Σταθερός μεν αλλά....

Αυτες ειναι απο εξωτερικο χωρο με τον ιδιο φακο, πιο κλειστο.

attachment.php

f/9

Πολύ καλή, αλλά λόγω έντονου εύρους ήθελε ανέβασμα του recovery κατά τη μετατροπή του raw (εάν τράβηξες σε raw) για να σωθούν τα λευκά που έχουν ψιλοαρπάξει. Επίσης νομίζω πως έχεις δώσει λιγάκι παραπάνω sharpening, ειδικώς για το βαθμό συμπίεσης του αρχείου.
Εγώ θα μετατόπιζα το κάδρο λιγάκι προς τα δεξιά, τα καλώδια και τα κτήρια στο πρώτο πλάνο μάλλον υποβαθμίζουν την εικόνα.

Νομίζω ως "cream machine" αναφέρονται στον 135/2.

Αλλά και αρκετοί παλιοί σταθεροί Nikkor έχουν καλό φόντο. Πχ ο 135/2.8 γράφει μια χαρά.

Και εγώ έχω ακούσει για τον 135 πρώτα, αλλά και πολύ καλά λόγια για τον 105 (σε πιο προσιτή τιμή).

Ναι .. και ειδικά μερικοι ..

Εγώ λιγουρεύομαι την ..cream machine της Nikon, τον AF 85 f1.4 αλλά δεν κατεβαίνει κατω από το χιλιαρικο ο ατιμος.. Βεβαια το να παιζεις με τοσο ρηχό βαθος πεδιου θελει εξασκηση και προσοχή ...

Γιώργο δεν αξίζει η διαφορά, πολλά τα λεφτά,
τον 85 /1.8 τον βρίσκεις μεταχειρισμένο γύρω στα 200 Ε και είναι καταπληκτικός. Αν είσαι ΑΘήνα στον δανείζω να δεις και μόνος σου.

Βρε Vasada πήγες στο μπαλκόνι και δεν έκανες την πρώτη προσπάθεια σε πανοραμική; Αποβάλλεσαι κι αύριο με τον κηδεμόνα σου.... τί στενά κάδρα είναι αυτά μπροστά στην καλντέρα... και είχε κι έναν ουρανό. Φαντάζομαι πώς θα ήταν μια ώρα μετά. Αχ!!!!! ποτέ δεν έχω πάει Σαντορίνη.

Μιάς και μιλάμε για σταθερούς...
Έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου μέχρι να γίνω send αλλά για ένα χρόνο απασχόληση καλά είμαι θα έλεγα...

Πρέπει να είσαι ο Νο2.

Ο Νατ δε ξέρω τι κάνει..............................

Πολύ καλή, αλλά λόγω έντονου εύρους ήθελε ανέβασμα του recovery κατά τη μετατροπή του raw (εάν τράβηξες σε raw) για να σωθούν τα λευκά που έχουν ψιλοαρπάξει. Επίσης νομίζω πως έχεις δώσει λιγάκι παραπάνω sharpening, ειδικώς για το βαθμό συμπίεσης του αρχείου.
Εγώ θα μετατόπιζα το κάδρο λιγάκι προς τα δεξιά, τα καλώδια και τα κτήρια στο πρώτο πλάνο μάλλον υποβαθμίζουν την εικόνα.

Κανω τις μετατροπες με το προγραμμα της CANON ή το Irfanview.

Στην συγκεκριμενη δεν εκανα καμια μετατροπη, ενω το sharpness ειναι στο 3, οπως βγαινει απο τη μηχανη.

Οποτε δεν εχω δωσει ουτε sharpening. Μαλλον γινεται καποια μετατροπη/συμπιεση κατα το ανεβασμα (τα αρχεια που εστειλα ηταν γυρω στα 150kb).

Tελος, η επομενη ειναι με μετατοπισμενο το καδρο στα δεξια.

Η νεα εκδοση του προγραμματος της CANON (3.6) εχει ξεχωριστη ρυθμιση
για highlights - shadows. Recovery δεν βλεπω, τι κανει αυτο?

Μιάς και μιλάμε για σταθερούς...
Έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου μέχρι να γίνω send αλλά για ένα χρόνο απασχόληση καλά είμαι θα έλεγα...

3484650422_bb4d9a2d1e_b.jpg

πτωχέ μικρέ μου.... τόσοι περίπου είναι αυτοί που έχω ξεχάσει πού βρίσκονται και πρέπει να ψάξω για να τους βρω :flipout::flipout:

πτωχέ μικρέ μου.... τόσοι περίπου είναι αυτοί που έχω ξεχάσει πού βρίσκονται και πρέπει να ψάξω για να τους βρω :flipout::flipout:

α πα πα παπαπα......

Κατσε μισο να καλπασω κι ερχομαι....

Την επομενη εβδομαδα ερχεται το παλαι ποτε τεχνολογικο θαυμα....με περισσοτερες απο 100 πατεντες πανω του.:BXVZCBXZ6:

α πα πα παπαπα......

Κατσε μισο να καλπασω κι ερχομαι....

Την επομενη εβδομαδα ερχεται το παλαι ποτε τεχνολογικο θαυμα....με περισσοτερες απο 100 πατεντες πανω του.:BXVZCBXZ6:

Καλώς τον Νο2.........................

Βρε Vasada πήγες στο μπαλκόνι και δεν έκανες την πρώτη προσπάθεια σε πανοραμική; Αποβάλλεσαι κι αύριο με τον κηδεμόνα σου.... τί στενά κάδρα είναι αυτά μπροστά στην καλντέρα... και είχε κι έναν ουρανό. Φαντάζομαι πώς θα ήταν μια ώρα μετά. Αχ!!!!! ποτέ δεν έχω πάει Σαντορίνη.

Απο τη μερα που γυρισα, αρχισα να κοιταζω για ευρυγωνιο...
Εκεινη τη μερα ειχα τον 28αρη μονο μαζι.

Στην επεξεργασια ειμαι ακομα σε πολυ αρχικο σταδιο και γι αυτο ουτε που μου περασε απο το μυαλο το πανοραμα.

Σαντορινη πρεπει να πας. Για την ακριβεια ειναι μεσα στα πρωτα 5 ταξιδια που πρεπει να κανει καποιος.

Απο τη μερα που γυρισα, αρχισα να κοιταζω για ευρυγωνιο...
Εκεινη τη μερα ειχα τον 28αρη μονο μαζι.

Στην επεξεργασια ειμαι ακομα σε πολυ αρχικο σταδιο και γι αυτο ουτε που μου περασε απο το μυαλο το πανοραμα.

Σαντορινη πρεπει να πας. Για την ακριβεια ειναι μεσα στα πρωτα 5 ταξιδια που πρεπει να κανει καποιος.

Δεν είναι θέμα μόνο ευρυγώνιου, αλλά και κάδρου. Κι εκεί το πανοραμικό προσφέρει μια άλλη άποψη. Ρίξε μια ματιά, ίσως σου αρέσει.

Για Σαντορίνη ξεκίνησα τέσσερις φορές από το 1986 μέχρι σήμερα, αλλά δεν έφθασα ποτέ. Την πιο πρόσφατη φορά έφθασα απέναντι από το λιμάνι, ήταν κάλμα θάλασσα αλλά δεν μας άφησαν να δέσουμε. Ήταν την επομένη της βύθισης του sea diamond. Τί να λέμε τώρα...

To Sea Diamond καπου εκει κατω ειναι.

attachment.php

attachment.php

Με τετοια κλιση που εχουν τα βραχια, ποιος ξερει σε τι βαθος εχει κατρακυλησει...

Περιπου 1 χιλιομετρο μακρια απο το λιμανι ειναι.

ΥΓ. Την επομενη δοκιμασε με αεροπλανο. Βρισκεις εισητηριο ελαχιστα ακριβοτερο απο το αργο πλοιο και ταξιδευεις ανετα. Βγαζεις και φωτογραφιες...

attachment.php

Attachments

• IMG_7774 web 1500.jpg
    IMG_7774 web 1500.jpg
    84 KB · Views: 35
  • IMG_7776 web 1500.jpg
    IMG_7776 web 1500.jpg
    101.2 KB · Views: 35
  • IMG_8427 web 500.jpg
    IMG_8427 web 500.jpg
    17.2 KB · Views: 35

Μα αν δείς εγώ πάω για το σχέδιο 1 μηχανή για κάθε 2 φακούς... Ακόμα ούτε TLR έχω ούτε rangefinder... :a0210::a0210::a0210:

Τα πρότυπα έτσι κιαλλίως είναι για να τα κυνηγάμε αλλα να μην τα φτάνουμε!!! :flipout::flipout::flipout: