Σταθεροποίηση Κάμερας - Camera gimbals and stabilizers

Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Χμ, σε βλέπω για αλλαγη...
Εμενα δεν κάνει καθόλου ηχους.

Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Ανεπαίσθητο ειναι μωρε, απλά λογω ψηλής συχνότητας περνάει. Συνηθως κάτι τετοια οφείλονται σε καποιο λίγο προβληματικό πυκνωτακι μέσα, και δε θα σου προκαλέσουν άλλο θέμα ποτε. Το σκέφτομαι ακόμα γιατί αν το γυρίσω δεν προλαβαίνω replacement πριν το ταξίδι μου οποτε το καλοκαίρι θα είμαι χωρίς.

Last edited:

Αν περνάει όμως στο video δεν θα είναι ανεπαίσθητο...

Re: Απάντηση: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Αν περνάει όμως στο video δεν θα είναι ανεπαίσθητο...

Περνάει όσο το ακούς στο βιντεάκι που ανέβασα. Με ακουστικά δηλαδή και αν. Κυρίως είναι το γαμώτο, για τη μία φορά που θα χρειαστείς φυσικό ήχο σε εσωτερικό και θα ψάχνεις να το αφαιρέσεις στο ποστ.

Anyway, το'στειλα πίσω, δε βαριέσαι, θα τη βγάλουμε με τρίποδα για το καλοκαίρι!

Και εγώ θα το έστελνα, σιγά μην έκανα post για ήχο...

Με ενδιαφέρει να πάρω ένα Steadycam για την Sony a6500 με τον 18-105 φακό.
Ποιό ύψος είναι για αυτό το Setup, 40 ή 60?

Re: Handheld stabilizer gimbal - προτάσεις/απόψεις

Κυκλοφόρησαν πολύ πρόσφατα δύο νέα gimbal με 45' γωνία ώστε να μπορεί κανείς να βλέπει την οθόνη της κάμερα (άξιον απορίας τόσα χρόνια πως δεν το σκέφτηκε κανείς). Αρκετές νέες δυνατότητες, αλλά πανάκριβα :/

α) NEBULA 5100 SLANT :

https://www.youtube.com/watch?v=0xRX3_rNkrw

β) PILOT FLY H2 - 45 :

https://www.youtube.com/watch?v=RKhVUK9L1p0

Παιδιά, έχω διαπιστώσει ότι έχω χάσει πολλά τμήματα βίντεο εξαιτίας των κουνημάτων που έχει ακόμα και η a6500 (καθώς το IBIS δεν είναι και το καλύτερο που υπάρχει). Οπότε μαζεύω εδώ και μερικούς μήνες μερικά χρήματα για να πάρω ένα 3 axis gimbal. Μπορώ να διαθέσω εως 500 ευρώ περίπου και σε αυτή τη κατηγορία οι 3 επιλογές που υπάρχουν είναι :

α) Nebula 4100 lite
β) Z. Crane v2
γ) beholder ds 1

Βασικά είμαι ανάμεσα στα "α" και "β" καθώς το "γ" ειναι και πιο παλιό και αρκετά πιο δύσκολο στο καλιμπραρισμα με τα PID κλπ. Θα επέλεγα το Crane αλλά δεν μου αρέσει καθόλου που έχει αυτό τον τόσο ψηλό κορμό καθώς είμαι της σχολής "όσο πιο μικρό τόσο πια καλά" :) . Εκτός απο αυτά, υπάρχει κάποια άλλη αξιόπιστη λύση ? Τι θα πέρνατε ?

Είδα και το λίγο πιο ακριβό και παλιό Came TV single , αλλά δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει flip τη βάση και έτσι μπλοκάρει όλες τις εισόδους της sony (hdmi, mic κλπ) με αποτέλεσμα να το απορρίψω αν και το είχα βρει κοντά στα 550 ευρώ.

Δεν έχω άποψη για τα αλλά δυο, αλλά το crane είναι σιγουρακι.

takisot, στο crane υπαρχει αντάπτορας να συνδέσεις εξωτερικο μονιτορ ?

Αυτός ο τύπος έφτιαξε ένα εξαιρετικό 4 axis add-on για το Zhiyun Crane με 3D printer και δίνει και τις οδηγίες!
Που θα βρούμε κάποιον στην Ελλάδα να μας το φτιάξει; 😎

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

https://www.thingiverse.com/thing:2450913