Σταθεροποιητής τάσης

100+ δεν ειναι πολλα ,κανε και ενα ποστακι τον εισαγωγεα η ενα τελεφωνο να παρουμε αφου τα περιεργαστουμε.

Το ξερει οτι ντεν εισαι απλως μπερντεψα τα κρωματα στο σακακι :flipout:

κουραγιο μεχρι αυριο το πρωι
θα ανεβασω το σαιτ του μαγαζατορα
ελπιζω να μην θεωρηθει διαφημηση

εγω εχω το exact power
κανει 8 βελτιωσεις και power reserve
εκει εχω το htpc, projector,pro av , audyssey
τους 2 τελικους και το sub στο richard grays 400 pro
καμμια απο τις δυο συσκευες δεν ειναι ups
αλλα εκτος απο αυτο εχω ολα τα αλλα
καποια στιγμη θα δω τι γινεται με την panamax
μπας και βγαλει κατι για ευρωπη
αλλιως μαλλον παω για eaton
αξιοπιστο και με σωστες επιδοσεις

Λοιπόν κατέληξα
Κράτησα το MGE Ellipse MAX 600VA (360W) line interactive.
Πέρασε το πρώτο test , το είχα μία ολόκληρη ημέρα με το πολύμετρο πάνω του και όταν έκοβα την τροφοδοσία του το output voltage ήταν 205V.Την επόμενη ημέρα τροφοδότησα τον προτζεκτορα χωρίς κανένα προβλημα και το εμπιστεύτηκα.
Επίσης είναι και τίμιο γιατί γράφει ότι βγάζει τροποποιημένο ημιτονο.

Γνώμη μου είναι ότι το παρακάτω που χρησιμοποιώ εγώ είναι υπεραρκετό

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701165

Οτιδήποτε περιέχει μπαταρία είναι για υπολογιστές στους οποίους μπορεί να δουλεύουμε τη στιγμή που θα πέσει το ρεύμα. Μόνο σε τέτοια περίπτωση προσφέρουν κάτι παραπάνω: κρατάνε τον υπολογιστή ανοικτό μέχρι να κάνουμε save (ας πούμε αν γράφαμε στο Word) και να μην χάσουμε τη δουλειά μας.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις (και για HTPC) οι μπαταρίες είναι άχρηστες, ένας σταθεροποιητής φτάνει και περισσεύει.

Last edited:

Οτιδήποτε περιέχει μπαταρία είναι για υπολογιστές στους οποίους μπορεί να δουλεύουμε τη στιγμή που θα πέσει το ρεύμα. Μόνο σε τέτοια περίπτωση προσφέρουν κάτι παραπάνω: κρατάνε τον υπολογιστή ανοικτό μέχρι να κάνουμε save (ας πούμε αν γράφαμε στο Word) και να μην χάσουμε τη δουλειά μας.

Για όλες τις άλλες περιπτώσεις (και για HTPC) οι μπαταρίες είναι άχρηστες, ένας σταθεροποιητής φτάνει και περισσεύει.

Σε ενα projector δεν είναι καθόλου άχρηστες οι μπαταρίες, είναι σημαντικό να έχεις ρεύμα όταν σβήσει για να συνεχίσει να λειτουργεί το ανεμιστηράκι και να κρυώσει σωστά η λάμπα. Στις υπόλοιπες συσκευές συμφώνω δεν χρειάζεται κάτι παραπάνω.

Απάντηση: Re: Σταθεροποιητής τάσης

Προτζέκτορα έχεις??

Επαναφέρω το θέμα και θέλω λίγο τη βοήθειά σας. Χρειάζομαι σταθεροποιητή τάσης για την εγκατάστασή μου, η οποία θα περιλαμβάνει:
- ενισχυτή (1000W)
- Τηλεόραση Plasma
- Δορυφορικό δέκτη
- BLURAY player
- DVD player/recorder
ίσως και 1-2 ακόμα μικροσυσκευές να προστεθούν στην πορεία.

Για τα παραπάνω, θα πρέπει να αγοράσω 1 σταθεροποιητή μεγάλο? Υπάρχει σταθεροποιητής εννοώ που να τα σηκώνει όλα αυτά ή θα πρέπει να αγοράσω πάνω από 1 (π.χ. 1 για τον ενισχυτή και 1 για τις υπόλοιπες συσκευές)?

UPS ACCUPOWER 2000VA LINE INTER SERIALTo Smart-UPS προστατεύει τα δεδομένα σας παρέχοντας σταθερή καιαξιόπιστη ενέργεια ποιότητας ηλεκτρικού δικτύου είτε με τον κλασσικό σχεδιασμό Tower ή τοποθετημένο σε rack για τοποθέτηση σε επαγγελματικά συστήματα.

