AUDIOLYTIC
AVClub Fanatic
- 13 August 2010
- 10,403
Οι συμβουλές μπορούν να γίνουν πράξη επί τόπου, μιας και είμαστε στην ίδια πόλη. Είμαι στη διάθεσή σου να το συζητήσουμε όποτε θες και μπορείς. Λ.Σ.Δεν εχετε αδικο αλλα καλα θα ηταν εσεις οι καλα γνωστες του θεματος να μας βοηθουσατε κι εμας του νεους και ημιμαθεις να σεταρουμε αναλογικα συστηματα. Εγω πολυ θελω να μαθω πως να ρυθμιζω ενα βραχιονα με μια κεφαλη αλλα κανενας δεν με βοηθαει να μαθω πρακτικα. Γιατι θεωριτηκα ολοι κατι ξερουμε. Και ειμαστε και γειτονες κυριε Στεφανιδη.
Παντως οτι συμβουλη για τον στατικο ηλεκτρισμο και οχι μονο, δεκτη!
Εγω εχω ενα βουρτσακι της clearaudio αλλα εχω νομιζω οτι δεν κανει τιποτα. Βασικα εγω οταν σηκωνω το δισκο απο το πλατο γινεται πανηγυρι απο στατικο ηλεκτρισμο και ακουγεται κιολας οπως οταν βγαζεις μαλλινο πουλοβερ που φορας.
Δε γινεται με ολους τους δισκους αλλα δε ξερω πως να το γιατρεεψω. Ειχα ανοιξει και νημα παλια και αυτο που καταλαβα ειναι οτι δεν υπαρχει θεραπεια τελικα...
Τεινω να συμφωνησω:a0210:.....το μονο προβλημα ειναι σε πικαπ με τσοχινο ματ......ισως και ενας απο τους λογους που δημιουργειται ο στατικος;;;;;Τι σας πειράζει ο στατικός?Ποιό το πρόβλημα?
Και όταν μεσολαβεί το Ματ ,τσόχα,λάστιχο...κλπ τι γείωση έχεις??Χωρις να ειμαι ειδικός με τα βινύλια,
δεν φταίνε οι δίσκοι, φταίει το πλατό
γείωσε το μόνο του με ~1μ καλώδιο ηχείων και το προβλημα θα λυθεί 100%
Τι σας πειράζει ο στατικός?Ποιό το πρόβλημα?
Επαναφορα θεματος....
Μπορει ο στατικος ηλεκτρισμος να προκαλεσει ζημια στα μεγαφωνα των ηχειων; Δεν ειχα ποτε προβλημα με στατικο ηλεκτρισμο και χωρις να αλλαξω κατι στο συστημα μου αρχισα να εχω τον τελευταιο χρονο. Μονο στο πικαπ και με ολους τους δισκους. Οταν σηκωνω το δισκο για αλλαγη και καποιες φορες οταν τον καθαριζω με το βουρτσακι (audioquest).
Sorry στο project μου δούλεψε
οπως και σε αυτόν που μου το ειπε
Αυτό δεν το γνώριζα....Ορισμένα phono stages είναι πολύ ευαίσθητα στον θόρυβο που προκαλεί ο στατικός ηλεκτρισμός των βινυλίων. Υπερφορτώνεται το στάδιο εισόδου τους και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμα και καταστροφή (μερική ή ολική) των tweeters των ηχείων.
Λύσεις υπάρχουν και εφαρμόζονται κατά περίπτωση.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.