Stevie Ray Vaughan - the legend

Re: Απάντηση: Stevie Ray Vaughan - the legend

Δεν διαφωνώ και το ξέρεις :grinning-smiley-043
Ο Stevie συνεισέφερε ψυχή (για όσους μπορούν να τον νοιώσουν)

oύτε κι εγώ, γιατί τον Stevie δεν τον έχω ακούσει και δεν τον ξέρω.
Απλά έχω ακούσει πάρα πολλούς καλούς κιθαρίστες. Σκέφτηκα "άλλος ένας...ε, και;...". Μπορεί και να κάνω λάθος :blush:
η δεξιοτεχνία δεν είναι το πιάτο μου στο ροκ...

Μπα, ο Stevie δεν είναι σαν τους "δεινόσαυρους", τύπου Blackmore ή Satriani.

Είναι πολύ πιο "δικός μας", μουσικά.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει πιθανότητα να σε κουράσει, γιατί έχει κι αυτός μακρόσυρτα solos.

Πάντως, χαίρει της εκτίμησής μου...

...τελευταίος κιθαρίστας πάντως που μου άρεζε πολύ ήταν ο Andy Gill των Gang of 4 - αλλά το γκρούπ δεν περιστρεφόταν γύρω του: ήταν much more :worshippy:

51Wf1-aLhdL._SS500_.jpg

Λοιπόν η κασετίνα δεν υπάρχει.. (σε Κεντρικό και Περιστερίου που ρώτησα)
Τιμή δεν μπορούσαν να μου πουν, γιατί δεν είχαν "σύστημα".

Re: Απάντηση: Stevie Ray Vaughan - the legend

Δεν είναι το ίδιο: O Ντύλαν, και χωρίς κιθάρα θα ήταν σόου.
Ο Ντύλαν συνεισέφερε, κυρίως, μυαλό - κι αυτό που έκανε δεν μπορούσε να το κάνει κανένας άλλος.:grandpa:

και γιατί παρακαλώ πρέπει να απαγορέψουμε έναν κιθαρίστα να κάνει ότι κάνει ένας Ντύλαν χωρίς την κιθάρα?
Γιατί δηλαδή όχι ο κιθαρίστας με την κιθάρα του, απογυμωνμένος από τα άλλα ?
Γιατί όχι μιά κιθάρα μόνη της?

Αν ο Ντύλαν έβαζε όλο του το είναι σε μιά "αποκρουστική" (γιά μένα φωνή) και σε βαθειά αμφισβήτηση σε στίχο και μουσική, γιατί να μην ΔΕΧΘΩ ότι αυτά τα κάνει πακέτο ένας srv με μιά εξ ίσου αδιάφορη (αν και ευρύτερα αποδεκτή φωνή) και μιά κιθάρα με τουτ..?
Γιατί πιά αυτή η περιθωριοποίηση της κιθάρας ?
Μήπως επειδή η κιθάρα είναι η προέκταση ενός εαυτού ή ενός σωματικού οργάνου (γιά να το πω ορθά ?)
Μήπως επειδή η κιθάρα είναι το απόλυτο όνειρο ενός αυτοδίδακτου μουσικού ?

Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.
Ο srv ήταν πλήρης κιθαρίστας.
Δεν ήταν wizzard ούτε βιρτουόζος όπως ήταν Blackmore ή σατριάνηδες.
Έπιανε την κιθάρα και της έβγαζε ζουμί, όσο λίγοι, δυστυχώς τόοοοοοσο λίγοι.

Και ήταν και αυθεντικός, και είχε και τρύπιο παντελόνι και ήταν και περιθωριακός και ινδιάνος και και....

...και βέβαια ο Adrian Belew - αλλά οι Talking Heads, δεν ήταν μόνο ο Adrian Belew. Ούτε οι King Crimson, for that matter ;)

η σχέση Adrian Belew με srv είναι ίδια με ενός λογιστή της παντείου με τον Raymond (από το rainman)....
-bye-

ή ενός John Williams με έναν Django Reinhardt.
ή μιάς γραφομηχανής Olympia με έναν κονδυλοφόρο

(μπορώ να πω κι άλλες)

Κρίμα που δεν έχεις ασχοληθεί Κώστα...:grandpa:

Μπράβο Φραγκίσκο για το αφιέρωμα.
Την κασετίνα την έχω και εγώ και αξίζει τα λεφτά της.

