serreos73
AVClub Addicted Member
εμενα η δηλωση του..μου θυμιζει το "μην κανεις στους αλλους αυτο που δεν θελεις να παθεις εσυ ο ιδιος" σε κλιμακα ανθρωποτητας
Εσύ μπορεί αυτό να εννοούσες αλλά "αλλιώς" φάνηκε...... και από ότι είδες οι περισσότεροι άλλο καταλάβαμε από τα γραφόμενά σου !!!!!
:aetsch:
Αυτό κατάλαβες φίλε μου?
Το μυαλό του και τις γνώσεις του ειρωνεύτηκα?
Την δήλωσή του για τους "εξωγήινους" ειρωνεύτηκα.
Πιστεύω πως έχω το δικαίωμα,'εε?
Εκτός και αν ότι λέει το λαμπρό μυαλό είναι πάντα αδιαφιλονίκητο,δεν υπάρχει παράγων λάθους οπότε μιλάμε για..Θεό και ουχί για ανθρώπινο νού.
Ποια επιστημονικά δεδομένα συνηγορούν?
Υπάρχουν δεδομένα εξωγήινων ???????
Φυσικά και δεν είναι Θεός, φυσικά και δεν είναι στο απυρόβλητο...
Ωστόσο, η φράση σου "καλά, ο τύπος ζει στην καρακοσμάρα του" εσένα δηλαδή σου φαίνεται για ειρωνική φράση που εστιάζεται στη συγκεκριμένη άποψή του και μόνο;
Τέλος πάντων...
Φυσικά και έχεις δικαίωμα να πεις τα όσα θες. Ωστόσο αφού εκφράζεις την άποψή σου δημοσίως είσαι υποχρεωμένος να δεχθείς και την ανάλογη κριτική.
Η σύγκριση μεταξύ της δικής σου και της δικής του άποψης δυστυχώς δεν σε ευνοεί ως προς το ποιος ζει "στην κοκαρακοσμάρα" του...
Προς το παρόν μόνον η στατιστική, με προϊόν της την εξίσωση του Drake.
Και αυτή όμως (εξίσωση του Drake) έχει περίπου μισό αιώνα στην πλάτη της και απ'ότι είχα κάποτε διαβάσει κάνει κάποιες αυθαίρετες παραδοχές για να ποσοτικοποιήσει ένα ζήτημα για το οποίο ακόμη δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία που να γέρνουν τη ζυγαριά προς κάποια πλευρά.
Προσωπικά θεωρώ στατιστικά πιθανότερο να υπάρχουν (ή να έχουν υπάρξει ή να υπάρξουν) εξωγήινοι.
Το ότι υπάρχουν δισεκατομμύρια άστρα με οξυγόνο, νερό και βιώσιμες συνθήκες είναι επαρκές σαν δεδομένο. Δεν ξέρω αν αυτοί θα ζούνε σε σπηλιές η θα έχουν ΔΝΤ αλλά δε χωράει στο μυαλό μου ότι σε όλα αυτά τα βιώσιμα άστρα δεν υπάρχει ούτε βακτηριο.
Το θέμα είναι ότι η τελική πιθανότητα με όσο συντηρητικές παραδοχές και αν ληφθεί είναι σημαντικά πάνω από το μηδέν.
Εσύ επιμένεις βλέπω επί προσωπικού.
Φαντάζομαι η εξήγησή μου ως προς το σκέλος της "ειρωνίας" μου δεν σε κάλυψε.
Τι θες? Να κάνω δημόσια ομολογία οτι πιστεύω στους "εξωγήϊνους"?
Οτι λατρεύω τον Χόκινγκ και δεν θα ξανασχοληθώ μαζί του?
Σόρρυ φίλε μου,με τόσα προβλήματα καθημερινά μάλλον εσύ ζείς τελικά στη καρακοσμάρα σου.
Καλή συνέχεια..
Δήμήτρη, πρέπει κάπου να πάμε οι υπόλοιποι;βρε σεις τι συζητάτε...
Ας αφήσουμε τον Χώκινγκ και την υψηλή του ευφυία...
Είναι σοβαρός τίτλος άρθρου (ΑΝ μεταφέρθηκε σωστά)?
Αν δείτε δηλ. εξωγήϊνους...ΜΑΚΡΥΑ....
Καλά βάλαμε τον Τραμπάκουλα.
Να προσέχουμε και λίγο την πόρτα...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.