Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Το σίγουρα είναι ότι, για να υπάρχει η άνεση με πολλά WC, χρειάζονται μέτρα σπιτιού, έτσι ώστε να μη στερηθείς το χώρο των υπνοδωματίων, πράγμα όμως που είναι πολύ δυσεύρετο πια στις μέρες μας και καθόλου μα καθόλου οικονομικό.
Σε τελευταία ανάλυση, δεν νομίζω να διαφωνεί κάποιος στην "πολυτέλεια" του να χρησιμοποιούν, άλλο WC οι μεγάλοι, άλλο WC τα παιδιά και άλλο WC οι επισκέπτες. Ξέρω είναι πολυτέλεια, αλλά σίγουρα καλοδεχούμενο, αν ήταν εφικτό για όλους.

Όταν προσπαθούμε σε 100-120 τετραγωνικά να χωρέσουμε τα πάντα δεν υπάρχει ΛΥΣΗ.

Το 1 λουτρό για 3 υπνοδωμάτια δεν είναι θέμα γούστου. Είναι πρακτικό. Δεν βολεύει. Το 1 με το 2 έχει χαώδη διαφορά. Είναι σαν το multitasking στους επεξεργαστές. :)

Το ένα από τα δύο λουτρά/WC ΠΟΛΥ εύκολα μπλοκάρει από γυναίκα, οπότε οι υπόλοιποι τι κάνουν? Όταν έχεις φιλοξενούμενους? Όταν κάποιος κάνει μπάνιο? Με την ίδια λογική κόβεις το ένα υπνοδωμάτιο και κοιμούνται όλα τα παιδιά παρέα.

Αν δεν υπάρχουν τα χρήματα, ΟΚ, τι να κάνεις...Αλλά δεν είναι θέμα γούστου. Και με ένα Polo μπορεί να βολευτεί μια 4μελής οικογένεια αν δεν γίνεται αλλιώς αλλά με οικογενειακό κάνεις την δουλειά σου.

Δεν είναι μόνο τα λουτρά και τα WC. Τα περισσότερα διαμερίσματα είναι ΠΟΛΥ στριμωγμένα σε όλους τους χώρους. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούμε πολυτέλεια ένα λουτρό και ένα WC σε ένα τεσσάρι διαμέρισμα. Ηλιθιότητα του εργολάβου είναι απλά και αποτέλεσμα της πολύ πυκνής δόμησης σε όλα τα μεγάλα αστικά κέντρα.

Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος χτίζει μονοκατοικία, ανεξάρτητα ποιότητας κατασκευής, δεν πέφτει κάτω από 150 τετραγωνικά, αθροιστικά στους ορόφους. Τόσο θέλει μια οικογένεια με παραπάνω από ένα παιδί.

Τι καμπινέδες ρε βλάχο? WC και λουτρά λέμε.
Αλλά που να ξέρεις εσύ, μια ζωή στην ύπαιθρο :D
Ενώ εμείς, Γαλλικά, πιάνο και φουά γκρα.

ΥΓ Το ότι ένα τεράστιο ποσοστό σπιτιών στην Γαλλία έχει κοινόχρηστα μπάνια, δεν τους κάνει ΓΥΦΤΑΡΙΟ σαν την Ελλάδα. Τυχαίο? Δεν νομίζω.

Εμ αυτό πού τό πάς..:award:
Ασε πού είναι γνωστοί οι λόγοι πού ανακάλυψαν τά αρώματα..
Μπάνιο once in a lifetime..:SFGSF8::flipout::flipout:

Δεν είναι τυχαίο ότι όποιος χτίζει μονοκατοικία, ανεξάρτητα ποιότητας κατασκευής, δεν πέφτει κάτω από 150 τετραγωνικά, αθροιστικά στους ορόφους. Τόσο θέλει μια οικογένεια με παραπάνω από ένα παιδί.

Καλα θα ηταν ,αλλα το 'χαρτι' λιγοστευει για τους πολλους .Και αυτο επειδη καποιοι (λιγοι) τα σκατ@σανε πολυ (για να μην βγω και off topic :flipout:).

Το 1 λουτρό για 3 υπνοδωμάτια δεν είναι θέμα γούστου. Είναι πρακτικό. Δεν βολεύει. Το 1 με το 2 έχει χαώδη διαφορά. Είναι σαν το multitasking στους επεξεργαστές. :)

Συμφωνω με αυτο. Ειναι τραγικο π.χ. καποιος να προτιμα να εχει αποθηκουλα μεσα στο σπιτι, παρα να εχει ενα εξτρα w/c.

Re: Απάντηση: Re: Στεγαστικά δάνεια - Το μπούμερανγκ

Μετά όταν βλέπουμε ένα σπίτι που να ακολουθεί απλώς τα προβλεπόμενα μας φαίνεται για βίλα. "πω πω και άλλο μπάνιο????", "πόσο μεγάλο υπνοδωμάτιο!!!!". Όταν μας έχουν μάθει ότι σε 100 τετραγωνικά πρέπει να χωρέσουν ΤΑ ΠΑΝΤΑ λογικό είναι.

Kατσε ρε συ καρνταση γιατι τοτε ολοι εμεις που μεγαλωσαμε σε μικρα σπιτακια και χωρεσαμε μια χαρα τι ειμασταν δηλαδη ? Ιθαγενεις ?

Σκεψου οτι εγω πχ μεγαλωσα σε ενα σπιτι ουτε καν 70 μετρων με ενα μπανιο και κοιμομασταν στα κυριως δωματια του σπιτιου. Μας χαλασε σε κατι ?

Μην στο παω παραπερα που η οικογενεια της μανας μου κοιμοντουσαν σε ενα σπιτακι 30 τετραγωνικων σε δυο κρεβατια στον ιδιο χωρο 7 ατομα και παθεις πολιτισμικο σοκ :D

Για να μην μακρυγορω οπως μαθει ο καθενας.

Αν θελεις να υπαρχει μια τουαλετα για καθε υπνοδωματιο σε λιγο θα ειναι και απαραιτητο και ενα γραφειο ανα υπνοδωματιο. Κι αυτο απαραιτητο δεν ειναι ?

Οπως και ενας υπολογιστης ανα υπνοδωματιο ή ανα κεφαλη. Απαραιτητο και αυτο.

Ο καθενας χτιζει τα θελω του συμφωνα με τα μπορω του. Καποτε ενα σπιτι 100 τετραγωνικων θεωρειτο κολοσσιαιο για μια οικογενεια 5 ατομων και ας ειχε ενα μπανιο. Σε λιγο θα το θεωρουμε γκαρσονιερα.

Το ένα από τα δύο λουτρά/WC ΠΟΛΥ εύκολα μπλοκάρει από γυναίκα, οπότε οι υπόλοιποι τι κάνουν? Όταν έχεις φιλοξενούμενους? Όταν κάποιος κάνει μπάνιο?

Αν δεν υπάρχουν τα χρήματα, ΟΚ, τι να κάνεις...Αλλά δεν είναι θέμα γούστου. .

Θα συμφωνησω... επισης να ληφθει υπ οψιν και η (συχνη) πιθανοτητα χαλασμενων υδραυλικων, βουλωμενων λεκανων, ασθενειας της υπηρεσιας κα. συν τη δυσκολια να βρεις υδραυλικο οταν τον χρειαζεσαι... (τα εχουμε δει παμπολλες φορες σε ταινιες, ειδικα αμερικανικες)... εκει τι κανεις?

Αν δεν υπαρχουν τα χρηματα και ο χωρος, μια χημικη τουαλετα , στο μπαλκονι, μπορει να δωσει τη λυση... αν υπαρχουν, η τριτη ειναι μονοδρομος...

Δηλαδή εγώ που θέλω και 2 x 2 ένα Control Room για UPS & Εξοπλισμό, πίνακα ΔΕΗ κτλ. να φανταστώ πως είμαι μια κατηγορία μόνος μου έ; :flipout:

Δε τα βάζω στο πατάρι αυτά με τίποτα, ξεχάστε το !! :drummer:

Λοιπόν 3 κρεβατοκάμαρες 4 x 4 μιας και θέλω κρεβάτι τουλάχιστον 2 μέτρα να χωράω κιόλας !

1 Κουζίνα μεγάλη και ένα καθιστικό τουλάχιστον 40 τετραγωνικά.

4 τουαλέτες....

Μπα καλύτερα στο νοίκι, ούτε το οροφοδιαμέρισμα δε με φτάνει !!! :flipout: και μένω τώρα και σε 170 τετραγωνικά σπίτι.

Προς Kosh:

κάποτε στο χωριό η τουαλέτα ήταν έξω από το σπίτι και πήγαινες στα μαύρα σκοτάδια να κατουρήσεις. Ηλεκτρικό δεν υπήρχε και την έβγαζαν με κάστανα στην σόμπα για διασκέδαση. Έζησαν και αυτοί, δεν έπαθαν τίποτα (?), τι πάει να πει αυτό?

Εννοείτε ότι ο καθένας κάνει ότι γουστάρει. Αλλά χλωμό το κόβω αν έχεις τα φράγκα να φτιάξεις μόνο μια τουαλέτα για ένα σπίτι 120 τετραγωνικών επειδή δεν το έχεις ανάγκη.

