Stereophile Vs Ηχος

petros_m

Supreme Member
18 June 2006
8,207
Αλιμος
Δεν ξερω βρε παιδια. 'Η ειμαι χαζος, εκτος απο ασχετος ή κατι δεν παει καλα.

Δειτε εδω και εδω και πειτε μου, ποιος ειναι ο Krell FBI????? Το Stereophile συμφωνει με το site της Krell παντως.

Δευτερον και σημαντικοτερον. Ο Fred Kaplan του αμερικανικου Stereophile γραφει σαφως και κατηγορηματικώς πως για να παρει κανεις αυτο που μπορει να του δωσει ο εν λογω ενισχυτης, πρεπει να χρησιμοποιησει την CAST εξοδο του, μιας και αυτη δινει ασυγκριτα καλυτερο ηχο. Το θεμα ομως ειναι, οπως λεει "γκρινιαζοντας" ο Kaplan, πως το μονο CD player που ο ιδιος γνωριζει να εχει CAST εξοδους ειναι το Krell Evolution 505, το οποιο κοστιζει 10000$! Συνεπως, το ολο πακετο ανεβαινει κοντα στα 30000!!! Μαλιστα, ο Kaplan παροτρύνει τους ιθύνοντες της Krell να κατασκευασουν και καποιο φθηνοτερο player που να εχει CAST εξοδους!

Απο την αλλη μερια, ο Bαγγελης Λαζαρου, του Ηχου, δεν αναφερει καθολου αυτο το γεγονος (προφανως δεν ακουσε τον FBI με το συγκεκριμενο player) και ετσι τα βρηκε ολα τελεια στην κριτικη του!

Πιασε τ'αυγο και κουρευτο δηλαδη...:mad:

Last edited:
Η cast συνδεσμολογία είναι μεταξύ cd και προ και προ και τελικού.
Ο FBI είναι ολοκληρωμένος οπότε χρειάζεται την είσοδο (αρκεί να υπάρχει το ανάλογο cd)
Ο συγκεκριμένος ενισχυτής είναι ότι καλύτερο έχω ακούσει σε ολοκληρωμένο με απλό cd και όχι cast.
Δεν βλέπω που είναι το λάθος του Λαζάρου. Αν είχε την δυνατότητα να το δοκιμάσει θα το έκανε. Που το κακό?
Επίσης, η συνδεσμολογία cast (τουλάχιστον σε προ τελικό) είναι μακράν ότι πιο κορυφαίο έχει κατασκευαστεί ΙΜΟ τα τελευταία χρόνια. Μιλάμε για το ιδανικό και το απόλυτο ματσάρισμα. Φαντάζομαι το ίδιο θα είναι και στο CD αν και τα players της Krell δεν με συγκινούν.

Δεν βλέπω που είναι το λάθος του Λαζάρου. Αν είχε την δυνατότητα να το δοκιμάσει θα το έκανε. Που το κακό?

δεν επρεπε να το αναφερει? δεν επρεπε να δοκιμασει ολες τις εισοδους και εξοδους? ειναι σωστη η φωτογραφια?

Bρε Πέτρο, για να έκανε την δοκιμή έπρεπε να είχε και το ανάλογο player, το οποίο δεν ξέρω καν αν έχει έρθει στην Ελλάδα ακόμα.
Οι φωτογραφίες του ΗΧΟΥ δεν έχουν την πρόσοψη, απλά

Βρήκα αυτό σχετικά με το CAST:

CAST (Current Audio Signal Transmission) is the name Krell has given to its novel analog connection scheme. In an ordinary audio system, signal is transmitted in the voltage domain and every component and connecting cable operates as a separate entity that interacts with the other system elements in its own peculiar way. Put as simply as possible, CAST takes advantage of Krell's Current Mode Technology (CMT) to transmit signal as current. This has several advantages -- for one thing, it causes the entire chain of CAST components to behave as if they were a single global circuit. Rather than dictating that the preamp's output be low and the power amplifier's impedance be high, which creates a situation where the interconnecting-cable's impedance can affect (even distort) the signal voltage operating the amplifier, CAST transfers current from a high-impedance source to a low-impedance load, minimizing (if not outright eliminating) the cable's effect on signal transmission. And, if you're using a CD player, the signal can be taken straight off the DACs without going through a I-to-V conversion stage. Krell claims CAST is responsible for a 6dB noise reduction alone.

