Stealth Indra

υ.γ. Πριν την επίσημη κυκλοφορία ενός μοντέλου διατίθενται σε συγκεκριμένους 50 beta-testers σε όλο τον κόσμο beta-test versions για να συγκεντρωθεί η απαραίτητη πληροφόρηση για την εξέλιξη και finalisation του νέου προιόντος.

Αυτό αποτελεί και ένα (μόνο από τα πολλά) μυστικά της επιτυχίας στην τελική απόδοση.

Πολλές φορές μετά την επίσημη κυκλοφορία , αυτά τα beta-testing καλώδια είναι αυτά που βλέπετε στις αγγελίες, για αυτό οι πωλητές τους σπάνια δίνουν φωτό, serial number, πιστοποιητικά γνησιότητας, αφού δεν έχουν!
Μάλιστα συνηθίζεται να ανακυκλωνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, αφού θέλουν να αποκτήσουν τα τελικά αυθεντικά καλώδια.

Όλοι οι επίσημοι dealers διαθέτουν μόνο τελικά επίσημα προιόντα και μπορούν να υποδείξουν από έναν beta-tester.

Last edited:
Απάντηση: Re: Stealth Indra

Όλοι οι επίσημοι dealers διαθέτουν μόνο τελικά επίσημα προιόντα και μπορούν να υποδείξουν από έναν beta-tester.

Οι beta-testers κανονικά δεν θα έπρεπε στη συνέχεια να τα πουλάνε και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Ποιος τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα ?
Επιτρέπεται ?

Unlike software companies, we cannot make the product “expire” when the testing is over, and we cannot afford the luxury to provide beta cables to the testers for free. We do change a deposit for beta cables, the deposit amount is a bare minimum to cover our cost to design and make beta cables. The beta testers are welcome to keep the cables after testing (and we do not return the deposit) – or return them to us (in this case we do refund the deposit in full). The beta-testers are required to submit detailed written opinions (mini-reviews) about the sound. These opinions allow us to determine whether a new cable model works well in different systems or not, and decide whether to put this new model into production - or redesign the cables - or forgo a particular design completely.

πηγή : http://www.stealthaudiocables.com/beta-test/

Re: Απάντηση: Re: Stealth Indra

Οι beta-testers κανονικά δεν θα έπρεπε στη συνέχεια να τα πουλάνε και μάλιστα σε πολύ χαμηλότερες τιμές. Ποιος τους έχει δώσει αυτό το δικαίωμα ?
Επιτρέπεται ?

Όποιοσδήποτε αγοράζει με τα λεφτά του, όποιοδήποτε προιόν, έχει κάθε δικαίωμα να το πουλάει για να πάρει το τελικό προιόν, οφείλει μόνο να ενημερώνει σωστά στο τι πουλάει.

Έγώ ενημέρωσα πως και με τι τρόπους και τι θα ζητάει από τον πωλητή για να ξεχωρίζει κάποιος τα επίσημα προιόντα της Stealth audio cables.

H εταιρεία είναι ξεκάθαρη σχετικά με τα beta-test, και το χωρίο που παρέθεσε ο Internet King, το αποδεικνύει.

Εκτός των beta-test, για όσους δεν κατάλαβαν υπάρχουν τα χειρουργημένα, όμως επειδή η εταιρεία χρησιμοποιεί κάποια υλικά που μετά το χειρουργείο εξαφανίζονται (ήλιο, αντίστοιχα υγρά χρησιμοπιεί η Purist) και το καλώδιο δεν είναι όπως το εργοστασιακό, ας ενημερωθεί.
Και μάλιστα Indra με wbt είναι "τραβεστί" (δεν υπήρξε ποτέ),
Indra με cardas είναι beta-test προ των μέσων του 2004.

Άλλωστε κάθε εταιρεία έχει και "αντιγραφείς" ή όπως τους λέει ο λαός, μαιμούδες, εκεί δεν έχει serial number με συνοδευόμενο πιστοποιητικό και το βασικότερο δεν παίζει μία -δεν έχει σχέση με το αυθεντικό-

Αυτά για να ξέρει τι αγοράζει κανείς.

Περισσότερα στη διάθεση σας.

Last edited:
Κυριοι. Εαν θελεται να μαθετε με τι καλωδια ακουει ο θεος σας γνωστοποιω οτι ειναι τα Argento flow !
Αξιζουν τα χρηματα τους στο ακεραιο,τι ηθελα και τα ακουσα !

Δηλαδή τι άκουσες και με ποιό σύστημα;

Τον θεό τον αφήνω κατά μέρος γιατί δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξή του.

Εγώ όταν άκουσα προσεκτικά συγκριτικά ic καλώδια αυτής της κατηγορίας σ' ένα συστηματάκι των 25000 ελάχιστες διαφορές άκουσα μεταξύ τους-περισσότερο θέμα γούστου ήταν το ποιό θα κράταγες.

Last edited:
Re: Απάντηση: Stealth Indra

Δηλαδή τι άκουσες και με ποιό σύστημα;

Τον θεό τον αφήνω κατά μέρος γιατί δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξή του.

Εγώ όταν άκουσα προσεκτικά συγκριτικά ic καλώδια αυτής της κατηγορίας σ' ένα συστηματάκι των 25000 ελάχιστες διαφορές άκουσα μεταξύ τους-περισσότερο θέμα γούστου ήταν το ποιό θα κράταγες.

εξαρταται το συστημα. Επειδη μου εχει τυχει και εμενα αυτο που λες και σε ποιο ακριβο συστημα απλα αποδειχτηκε εκ των υστερων οτι ο ενισχυτης ηταν τοσο λασπη που οτι και να του εβαζες τα ιδια ακουγες.... Οταν μπηκε καλυτερος ενισχυτης στη θεση του οι διαφορες απο interconnect σε interconnect ηταν ξεκαθαρες...

Και εγω οπως γνωριζεις,μεχρι προσφατα,ελεγα οτι ναι τα καλωδια κανουν διαφορα ΑΛΛΑ οχι μεγαλη. ΛΑΘΟΣ !
Σε καλα μηχανηματα κανουν ΠΟΛΥ μεγαλη διαφορα,μακαρι να ακουσω καλυτερα απο τα Argento αλλα μεχρι τοτε αλλαζω ολα μου τα καλωδια σε Argento.

Καταλαβαίνω τον ενθουσιασμό σου,καθώς ανακαλύπτεις νέα μηχανήματα,ήχους και παραφερνάλια.

Ωστόσο,πρίν δώσεις χιλιάδες για καλώδια,μην παρασύρεσαι και κάνεις λάθη.

Πρώτα αποκτούμε πολλαπλές ακουστικές εμπειρίες στον χώρο μας,αποκτούμε ένα πολύ καλό και σωστά στημένο σύστημα ικανό να πάιζει μουσική και μετά πειραματιζόμαστε (άν θέλουμε) με επιλογές τέτοιων καλωδίων.

Αν σε "λάσπη" μηχανήματα,πειραματιζόμαστε με τέτοιας αξίας καλώδια,απλά δείχνει ότι πάμε στα τυφλά...

Αν πράγματι άκουσες,τέτοιες μεγάλες διαφορές μόνο απο ένα ic,στο σύστημά σου,απλά το σύστημά σου δεν παίζει καλά ή δεν είναι στημένο σωστά ή και τα δύο μαζί.Κατανοητό;

Αν το σύστημα "τσιρίζει" 'η το αντίθετο και το "φέρνει" το καλώδιο,δεν είναι το καλώδιο..εξωπραγματικό,το σύστημα δεν παίζει καλά.Αν το σύστημα δεν έχει ανάλυση ή μπάσσο και με το καλώδιο προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε,πάλι το σύστημα έχει πρόβλημα κοκ.

Ο πειραματισμός με τέτοια καλώδια,έχει νόημα σ' ένα σύστημα που "παίζει" σωστά.Απο εκεί και πέρα βέβαια,ο καθένας ξοδεύει όπως νομίζει τα χρήματά του...

Last edited:

Αν το σύστημα "τσιρίζει" 'η το αντίθετο και το "φέρνει" το καλώδιο,δεν είναι το καλώδιο..εξωπραγματικό,το σύστημα δεν παίζει καλά.Αν το σύστημα δεν έχει ανάλυση ή μπάσσο και με το καλώδιο προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε,πάλι το σύστημα έχει πρόβλημα κοκ.

Ο πειραματισμός με τέτοια καλώδια,έχει νόημα σ' ένα σύστημα που "παίζει" σωστά.Απο εκεί και πέρα βέβαια,ο καθένας ξοδεύει όπως νομίζει τα χρήματά του...

μα εννοειται αυτο. Το καλωδιο δε το παιρνεις για να κανει τη δουλεια του equalizer και να αλλαξει καποιες συχνοτητες. Δε συμφερει οικονομικα σε σχεση με ενα equalizer.

Τα καλωδιο το θες ομως και για να εχεις την αναλυση που μπορει να αποδωσει το συστημα καθως και για να εχει τις σωστες ταχυτητες.... Δηλαδη το λαθος καλωδιο μπορει να σε οδηγησει πχ. στο να εχεις μπουμαρισμα ή ελλειψη αναλυσης οποτε ο μονος τροπος να διορθωσεις το προβλημα ειναι να βαλεις ενα ορθο αγωγο...

Αποψη μου ειναι οτι εαν χρησιμοποιησεις τα κορυφαια ενισχυτικα στον πλανητη με τα κορυφαια ηχεια στον πλανητη και την κορυφαια ψηφιακη πηγη και τους βαλεις ενα χαλια καλωδιο θα νομιζεις οτι το συστημα ειναι χαλασμενο και θα παιξει χειροτερα και απο ενα συστημα με πολυ φτηνοτερα και υποδυεστερα μηχανηματα τα οποια χρησιμοποιουν κορυφαιους αγωγους (αρκει βεβαια και αυτα να παιζουν ορθα).

Το πειραμα επιχειρηθηκε προσφατα σε συστημα με κορυφαια κομματια (Tidal Sunray, μεγαλα Wavac και Orpheus Heritage DAC) και με την αλλαγη μονο των καλωδιων ηχειων 5 ατομα κοπαναγαμε το κεφαλι μας κατω με το ποσο υποδεεστερη ηταν η αποδοση του συστηματος σε αναλυση και αληθοφανεια.... Το καλωδιο που εγινε η ακροαση ηταν το Argento Flow και το σοκ ηρθε οταν αλλαχτηκε πισω σε Argento Serenity Master Reference που θεωρειται και αυτο κορυφαιο (με διπλασια τιμη απο το αλλο). Η διαφορα ηταν συγκλονιστικη και μεταξυ δυο καλωδιων της ιδιας εταιριας με την ιδια φιλοσοφια σε ολα της τα μοντελα παλια και καινουργια. Συζηταγαμε οτι φαντασου να εχεις δωσει τοσα λεφτα και να βαλεις τιποτα μετρια καλωδια-equalizer ποσο θα βαρας το κεφαλι σου στον τοιχο με το αποτελεσμα.

Last edited:
Αυτές οι λέξεις τύπου "συγκλονιστική" να έλειπαν...

Δεν είναι δυνατόν ν' αυξήθηκε τόσο η ανάλυση του συστήματος,δηλαδή πρίν έλειπαν τα μισά;Δεν στέκει.

Αυτό που περιγράφεις είναι αύξηση της έντασης ή ενίσχυση(μάλλον μεσουψηλών) συχνοτήτων.Συμβαίνει συχνά αλλάζοντας καλώδια.Μήπως το υλικό των καλωδίων άλλαξε απο χαλκό(μικρή σειρα) σε ασήμι(μεγάλη σειρά);

Ολα αυτά μου θυμίζουν "συνταγές" σαν:είναι το σύστημα πεθαμένο κι άνευρο,βάλε Nordost.Είναι το σύστημα κουραστικό κι άμουσο;Βάλε Cardas....

Ασφαλώς κι υπάρχουν διαφορές μεταξύ καλωδίων,αλλά όχι συγκλονιστικές.Σε κανένα μεγάλο κι ισορροπημένο σύστημα,δεν μπορούν να επιφέρουν "θεϊκές","συγκλονιστικές" κλπ αλλαγές.Τέτοιες πραγματικά παίρνεις μόνο με αλλαγή μηχανημάτων ή χώρου.

Last edited:
Για να γίνω πιό σαφής.Για παράδειγμα,έχω δοκιμάσει στο σύστημά μου τα Indra. Σε σχέση με τα φθηνότερα ic Siltech,που χρησιμοποιώ,ο ήχος ακούστηκε λίγο πιό ομαλός,φυσικός και με λίγο καλύτερη έκφραση στα μεσαία.Βασικά τα Siltech έδιναν ένα πιό "λαμπρό" αλλά όχι καλύτερο αποτέλεσμα.Μια μικρή-διαφορετική ηχητικά εκδοχή αλλά όχι "συγκλονιστική" διαφορά.

Τι θα έκανα εγώ;Ασφαλώς και θα έβαζα τα παραπάνω απο το κόστος των συγκεκριμένων καλωδίων,για να πάρω το dCs Puccini ή κάποιο dac της εταιρείας, αναβαθμίζοντας το Esoteric μου.Αυτό ναί,κάνει μιά πραγματικά σημαντική διαφορά.

Last edited:

Αυτές οι λέξεις τύπου "συγκλονιστική" να έλειπαν...

Δεν είναι δυνατόν ν' αυξήθηκε τόσο η ανάλυση του συστήματος,δηλαδή πρίν έλειπαν τα μισά;Δεν στέκει.

Αυτό που περιγράφεις είναι αύξηση της έντασης ή ενίσχυση(μάλλον μεσουψηλών) συχνοτήτων.Συμβαίνει συχνά αλλάζοντας καλώδια.Μήπως το υλικό των καλωδίων άλλαξε απο χαλκό(μικρή σειρα) σε ασήμι(μεγάλη σειρά);

Ολα αυτά μου θυμίζουν "συνταγές" σαν:είναι το σύστημα πεθαμένο κι άνευρο,βάλε Nordost.Είναι το σύστημα κουραστικό κι άμουσο;Βάλε Cardas....

Ασφαλώς κι υπάρχουν διαφορές μεταξύ καλωδίων,αλλά όχι συγκλονιστικές.Σε κανένα μεγάλο κι ισορροπημένο σύστημα,δεν μπορούν να επιφέρουν "θεϊκές","συγκλονιστικές" κλπ αλλαγές.Τέτοιες πραγματικά παίρνεις μόνο με αλλαγή μηχανημάτων ή χώρου.

Καλα το συγκλονιστικη μη το παιρνεις τις μετρητοις. Απλα η διαφορα εντυπωσιασε τους παρευρισκομενους πολυ στα πλαισια της αλλαγης ενος καλωδιου και οχι ενος μηχανηματος. Εννοειται οτι με τετοια πραγματα ασχολεισαι μονο εαν εχεις ηδη καταληξει σε μηχανηματα...

Αυτο με τις συνταγες που αναφερεις ειναι equalizer και δεν εχει σχεση με ενα σωστο καλωδιο. Τα δυο καλωδια που αναφερω ειναι της ιδιας εταιριας, με τον ιδιο αγωγο (μονοκλωνο ασημι) απλα αυτο που επαιξε καλυτερα κοστιζει τα μισα λεφτα απο το παλιοτερο μεγαλο μοντελο της εταιριας. Δεν ειναι οτι το παλιο μοντελο δεν ηταν καλο (ισα ισα που θεωρειται μεχρι προσφατα ενα απο τα κορυφαια καλωδια στον πλανητη ανεξαρτητως κοστους) απλα το αλλο ηταν αλλου...

Για να γίνω πιό σαφής.Για παράδειγμα,έχω δοκιμάσει στο σύστημά μου τα Indra. Σε σχέση με τα φθηνότερα ic Siltech,που χρησιμοποιώ,ο ήχος ακούστηκε λίγο πιό ομαλός,φυσικός και με λίγο καλύτερη έκφραση στα μεσαία.Βασικά τα Siltech έδιναν ένα πιό "λαμπρό" αλλά όχι καλύτερο αποτέλεσμα.Μια μικρή-διαφορετική ηχητικά εκδοχή αλλά όχι "συγκλονιστική" διαφορά.

Τι θα έκανα εγώ;Ασφαλώς και θα έβαζα τα παραπάνω απο το κόστος των συγκεκριμένων καλωδίων,για να πάρω το dCs Puccini ή κάποιο dac της εταιρείας, αναβαθμίζοντας το Esoteric μου.Αυτό ναί,κάνει μιά πραγματικά σημαντική διαφορά.

εαν ομως ειχες ηδη το Puccini θα σου εμπαιναν ιδεες να ξεφορτωθεις τα Siltech και να βαλεις κατι πιο ορθο συχνοτικα? (λεω ορθο μονο και μονο γιατι πολλοι πιστευουν οτι τα Siltech τονιζουν τις υψηλες συχνοτητες δε τα εχω ακουσει με τα αυτια μου)...

Με έχετε μπερδέψει λίγο με τα καλώδια τύπου”equalizer”.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να μας πείτε ευθέως ποίων αντιπροσώπων παίζουν καλύτερα τα καλώδια καθώς και τα CD players για να τελειώνουμε με τις αγορές μας ?

Με έχετε μπερδέψει λίγο με τα καλώδια τύπου”equalizer”.
Μήπως θα ήταν καλύτερα να μας πείτε ευθέως ποίων αντιπροσώπων παίζουν καλύτερα τα καλώδια καθώς και τα CD players για να τελειώνουμε με τις αγορές μας ?

οχι δε σου λεμε να τα βρεις μονος σου -bye-

και που εισαι ασε ησυχα τα CD player και ασχολεισου με DAC

Last edited:
Θα αναφερω λογια του Π.Κωτση απο το hifirace σε σχετικο αρθρο για καλωδια που υπαρχει στην ιστοσελιδα του.

-Περισσοτερο μοιαζουν με ελαφρα διαφορετικες οπτικες γωνιες παρα για κατι αληθινα διαφορετικο.

-Ειναι κριμα αλλωστε να πρεπει να ξοδεψεις πρωτα μερικες χιλιαδες ευρω σε συρμα, μονο και μονο για να ανακαλυψεις οτι δεν σου κανει ο τελικος η το ηχειο σου.

-Οι διαφορες αναμεσα στα καλωδια δεν εχουν ουσιαστικη σημασια, αρκει τα καλωδια να ειναι καλα!