Στην αγορά για πικάπ

αυτή είναι η ολόκληρη πλακέτα που καταλαμβάνει ....κλπ

24473-max_denon_pma2010ae_06.jpg

φρένο γιατί μας διαβάζουν κι όλας

αυτή μπορεί νάναι και χειρότερη από αυτήν που είχε ένας παλιός arcam δ290 που είχα...

attachment.php

Εχω και γω καπου μια πλακετα του 290 που δεν καταφερα ποτε να ακουσω η να φτιαξω εξωτερικο τροφοδοτικο.Ισως μια μερα...........για την εμπειρια

Εχω και γω καπου μια πλακετα του 290 που δεν καταφερα ποτε να ακουσω η να φτιαξω εξωτερικο τροφοδοτικο.Ισως μια μερα...........

άκουγα με τέτοια 10 χρόνια μέσα σε arcam και μετά με εξωτερικό τροφοδοτικό άλλα 10 χρόνια (τιουναρισμένο για την 103). Το πούλησα μόλις πέρσι αφού έφτιαξα salas για την 17d3

Mια παρομοια της ΟΝΙΧ χρησιμοποιησα με εξωτερικο τροφοδοτικο.Φανταζομαι ηταν και οι δυο της ιδιας σχολης.

η ίδια παλιά σχολή των διακριτών μονάδων και pin through κολλήσεων.
Η χαρά του diy.
(όχι ότι του denon δεν είναι της ιδίας σχολής).

αυτή είναι η ολόκληρη πλακέτα που καταλαμβάνει ....κλπ

24473-max_denon_pma2010ae_06.jpg

φρένο γιατί μας διαβάζουν κι όλας

αυτή μπορεί νάναι και χειρότερη από αυτήν που είχε ένας παλιός arcam δ290 που είχα...

attachment.php
Χαίρομαι που αναδεικνύεις αυτές τις λεπτομέρειες που οι γνώστες των ηλεκτρονικών θα βάζουν τα γέλια ...
Η πλακέτα και η κάθε πλακέτα από πίσω έχει και τροφοδοσία...Ανέβασε τις γιατί αν δεν το κανείς εσύ θα το κάνω εγώ ,όποτε έχω ώρα.
Και κάτι τελευταίο γιατί αρέσκεσαι να λες μισές αλήθειες ...Η dL 103 ήταν πανάκριβη όταν πρωτοβγήκε και σαφέστατα την απολαμβάνουν εκατομμύρια μουσικόφιλοι ανα τον κόσμο για τους πιο ψαγμένους την αναβελώνουν φτάνοντας την σε άλλο επίπεδο ....Φρόντισε τουλάχιστον να ακούσεις μια από αυτες αν θέλεις να ακούσεις ...Γιατί έχω την εκτίμηση ότι στοχεύεις αλλού ...Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!!

Χαίρομαι που αναδεικνύεις αυτές τις λεπτομέρειες που οι γνώστες των ηλεκτρονικών θα βάζουν τα γέλια ...
Η πλακέτα και η κάθε πλακέτα από πίσω έχει και τροφοδοσία...Ανέβασε τις γιατί αν δεν το κανείς εσύ θα το κάνω εγώ ,όποτε έχω ώρα.
Και κάτι τελευταίο γιατί αρέσκεσαι να λες μισές αλήθειες ...Η dL 103 ήταν πανάκριβη όταν πρωτοβγήκε και σαφέστατα την απολαμβάνουν εκατομμύρια μουσικόφιλοι ανα τον κόσμο για τους πιο ψαγμένους την αναβελώνουν φτάνοντας την σε άλλο επίπεδο ....Φρόντισε τουλάχιστον να ακούσεις μια από αυτες αν θέλεις να ακούσεις ...Γιατί έχω την εκτίμηση ότι στοχεύεις αλλού ...Αλλά στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα!!!

άσε τις πολλές χαρές κατα μέρος
Τι τροφοδοσία μου λες και κολοκύθια.
Η πλακέτα είναι πλακέτα.

πριν μας έλεγες ότι η πλακέτα πιάνει όλη τη δεξιά μεριά του ολοκληρωμένου...
Τελικά μετα βίας πιάνει τη μισή, είναι χωμένη δίπλα στην ψύκτρα και άντε ...για τροφοδοσία μοιράζεται την ίδια τροφοδοσία του denon.
Φέρε ό,τι χαρτιά θές, φέρε δικηγόρους....
ένα Phono ενσωματωμένο της σειράς είναι για κάθε νόμιμη χρήση. Σιγά μην έφτιαξε phono η denon για κεφαλή που κυκλοφόρησε πριν 60 χρόνια....
Και είπαμε δεν είναι rocket science. Επειδή την ακούν ("την ακούν") οι πολλοί γιαπωνέζοι δεν σημαίνει τίποτα.

και ....
διάβαζε λίγο.
Είπα πιό πάνω, 10 χρόνια μ αυτήν άκουγα.
Στο συρτάρι την έχω.

Εντάξει, καλή είναι. Μέχρι εκεί.

