των Πλανητων (σε μουα :proud:) που ψηφισε ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ...
δεν ψαχνει τιποτα.

Μ'αρεσει ετσι οπως γιναμε εδω μεσα ..... (πολυ μ'αρεσει ! :2thumb22sup: ... mpourdelaki :flute:)

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Ναι, το καταλάβαμε ότι δεν σου πολυαρεσε.. Εμένα βέβαια η γνώμη μου δεν μετράει γιατί έχω μόνο δυο-τρία ποστ στο thread των γουκαδων... :p

Οχι βρε ... δεν παει ετσι.

Τωρα φαινεται (καταφαινεται) ποιοι ειναι Γουκαδες και ποιοι ... Ewoks.

Δεν ανηκεις στους δευτερους ! -bye-

Ασε που ...
και ο Λακης προεκυψε ΓΟΥΚΑΣ ! .... απαπαπαπα .... :laugh:

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Λακη, αν βρήκες το episode 7 "μεγαλοπρεπή πατάτα", προφανώς αντίστοιχες πατάτες (ίσως όχι τόσο μεγαλοπρεπείς) θα θεωρείς και τα τρία παλιά όποτε τι συζητάμε. Γιατί αν θες να κράξεις και στα παλιά θα βρεις πολύ υλικό.
Πάντως στο rotten tomatoes έχει βαθμολογία 94%, όποτε δεν μπορεί, κάτι καλό θα προσφέρει η ταινία...

Ε...Χμ... Τα τρία πρώτα (κυρίως τα δυο πρώτα δηλαδή γιατί το τρίτο θεωρώ πως έχει τα προβληματάκια του όπως έχω γράψει παραπάνω) ήταν αυθεντικά. Εισήγαγαν έναν νέο κόσμο, και είπαν μια ιστορία. Με εναν τροπο που σηκώνει δεκάδες ενστάσεις μεν αλλά όλες συγχωρούνται λόγω πρωτοτυπίας, επαναστατικής παραγωγής και βεβαίως λόγω μιας άλλης εποχής. Οποτε πουθενά δεν κολλάει ο χαρακτηρισμός πατάτα, μάλιστα μπαίνει επάξια το "ταινία σταθμός". Στο VII καμία απο αυτές τις δικαιολογίες δεν ισχύουν. Επίσης, τότε καμία προσμονή δεν υπήρχε, τώρα υπήρχε ελπίδα και προσμονή για κάτι αντίστοιχα νέο που θα ξεκινούσε μια νέα γενιά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μπορείς να γράψεις αναλυτικά πόσα και ποια πράγματα δεν σου άρεσαν σε σχέση με την κλασική τριλογία μπας και βγάλουμε καμμια άκρη?
Με αέρίνες μεγαλοπρεπεις πατάτες δεν χορταίνω ...

Να γράψω εγώ: η καμία διαφοροποίηση. Αν ήθελα να ξαναδώ την πρώτη ταινία, ας την έβγαζαν σε remastered. Ή έστω, όπως είπα παραπάνω, ας το ονόμαζαν reboot και όχι sequel.

Είμαστε στη χρυσή εποχή των σεναριογράφων, κυκλοφορούν καθημερινά σειρές με το 1/20 της απήχησης του StarWars με πρωτότυπη πλοκή που καθηλώνει, εδώ τι σκατά, οικονομία κάνανε;;;

Last edited:

Εχει ξεκινησει αυτη η νεα γενια .... αλλα οχι με τους καλυτερους οιωνους !
Ο JJ ενιωσε υποχρεωμενος να μην ξεκοψει ΕΝΤΕΛΩΣ με τους παλιους χαρακτηρες
και τωρα τραβιομαστε .... με τα σεναρια που λινκαρε ο JL_? :p

Eνω αν τους εστελνε ολους τους παλιους στον αγυριστο ... θα ξεκινουσε τωρα απο
λευκη κολλα χαρτι. Η μονη προσθηκη θα ηταν ο επιμερισμος σε Light και Dark Side
και τιποτε αλλο !

Εχει ξεκινησει αυτη η νεα γενια .... αλλα οχι με τους καλυτερους οιωνους !
Ο JJ ενιωσε υποχρεωμενος να μην ξεκοψει ΕΝΤΕΛΩΣ με τους παλιους χαρακτηρες
και τωρα τραβιομαστε .... με τα σεναρια που λινκαρε ο JL_? :p

Eνω αν τους εστελνε ολους τους παλιους στον αγυριστο ... θα ξεκινουσε τωρα απο
λευκη κολλα χαρτι. Η μονη προσθηκη θα ηταν ο επιμερισμος σε Light και Dark Side
και τιποτε αλλο !

Μα ποιος είπε να μη χρησιμοποιήσει τους παλιούς; Βεβαίως έπρεπε να είναι όλοι οι παλιοί μέσα και να συνδέουν τις δυο γενιές. Απλά με ένα άλλο στορυ.

Ε...Χμ... Τα τρία πρώτα (κυρίως τα δυο πρώτα δηλαδή γιατί το τρίτο θεωρώ πως έχει τα προβληματάκια του όπως έχω γράψει παραπάνω) ήταν αυθεντικά. Εισήγαγαν έναν νέο κόσμο, και είπαν μια ιστορία. Με εναν τροπο που σηκώνει δεκάδες ενστάσεις μεν αλλά όλες συγχωρούνται λόγω πρωτοτυπίας, επαναστατικής παραγωγής και βεβαίως λόγω μιας άλλης εποχής. Οποτε πουθενά δεν κολλάει ο χαρακτηρισμός πατάτα, μάλιστα μπαίνει επάξια το "ταινία σταθμός". Στο VII καμία απο αυτές τις δικαιολογίες δεν ισχύουν. Επίσης, τότε καμία προσμονή δεν υπήρχε, τώρα υπήρχε ελπίδα και προσμονή για κάτι αντίστοιχα νέο που θα ξεκινούσε μια νέα γενιά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Να γράψω εγώ: η καμία διαφοροποίηση. Αν ήθελα να ξαναδώ την πρώτη ταινία, ας την έβγαζαν σε remastered. Ή έστω, όπως είπα παραπάνω, ας το ονόμαζαν reboot.