The cables used for the CAST system are thin and flexible and are terminated to four-pin locking Lemo connectors (although they only use three pins in a balanced configuration). The cables cost $500 per 1m pair. All CAST components offer balanced and single-ended RCA connections in addition to those for the CAST system.

Περισσότερα σ' αυτή τη σελίδα:
http://www.onhifi.com/product/krell_cast_system.htm

Με λίγα λόγια, το καστ κάνει όλες τις συσκευές μιας αλυσίδας να συμπεριφέρονται σαν ένα ενιαίο κύκλωμα.
Συνεπώς, για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε κατάλληλα, πρέπει όλα τα κομμάτια της αλυσίδας μας να είναι krell και μάλιστα σχετικά καινούρια.

Last edited:
Που ειναι το μπερδεμα δεν καταλαβαινω?Απλα ο ηχος δεν εχει προσοψη......

Ο ενισχυτης σκοτωνει παντως....Καμια σχεση με τον κλινικο ηχο της KRELL......

Αυτό για τον "κλινικό" ήχο της κρελ εμένα μου ακούγεται σαν ένα από τα μεγαλύτερα hypes του highend.
Ποιος είναι κλινικός? ο 300άρης? ο 400άρης?

Η κάποιος από τη σειρά KSA???

Δεν έχω ακούσει κανέναν κρελ να παίζει κλινικά. Μουσικότατα μηχανάκια IMHO.

Τώρα αν θέλεις να σκουπίζεις σάλια απ'το πάτωμα αυτό είναι άλλο θέμα. -bye-

Bρε Πέτρο, για να έκανε την δοκιμή έπρεπε να είχε και το ανάλογο player, το οποίο δεν ξέρω καν αν έχει έρθει στην Ελλάδα ακόμα.
Οι φωτογραφίες του ΗΧΟΥ δεν έχουν την πρόσοψη, απλά

Μιλαμε για ενα μηχανημα που κοστιζει 17000 και μου λες πως δεν τρεχει τιποτα που ο κριτικος δε δοκιμασε ολες τις εισοδους του και μαλιστα χωρις καν να το αναφερει? Ποιος αλλος λογος υπαρχει λοιπον να διαβαζει κανεις τον Ηχο, εκτος του οτι ειναι στα ελληνικα?

Επισης, δυσκολευομαι να πιστεψω πως ενω αυτος και ο αντιπροσωπος γνωριζαν τη σημασια των CAST εισοδων, αποφασισαν πως δεν τρεχει και τιποτα αν δεν τις αναφερουν. Υποψιαζομαι πως επειδη τα περισσοτερα απο 10000 του Evolution 505 ειναι αποτρεπτικα για πολλους ενδιαφερομενους αγοραστες του FBI, θεωρησαν καλο να μην αναφερουν καν το δυνατο σημειο του ενισχυτη γιατι ετσι ισως να εχαναν πελατες! Αυτο ακριβως που τους λεει ο Kaplan δηλαδη, ο οποιος δουλευει για αμερικανικο περιοδικο και εκρινε ενα αμερικανικο προιον! Συνεπως, ειχε περισσοτερους λογους να αποσιωπήσει το θεμα.

υ.γ. η κριτικη του Kaplan ειναι παρα πολυ καλη για το εν λογω μηχάνημα. Το μονο αρνητικο που αναφερει ειναι τα εξτρα $10000 που απαιτουνται για να παρει κανεις τα μεγιστα απο τον ενισχυτη.

Last edited:
Είχα την τύχη να φιλοξενήσω τον Krell F.B.I στο στο σύστημα μου για μια εβδομάδα περίπου, λίγο πριν γίνει το τεστ στον Ήχο.
Αρχικά ο ενισχυτής αυτός δεν είναι αυτό που έχουμε στο μυαλό μας όταν λέμε ολοκληρωμένος, είναι απλά ένας εκπληκτικός τελικός και προ σε ένα σασσί με όλα τα εππλέον καλά που συνεπάγεται αυτό (ενδο-cast σύνδεση, τέλειο matching, λιγότερα καλώδια, μία θέση λιγότερη στο ρακ..κλπ).
Η απόδοση του είναι αυτό που θα περίμενε κανείς από ένα σετ προ-τελικού στα χρήματα αυτά, δηλαδή εκπληκτική.
Σίγουρα (και μετά λόγου γνώσης) είναι ο ισχυρότερος ολοκληρωμένος ενισχυτής στον κόσμο από όσο έχω ακούσει και ξέρω, 3000VA, γαρ, είναι μουσικότατος και έχει κορυφαία δυναμικά και ταχύτητα, μάλιστα πολύ καλύτερα από πολλά σετ προ-τελικών.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να είναι στο ρεύμα τουλάχιστον 3 μέρες, είναι μεγάλη η διαφορά από όταν πρώτοανοίξει και μετά από 3 μέρες στο standby.
Zεσταίνεται αρκετά.

