Star Wars: The Last Jedi

Βαθμολογήστε την Ταινία:

• Εξαιρετική

Votes: 16 22.2%
  • Πολύ Καλή

Votes: 17 23.6%
  • Καλή

Votes: 18 25.0%
  • Μέτρια

Votes: 14 19.4%
  • Κακή

Votes: 7 9.7%

• Total voters
    72
Re: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Η ταινια ειναι ... ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ καλυτερη απο το The Force Awakens !

Ομως ...
... μεχρι εκει φτανουν τα ευσημα της.

Δεν ξερω, μπορει να ειμαι προκατειλημενος αλλα ως παλιος Γουκας εχω τo καδρο-αισθητικη του Lucas.
Δηλαδη, οι κοσμοι (πλανητες), εκτος απο αληθοφανεις ωφειλουν να δειχνουν και ... ΠΝΙΓΜΕΝΟΙ σε κοσμο.
Οπως και στο TFA, ετσι και στο TLJ, ειχα την εντυπωση οτι οι συγκρουσεις δινονται στα περιχωρα του γαλαξια.
Πολυ λιγοι οι κομπαρσοι ρε παιδια. Στον Coruscant οι ψηφιακοι κομπαρσοι σε επειθαν οτι εδω μιλαμε για μια
μητροπολη τρισεκατομυριων κατοικων. Kαι αυτο ... ΜΕ ΓΕΜΙΖΕ, οπως ενα παιδι η αγκαλια της μανας του !
Μα στο ANH και στο ESB και στο ROTJ δεν υπηρχε Coruscant ! Εκει ? Τι με γεμιζε ? Εκει με γεμιζαν τα
Death Stars αλλα και η CloudCity, που μπορει να μην ειχαν τοσους κομπαρσους αλλα αντιλαμβανοσουν
λογω εκτασης ... οτι ΕΧΟΥΝ ! Στα TFA και TLJ .... υπηρχαν πολλοι κοσμοι, πολλοι πλανητες και πραγματικα
καινουργιες τοποθεσιες αλλα ... λιγοστος ο κοσμακης. ΔΕΝ ΠΝΙΓΟΝΤΑΝ απο οντα και ιπταμενα αυτοκινητα
και κτιρια και μπαλκονια και δρομους και .... λεντακια ... πολλααααα λεντακια. Η ουσια απο την οποια ειμαι
εξαρτημενος απο το 1977 μεχρι σημερα. Γιαυτον ακριβως το λογο, ισως να ΜΗΝ πειραξει τους υπολοιπους
αυτη η αισθηση ολιγοκοσμιας (που να σημειωσω οτι αλλοι μπορει να την βρουν και πολυκοσμια).
Αν θελω να ειμαι αντικειμενικος .... ειναι μια αισθηση πολυκοσμιας ΚΑΤΑ LUCAS, ετσι οπως την βιωσα
εγω μετα απο 40 χρονια. Καλλιστα μπορει να ΜΗΝ ειναι μια ικανοποιητικη αισθηση πολυκοσμιας για εσας.

Οσον αφορα τα υπολοιπα :
το εργακι ποδοπατα κατω το TFA .... με τον πιο ικανοποιητικο τροπο. Μαμει και δερνει. :Banane0:
Διαστημομαχιες, σκαφη, καταιγιστικος ρυθμος, μονομαχιες, παραξενες τοποθεσιες, σκηνικα αλλα
και ελαφρως καλυτερες ερμηνειες και σεναριο. Οχι φοβερα πραγματα. Απλα καλυτερα απο το TFA.
Καποιος στο TFA (ονοματα δεν λεμε) εκανε ελεεινη δουλεια (και μαζεψε και τα λεφτα της αρκουδας).
Ο Kylo Ren γινεται λιγακι πιο πειστικος στον ρολο του κακου .... αλλα εξακολουθει να εχει προσωπο.
Ο Snoke τερματιζει την καριερα του ως ΑρχιΚακος του γαλαξια (και καλυτερα γιατι με την φατσα
που ειχε επρεπε να παιζει σε καποιο LOTR) και ο Luke Skywalker παιζει τον καλυτερο του ρολο
απο ολα τα επεισοδια μεχρι σημερα. Ναι, τοσο πολυ ωριμοτερος δειχνει. Το ιδιο και η Leia
(η οποια δεν πεθαινει στα μισα της υποθεσης .... αλλα μαχεται μεχρι τελους !!!!)

Βεβαια, εδω να υπενθυμισω οτι επαναλαμβανονται ορισμενα κλισε (για μας τους παλιοτερους)
που μαλλον ειπαν οτι ειχαν να πουν (τεσσερεις δεκαετιας πριν) και θα πρεπε να βρεθουν καινουργια.
Δηλαδη, τα "come with me", "Ι failed you", "can never be turned" και πολλα τετοια γνωστα κατευοδια.
Δεν πειραζει. Οι νεωτεροι δεν εχουν μεγαλωσει με αυτα. Δεν τους πρηζεται το σηκωτι. Και επειδη η
ΑστροΠολεμιαδα παει (χαλαρα) μεχρι το τελος του παροντος αιωνα (σε συνεχειες) πρεπει με καποιο
τροπο να βρεθει ενας συνεκτικος ιστος σε ατακες που να αποκαλυπτουν ... προθεσεις πισω απο φρασεις.

