Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις
1η μέρα δοκιμών με το zhiyun crane και ορισμένα αρχικά γρήγορα συμπεράσματα:
Θετικά
Η βιντεοσκόπηση περπατώντας προσεκτικά και χωρίς εξάσκηση δίνει πάρααα πολύ καλά αποτελέσματα .Θεωρούσα ότι αυτό θα ήταν το σημείο που θα τα έκανα μαντάρα και θα ήταν εμφανές το ενοχλητικό 'πάνω-κάτω' (το οποίο δεν παρατήρησα) ,αλλά φαίνεται προς το παρόν να μην είναι.Πλέον και ο πιο άσχετος ,σαν εμένα, περνάει σε άλλα επίπεδα λήψης βίντεο.Το δύσκολο κομμάτι είναι η μάθηση τεχνικών λήψης παρά το ninja walk για μένα,εκεί θέλει δουλίτσα.Τα υπόλοιπα για ποιότητα κατασκευής,extra μπαταρίες ,θήκη τα γνωρίζετε.
Αρνητικά
Η ισορροπία στο αρχικό setup είναι 'pain in the ***' .Για 1η φορά μου 'φαγε πολύ ώρα μέχρι να καταλάβω μέσα από βίντεο (υπάρχουν πολλά που δε με βοηθησαν καθόλου).Το quick release όταν βρεις την 1η ισορροπία πρέπει να σφίξει αρκετά καλά,μια ελάχιστη μετακίνηση και είσαι off .Επίσης, αν μετακινηθεί το zoom στο φακό και δεν το πάρεις είδηση,που στάνταρ θα συμβεί,θα ισορροπηθεί λάθος ,άρα πάλι από την αρχή .Άλλα τυπικά λάθη : ισορροπία με καπάκι φακού πάνω ή χωρίς σκίαστρο ή με λουράκι πάνω ή χωρίς κάρτες μνήμης μέσα.
Στο περπάτημα δεν με κούρασαν καθόλου τα γόνατα ,αλλά το χέρι αρκετά μετά από 15-20λέπτα ( και το κράταγα συνήθως και με τα 2).Τέλος ,το gimbal ,έτσι όπως είναι ισορροπημένο δε χωράει στη θήκη του ,ακούγεται αστείο ,αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα είναι ασφαλές στης διακοπές να το έχω σε ένα απλό backpack ή αν θα πρέπει να το ισορροπώ συνέχεια πριν τις λήψεις.
Το setup ήταν Χ-Τ2+10-24 ,ακόμα είμαι σκεπτικός αν θα πρέπει να περάσω το νέο firmware ,μιας και οι φακοί που θα έχω πάνω μαζί με το σώμα είναι λίγο κάτω από 1200gr .
Αυτά με κάθε επιφύλαξη