Σταθεροποίηση Κάμερας - Camera gimbals and stabilizers

Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Μου μπήκε κι εμένα το μικρόβιο τελευταία να παίξω με ένα τέτοιο μαραφέτι και αφού διάβασα όλο το νήμα, βλέπω ότι μάλλον τα Zhiyun είναι λίγο-πολύ μονόδρομος...

Παρήγγειλα ένα Smooth Q να πειραματιστώ με το κινητό για αρχή κι αν είναι όπως το φαντάζομαι, με βλέπω σύντομα να κάνω την κίνηση και για το Crane... :silly:

Μου μπήκε κι εμένα το μικρόβιο τελευταία να παίξω με ένα τέτοιο μαραφέτι και αφού διάβασα όλο το νήμα, βλέπω ότι μάλλον τα Zhiyun είναι λίγο-πολύ μονόδρομος...

Παρήγγειλα ένα Smooth Q να πειραματιστώ με το κινητό για αρχή κι αν είναι όπως το φαντάζομαι, με βλέπω σύντομα να κάνω την κίνηση και για το Crane... :silly:

Για τα λεφτά του (και οχι μόνο) ειναι αστεράκι!
Σιγουρα οτι πρεπει για ξεκινημα.

Καλοριζικο!

Απάντηση: Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Και τα δυο είναι εξαιρετικά. Και εγώ πηρα ένα smooth πρόσφατα για το κινητό και είναι πραγματικά τρελό value for money.

Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

DJI MOBILE OSMO 2

το νεο gimbal για κινητα σε τιμη χωμα.... 129USD.... δυσκολα πλεον κοιτας κατι αλλο γι αυτη την χρηση...

Και στα 150 να μας ... καταλήξει παλι καλά θα είναι.

Re: Απάντηση: Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Για τα λεφτά του (και οχι μόνο) ειναι αστεράκι!
Σιγουρα οτι πρεπει για ξεκινημα.

Καλοριζικο!

Και τα δυο είναι εξαιρετικά. Και εγώ πηρα ένα smooth πρόσφατα για το κινητό και είναι πραγματικά τρελό value for money.

Thanx guys, μόλις παραλάβω θα επανέλθω... :proud:

Πρωινή-πρωινή παραλαβή... :silly:

20180118_085937.jpg

Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

κι εγώ το smooth έχω και έχω πάθει πλάκα, αν αυτό που κάνει γύρω στο κατοστάρικο βγάζει τέτοιο αποτέλεσμα τι ακριβώς καλύτερο μπορεί να έχουν τα ακριβότερα???

Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Εγώ είμαι σε δίλημμα, χτύπησα το smooth στα 99$ πριν κανα μήνα γιατί έλεγα ότι τα 550 του crane είναι πολλά, και θα έκανα μια χαρά τη δουλειά μου με το iPhone. Πριν λίγες μέρες όμως δε μπορούσα να αντισταθώ και χτύπησα και το crane (από την παραπάνω προσφορά). Τη στιγμή που έκανα κλικ στην αγορά του crane είχα αποφασίσει να επιστρέψω το smooth για να δικαιολογήσω μέσα μου την απρογραμμάτιστη αγορά.

Τώρα σκέφτομαι ότι άλλο ρόλο επιτελεί το καθένα. Από την άλλη πάλι, δύσκολα θα κουβαλάς μαζί σου σε βόλτα και τα δυο, όποτε τελικά μοιραία το smooth θα παραμένει παροπλισμένο σε dedicated φωτό/βίντεο βόλτες. Από μια τριτη οπτική, πολύ θέμα κάνουμε για 99$...

Χμμμμ

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Εγώ είμαι σε δίλημμα, χτύπησα το smooth στα 99$ πριν κανα μήνα γιατί έλεγα ότι τα 550 του crane είναι πολλά, και θα έκανα μια χαρά τη δουλειά μου με το iPhone. Πριν λίγες μέρες όμως δε μπορούσα να αντισταθώ και χτύπησα και το crane (από την παραπάνω προσφορά). Τη στιγμή που έκανα κλικ στην αγορά του crane είχα αποφασίσει να επιστρέψω το smooth για να δικαιολογήσω μέσα μου την απρογραμμάτιστη αγορά.

Τώρα σκέφτομαι ότι άλλο ρόλο επιτελεί το καθένα. Από την άλλη πάλι, δύσκολα θα κουβαλάς μαζί σου σε βόλτα και τα δυο, όποτε τελικά μοιραία το smooth θα παραμένει παροπλισμένο. Από μια τριτη οπτική, πολύ θέμα κάνουμε για 99$...

Χμμμμ

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Κρατάς και τα δυο. Άλλος ο ρόλος του ενός και άλλος του αλλου. Και μην σου πω ότι θα χρησιμοποιείς περισσότερο το μικρο με το iphone όταν έχεις καλο φως, διότι με την Sony, πρέπει να βάλεις ND Filter, έχεις το έξτρα βαρος, δεν έχεις 4K 60fps κλπ

κι εγώ το smooth έχω και έχω πάθει πλάκα, αν αυτό που κάνει γύρω στο κατοστάρικο βγάζει τέτοιο αποτέλεσμα τι ακριβώς καλύτερο μπορεί να έχουν τα ακριβότερα???

Τα ακριβότερα και μεγαλύτερα απλά σου δίνουν μεγαλύτερο περιθώριο βάρους και ευελιξία σε τι κουμπώνεις πάνω. Τίποτα άλλο, αν σκοπεύεις να παίζεις με κινητό είναι ό,τι χρειάζεσαι. Γι'αυτό και δε σκέφτηκα καν το Osmo, πιο ακριβό χωρίς κάποιο ιδιαίτερο λόγο.

Κρατάς και τα δυο. Άλλος ο ρόλος του ενός και άλλος του αλλου. Και μην σου πω ότι θα χρησιμοποιείς περισσότερο το μικρο με το iphone όταν έχεις καλο φως, διότι με την Sony, πρέπει να βάλεις ND Filter, έχεις το έξτρα βαρος, δεν έχεις 4K 60fps κλπ

Εννοείται ότι το μεγάλο σετ το χρησιμοποιείς μόνο όταν έχεις όρεξη για παιχνίδια, αλλιώς δε γίνεται στο "παρεπιπτόντως", παραείναι βαρύ και πολύπλοκο. Το θέμα είναι ότι ακόμα και το μικρό, με τη θήκη του έχει ένα σεβαστό μέγεθος για να το κουβαλάς 'πάντα', όπως το τηλέφωνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Εννοείται ότι το μεγάλο σετ το χρησιμοποιείς μόνο όταν έχεις όρεξη για παιχνίδια, αλλιώς δε γίνεται στο "παρεπιπτόντως", παραείναι βαρύ και πολύπλοκο. Το θέμα είναι ότι ακόμα και το μικρό, με τη θήκη του έχει ένα σεβαστό μέγεθος για να το κουβαλάς 'πάντα', όπως το τηλέφωνο.

Όχι πάντα, αλλα όταν θες μεν να τραβήξεις "μη καλλιτεχνικό" footage (πχ τα παιδιά στο πάρκο ή αν ανεβεις κανένα βουνο) είναι ταμάμ.

Το Crane V2 στα 327 ευρώ νομίζω ότι δεν έχει αντίπαλο, τι λέτε;
Με τρώει καιρό η αγορά ενός gimbal
https://www.eglobalcentral.eu/zhiyu...andheld-stabilizer-for-mirrorless-camera.html

Αμάν !!! Σαν να με τρώει κι εμένα... :laugh:

Έχει ψωνίσει κανείς από 'δω; Θέλει να προσέξουμε κάτι;