Σταθεροποίηση Κάμερας - Camera gimbals and stabilizers

Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Δεν τρέχει τίποτα αν δεν ζυγίσει τέλεια. Είναι τόσο ελαφρύ που δεν υπάρχει πρόβλημα.

Τρομερά χρήσιμο video για τους κατόχους του crane:
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Λοιπόν το iPhone ζυγίστηκε τέλεια με το Manfroto 234RC (γκουμούτσα αλλά απαραίτητη).

Ωστόσο, για τρίτη φορά (στις τρεις φορές) που το έβγαλα έξω για field λήψη, έκανε το ίδιο πρόβλημα (πανάρισμα προς τα αριστερά πολύ αργά ενώ θα έπρεπε να είναι κλειδωμένο). Δεν μπορώ να καταλάβω τι φταίει; Η λειτουργία για πολλή ώρα; Το κρύο; (είχε -1 με -2 βαθμούς όλες τις φορές που το έβγαλα βόλτα); Δεν ξέρω.

Οπότε μάλλον γυρίζει στη μαμά του, και θα σκεφτώ ξανά from scratch αν θα παραγγείλω καινούριο. Εκτός αν μου κάνουν τίποτα νερά και μου στείλουν κατευθείαν αντικατάσταση.

Τελικά μου έκαναν άμεσα refund, πράγμα που σημαίνει είτε ότι μπόρεσαν να αναπαράξουν το πρόβλημα ή ότι επειδή τους το έδωσα κυριολεκτικά σαν καινούριο, δεν ασχολήθηκαν ιδιαίτερα.

Αποφάσισα να μην το ξαναεπιχειρήσω για τώρα, αν και οι εντυπώσεις μου γενικά ήταν πολύ θετικές. Η αγορά μετατίθεται για αφού περάσω σε κάτι ελαφρύτερο σε κάμερα. Με την απλή dSLR δουλεύει μεν άψογα, χάνει όμως τελικά το νόημα ύπαρξής του αφού ανεβαίνεις πολύ σε βάρος αρκετά, ενώ χάνεις και σε ευελιξία (πρέπει να προσέχεις να μη βρει ο φακός πάνω στο gimbal κλπ, τη στιγμή που κανονικά πρέπει να σε απασχολεί κυρίως το πλάνο σου).

Πάντως στην τιμή που το είχες πάρει θα μπορούσες να το πουλήσεις με κέρδος.

Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Πάντως στην τιμή που το είχες πάρει θα μπορούσες να το πουλήσεις με κέρδος.

Ε αν δεν έκανε εκείνα τα περίεργα, αυτό είχα σκοπό να κάνω, να κάνω μερικές δοκιμές για κάνα μήνα κι αν δω ότι δε με βολεύει να το δώσω, είτε με κέρδος είτε έστω χωρίς χασούρα! Αλλά αφού έδειχνε ότι κατι τρέχει με την ακούσια περιστροφή, κρίμα κι άδικο για όποιον το αγόραζε.

Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Αν έπαιρνες replacement πάντως, θα μπορούσες και τώρα να το κανεις ;)

gimbals τύπου zhiyun crane περνάνε ως χειραποσκευή σε αεροπλάνο;

Απάντηση: Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

gimbals τύπου zhiyun crane περνάνε ως χειραποσκευή σε αεροπλάνο;

Χωρίς πρόβλημα. Το τέσταρα το προηγούμενο ΣΚ σε πτήση προς Σαντορίνη.

ευχαριστώ για τη γρήγορη απάντηση

feiyu SPG just arrived.

Πρώτες εντυπώσεις:
πολυ καλη ποιοτητα κατασκευής/συσκευασιας
Θέλει λίγο προσοχή να μπει το nexus 6p πάνω και μοντα για sony action cam μου αλλά γίνεται

εξαιρετικό το 360 pan!
Με πρώτες δοκιμές δείχνειi να κάνει καλά δουλειά στην σταθεροποίηση.

Το προτίμησα σε σχέση με το osmo mobile για διάφορους λόγους όπως.
-κοινή μπαταρία (κι εύκολα βρίσκεις στο εμπόριο ή να εχεις 2-3)
-360'pan και αρκετά περισσότερες tilt
-φόρτιση με απλό Micro usb
-λίγο ποιο μαζεμένο από το dji
-φθηνότερο δίχως να υστερεί ποιοτικά
-μπορεί να πάρει action cam με μόντα (χωρίς αν έχεις gopro), η να κοτσάρεις αξεσουάρ στο κινητό και να το σηκώνει
-τρίποδο στην βάση, σπείρωμα μπροστά για αξεσουάρ (φωτιστικό σώμα πχ)

Καλησπέρα θέλω να πάρω το zhiyun crane αλλα το χρειάζομαι άμεσα (μεχρι 15/4) γνωρίζει κανείς απο που μπορείς να το πάρεις ψιλοάμεσα. Amazon και eBay δίνουν ημερομηνία παράδοσης αρχές Μαΐου. Ακόμα μεταχειρισμένο με καλύπτει.