Καταρχάς διορθώνω αυτό που λάθος από μνήμης έγραψα σχετικά με την output impedance της Denon:

https://www.stereophile.com/content/denon-dl-103-phono-cartridge-specifications

Εδώ να παρατηρήσω ότι έχει αλλάξει από το 2017 και μετά (η δική μου είναι αρχές του 2017 αγορασμένη, οπότε πρέπει να δω αν είναι η παλιά ή η νεα έκδοση).

Δεύτερον δεν καταλαβαίνω γιατί από την Plinius μου είπαν να ρυθμίσω στα 100 ohms. Μάλλον ήθελαν να πουν 10,0 που είναι κοντά στη νέα έκδοση. Από ότι διαβάζω τώρα στο μάνιουαλ του προ έχει τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Λέω να δοκιμάσω τα 41 ohms και να ψάξω το κουτι της κεφαλής, μήπως αναγράφει κάτι σχετικά.

Attachments

• plinius phono settings.jpg
    plinius phono settings.jpg
    104 KB · Views: 100
Last edited:
Καταρχάς διορθώνω αυτό που λάθος από μνήμης έγραψα σχετικά με την output impedance της Denon:

Εδώ να παρατηρήσω ότι έχει αλλάξει από το 2017 και μετά (η δική μου είναι αρχές του 2017 αγορασμένη, οπότε πρέπει να δω αν είναι η παλιά ή η νεα έκδοση).

Δεύτερον δεν καταλαβαίνω γιατί από την Plinius μου είπαν να ρυθμίσω στα 100 ohms. Από ότι διαβάζω τώρα στο μάνιουαλ του προ έχει τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Μαρια το προβλημα ειναι το κερδος (GAIN) οταν λυσεις αυτο σε συναρτηση με τα υπολοιπα θα ακουσεις την κεφαλη... Απο οτι διαβασα το σταδιο προενισχυσης εχει high / low gain. Φρονω οτι εκει πρεπει να εστιασεις.
Αν εχεις το εγχειριδιο χρησης στειλτο μου να δω κατι. Χωρητικοτητες πυκνωτων κλπ...

@ Maria
Συνηθως μια εισοδος MC μπορει να ειναι απο 5 και ανω φορες του impedance μιας κεφαλης (coil impedance).Πολλοι πανε και μεχρι τα 47000Ω.
Η τελικη επιλογη θα γινει αναλογα με την προτιμηση σου στο συστημα σου.Δοκιμαζοντας καπου θα καταληξεις γι αυτο προτεινα την δοκιμη αντιστασεων.
Η επιλογη των αντιστασεων που θα -αν- δοκιμασεις καθοριζεται απο το ποιο default επιλεγεις στον plinius και ειναι απλος υπολογισμος παραλληλων αντιστασεων.Για περισοτερη ευκολια στους υπολογισμους δες εδω https://www.allaboutcircuits.com/tools/parallel-resistance-calculator/

Δεύτερον δεν καταλαβαίνω γιατί από την Plinius μου είπαν να ρυθμίσω στα 100 ohms. Μάλλον ήθελαν να πουν 10,0 που είναι κοντά στη νέα έκδοση. Από ότι διαβάζω τώρα στο μάνιουαλ του προ έχει τις παρακάτω ρυθμίσεις:

Λέω να δοκιμάσω τα 41 ohms και να ψάξω το κουτι της κεφαλής, μήπως αναγράφει κάτι σχετικά.

Μαρία η δικιά σου 99% είναι η παλιότερη.
Δοκίμασε ο,τιδηποτε εκεί κοντά.
Ζημιά δεν γίνεται.

Tα 40 και τα 14 Ω δεν αφορουν νομιζω αλλαγη της 103.
Η 103 ειναι 40Ω και η 103R ειναι 14Ω.
Και οι δυο ειναι σε παραγωγη.
Αν Μαρια εχεις την 103 (οχι την R ) τοτε ειναι 40Ω.

Ειναι δυο παραλλαγες της 103 και οχι νεας και παλιας.Και οι δυο υπαρχουν.Κατα καιρους υπηρξαν και αλλες D,S,SA .............

Denon DL-103R Specifications
Output: 0.25 mV
Output impedance: 14ohms
Stylus: 16.5 Micron round tip
Coils: copper (6N)
Frequency range: 20Hz-45kHz
Tracking force: 2.3-2.7g
Compliance 5x10-6cm/dyne
Weight: 8.5g

Specifications Denon DL-103:
Frequency response (Hz): 20-45,000
Output@1khz, 50mm/sec: .3mV
Output impedance: 40 ohms
Load impedance: 100ohms
Channel seperation at 1kHz: over 25db
Channel sensitivity: 1dB or less
Tracking tip: 16.5 micron special round solid diamond
Copliance: 5x10-6cm/dyne (100Hz)
Tracking force- 2.3~2.7g
Cantilever: aluminum, conical
Mass: 8.5g

Δεν φρόντισες να ανεβάσεις φωτογραφία για την τροφοδοσία αφού μιλάμε για ολοκληρωμένο για τα υλικά και βέβαια για τις προδιαγραφές των δυο phono.
Όπως και να έχει ευτυχώς που υπάρχουν τα post αφού μίλησα και για δεύτερο phono που και αυτό αποκρύπτεις .
Την αναβάθμιση της dL 103 την κάνουν Ευρωπαϊκοί και Αμερικανικοί οίκοι και στηρίζονται στα πολύ καλά πηνιά που έχει .
Όμως το φροντιστήριο το χρειάζεσαι για τον απλούστατο λόγο γιατί δεν θέλεις να μάθεις ούτε να ακούσεις ...