2AAF6BBBB628014081AB92BCE67D4159.gif

Τιμή:
196-
Πάνο καλησπέρα,
Αν θες κάτι οικονομικό, ρίξε μια ματιά στο παρακάτω:

ΚατασκευαστήςACCUPOWER UPS typeLine Interactive Ισχύς (VA)1000-3000 ΕίδοςTower ΣυνδεσιμότηταSerial ΛογισμικόΝαι Ποσότητα πριζών4 Τύπος πρίζαςIEC-SHUKO Εξτρα μπαταρίεςNO

Σε ευχαριστώ φίλε ΜΟΣΧΙΔΗΣ-ELECTRONET.:grinning-smiley-043 Θα του ρίξω μια ματιά, αφού όπως βλέπω έχει και 4 κανονικές πρίζες, οπότε δεν θα ψάχνομαι για μετατροπές των καλωδίων μου σε αυτό το θέμα.

Νομιζω το παραπανω εχει 2 σουκο και 2 IEC.

Παντως και να μην εχει πριζες σουκο ενα UPS, υπαρχουν ετοιμα πολυπριζα με κοστος 5 EUR.

Παντως τα ACCUPOWER ειναι αρκετα καλα.

(εχω το μικρο του αδελφακι 800VA)

Ένας μπακαλίστικος τρόπος για τον υπολογισμό του φορτίου που μπορεί να δεχτεί ένα UPS, είναι το 65 %, της ονομαστικής του ισχύος, χοντρικά δηλαδή 1 KVA, μπορεί να δεχτεί περίπου 650 W πλήρες φορτίο σε διακοπή ρεύματος.

Βέβαια κατά πόσο μπορεί να παίζουν όλες οι παραπάνω συσκευές ταυτόχρονα είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.

Εγώ αν είχα όλο αυτόν τον εξοπλισμό θα προτιμούσα να μοίραζα τις πηγές ήχου ξεχωριστά από τις πηγές εικόνας, σε δύο UPS και ανάλογα με την κατανάλωσή τους.

Συμφωνω κι εγω σ αυτο γιατι τα συστηματα ηχου οταν παιζουν και λιγο δυνατα εχουν ιδιαιτερες απαιτησεις ρευματος .
Εγω παντος ενα APC εχω βαλει χωρις μπαταριες για τα τσαφ τσουφ και νομιζω μου ειναι αρκετο μια που δεν εχω προβολεα π.χ. για να κρυωσει η λαμπα .
Τα ηχητικα τα εχω χυμα , αμα καει καηκε , αλλωστε οταν κλεινω τον διακοπτη του ενυσχητη εξακολουθει να παιζει για 1.5 λεπτο περιπου :flipout::flipout:

Πάνο να ξεκαθαρίσουμε λίγο τα πραγματα γιατι μπερδεύτηκα.
Θέλεις UPS ή απλό σταθεροποιητή ?

Θέλω απλά να προστατέψω τις συσκευές μου. Δεν με ενδιαφέρει εαν θα είναι UPS ή απλός σταθεροποιητής. Δηλ. δεν με ενδιαφέρει εαν κόβεται το ρεύμα να παραμένουν τα μηχανήματα ανοικτά για ακόμα λίγο. Ο προβολέας εξάλλου δεν θα είναι εκεί πάνω συνδεδεμένος, θα βρίσκεται σε άλλο σημείο με δική του ξεχωριστή τροφοδοσία.
:ernaehrung004:

Τοτε πας κατευθείαν σε σταθεροποιητή τάσης.
Θα σου προτείνω κατι αυριο (εάν μου κάτσει) σε καλή τιμή.

Re: Απάντηση: Σταθεροποιητής τάσης

Θέλω απλά να προστατέψω τις συσκευές μου. Δεν με ενδιαφέρει εαν θα είναι UPS ή απλός σταθεροποιητής. Δηλ. δεν με ενδιαφέρει εαν κόβεται το ρεύμα να παραμένουν τα μηχανήματα ανοικτά για ακόμα λίγο. Ο προβολέας εξάλλου δεν θα είναι εκεί πάνω συνδεδεμένος, θα βρίσκεται σε άλλο σημείο με δική του ξεχωριστή τροφοδοσία.
:ernaehrung004:

Νομίζω ότι με κάτι σαν αυτό που πρότεινα προηγουμένως
θα είσαι μια χαρά. Αν δεις τα χαρακτηριστικά του, μπορεί να σηκώσει όλα όσα θέλεις.

Όπως είπαν άλλοι, για τον προτζέκτορα καλό είναι να έχεις και μπαταρία για να κρυώσει η λάμπα (δεν το γνώριζα). Στην άλλη τροφοδοσία δηλαδή.