1η μέρα δοκιμών με το zhiyun crane και ορισμένα αρχικά γρήγορα συμπεράσματα:

Θετικά
Η βιντεοσκόπηση περπατώντας προσεκτικά και χωρίς εξάσκηση δίνει πάρααα πολύ καλά αποτελέσματα .Θεωρούσα ότι αυτό θα ήταν το σημείο που θα τα έκανα μαντάρα και θα ήταν εμφανές το ενοχλητικό 'πάνω-κάτω' (το οποίο δεν παρατήρησα) ,αλλά φαίνεται προς το παρόν να μην είναι.Πλέον και ο πιο άσχετος ,σαν εμένα, περνάει σε άλλα επίπεδα λήψης βίντεο.Το δύσκολο κομμάτι είναι η μάθηση τεχνικών λήψης παρά το ninja walk για μένα,εκεί θέλει δουλίτσα.Τα υπόλοιπα για ποιότητα κατασκευής,extra μπαταρίες ,θήκη τα γνωρίζετε.

Αρνητικά
Η ισορροπία στο αρχικό setup είναι 'pain in the ***' .Για 1η φορά μου 'φαγε πολύ ώρα μέχρι να καταλάβω μέσα από βίντεο (υπάρχουν πολλά που δε με βοηθησαν καθόλου).Το quick release όταν βρεις την 1η ισορροπία πρέπει να σφίξει αρκετά καλά,μια ελάχιστη μετακίνηση και είσαι off .Επίσης, αν μετακινηθεί το zoom στο φακό και δεν το πάρεις είδηση,που στάνταρ θα συμβεί,θα ισορροπηθεί λάθος ,άρα πάλι από την αρχή .Άλλα τυπικά λάθη : ισορροπία με καπάκι φακού πάνω ή χωρίς σκίαστρο ή με λουράκι πάνω ή χωρίς κάρτες μνήμης μέσα.
Στο περπάτημα δεν με κούρασαν καθόλου τα γόνατα ,αλλά το χέρι αρκετά μετά από 15-20λέπτα ( και το κράταγα συνήθως και με τα 2).Τέλος ,το gimbal ,έτσι όπως είναι ισορροπημένο δε χωράει στη θήκη του ,ακούγεται αστείο ,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ασφαλές στης διακοπές να το έχω σε ένα απλό backpack ή αν θα πρέπει να το ισορροπώ συνέχεια πριν τις λήψεις.

Το setup ήταν Χ-Τ2+10-24 ,ακόμα είμαι σκεπτικός αν θα πρέπει να περάσω το νέο firmware ,μιας και οι φακοί που θα έχω πάνω μαζί με το σώμα είναι λίγο κάτω από 1200gr .
Αυτά με κάθε επιφύλαξη

καλη αρχη!

Μη φοβασαι να πειραματιζεσαι και να δοκιμαζεις.... με αρκετη εξασκηση , θα σου φαινεται παιχνιδακι το setup μετα.

Δε χρειαζεται να ζοομαρεις... τραβα σε 4Κ και στο πιο ευρυγωνιο μηκος , και μετα μπορεις να κανεις crop στο post ( αν βγαζεις αρχειο 1080).
Μπορεις να κανεις ετσι και εξτρα σταθεροποιηση που θα δωσει πολυ επαγγελματικο αποτελεσμα.

Επισης, καλο ειναι να βγαζεις την σταθεροποιηση του οποιου φακου βαζεις, μπορει να δημιουργησει μικρα jitter (προβληματα).

Διαφραγμα βαλε μικρο, γυρω στο 8-11 για να μην εχεις ψαξιμο στο focus (τη μερα τουλαχιστον και προτιμησε manual εστιαση )

Εγω δυστυχως λογω γονατος, δε μπορω να λειτουργησω με gimbal... :damnyou:

Ιδανικος φακος γι αυτη τη δουλεια (λογω ογκου-βαρους) ειναι και ο samyang 12mm f/2

Ευχαριστώ για τα tips. Εννοούσα ότι ζούμαρα κατά λάθος πριν ανοίξω καν μηχανή και gimbal ,κατά τη διάρκεια της προσπάθειας ισορροπίας της μηχανής,εννοείται ανοιχτά όλα είναι σε σταθερό εστιακό μήκος.Ο Samyang καλός φαίνεται,αλλά στις διακοπές χρειάζομαι ευκολία ,βγάζω τη μηχανή από το gimbal τραβάω ,ξαναβάζω με af κοκ. Θα το δοκιμάσω σε λίγο το manual focus καθώς και το af σε zone,area,single

Με γειες! Είναι πολύ καλό το εργαλείο, εγώ το έδωσα μόνο και μόνο επειδή έκανε κάτι περίεργα και δεν ήθελα να ρισκάρω service κλπ μετά το πέρας του return window.

Γενικά είναι "for dummies", από το τίποτα μπορείς να φτιάξεις πλάνα που δε ζηλεύουν τίποτα από επαγγελματικά, οπότε μπορείς να επικεντρωθείς στη φαντασία σου χωρίς να ανησυχείς για λεπτομέρειες.

Νομίζω ότι αν με το καλό κάποια στιγμή περάσω σε ακάθρεπτη θα το ξαναπάρω, τώρα ο λογος που ζητησα refund κι όχι replacement ηταν ότι με την dSLR ήταν λίγο δύσχρηστο.

Για τη μεταφορά που λες μην το φοβάσαι πολύ (αρκεί βέβαια να είναι σβηστό και να μην παλεύουν τα μοτέρ). Στο youtube έχω δει βιντεάδες κλπ να το μεταφέρουν ακόμα και κρεμασμένο σε κρίκο έξω απ'την τσάντα.