Σταθεροποιητες & Φιλτρα

εχοντας το exaxt το εχω κουρδισει αλλιως δεν παει εδω που ειναι.
Τους τελικους στο richard grays
οσο μεγαλυτερη η ισχυη τοσο πιο πολυ τρελλενεσαι

Re: Απάντηση: Σταθεροποιητες & Φιλτρα

Kαλα ρε θηριο, χεριασες το thor?:confused:

Μη φανταστείς ότι είναι κάτι δύσκολο.
Σαν να αλλάζεις πρίζα στον τοίχο ένα πράγμα.
Απλά βγάζεις τις μαμίσιες και βάζεις τις Furutech,έχουν ακριβώς το
ίδιο μέγεθος και τα καλώδια είναι βιδωτά.

Γιά το φίλτρα τα είπαμε
Γιά σταθεροποιητές?? τίποτα????

Σας παρακαλω, αναφερετε τυχον εμπειρια σας με σταθεροποιητες επειδη (για να γινω πολυ συγκεκριμενος):

Σε ενα αρκετα καλο μηχανημα που εχω στη δουλεια μου, υπαρχει ενας υπολογιστης που κανει self-check και τις δυσκολες μερες του καλοκαιριου το μηχανημα ΔΕΝ ΑΝΑΒΕ (μου το ειχε κανει και σε κατι ασχετες στιγμες αλλα αναβε μετα απο λιγη προσπαθεια).
πηρα τηλεφωνο στην εταιρια στη γερμανια και μου ειπαν οτι ισως κατι συμβαινει με το ρευμα (κανει διαγνωση οταν το ανοιγεις)

πηρα λοιπον απο το σπιτι εναν (απλο σχετικα και οχι πολυ ακριβο) σταθεροποιητη που ειχα αγορασει απο την αγγλια, τον πηγα στην δουλεια, τον συνδεσα στο μηχανημα.........

.... και απο τοτε λειτουργει κανονικα χωρις το παραμικρο προβλημα.

Σας παρακαλω, επειδη το ειδα με τα ματια μου, εχετε αναλογη εμπειρια με σταθεροποιητες ρευματος σε συστηματα ηχου???

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Σταθεροποιητες & Φιλτρα

Ποσο κανει ?

Η λιανική του είναι 2400 και ταυτόχρονα είναι σταθεροποιητής,αναγεννητής και σου δίνει δυο προκαθορισμένες ''κλειδωμένες'' κυματομορφές που μπορείσ να της επιλ'εξεις απο το τηλεχειριστήριο του.

Εχω ακούσει αρκετά φίλτρα πριν αγοράσω ένα και με διαφορετικά μηχανήματα , κυρίως λυχνίας αλλά και solid state. Ολα -μα όλα- και συγνώμη για την γενίκευση (εκτός από 1 το οποίο αγόρασα) μου δημιουργούσαν την αίσθηση ότι μαζί με το refinement από το όποιο 'καθάρισμα' του ρεύματος , άλλαζαν την ταχύτητα, στέγνωναν τα ηχοχρώματα, στρογγύλευαν υπερβολικά την μεσουψηλή και υψηλή περιοχή, μείωναν την ζωντάνια και την αμεσότητα του συστήματος με τρόπο 'κουρτίνας'. Oλα αυτά ήταν transformer-based.To μόνο το οποίο επιτρέπω να βάλει το χέρι του ,διότι δεν 'ξεκουρδίζει' το σύστημα ρίχνοντας μαζί με το noise level κτλ. την αμεσότητα του ήχου, είναι το Ηydra της Shunyata Research, το οποίο καθαρίζει ότι μπορεί χωρίς να αφήνει την σημαντικότατη ταυτότητα των υπολοίπων και χωρίς να μπλέκει τα πόδια του στην ροή, στην αμεσότητα και στην υγρότητα του ήχου.

Last edited:
Σύμφωνα με τον νόμο της φυσικής και μοιραία των ηλεκτρονικής επιστήμης , ένα φίλτρο ρεύματος το μόνο που έχει να προσφέρει στις συσκευές που ονομάζουν εαυτό ενισχυτές χαμηλών συχνοτήτων είναι βελτίωση εφόσον το ρεύμα τεκμηριώνεται πιο " καθαρό " μέσω μετρήσεων ,,
γνώμη μου λοιπόν είναι δουλέψτε το σύστημά πάνω σε φίλτρα και οτιδήποτε βελτιώνει το ρεύμα ... όσο για το στέγνωμα που ακούτε , δεν είναι τίποτα άλλο από την ηρεμία του background που ησύχασε απο την ηλεκτρική αποτριχωτική μηχανή της γειτόνισσας που φτιάχνει το μπικίνι της υπόψιν του απογευματινού ραντεβού με τον ετσι ...
φίλτρα βασισμένα πάνω στην γαλβανική απομόνωση του δικτύου ΒΟΗΘΑΝΕ τα μάλα !!!
ολλες οι συσκευές audio φέρουν πάνω τους φίλτρα εν είδη πηνίων η πυκνωτών , αυτό όμως που λείπει να δέσει το γλυκό είναι η γαλβανική απομόνωση που δυστυχώς θέλει κανα 5κιλο και βάλε μετασχηματιστή τουλάχιστον ....