Τώρα για το θέμα CAST, εκείνη την εποχή δεν είχε βγει το 505cdplayer, αλλά μπορώ να πω ότι και με singleended σύνδεση με το player μου, σκότωνε.

Είναι ο καλύτερος ολοκληρωμένος στον κόσμο?

Πολύ πιθανό, ΑΛΛΑ, είναι θέμα τι θέλεις από τον ήχο σου, τι νομίζεις ότι θέλεις...κλπ. Νομίζω είναι μέσα στους 2-3 καλύτερους ολοκληρωμένους στον κόσμο και σίγουρα ο ισχυρότερος, για παράδειγμα έσβησε για πλάκα έναν Classe 401 τελικό σε ισχύ. Για τους φίλους της Rock και των δυναμικών ακουσμάτων δεν μπορώ να σκεφτώ πολλούς άλλους συνδυασμούς προ-τελικού στα χρήματα αυτά. Για τους φίλους του βιολιού και της κλασσικής -υποκειμενικά- σε θέματα τονικότητας και χροιών ας δουν και τις άλλες επιλογές που υπάρχουν.
Γνωρίζοντας από φίλο που τον έχει και με το 505 σε cast (φυσικά) παίζει ακόμη καλύτερα, γνωρίζοντας από άλλο φίλο με διαφορετικό cast καλώδιο (transparent cast) παίζει ακόμη καλύτερα.
Δηλαδή στο αρχικό ερώτημα όσο καλύτερα τον συνδυάσεις σύμφωνα και με την σχεδίαση του, τόσα καλύτερα θα πάρεις και σε απόδοση. Όμως και με ένα καλό cdplayer σε απλή σύνδεση ο FBI "τσακίζει κόκκαλα".

Φυσικά έχει και κάποια (λίγα μειονεκτήματα) αλλά ελάχιστοι θα δώσουν σημασία και φυσικά δεν μπορεί να αρέσει σε όλους (π.χ. στους φίλους της λάμπας). Σίγουρα όμως θα γοητέψει την πλειοψηφία.ΙΜΗΟ.

ααα και ένα σημαντικό του πλεονέκτημα, λύνεις πολλά θέματα με την επιλογή του FBI, οδηγεί σχεδόν τα πάντα, δεν χρειάζεται άλλο καλώδιο ρεύματος από αυτό που τον συνοδεύει και ξεχνάς το θέμα οδήγηση-χώρος, οδήγηση-ματσάρισμα, οδήγηση-ηχείο. Το μόνο που θα σε απασχολήσει (ευχάριστα) είναι η επιλογή ηχείου αν δεν έχεις ήδη.

Να ειχε και την φινετσα της LUXMAN στην εμφανιση θα ηταν αψογος :worshippy:

Last edited:
Απάντηση: Re: Stereophile Vs Ηχος

Γνωρίζοντας από φίλο που τον έχει και με το 505 σε cast (φυσικά) παίζει ακόμη καλύτερα, γνωρίζοντας από άλλο φίλο με διαφορετικό cast καλώδιο (transparent cast) παίζει ακόμη καλύτερα.

αυτο λεει και ο κριτικος του Stereophile. Ομως, και ετσι να μην ηταν τα πραγματα, μιλαμε για μια παραληψη του κριτικου του Ηχου, η οποια δυσκολευομαι να πιστεψω πως ηταν τυχαια. Δε νομιζω πως θα ηθελα κανεις να ξοδεψει 17000 γνωριζοντας πως με το player του δε θα παρει τα μεγιστα του μηχανήματος που αγορασε και βεβαια, δε μιλαμε για ματσαρισμα. Ειναι θεμα συνδεσμολογιας!

Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος είχε σκοπό να σκάσει τα 17 χιλιάρικα δε θα έμενε στο review του Ήχου anyway... Υπάρχουν άλλες κι άλλες ελλείψεις και παραλείψεις στον εγχώριο και ειδικό τύπο.. Αυτό στο οποίο κόλλησες Πέτρο, είναι πταίσμα.