Κρίμα που δεν έχεις ασχοληθεί Κώστα...:grandpa:

Αρχηγέ, είναι θέμα "πετριάς": εγώ το ρ'ν'ρ το θέλω νευρωτικό, σύντομο και άμεσο - με τα μαραθώνια jams χάνω τ αυγά και τα καλάθια. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μου αρέσουν δίσκοι σαν το Rock'n'Roll Animal και δεν έχω ούτε ένα δίσκο του B.B. King ή του Muddy Waters. Για μένα η ουσία είναι στον
Bo Diddley και στον Howlin' Wolf : 2-3 λεπτά, πάρ'τα και φύγε.
Τον Στήβι τον έχω δεί σε βίντεο. Αντεξα καμιά 10ριά λεπτά. Βιρτουόζος είναι, καμία αμφιβολία. Αλλά δεν μπορεί να μου τραβήξει την προσοχή για πολύ: χάνομαι μέσα στους δαίδαλους.
Εγώ τους κιθαρίστες τους θέλω λακωνικούς: μπορεί να τα πεί όλα μέσα σε ένα σόλο 10 με 20 δευτερόλεπτα; Αυτό είναι όλη η γκέλα για μένα. Ακου τον Robbie Robertson στο "Forbidden Fruit" -Νorthern Lights, Southern Cross- και θα με καταλάβεις.

Αρχηγέ, είναι θέμα "πετριάς": εγώ το ρ'ν'ρ το θέλω νευρωτικό, σύντομο και άμεσο - με τα μαραθώνια jams χάνω τ αυγά και τα καλάθια. Αυτός είναι ο λόγος που δεν μου αρέσουν δίσκοι σαν το Rock'n'Roll Animal και δεν έχω ούτε ένα δίσκο του B.B. King ή του Muddy Waters. Για μένα η ουσία είναι στον
Bo Diddley και στον Howlin' Wolf : 2-3 λεπτά, πάρ'τα και φύγε.
Τον Στήβι τον έχω δεί σε βίντεο. Αντεξα καμιά 10ριά λεπτά. Βιρτουόζος είναι, καμία αμφιβολία. Αλλά δεν μπορεί να μου τραβήξει την προσοχή για πολύ: χάνομαι μέσα στους δαίδαλους.
Εγώ τους κιθαρίστες τους θέλω λακωνικούς: μπορεί να τα πεί όλα μέσα σε ένα σόλο 10 με 20 δευτερόλεπτα; Αυτό είναι όλη η γκέλα για μένα. Ακου τον Robbie Robertson στο "Forbidden Fruit" -Νorthern Lights, Southern Cross- και θα με καταλάβεις.

Αυτά που λες Κώστα τα έχω ακούσει (τα έχω επίσης ψηλά) και είναι κάτι άλλο.

Είναι κρίμα να προσπαθούμε να βάλουμε πορτοκάλια και μηλα στο ίδιο καλάθια.
Όλα χρήσιμα.
Σε βίντεο σε συναυλία τραβάει σε μάκρος και ο αλογομούρης και ο Ρομπι ακόμα και ο Τζάγκερ...
Στο στούντιο πάντα υπάρχει οικονομία.

Σε βίντεο σε συναυλία τραβάει σε μάκρος και ο αλογομούρης και ο Ρομπι ακόμα και ο Τζάγκερ...

ο αλογομούρης Ποτέ! ποτέ δεν έχει παίξει σόλο πάνω από 1 λεπτό, max.

Δόξα και τιμή στον αλογομούρη: είναι το απόλυτο φετίχ μου.
Ο Τέηλορ στους Στόουνς: μία από τα ίδια - γεμίσματα αλλά να σου φεύγει ο τάκος κι όταν σολάρει, πάντα μισό με ένα λεπτό, ποτέ παραπάνω. σε live. άκου το Ya-Ya's. The definition of r'n'r :worshippy:

καταλαβαίνεις τώρα γιατί δεν μου αρέσουν οι Floyd; ;) :cool:

Last edited: