ΣΤΕΝΕΣ...ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ

Φίλε Στέργιο δεν έβαλα εγώ τη βαθμολογία οκ...Όμως είναι γεγονός ότι στα ψηφιακά οι διαφορές είναι μηδαμηνές...Ακόμα μ' αρέσει να ακούω και να σέβομαι τους επαγγελματίες...Και επαγγελματίες δεν είναι μόνο οι studi_άδες που εκθειάζουν το bench αλλά και οι reviewers γιατί έχουν ακούσει πάρα πολλά και καλά μηχανήματα για πάρα πολλές ώρες.Για πες μου πόσες φορές και για πόσες ώρες έχεις ακούσει το esoteric ή το DP77 ??
Και ας μη σνομπάρουμε τα περιοδικά του χώρου γιατί για τους περισσότερους απο μας είναι η μοναδική πηγή ενημέρωσης...ιδιαίτερα λίγο παλαιότερα που δεν υπήρχε το internet...
Και για να επανέλθουμε στο νόημα του thread αν κάποιος έχει κάποιο player απ' αυτά που ανέφερα πιο πάνω ας το φέρει εδώ στο χώρο μου να ακούσουμε το xrcd και να κάνουμε μαζί εκ νέου την 'κόντρα'...Ειλικρινά θα το χαρώ πολύ ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα που θα βγει...

Αν στα ψηφιακά οι διαφορές σου φαίνονται μηδαμινές, καλό είναι να τσεκάρεις το σύστημά σου.
Σίγουρα κάτι δε πάει καλά.
Δε σνομπάρουμε τα περιοδικά του χώρου, αλλά καλό είναι να έχουμε πάντα μια πισινή. Κυρίως γιατί πολλά από όσα έχουμε διαβάσει κατά καιρούς, τα έχουμε ζήσει...ανάποδα πληρώνοντας αδρά...

Σχετικά με την "κόντρα", λίγη υπομονή να πάρω το apogee και θα είμαστε κομπλέ.

Γκρήτινγκς -bye-

Φίλε Ongaku, δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω κόντρα με το ποστ μου, απλώς παρέθεσα κάτι που βρήκα στο δίκτυο και πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρον.
Δεν έχω ακούσει κανένα από αυτά τα DACs, κι ούτε θα κρίνω ή θα θάψω μηχάνημα που βαθμολογήθηκε από αλλουνού τ' αυτιά. Δεν κάνω τον έξυπνο, είμαι ο πιο άπειρος απ' όλους εδώ μέσα!

Υ.Γ. Λέτε να πάρω κι εγώ το Aqvox ή το Lavry να έχουμε ποικιλία;

Αν στα ψηφιακά οι διαφορές σου φαίνονται μηδαμινές, καλό είναι να τσεκάρεις το σύστημά σου.
Σίγουρα κάτι δε πάει καλά.
Δε σνομπάρουμε τα περιοδικά του χώρου, αλλά καλό είναι να έχουμε πάντα μια πισινή. Κυρίως γιατί πολλά από όσα έχουμε διαβάσει κατά καιρούς, τα έχουμε ζήσει...ανάποδα πληρώνοντας αδρά...

Σχετικά με την "κόντρα", λίγη υπομονή να πάρω το apogee και θα είμαστε κομπλέ.

Γκρήτινγκς -bye-
Ωχ...ποια apogee ρε συ???
Δεν σου είπα να κάνουμε κόντρα μεταξύ μας...κόντρα βινυλιο-xrcd σου είπα να κάνουμε με διαφορετικά ψηφιακά απ τα δικά μου...

Γιατί, υπάρχει περίπτωση ψηφιακό να ακουστεί καλύτερα από αναλογικό;

Ίσως, αν συγκρίνουμε το P5 μου με κανένα Esoteric...

Απάντηση: Re: ΣΤΕΝΕΣ...ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ

Φίλε Ongaku, δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω κόντρα με το ποστ μου, απλώς παρέθεσα κάτι που βρήκα στο δίκτυο και πιστεύω ότι είναι ενδιαφέρον.
Δεν έχω ακούσει κανένα από αυτά τα DACs, κι ούτε θα κρίνω ή θα θάψω μηχάνημα που βαθμολογήθηκε από αλλουνού τ' αυτιά. Δεν κάνω τον έξυπνο, είμαι ο πιο άπειρος απ' όλους εδώ μέσα!