Κυριοι .... μην πατε να το δειτε :flute:.... θα χω ανεση να ξαναβρω κεντρικη θεση :laugh: ΟΠΟΤΕ θελησω, μιση ωρα
πριν την προβολη. Α ... και κατι ακομα ... οσοι ειστε πολυ ορθολογιστες ... καντε μια χαρη στον εαυτο σας
και αφηστε μας να αφηνιασουμε στην παιδικη χαρα που δημιουργθηκε ειδικα για το αντιληπτικο μας πεδιο !
Ηρεμα και χωρις τυψεις ... γιατι δεν γινεται το ενα και δεν γινεται το αλλο .... (Λακη, και εγω σ'αγαπω -bye-)

Last edited:

Xαχαχαχαχα .... :laugh::laugh: ... ε οχι δα !

Δηλαδη, το Empire Strikes Back ... τι ειναι ?
Η κουτση Μαρικα ολων των εποχων ? :flipout:

Εκεινη η ψυχρη μεταλλικη φωνη ... I am your father ... δεν φτανεται ... ακομα και σημερα !

Η κουτση Μαρικα ολως των εποχων ! :flipout:

Χέρι χέρι μαζί είναι...
Ο Rian Johnson απλά είναι ένας από εμας. Προσεύχομαι να μην τα κάνει μαντάρα στο 9 ο JJ.

Απάντηση: Re: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Χέρι χέρι μαζί είναι...
Ο Rian Johnson απλά είναι ένας από εμας. Προσεύχομαι να μην τα κάνει μαντάρα στο 9 ο JJ.

Για να μην τα κανει μανταρα θα πρεπει να βαλει ewoks ή να μη βαλει?:chinscratch:

Μόλις γύρισα από το σινεμά. Δεν ξέρω εάν γέρασα και είμαι πλεον πολύ παράξενος....γεροπαράξενος που λένε αλλά και αυτό το star wars είναι για γέλια για τα δικά μου standards.
Προβλέψιμο έως εκεί που δεν πάει εκτός από την τελευταία μάχη luke-kylo που είναι όμως τραβηγμένη από τα μαλιά χεβυμεταλά δεκαετίας 80. Παιδική χαρά Star Wars για μένα.....

Re: Απάντηση: Re: Star Wars: The Last Jedi (2017)

Για να μην τα κανει μανταρα θα πρεπει να βαλει ewoks ή να μη βαλει?:chinscratch:

Ο JJ ... δεν ειναι Γουκας. Δεν μπορει να αντιληφθει καν την διαφορα Ewok με Wookie.
Παντως ... τα Porgs (σ'αυτο το επεισοδιο) ειναι πολυ μικρα για αγκαλιες και φιλια.
Σωζεται καπως η κατασταση (οχι παρα πολυ ... λιγο).

Θελω να επισημανω κατι που ισως μπερδεψε απο το post μου.

Τα εφφε .... "πολυβολουνται" με καταιγιστικο ρυθμο.
Το εργακι θελει δευτερη και τριτη θεαση.
Για οσους ειναι κολλημενοι με αυτα :rolleyes:

Μόλις γύρισα από το σινεμά. Δεν ξέρω εάν γέρασα και είμαι πλεον πολύ παράξενος....γεροπαράξενος που λένε αλλά και αυτό το star wars είναι για γέλια για τα δικά μου standards.
Προβλέψιμο έως εκεί που δεν πάει εκτός από την τελευταία μάχη luke-kylo που είναι όμως τραβηγμένη από τα μαλιά χεβυμεταλά δεκαετίας 80. Παιδική χαρά Star Wars για μένα.....

Η ΑστροΠολεμιαδα εχει πολυ ηρωικη φαντασια μεσα της. Πολυ παραμυθι.
Δεν ειναι SciFi movie. Eιναι Space Opera .... η Space Western (καλυτερα).
Δεν καθεσαι να ρωτησεις γιατι μια μπατσα του Bud Spencer στελνει
ενα ολοκληρο σαλουν εξω στον δρομο. Απλα ... το δεχεσαι !
Το ιδιο και οι Ιερακομορφοι στον Flash Gordon (απο το οποιο
προερχεται το ειδος !)

Πολύ καλύτερο από το the force awaken. Με τις ανατροπές με την σκοτεινή πλευρά να μάχεται...όντως πιο ώριμοι ρόλοι...και μια Disney να θέλει να τραβήξει τον δικό της δρόμο...

Πολύ καλύτερο από το the force awaken. Με τις ανατροπές με την σκοτεινή πλευρά να μάχεται...όντως πιο ώριμοι ρόλοι...και μια Disney να θέλει να τραβήξει τον δικό της δρόμο...

Και δεν ξερουμε καν ... πως θα εξελιχθει και η πορεια της Rey.

Ι LIKE IT ! .... :firstprize:

Η κουτση Μαρικα ολων των εποχων ? :flipout:

Εκεινη η ψυχρη μεταλλικη φωνη ... I am your father ... δεν φτανεται ... ακομα και σημερα !

Καλό το I am your father αλλά το entertainment value που είχε το σημερινό δεν το βλέπει ούτε με κιάλια.. ;)

Είχε και τουλάχιστον 3 WTF στιγμές που άλλαξαν και τη βασική πλοκή αλλά και τη δύναμη όπως την ξέραμε.
Luke και Leia έλαμψαν. Ειδικά ο πρώτος κυριαρχούσε σε κάθε πλάνο και με κάθε κίνηση του. Μας είχε λείψει.

Η ΑστροΠολεμιαδα εχει πολυ ηρωικη φαντασια μεσα της. Πολυ παραμυθι.
Δεν ειναι SciFi movie. Eιναι Space Opera .... η Space Western (καλυτερα).
Δεν καθεσαι να ρωτησεις γιατι μια μπατσα του Bud Spencer στελνει
ενα ολοκληρο σαλουν εξω στον δρομο. Απλα ... το δεχεσαι !
Το ιδιο και οι Ιερακομορφοι στον Flash Gordon (απο το οποιο
προερχεται το ειδος !)

Φίλε μου είμαι fun των star wars 4-5-6 ακόμα και των 1-2-3 και ξέρω τι είναι και τι lore έχει από πίσω απλά και αυτό και το TFA είναι για γέλια. Συνέχεια προσπαθούν να κάνουν αστεία και χαλάνε την ατμόσφαιρα που παει να δημιουργηθεί. Κωμωδία χωρίς πραγματικό κακό και αν αυτοί είναι sith εμένα να με @$#@#$. Για ηλικίες 20 και κάτω είναι καλά και ο γιός μου που είναι 11 το ευχαριστήθηκε αλλά για εμένα είνα πολύ παιδικό. Ακόμα και το rogue one έιχε κάτι να μου μείνει (τελευταία σκηνή με DV) από αυτό δεν κρατάω τίποτα πραγματικα όμως και δεν το λέω με καμιά δόση υπερβολής.

Ειδικά ο πρώτος κυριαρχούσε σε κάθε πλάνο και με κάθε κίνηση του. Μας είχε λείψει.
Συμφωνω ...

Ειδικα, σε ΜΙΑ στιγμη δακρυσα.
Δεν θελω να πω ποια στιγμη (γιατι θα ηταν major spoiler).
Οχι τοσο απο την ερμηνεια του Luke (που ηταν η καλυτερη μεσα στο SW universe)
αλλα για μια αερογεφυρα αναμνησεων που με συνεδεσε ακαριαια ... με την εφηβεια μου.

Last edited:

Φίλε μου είμαι fun των star wars 4-5-6 ακόμα και των 1-2-3 και ξέρω τι είναι και τι lore έχει από πίσω απλά και αυτό και το TFA είναι για γέλια. Συνέχεια προσπαθούν να κάνουν αστεία και χαλάνε την ατμόσφαιρα που παει να δημιουργηθεί. Κωμωδία χωρίς πραγματικό κακό και αν αυτοί είναι sith εμένα να με @$#@#$. Για ηλικίες 20 και κάτω είναι καλά και ο γιός μου που είναι 11 το ευχαριστήθηκε αλλά για εμένα είνα πολύ παιδικό. Ακόμα και το rogue one έιχε κάτι να μου μείνει (τελευταία σκηνή με DV) από αυτό δεν κρατάω τίποτα πραγματικα όμως και δεν το λέω με καμιά δόση υπερβολής.

Υπολογισε δυο πραγματα (και μονο δυο) :
1) δεν εισαι στην ηλικια του γιου σου, οποτε, θες δεν θες, τα κρινεις ΟΛΑ πια ! Καλο ... αλλα και κακο, ταυτοχρονα.
2) οι ιδρυτικοι archvillains του SW universe στερηθηκαν της απροσωπειας τους ... οποτε εχασε ταυτοτητα το evilness του SW.
Ουτε καν κουκουλα δεν φορανε ... ολα φορα παρτιδα ! Στο Rogue One υπηρχε αυτος ο απιστευτος Gareth Edwards ο οποιος
ειναι ΓΟΥΚΑΣ και περα απο την γνωση και αγαπη του για την saga .... σεβαστηκε major key elements της Αστροπολεμιαδας.

Last edited:

Συμφωνω ...

Ειδικα, σε ΜΙΑ στιγμη δακρυσα.
Δεν θελω να πω ποια στιγμη (γιατι θα ηταν major spoiler).
Οχι τοσο απο την ερμηνεια του (που ηταν η καλυτερη μεσα στο SW universe)
αλλα για μια αερογεφυρα αναμνησεων που με συνεδεσε ακαριαια ... με την εφηβεια μου.

Και εγώ δάκρυσα....στην τελευταία με το τοπίο (ήλιοι) στο νησί....και κάποια άλλη αλλά να μην πω...με συνέδεσε με τις παλιΑν εποχή!