Last edited by a moderator:
Μάκη,ήρεμα...
Καθένας έχει την εμπειρία του,δεν υπάρχει λόγος να πικραθούμε,προειδοποιώ...

Re: Απάντηση: Στην αγορά για πικάπ

Μάκη,ήρεμα...
Κανένα πρόβλημα .

Μάκη,ήρεμα...

Αυτο το πραγμα εδω μεσα του οτι ο καθενας ειναι εδω για μετρησει τις γνωσεις του και να επιμενει σε διαφορα χωρις να ακουει τι εχει να πει καποιος συνομιλητης πρωτη φορα το συναντω.

Η κυρια ρωτησε κατι πολυ συγκεκριμενο για να λυσει ενα πολυ συγκεκριμενο προβλημα που αντιμετωπιζει. Πως αλλη μια φορα κατεληξε σε κοκορομαχια δεν μπορω να το καταλαβω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Στην αγορά για πικάπ

Αυτο το πραγμα εδω μεσα του οτι ο καθενας ειναι εδω για μετρησει τις γνωσεις του και να επιμενει σε διαφορα χωρις να ακουει τι εχει να πει καποιος συνομιλητης πρωτη φορα το συναντω.

Η κυρια ρωτησε κατι πολυ συγκεκριμενο για να λυσει ενα πολυ συγκεκριμενο προβλημα που αντιμετωπιζει. Πως αλλη μια φορα κατεληξε σε κοκορομαχια δεν μπορω να το καταλαβω.

Οι γνώσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες,ειδικά αν έχουν πίσω τους γνώση και εμπειρία.Εδώ μετράει και ο τρόπος όμως.
Τέλος καλό,όλα καλά.

Δεν φρόντισες να ανεβάσεις φωτογραφία για την τροφοδοσία αφού μιλάμε για ολοκληρωμένο για τα υλικά και βέβαια για τις προδιαγραφές των δυο phono.
Όπως και να έχει ευτυχώς που υπάρχουν τα post αφού μίλησα και για δεύτερο phono που και αυτό αποκρύπτεις .
Την αναβάθμιση της dL 103 την κάνουν Ευρωπαϊκοί και Αμερικανικοί οίκοι και στηρίζονται στα πολύ καλά πηνιά που έχει .
Όμως το φροντιστήριο το χρειάζεσαι για τον απλούστατο λόγο γιατί δεν θέλεις να μάθεις ούτε να ακούσεις ...

επειδή βλέπω το συνεχίζεις....

όλα αυτά περι "τροφοδοσίας και τεχνολογίας αιχμής" του phono stage του ολοκληρωμένου της denon οφείλεις να τα βρεις και να τα ανεβάσεις εσύ. Και αυτό διότι εσύ το παρουσίασες ως κάτι "φοβερό που ειδικά έφτιαξε η denon για να εκμεταλλευτεί σωστά τις δυνατότητες της DL103"

Εγώ λεω ότι είναι ένα απλό έξαρτημα σειράς και ότι δεν τίθεται κάν θέμα κάποιας ιδιαίτερης ποιότητας τροφοδοσίας της πλακέτας και φυσικά ούτε καν είναι σχεδιασμένη για την DL103 όπως ισχυρίστηκες.

Εχω βαρεθεί ειλικρινά στο χώρο αυτό να φυτρώνουν καθημερινά άσχετοι που να θέλουν να πείσουν (δεν ξέρω ποιούς και για ποιούς λόγους) και το σημαντικώτερο: να γίνονται ανεκτοί από την διαχείριση και να την αναγκάζουν για διατήρηση καλού κλίματος να κρατούν ίσες αποστάσεις.
Το αποτέλεσμα είναι ένα: μέσα στην όλη ασχετονέφωση χάνεται και η όποια σωστή πληροφόρηση και υποβαθμίζεται το avclub.

Είναι καιρός η διαχείριση να λάβει θέση.

να μας εξηγήσεις τότε αγαπητέ πριν φτάσεις στην κοκορομαχία (διότι προφανώς εσύ όταν βλέπεις να διαφωνούν δυο, βλέπεις δυό κοκκόρια και μόνο) γιατί φτάσαμε να εκθειάζουμε την DL103 και ότι πρέπει η ενδιαφερόμενη να αλλάξει πρώτα phono stage -και ίσως να πάρει και έναν ολοκληρωμένο denon- και όχι να την ταιριάξει καλύτερα με τον βραχίονα ή να καταλήξει σε άλλη κεφαλή.