Στίβεν Χόκινγκ:"Προσοχή στους Εξωγήινους!"

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στίβεν Χόκινγκ:"Προσοχή στους Εξωγήινους!"

Το εγραψα και παραπανω και πηρα την απαντηση μου, αλλα θα το ξαναγραψω. Οταν μιλαει καποιος σαν τον Χοκινγκ για καποιο θεμα της επιστημης του, ΠΡΙΝ διαφωνισουμε καλο θα ηταν να κανουμε ενα κρυο ντουζ. Θεωρω πως ειναι ασεβεια προς την επιστημη το να διαφωνουμε ετσι χαλαρα, χωρις πολυ σκεψη.

Φιλε, δεν ξερω αν εχεις γνωρισει ποτε σου καποιον πραγματικα φωτισμενο επιστημονα (υπαρχουν σε ολα τα πανεπιστημια τετοιοι), ο οποιος να εχει ξοδεψει χιλιαδες ωρες για ερευνα και μελετη. Αυτοι οι ανθρωποι ΔΕΝ λενε βλακιες. Δεν ειναι σαν κι εμας. Σκεψου, υπαρχει περιπτωση να μιλησει ενας μεγαλος καρδιοχειρουργος για το αντικειμενο του και να πει κατι που ΑΚΟΜΑ και εγω κι εσυ να μπορουσαμε να το αμφισβητησουμε? Αν πει κατι που ειναι λαθος, αυτο θα μπορεσει να το καταλαβει μονο καποιος ομοιος του!!!

Αυτό ονομάζεται Θεοκρατική και αποφατική αντίληψητής επιστήμης..
Ο Μεγαλύτερος αμφισβητίας και αναθεωρητής τών απόψεών του ειναι ο ίδιος ο Hawking,οπως συμβαίνει άλλως τε στούς αληθινούς επιστήμονες.
Oπότε επιτρέψτε στά μέλη να εκφράζουν τις μή στοιχειοθετημένες έστω απόψεις τους χωρίς νά κάνουν υποχρεωτικά κρύο ντούς.
Σέ καφέ είμαστε.

Αυτό ονομάζεται Θεοκρατική και αποφατική αντίληψητής επιστήμης..

Ποιο ακριβως?

Ο Μεγαλύτερος αμφισβητίας και αναθεωρητής τών απόψεών του ειναι ο ίδιος ο Hawking,οπως συμβαίνει άλλως τε στούς αληθινούς επιστήμονες.
Oπότε επιτρέψτε στά μέλη να εκφράζουν τις μή στοιχειοθετημένες έστω απόψεις τους χωρίς νά κάνουν υποχρεωτικά κρύο ντούς.
Σέ καφέ είμαστε.

Φυσικα, ο Χοκινγκ αναθεωρει τον Χοκινγκ. Τον υποχρεωνει ο εαυτος του να το κανει, οταν υπαρχει λογος. Κατα τα αλλα, τα εχουμε ξαναπει. Δικο σας ειναι το φορουμ και φανταζομαι πως εχετε κανει τις επιλογες σας σχετικα. Για το θεμα ομως του αν υπαρχουν εξωγηινοι ή οχι, ας πληροφορω πως δεν υπαρχει καμια διχογνωμια στα πανεπιστημια. Ειναι απολυτως βεβαιο, εδω και πολλα χρονια.

Δε θα επανελθω το θεμα, απλα σκεφτομαι να ανοιξω ενα καινουριο με τιτλο "Μπαχ, αυτος ο ασχετος".

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στίβεν Χόκινγκ:"Προσοχή στους Εξωγήινους!"

Φυσικα, ο Χοκινγκ αναθεωρει τον Χοκινγκ. Τον υποχρεωνει ο εαυτος του να το κανει, οταν υπαρχει λογος.

Γιατί, αν δεν τον υπακούσει τον εαυτό του θα τον αρχίσει στις φάπες; (ο εαυτός του πάντα)

Κατα τα αλλα, τα εχουμε ξαναπει. Δικο σας ειναι το φορουμ και φανταζομαι πως εχετε κανει τις επιλογες σας σχετικα. Για το θεμα ομως του αν υπαρχουν εξωγηινοι ή οχι, ας πληροφορω πως δεν υπαρχει καμια διχογνωμια στα πανεπιστημια. Ειναι απολυτως βεβαιο, εδω και πολλα χρονια.

Σε ποιά πανεπιστήμια το διδάσκουν αυτό;

Δε θα επανελθω το θεμα, απλα σκεφτομαι να ανοιξω ενα καινουριο με τιτλο "Μπαχ, αυτος ο ασχετος".

κάντο, και αν μπορέσεις να το αποδείξεις θα σου βγάλω το καπέλο. Αλλιώς ετοιμάσου για πολλή καζούρα. Υπόψιν ότι το "βαριέμαι τη μουσική του" δε θεωρείται επιχείρημα.