Είμαστε στη χρυσή εποχή των σεναριογράφων, κυκλοφορούν καθημερινά σειρές με το 1/20 της απήχησης του StarWars με πρωτότυπη πλοκή που καθηλώνει, εδώ τι σκατά, οικονομία κάνανε;;;

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι κάποιοι είσαστε υπερβολικά αυστηροί με το episode 7 και υπερβολικά forgiving με τα παλιά.
Καμία από τις 4 δεν ειναι φυσικά πατάτα, το αντίθετο, απολαυστικές ταινίες scifi με τα οποία ελαττώματα της η κάθε μια πχ η τελευταία σεναριακά δεν έχει πρωτοτυπία αλλά σαν ταινία ειναι απόλυτα καλοκουρδισμένη, περισσότερο και από τις παλιές που είχαν τις κοιλίτσες τους...
Τώρα αν εσύ περίμενες κάτι περισσότερο, σεβαστό. Μην φτάνουνε όμως στο να το ισοπεδώνουμε με ατάκες "μεγαλοπρεπους πατάτας" (όχι από εσένα).

Μολις γυρισα με την οικογενεια. (Πρωτη φορα cinema Episode iv εγω, σημερα ο μικρος. Ε ρε πως τα φερνει η ζωη).
Ετσι κι ετσι κατα τη γνωμη μου, ουτε κρυο ουτε ζεστη.

Re: Απάντηση: Star Wars: Episode VII - The Force Awakens (2015)

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι κάποιοι είσαστε υπερβολικά αυστηροί με το episode 7 και υπερβολικά forgiving με τα παλιά.

Και αυτο σωστο !
Οταν ειδαμε το ANH το 1977 ημασταν Δημοτικο (η Γυμνασιο).
Αν ειχαμε την ηλικια που εχουμε (σημερα) τοτε ... μηπως θα γελαγαμε ?
Οχι με τα εφφε (που ηταν εκπληκτικα) αλλα με το σεναριο ?

Μεσα σε 38 χρονια βγηκαν ταινιαρες SciFi (οσον αφορα το σεναριο).
Αυτο σιγουρα μας επηρεασε. Mην ξεχναμε οτι το 1977, ο Lucas ηθελε
να προβαλει ενα space western. Γιατι τοτε .... αυτα μεσουρανουσαν !!!!

Σημερα, δεν ξερω αν υπαρχουν καν space westerns ...
Και αν υπαρχουν (και ποσα) δεν προκρινει την αποδοχη του κοσμου σ'αυτα.
Γιαυτο και το Force Awakens ωφειλε να μεταλλαχθει οσο πιο γρηγορα γινοταν.

Last edited:

Πας με προσδοκία και γεμάτος αναμνήσεις
Στην πρώτη μπλε αράδα το μυαλό σου γεμίζει εικόνες από το παρελθόν σου ,
στα σινεμά του τότε , στην τηλεορασιτσα με τις λιωμένες βιντεοκασέτες δίπλα της ,
στις αφίσες του παιδικού σου δωματίου , την Leia με μπικίνι , χαν σόλο-τσουι , λουκ-βειντερ

Luke I am your father

Η μουσική μπαίνει , ανατριχίλα , κόμπιασμα στο λαιμό και βουρκωνεις ..
Είσαι πάλι πίσω , αφήνεσαι , είναι όλα γνώριμα , όλοι είναι εκεί , μαζί με κάποιους άλλους .. το νέο αίμα

χαν σόλο .. , νιώθεις τι θα συμβεί αλλά δε θέλεις να το αποδεχτείς , πρέπει να γίνει όμως

Ο γάμος ; Το Διαζύγιο ; τελειώνει

Ανοίγουν τα φώτα , με το τέλος του 7 νοιωθεις ενα κεφάλαιο της ίδιας σου της ζωής να έχει κλείσει επίσης.
Τίποτα δεν θα είναι ίδιο την επόμενη φορά , σε ένα χρόνο σε δυο ποιος ξέρει αλλα και δε σε νοιάζει πια ..
Εσυ το καθήκον σου το έκανες , περίμενες 30 χρόνια αυτή τη στιγμή

τρίβεις το πρόσωπο σου και βλέπεις τα χέρια σου , μπαίνεις στο αυτοκίνητο και κοιτιεσαι στο καθρέφτη

Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις τους παιδικούς σου ήρωες γερασμενους γιατί συνειδητοποιείς πως έχεις γεράσει και εσυ μαζί τους.

Σνιφ! :bigcry::bigcry::bigcry: κάτι όντως αλλάζει, για να δούμε και στα 8,9. Ελπίζω να είναι προς το καλύτερο για τον μύθο, αν και δεν θα υπάρξει εφάμιλλη του Empire Strikes Back!

Το εχω σκεφτεί και εγω αρκετές φορές αλλά μου δίνουν την αίσθηση πως οι σεναριογράφοι των ταινιών λειτουργούν σε κλειστές κλίκες.
Δεν επιτρέπουν οι παλιοί τους νέους να μπουν στα χωράφια τους.