Καλά τα λες! Γιά τον πονηρό συντελεστή Power factor δεν μας λες όμως,
τα καλά φίλτρα βελτιώνουν και αυτήν την παράμετρο.

2ο ένα καλοσχεδιασμένο τροφοδοτικό δεν θα έλεγα ότι έχει ανάγκη
από τέτοια βοηθήματα, μόνο μια Dedicated, καθαρή γραμμή κατ´ευθείαν
από το ρολόι.

Σύμφωνα με τον νόμο της φυσικής και μοιραία των ηλεκτρονικής επιστήμης , ένα φίλτρο ρεύματος το μόνο που έχει να προσφέρει στις συσκευές που ονομάζουν εαυτό ενισχυτές χαμηλών συχνοτήτων είναι βελτίωση εφόσον το ρεύμα τεκμηριώνεται πιο " καθαρό " μέσω μετρήσεων ,,
γνώμη μου λοιπόν είναι δουλέψτε το σύστημά πάνω σε φίλτρα και οτιδήποτε βελτιώνει το ρεύμα ... όσο για το στέγνωμα που ακούτε , δεν είναι τίποτα άλλο από την ηρεμία του background που ησύχασε απο την ηλεκτρική αποτριχωτική μηχανή της γειτόνισσας που φτιάχνει το μπικίνι της υπόψιν του απογευματινού ραντεβού με τον ετσι ...
φίλτρα βασισμένα πάνω στην γαλβανική απομόνωση του δικτύου ΒΟΗΘΑΝΕ τα μάλα !!!
ολλες οι συσκευές audio φέρουν πάνω τους φίλτρα εν είδη πηνίων η πυκνωτών , αυτό όμως που λείπει να δέσει το γλυκό είναι η γαλβανική απομόνωση που δυστυχώς θέλει κανα 5κιλο και βάλε μετασχηματιστή τουλάχιστον ....

Αριστα τα λές, το πρόβλημα είναι ότι choke στο choke και πολύ μεγάλοι ή πχ.4 μικρότεροι transformers μπορεί τελικά να κάνουν το σύστημα να ακούγεται στεγνό. Τα 'Χαρδαβέλια-Παραψυχολογικά' φαινόμενα στον ήχο δυστυχώς ισχύουν και δεν περιγράφονται εύκολα με την Φυσική (απόδειξη 10 διαφορετικά πχ interconnect. Με το ένα ο ήχος έχει σώματα, με το άλλο λιγότερη διαφάνεια, με το τρίτο πιο ήπιες υψηλές , με το τέταρτο καλύτερο μπάσο κτλ. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τα καλώδια ρεύματος σε μικρότερο αλλά σημαντικό βαθμό. Βγάλτε το μαμα καλώδιο ρεύματος και βάλτε ένα δανεικό π.χ. Cardas Golden Reference και εαν δεν δείτε διαφορά...!)

Δοκίμασα κάτι το οποίο με άφησε χαζό με την διαφορά που κάνει στον ήχο: Εβαλα στην πρίζα στην ίδια γραμμή με τα μηχανήματα ένα φίλτρο Enacom το οποίο έχει περί των 100 ευρώ σε σούκο. Η διαφορά ήταν ανάλογη με αυτή των transformer based isolators , σε πολύ μεγάλο βαθμό. http://www.positive-feedback.com/ambackissues/enacom.htm

Γενικότερα, δεν είναι ενα μόνο το πρόβλημα στο ρεύμα - δηλαδή ο θόρυβος - . Υπάρχουν μηχανήματα στην κατηγορία 5-12k ευρώ - κυρίως λυχνίας- που ακούγονται άριστα χωρίς φίλτρο σε πολλές περιοχές (και μερικές πολύ πυκνοκατοικημένες), ενώ με φίλτρο ακούγονται χάλια - αναιμικά. Τα πράγματα είναι πολύ περίεργα. Βέβαια , σε μέτριας αξίας solid state τελικούς το ώφελος είναι σημαντικό. Τελικά εγώ αποφάσισα ότι τα βελτιωτικά ρεύματος είναι απαραίτητα σε ένα χώρο που πάσχει από ρεύμα και όσο καλύτερο το isolator είναι τόσο το καλύτερο - φυσικά. Επίσης πιστεύω ότι συμβάλει στην μακροημέρευση των λυχνιών...Το ιδανικό το βρήκα με τους Γιαπωνέζους και τα Hydra. Περίεργη κατασκευή αλλά λειτουργεί ιδανικά κατα την γνώμη μου. Δεν αντέχω αύτό το κούρεμα των αρμονικών και στο 'σουρντίνιασμα' του πιάνου = προβλήματα διαφάνειας - αρκετών υλοποιήσεων με transformers.

Last edited:

Η λιανική του είναι 2400 και ταυτόχρονα είναι σταθεροποιητής,αναγεννητής και σου δίνει δυο προκαθορισμένες ''κλειδωμένες'' κυματομορφές που μπορείσ να της επιλ'εξεις απο το τηλεχειριστήριο του.

Περικλη με την θερμοκρασια πως πας? Σε ρωταω γιατι το P500 που εχω εγω (προηγουμενο μοντελο απο το δικο σου) μετα απο καποια ωρα αρχιζει και ζεσταινεται.

αν και τσαμπα καιει η λαμπα
Dear Argi, An interesting question. Depending upon the power rating of your power amps that are to be powered by your Exact Power unit, you might find that it drags down the line. This is the reason you have had success plugging the 400 Pro in front of the unit. Don't forget it takes many hours and even days for the RGPC to be fully effective, so by plugging them in and then quickly pulling them out does not really show the advantages of multiple units. We have found that by placing a 400 Pro in front of the unit plus one RGPC 400 Pro on the output yields the most musical results. Regarding surge suppression for power amps, were you using just the RGPC 400 Pro on the circuit, without the Exact Power you would have the option to plug the Rotel amps directly into the mains output because we do not feel that basic power amps need surge protection as much as front-end components. Regarding units such as the Exact Power, because they are wired in series to the AC line, they make music sound crystal clear but not musical. We have found that when you limit current and remove noise their is a psycho acoustical effect that fools your hearing. This is why it sounds more musical when you couple a series device to a series power conditioner. We hope this response answers your questions. Sincerely, Richard "Dick" McCarthy

Chief Executive Officer, Co-Founder

RICHARD GRAY'S POWER COMPANY, LLC

New Corporate Mailing/Shipping Address:

5500 Prytania Street

Box 334

New Orleans, LA 70115 , USA

504) 247 0300 (Ext 8110) - Local Land Line

504 616 5766 - Personal Cell Phone

(708) 395 2508 - Dealer Fax Order Line

[email protected]

www.richardgrayspowercompany

Τι πρόβλημα μπορεί να προκύψει εαν το μεσημέρι έχω βολτάζ 237 Volt και το βράδυ 242 (50 Ηz σταθερά). ? Παίζω με KT88 και πρόσφατα ρύθμισα το bias σε λυχνίες που έχουν γράψει 80 ώρες ώρα 1.00μμ και 242V σταθερά για 3 ωρες ενώ το πρωί το bias είχε driftάρει και ήθελε ξανά ρύθμιση με ταση σταθερή για πάνω από 8 ώρες στα 237V . Οι αποκλείσεις είναι λογικές (+-2-3%) αλλά αυτή η δουλεία θα γίνεται ? Λέτε να υπάρχει πρόβλημα στο μέλλον? Το περίεργο είναι ότι κατα την διάρκεια της ημέρας το φως των διαφόρων φωτιστικών 'παίζει' λίγο (σαν να αναβουν-σβήνουν στιγμιαία) αλλά το monitor της τάσης όσο και εαν το παρατηρώ δεν δείχνει 'βουτιές' δευτερολέπτου...παραμένει σταθερό στα +-1Volt ενώ κάθε μέρα το βράδυ έχω 241-242V (!).

Δεν ...πουλάμε και την ΔΕΗ λέω εγώ?

Οποιος ξέρει κάτι ας βοηθήσει - εαν θεωρεί ότι υπάρχει θέμα - εκτός και εαν όλα αυτά είναι λογικές αποκλήσεις.

αλλά το monitor της τάσης όσο και εαν το παρατηρώ δεν δείχνει 'βουτιές' δευτερολέπτου...παραμένει σταθερό

μην του εχεις και απολυτη εμπιστοσυνη.

Περικλη με την θερμοκρασια πως πας? Σε ρωταω γιατι το P500 που εχω εγω (προηγουμενο μοντελο απο το δικο σου) μετα απο καποια ωρα αρχιζει και ζεσταινεται.
Το συγκεκριμένο ίσως λόγω σχεδίασης ''καπου αναφέρει ότι είναι κλάσης D ''
μόλις ανεβάσει θερμοκρασία μπαίνει ο ανεμιστήρας που ακούγεται λίγο αυτό είναι αλήθεια αν παίζεις σε χαμηλές εντάσεις.
Το αξιοσημείωτο είναι ότι όταν είχα και την plasma επάνω το μηχανάκι δεν προλάβαινε να κρυώσει και ο ανεμιστήρας χτυπάγε υπερωρίες λόγω της μεγάλης κατανάλωσης, αλλά πήρα και ένα Belden av το έβαλα στα home-cinema και δεν ξαναάκουσα το Ps audio.