Υ.Γ. Λέτε να πάρω κι εγώ το Aqvox ή το Lavry να έχουμε ποικιλία;
Βρε συ κουβέντα κάνουμε...δε σε παρεξήγησα...ούτε ήθελα να 'παινέψω´το benchmark...Τις διαφορές του xrcd 'jazz at the pawnshop' με το αντίστοιχο βινύλιο στο σύστημά μου ήθελα να επισημάνω...
Όσο για το aqvox να το πάρεις αλλά μή δώσεις προκαταβολή πριν στο φέρει ο αντιπρόσωπος και το παραλάβεις...Και μη με ρωτήσεις γιατί...Απλά κάνε ότι σου λέω...

εγω παντως που εγραψα κατι βυνιλια με το πι σι μου .....τα CD μου ακουγονται σχεδον ιδια με τα βυνιλια !!!

προγραμα στο πι σι ηταν το Steinberg 4 !! παλιο 2 χρονων....

πικαπ ενα τεκνικς SL Q3 κεφαλη αγνωστη ...αλλα κορυφαια σε ηχο ...

εγω παντως που εγραψα κατι βυνιλια με το πι σι μου .....τα CD μου ακουγονται σχεδον ιδια με τα βυνιλια !!!

προγραμα στο πι σι ηταν το Steinberg 4 !! παλιο 2 χρονων....

πικαπ ενα τεκνικς SL Q3 κεφαλη αγνωστη ...αλλα κορυφαια σε ηχο ...
Μάλλον εννοείς το wavelab 4 αλλά αυτό δε λέει τίποτα...Εδώ μιλάμε για διαφορές ανάμεσα σε jvc xrcd και βινύλιο με το ίδιο μουσικό πρόγραμμα παιγμένα σε ένα αναλυτικότατο σύστημα...

...και βλέποντας το προφίλ σου, το αναλογικό σου ριγκ είναι ποιοτικότατο και φυσικά προς το "γλειφιτζούρι" λόγω shelter, οπότε μην πολυαπορείς για αυτά που άκουσες.
Έ...όχι και 'γλυφιτζούρι' η shelter ρε Στέργιο...Εδώ μιλάμε για καθαρά monitor χαρακτήρα...γι αυτό τη λένε και 'best all rounder'...Και 'κοσάρα' να βάλεις στο πλατό θα τη διαβάσει ακριβώς και με τη 'γλίτζα' της...

Το εν λόγω σιντί στην απλή έκδοση πάντα ακούγεται υπέροχα.
Ομοιάζει* δε με πολλά σιντί της Sheffield που τα θεωρώ κορυφή γιατί είναι πολύ πιο ισορροπημένα χωρίς ούτε να κλέβουν αλλά και χωρίς να ωραιοποιούν...
*Αν υπάρχουν προβλήματα στα συστήματα και τα δύο απλά δεν ακούγονται γιατί είτε τσιρίζουν είτε δεν υπάρχει χαμηλό... είτε όλα μαζί!

Όσα βινύλια μετέτρεψα σε σιντί ακούγονται πολύ καλύτερα από τα βινύλια/μήτρες.
Βέβαια το αναλογικό σύστημα που είχα παλαιότερα (δεν το έχω πλέον) δεν ανήκει όπως λένε... στην παρούσα κατηγορία.

Την περασμένη Κυριακή που πέρασα από το σπίτι του Δημήτρη του Ντοκατζή, έβαλε να ακούσουμε το Discipline των King Crimson σε βινύλιο και cd, αμφότερα γιαπωνέζικες εκδόσεις, ίδια εταιρεία. Η διαφορά ήταν πραγματικά τεράστια! Νόμιζες ότι κάτι "έλειπε" γενικά από το cd.

For the record:
Αναλογική πηγή - Acoustic Signature Final Tool / Clearaudio Unify / Clearaudio Victory / Audionet PAM
Ψηφιακή πηγή - Theta Miles

Ωχ...ποια apogee ρε συ???
Δεν σου είπα να κάνουμε κόντρα μεταξύ μας...κόντρα βινυλιο-xrcd σου είπα να κάνουμε με διαφορετικά ψηφιακά απ τα δικά μου...

ααααχ...
μακάρι να είχα apogee....

Για το apogee minidac μιλάω το οποίο είναι και αυτό επαγγελματικό και έχει και ποτ.
Guybrush@ εσύ πάρε το Lavry να έχουμε ποικιλία. χεχε

Έ...όχι και 'γλυφιτζούρι' η shelter ρε Στέργιο...Εδώ μιλάμε για καθαρά monitor χαρακτήρα...γι αυτό τη λένε και 'best all rounder'...Και 'κοσάρα' να βάλεις στο πλατό θα τη διαβάσει ακριβώς και με τη 'γλίτζα' της...

Τι να σου πω... Η 901 του Δημοσθένη πάντως μου ακούστηκε γλυκειά...

Αλλά εδώ που τα λέμε όλα τα βινύλια γλυκά μου ακούγονται...

Από γλυκά εως...λάσπη...

-bye-

Την περασμένη Κυριακή που πέρασα από το σπίτι του Δημήτρη του Ντοκατζή, έβαλε να ακούσουμε το Discipline των King Crimson σε βινύλιο και cd, αμφότερα γιαπωνέζικες εκδόσεις, ίδια εταιρεία. Η διαφορά ήταν πραγματικά τεράστια! Νόμιζες ότι κάτι "έλειπε" γενικά από το cd.

For the record:
Αναλογική πηγή - Acoustic Signature Final Tool / Clearaudio Unify / Clearaudio Victory / Audionet PAM
Ψηφιακή πηγή - Theta Miles

Σου πέρασε από το νου ότι, αντί να έλειπε κάτι από το CD, μπορεί να περίσσευε κάτι στο πικάπ;

Σου πέρασε από το νου ότι, αντί να έλειπε κάτι από το CD, μπορεί να περίσσευε κάτι στο πικάπ;

μάη θοτς εξάκτλυ, γουεν γουη τοκ αμπάουτ στέρεο ίματζινγκ. :operator:

Είναι η 987η φορά που "τσακωνόμαστε" για digital Vs analogue ή η 988η, γιατί έχασα το μέτρημα...? :flipout:

Είναι η 987η φορά που "τσακωνόμαστε" για digital Vs analogue ή η 988η, γιατί έχασα το μέτρημα...? :flipout:

Δε τσακωνόμεθα ρε φιλαράκ.

Και για να μη παρεξηγηθώ, εγώ είμαι υπέρμαχος του βινυλίου, οκ?

Απλά, λόγω χρόνου πλέον...

ΠΧ το πρωϊ ίσα-ίσα έκανα ένα καφεδάκι πριν έρθω στη δουλειά και ήθελα να ακούσω ένα δισκάκι.
2-3 κομμάτια άκουσα πίνοντας τον καφέ...

Που χρόνος για να ανοίξω το ντουλάπιιιι, να ψάξω αυτό που θεεεέλωω, να τον φυσήξω, να τον πλύνω, να καθαρίσω την κεφαλή, να πιάσει τις σωστές στροφές το πικάααααπ...

Με βλέπω σε λίγα χρόνια με 5-6Tbytes κάπου μέσα στο σπίτι γεμάτο με τραγούδια, τα CD μου στοιβαγμένα στην αποθήκη, στη θέση της CDoθήκης έναν ωραίο πίνακα....

Αλλά τα magnepan εκεί, με τις άχαρες βάσεις τους που ακόμα δεν έβαψα (ακούς Μελίδη? :flipout: )

Το CD εμφανιστηκε για να ειναι πιο απλη η διαδικασια ακροασης και κυριως απαλλαγμενη απο τα "προβληματα" των δισκων (ογκος , ανεπιτυχης καθαρισμος , σκρατς , φορητοτητα ) με αλλα λογια θα ειχε ενα πολυ ευρυτερο κοινο = περισσοτερα χρηματα για την μουσικη βιομηχανια .

Δεν σχεδιαστηκε με κριτηριο την αναβαθμιση της ποιοτητας του ηχου . Ας τα εχουμε υποψην μας αυτα .

Re: Απάντηση: ΣΤΕΝΕΣ...ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΥ

Το CD εμφανιστηκε για να ειναι πιο απλη η διαδικασια ακροασης και κυριως απαλλαγμενη απο τα "προβληματα" των δισκων (ογκος , ανεπιτυχης καθαρισμος , σκρατς , φορητοτητα ) με αλλα λογια θα ειχε ενα πολυ ευρυτερο κοινο = περισσοτερα χρηματα για την μουσικη βιομηχανια .

Δεν σχεδιαστηκε με κριτηριο την αναβαθμιση της ποιοτητας του ηχου . Ας τα εχουμε υποψην μας αυτα .

εντάξη στην αρχή , αλλά στην συνέχεια ??

και το βινύλιο με αυτά τα κριτήρια σχεδιάστηκε αλλιώς θα κυκλοφορούσαν σε μπομπίνες

Έτσι.....Οι επαγγελματίες έχουν πάντα μια σωστή άποψη...Και συμπλήρώνω για ... 28726_ή φορά πως τότε που θεσπίσθηκε το φορμά του cd(red book) το 1980 δηλαδή φάνταζε σαν θαύμα...Σήμερα απλά είναι ένας συμβιβασμός...