Πάντως στον "Ηχο" το λέει σαφώς ο άνθρωπος: "Δεν είχα την ευκαιρία να ακούσω τον ενισχυτή μέσω της Cast εισόδου, αλλά πιστεύω ότι αυτός ο τρόπος σύνδεσης είναι μια από τις πιο σοφιστικέ και, πραγματικά, νέες προσεγγίσεις στο χώρο."

Προσωπικά τον Β.Λαζάρου τον εκτιμώ πολύ ως reviewer. Ο άνθρωπος το κατέχει το θέμα.

Απάντηση: Re: Stereophile Vs Ηχος

Η αλήθεια είναι πως αν κάποιος είχε σκοπό να σκάσει τα 17 χιλιάρικα δε θα έμενε στο review του Ήχου anyway... Υπάρχουν άλλες κι άλλες ελλείψεις και παραλείψεις στον εγχώριο και ειδικό τύπο.. Αυτό στο οποίο κόλλησες Πέτρο, είναι πταίσμα.

Προσωπικά τον Β.Λαζάρου τον εκτιμώ πολύ ως reviewer. Ο άνθρωπος το κατέχει το θέμα.

δε διαφωνω οπως και δεν παρακολουθω ωστε να συγκρινω τις διαφορες κριτικες. αυτο ετυχε να το παρατηρησω και μου εκανε κακη εντυπωση εκτος του οτι δεν εχουν ανεβασει μπροστινη φωτογραφια του ενισχυτη!

Συμφωνώ με τον ΚΟΨ κυρίως στο τελευταίο του κομμάτι.
Οι Krell είναι ακριβώς στο αντίθετο άκρο από τον τρόπο που μου αρέσει να ακούω.
Του έχω εμπιστοσύνη στην κριτική του για τον ολοκληρωμένο και μακάρι να είναι έτσι.
Στέργιε για αρκετούς εραστές της λάμπας, πολλά κομμάτια της εταιρείας θεωρούνται κλινικά.
Περισσότερο για Home cinema κατάστασεις.

Πέτρο και εγώ δεν βρίσκω κάτι περίεργο από τη στιγμή μάλιστα που ο αρθρογράφος το αναφέρει.

Θα πρέπει πάντως να ομολογήσω πως κάποια συστήματα αναφοράς στα περιοδικά του χώρου, όπου χρησιμοποιούνται για τα συγκριτικά, δεν θα τα έβαζα ποτέ σπίτι μου.
Αλλά αυτό έχει να κάνει με το γούστο μου και όχι με το αν είναι καλά ή όχι.

Δημήτρη η νέα σειρά της Krell επονομαζόμενη και Evo (unique evo ειναι ο FBI)είναι πάρα πολύ καλή και ευχάριστη έκπληξη στον ήχο της, ακόμα και για τους φίλους της λάμπας. Μάλιστα ο ήχος είναι πολύ βελούδινος και με "άφιλτρη" πηγή σχεδόν "βουτυράτος".
Βέβαια όλα αυτά σχετικά με τι και πόσα ακούσματα έχει ο καθένας και πάνω από όλα τι θέλει.
Πάντως είναι από τις λίγες φορές -μπορώ να πω- που κάποιος με τον FBI μπορεί να ξενοιάσει για πάντα από θέμα ενισχυτικών, κατεβάζει τόσο εύκολα τον " θόρυβο" και ο συνδυασμος υψηλού S/N ratio με τα καταιγιστικά δυναμικά είναι πράγματι πολύ θελκτικός (για τους περισσότερους ακροατές) και στο κάτω κάτω επαρκεί και με το παραπάνω.
Διάβασα και το ριβιού στο Stereophile, μια χαρά τα λέει ο τύπος και οι μετρήσεις του άψογες.
Δεν νομίζω ότι υπήρχε "λαθος" του Λαζάρου αφού δεν είχε βγει η πηγή αυτή.
Άλλωστε γνωστός μου παίζει με το σετ Evo 202-402 σε cast και πηγή Esoteric p03-d03, δεν μπορώ να πω ότι του λείπει κάτι που δεν έχει το 505 σε cast. Είναι πολύ πιο πάνω το p03-d03 σαν πηγή, που υπερκερνά ακόμη και αυτή την συνδεσμολογία.

Ευχής έργο θα ήταν το cast να είχε combatibillity και από άλλους κατασκευαστές btw.

Για πείτε λοιπόν να μάθουμε κι εμείς οι αδαείς, τι είδους σύνδεση είναι αυτή η cast; Τι είδους σήματα μεταφέρει; Και ποιές είναι οι προδιαγραφές της και οι διαφορές της από τις κλασσικές RCA, XLR κλπ.