Φυσικα, ο Χοκινγκ αναθεωρει τον Χοκινγκ. Τον υποχρεωνει ο εαυτος του να το κανει, οταν υπαρχει λογος. Κατα τα αλλα, τα εχουμε ξαναπει. Δικο σας ειναι το φορουμ και φανταζομαι πως εχετε κανει τις επιλογες σας σχετικα. Για το θεμα ομως του αν υπαρχουν εξωγηινοι ή οχι, ας πληροφορω πως δεν υπαρχει καμια διχογνωμια στα πανεπιστημια. Ειναι απολυτως βεβαιο, εδω και πολλα χρονια.

Θεοκρατική αποφατική αντιληψη τής επιστήμης είναι νά μήν μπορεί να διαφωνήσει ο απλός άνθρωπος ακόμα και σε κάτι πού λέει ο Hawking (και σαφέστατα το λέει μέ την απαραίτητη αμφισημία) χωρίς να κανει κρύο ντούς,ειδικά σε μιά κατηγορία διαλόγου μεταξύ μελών ενός av χώρου.
Το ότι ειναι απολύτως βέβαιοοτι υπάρχουν εξωγήϊνοι και οτι δεν υπάρχει καμιά διχογνωμία στά πανεπιστήμια είναι όντως πρωτάκουστο και χρήζει ουσιαστικών παραπομπών στά μεγαλύτερα επιστημονικά περιοδικά τουλάχιστον.
Αλλοιώς κινδυνεύουμε να διολισθήσουμε στίς ´απόψεις´Λιακόπουλου.
Υπόψιν οτι ουδείς θεώρησε άσχετο τον Hawking απλά τά μέλη εξέφρασαν θετική,αρνητική ή ουδέτερη γνώμη σε μιά αμφίσημη,επαναλαμβάνω ,γνώμη του.

Ως εκ τούτου το παράδειγμα περί ´άσχετου Μπάχ´ειναι παντελώς άσχετο.
Και βεβαίως μπορεί ο οιοσδήποτε να πεί οτι δεν τού αρέσει ο Bach.

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Στίβεν Χόκινγκ:"Προσοχή στους Εξωγήινους!"

Σε ποιά πανεπιστήμια το διδάσκουν αυτό;

Δεν εχει νοημα Κωστα και οχι, δε θα πω πως δε μου αρεσει ο Μπαχ. Θα πω πως δεν ηξερε τις νοτες. Αν οντως σε ενδιαφερει μια απαντηση στην ερωτηση σου παντως, στειλε μου πμ και θα σου απαντησω εκει.

Kαλά πώς ειναι δυνατόν να διατυπωνεται δημόσια πώς ολοι οι επιστήμονες πιστεύουν πώς υπάρχουν αποδεδειγμένα εξωγήινοι και νά μήν το μοιράζονται αυτό και τά λοιπά ´αδαή´ μέλη?

Re: Απάντηση: Στίβεν Χόκινγκ:"Προσοχή στους Εξωγήινους!"

Kαλά πώς ειναι δυνατόν να διατυπωνεται δημόσια πώς ολοι οι επιστήμονες πιστεύουν πώς υπάρχουν αποδεδειγμένα εξωγήινοι και νά μήν το μοιράζονται αυτό και τά λοιπά ´αδαή´ μέλη?

Για να μη το κλέψει ο Χαρδαβέλας.:Banane0:

http://www.sfak.gr/forum/index.php?topic=43.0

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=124613

Υπαρχουν χιλιαδες αλλες πηγες, αν και ειπαμε, για καποιους δεν εχει νοημα. Αλλο το να ρωτας για να μαθεις και αλλο το να προσπαθεις να μην μαθεις. Αλλωστε, καποιος αλλος "ασχετος" συναδελφος του Χοκινγκ ειχε πει πως υπαρχει κατι ακομα μεγαλυτερο απο το συμπαν και μαλιστα, δεν νομιζω πως προσπαθησε καν να το αποδειξει.

υ.γ. Η κόμη της Βερενίκης

Last edited:
Αυτές δέν είναι αποδείξεις
´Πιστεύουμε´´ισως´,´πιθανότητες´,δεν σημαίνουν τίποτα γιά την Επιστήμη..

Και ο σεβαστός Γραμματικάκης στό εκλαϊκευμένο βιβλίο του δέν μιλάει μέ βεβαιότητες.

Ολα αυτά ειναι σάν νά συγκεντρώνονται σεβαστοί απολύτως επιστήμονες γιά νά συζητήσουν την πιθανότητα να ανακαλυφθούν καλύτερες θεραπείες γιά σοβαρές ή ανίατες παθήσεις.Ομως δέν μιλούν γιά ίαση αλλά γιά ´πιθανότητα ίασης´πού έχει τεράστια διαφορά.
Επομένως σεβαστά τά επιστημονικά συνέδρια,αλλά πουθενά δεν προκύπτει η βεβαιότης όλων τών πανεπιστημίων γιά την δεδομένη ύπαρξη εξωγήϊνων.

Κάποιες υποκειμενικές ή και αντικειμενικές ενδείξεις δέν είναι βέβαιες αποδείξεις..

Last edited:
Αλλωστε, καποιος αλλος "ασχετος" συναδελφος του Χοκινγκ ειχε πει πως υπαρχει κατι ακομα μεγαλυτερο απο το συμπαν και μαλιστα, δεν νομιζω πως προσπαθησε καν να το αποδειξει.

Κρίμα που κάποιοι άνθρωποι δεν πρόλαβαν να τον γνωρίσουν....θα το είχε αποδείξει σε dt.

Για τις πιθανότητες πάντως και το αν έχουν θέση στην επιστήμη, μίλησε και κάποιος που οι εξισώσεις του έχουν παίξει τεράστιο ρόλο στην ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών...

“They say that Understanding ought to work by the rules of right reason. These rules are, or ought to be, contained in Logic; but the actual science of logic is conversant at present only with things either certain, impossible, or entirely doubtful, none of which (fortunately) we have to reason on. Therefore the true logic for this world is the calculus of Probabilities, which takes account of the magnitude of the probability which is, or ought to be, in a reasonable man’s mind.”

James Clerk Maxwell

Αν πάντως γιατρός ερευνητής ογκολόγος βγεί και πεί οτι ανακαλύφθηκε φάρμακο πού προκαλεί ιαση διαφόρων ειδών καρκίνου αντί τού ´υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες γιά καλύτερη αντιμετώπιση τής νόσου´ και στην συνέχεια διαψευσθεί, η επιστήμη θάχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα,πέραν τής απογοήτευσης ,θυμού ακόμα και εξαγρίωσης πού θάχουν προκαλέσει οι ανακοινώσεις του στούς συγγενείς ανθρώπων πού τελικά θάχουν χάσει την ζωή τους.
Επομένως οι βεβαιότητες καλό ειναι να αποφεύγονται.

Ακριβώς γι αυτό μιλάμε για πιθανότητες γενικότερα, όταν κάποια πράγματα είναι αδύνατον να αποδειχθούν με τις γνώσεις και τις τεχνικές που κατέχουμε τη συγκεκριμένη στιγμή...

Επομένως δέν βλέπω καμιά πηγή (καλά η ανταπόκριση απο την Ελευθεροτυπία λέγεται ανταπόκριση ,δέν είναι ανακοινωση στο Science)πού νά αποδεικνύεται μετά βεβαιότητος η ύπαρξη εξωγήϊνων.σέ όλα τά πανεπιστήμια.
Για πιθανότητες δεκτό.
Πάντως πολλές φορές στην δική μου τουλάχιστον επιστήμη έχουν διαψευστεί σοβαρές ανακοινώσεις γιά ανακάλυψη φαρμάκων κατά βαρέων ψυχικών παθήσεων..
Οπως ακόμα και μιά μελέτη πού εθεωρείτο εγκυρότατη γιά την συσχέτιση τής μανιοκατάθλιψης με μικρό τμήμα συγκεκριμένου χρωμοσωματος ,σέ έρευνα πού έγινε στην κλειστή κοινότητα τών Amish(είχε θεωρηθεί μεγίστη ανακάλυψη).
Τελικά 15 χρόνια μετά, άλλη ομάδα επιστημόνων απέδειξε μεθοδολογικά σφάλματα στην εν λόγω μελέτη ,πού έγιναν αποδεκτά απο την Επιστημονική κοινότητα και πέρασε στην Ιστορία.

Last edited:
Ούτε εγώ ξέρω κάποια τέτοια πηγή που να αποδεικνύει αυτή την ύπαρξη, δεν ξέρω αν έχει κάποιος στο topic αναφέρει ότι υπάρχει τέτοια (νομίζω όχι).

Είχα δει αυτά που γράφει ο Πέτρος, αλλά εκτός κι αν δεν ερμηνεύω σωστά αυτά που γράφει, δεν λέει ότι υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη εξωγήινων (που είναι το ζητούμενο αν θέλουμε να είμαστε βέβαιοι) αλλά ότι οι επιστήμονες στα πανεπιστήμια είναι σίγουροι για την ύπαρξη αυτή. Αυτό βέβαια δεν το ξέρω αν όντως είναι έτσι, αλλά και έτσι να είναι πάλι δεν είναι απόδειξη η σιγουριά του οποιουδήποτε επιστήμονα, απόδειξη είναι τα απτά στοιχεία από τις παρατηρήσεις και τα πειράματα του...

Ούτε εγώ ξέρω κάποια τέτοια πηγή που να αποδεικνύει αυτή την ύπαρξη, δεν ξέρω αν έχει κάποιος στο topic αναφέρει ότι υπάρχει τέτοια (νομίζω όχι).

Δεν υπαρχει αποδειξη, με την μαθηματικη εννοια. Η πιθανοτητα ομως τινει στο 100%. Για εσενα αυτο δεν ειναι αποδειξη? Ολα οσα πιστευουμε εχουν μεγαλυτερες πιθανοτητες? Αν πηδηξεις απο αεροπλανο χωρις αλεξιπτωτο θα σκοτωθεις ή οχι? Εχει καποια αλλη εννοια, εκτος απο εντελως θεωρητικη, το "οχι"?