Αν δεν υπάρχουν τα φράγκα και πέσει και μια πυρηνική βόμβα πάμε και μένουμε και στην σπηλιά αλλά δεν συζητάμε για κάτι τέτοιο. Λέω ότι προκειμένου να γεμίσει όσο το δυνατόν περισσότερα υπνοδωμάτια σε ένα διαμέρισμα ο εργολάβος κάνει στο τέλος ένα σπίτι μη λειτουργικό.

Υ.Σ. Κινητό και Internet δεν είχαν οι γονείς μας. Δεν έπαθαν τίποτα. Να το κόψουμε και εμείς για συμπαράσταση? Όταν κάνουμε μια συζήτηση την κάνουμε με τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ δεδομένα, όχι πριν 20-30 χρόνια. Ο κόσμος πάει μπροστά...

Ε ναι παει μπροστα αλλα τα πολλα WC δεν νομιζω να ειναι καποια σοβαρη προτεραιοτητα εκτος αν καποιος στην οικογενεια εχει συχνουρια :D

Εγω παντως με τετραμελη οικογενεια και τα δυο μικρα παιδια με μια τουλετα μια χαρα ειμαστε .

Κανουμε και ασκησεις εγκρατειας :D (Mην το γελας αυτο στις εγγυους ειναι must να τα κρατανε για να δυναμωσουν τους μυς τους της κοιλιας τους.)

Η ιεράρχιση που κάνει ο καθένας στο σπίτι του είναι διαφορετική! Αν μάλιστα δεν ήταν η γυναίκα μου να επιβάλλει τελικά την δική της άποψη για το σπίτι θα είχα καταφέρει να έχω και ένα χώρο γυμναστικής-παιγνίων (πάντα ήθελα ένα φλιπεράκι για να ξεδίνω!) που τώρα δεν έχω, ευτυχώς όμως κατάφερα να έχω ένα μικρό χώρο βιβλιοθήκης/κομπιούτερ! Τωρα είμαστε σε "σύγκρουση" με την γυναίκα μου για το τι θα γίνουν τα 2 παιδικά δωμάτια....όταν τα παιδιά παντρευτούν και παύσουν να έρχονται για ύπνο στο σπίτι! (Ευελπιστώ ότι θα καταφέρω να διεκδικήσω σοβαρά το ένα και να το κάνω playing room, σε τελική ανάλυση και τα ...μελλοντικά εγγόνια θα θέλουν ένα τέτοιο χώρο, οπότε θα έχω καλό πάτημα!)
Σε ότι αφορά τα WC/μπάνια έχουμε 2 αλλά ...και ένα θα μας έφτανε μιά χαρά, όταν πάμε για σοβαρή ανάγκη είμαστε όλοι ταχύτατοι....(ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!)

Ε ναι παει μπροστα αλλα τα πολλα WC δεν νομιζω να ειναι καποια σοβαρη προτεραιοτητα εκτος αν καποιος στην οικογενεια εχει συχνουρια :D

Εγω παντως με τετραμελη οικογενεια και τα δυο μικρα παιδια με μια τουλετα μια χαρα ειμαστε .

Κανουμε και ασκησεις εγκρατειας :D (Mην το γελας αυτο στις εγγυους ειναι must να τα κρατανε για να δυναμωσουν τους μυς τους της κοιλιας τους.)

Καλο για το σεξ (για τους αρσενικους), κακο για τον προστατη.

Τα WC είναι ένα παράδειγμα που βρήκα πρόχειρο και το ξεσκίσαμε το θέμα. Προφανώς και δεν είναι μόνο αυτό. Μην τα παίρνουμε προσωπικά όλα. Φυσικά και μπορείς να μεγαλώσεις οπουδήποτε υπάρχουν οι βασικές παροχές (καθαρό πόσιμο νερό, ρεύμα, πρόσβαση σε υγεία και εκπαίδευση).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ακυρώνουμε απλούς κανόνες που κάνουν την ζωή μας ευκολότερη. Δεν μιλάω για υπερβολές, βίλες κτλ. Μια διώροφη μονοκατοικία 200 τετραγωνικά εξασφαλίζει μια αρκετά πιο άνετη ζωή. Αν μπορούμε να την υποστηρίξουμε, γιατί όχι?

Υ.Σ. Η σύζυγος είναι στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης. Έχω διαβάσει ότι το κράτημα δεν συνίσταται. Το περπάτημα είναι καλή γυμναστική, ειδικά τους τελευταίους μήνες.