Στην αναμονή για Marantz

Κατ' αρχήν, ας μη γενικεύουμε. Εδώ καταγράφηκε μία περίπτωση. Αν δεν έχουμε μια μεγαλύτερη εικόνα από αντίστοιχες ή αντίθετες εμπειρίες, δεν μπορεί να βγει γενικό συμπέρασμα.

Δεύτερον, υπάρχει μια αλυσίδα κατασκευαστή - ευρωπαϊκού παραρτήματος - αντιπροσώπου dealer. Θεωρώντας ότι εξάντλησα την πίεση στον τελευταίο, αναφέρθηκα στην αντιπροσωπεία. Στο βαθμό που το λάθος είναι δικό της, θα δούμε πώς θα το χειριστεί, και στη δεδομένη και στις μετέπειτα περιπτώσεις. Σε πρώτη φάση, η ανταπόκριση ήταν θετικότατη.

Αν το λάθος είναι πιο πίσω, προφανώς η αντιπροσωπεία είναι αρμόδια να το μεταφέρει. Εντωμεταξύ, θα διαφυλάξει το όνομά της με τα υπόλοιπα προϊόντα που αντιπροσωπεύει.

Απάντηση: Re: Στην αναμονή για Marantz

Αδυναμία λοιπών της εταιρίας να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της αγοράς και ασυνέπεια προς τους καταναλωτές που περιμένουν τα ''νέα'' κομμάτια της εταιρίας τα οποία παρουσίασε μόνο και μόνο για να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων μιας και δεν μπορεί να καλύψει την αγορά.

Εχουμε λοιπών την ''απάντηση'' της εταιρίας στον ανταγωνισμό και τους ''ηλίθιους'' πιστούς καταναλωτές της εταιρίας (εγώ πρώτος-πρώτος) που περιμένουν και εμπαίζονται για να δώσουν τα λεφτά τους.

Την ασυνέπεια που την είδες βρε Κώστα;
Ανεξάρτητα με τον κλάδο που δραστηριοποιείται μια εταιρεία,όταν παρουσιάζει τα νέα προϊόντα της,ορίζει ταυτόχρονα και τις ημερομηνίες παράδοσης αλλά και τις ποσότητες που θα φτάσουν στις εκθέσεις των πωλητών της;
Που το είδες εσύ αυτό;
Εδώ μια οδοντόκρεμα AIM WHITE NOW ψάχνω να βρω στα ράφια των S.M. και δεν υπάρζει πουθενά,ενω διαφημίζεται καθημερινά στην τηλεόραση...

Τελικά τι έγινε ήρθε ?

Επίσης να ρωτήσω και εδώ κάτι που ρώτησα και αλλού μιας και θέλεις τον 5003.

Ξέρεις τις διαφορές μεταξύ Marantz SR 5003 & Marantz SR 6003 ?

Στο site λέει ότι ο 5003 δεν έχει DSP Presision 32-bit (αλλά έχει DSP 32-bit), GUI, 1 component out λιγότερο, 1 HDMI out λιγότερο, RS232C και 10 watt λιγότερα.

Κάτι άλλο πιο ουσιαστικό ? (γιατί η διαφορά στην τιμή είναι 350 ).

Όχι, δεν ήρθε, ούτε είχα καμία περαιτέρω ειδοποίηση, οπότε ακύρωσα την παραγγελία.

Τα δυνατά του 6003 είναι το δεύτερο hdmi, το USB και, για τους κολλημένους με την αισθητική, το πορτάκι που κρύβει τα κουμπιά. Με λογικά κριτήρια, τα 350 παραπάνω δεν δικαιολογούνται. Τονίζω το "λογικά", γιατί εγώ δεν τον έχω απορρίψει.

Τελικά και εγώ λέω για τον 5003 γιατί δεν χρειάζομαι τα παραπανίσια πράγματα του 6003. Αλλά με βάζεις σε σκέψεις που δεν τον παρέλαβες.

Με ζόρια κρατάω τον εαυτό μου να μην παραγγείλω τον 6003 μόνο και μόνο για το πορτάκι :). Ας όψεται που θέλω να περισσέψουν χρήματα για κάποια επιπλέον πράγματα που θέλω.

Κοίτα, από την παλαιότερη ενημέρωση που είχα, υπήρχαν ετοιμοπαράδοτοι σε τουλάχιστον ένα κατάστημα. Ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμα. Ίσως αν πάρεις στην αντιπροσωπεία να σου πουν.

Απλώς, επειδή εγώ έχω άριστη συνεργασία με άλλον dealer, δεν ήθελα να πάω αλλού.

Σε ερώτησή μου στην αντιπροσωπεία, τα μηχανήματα υπάρχουν στο τελωνείο.
Λόγω απεργίας έχουν καθυστερήσει, θα με πάρουν τηλέφωνο προς το μεσημέρι και θα σας ενημερώσω ; -)

Εγώ πάντως πού είχα παραγγείλει ένα DV-7001 το παρέλαβα χθες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος. Και οι άνθρωποι από την ΕΤΥΤ ήταν άψογοι. Δεν έχω κανένα παράπονο.

Να ρωτήσω κάτι για τον marantz ?

Πήρα τον SR-5003. Υπάρχει τρόπος όταν ακούω στερεοφωνικό ήχο να παίζουν και τα πίσω ηχεία ? Αν υπάρχει αυτό θα έχει επιπτώσεις στην ποιότητα του ήχου ? Ηχεία έχω τα focal dome.

Στους Yamaha υπάρχει το 7 channel stereo, όπου τα 2 κύρια ηχεία παίζουν κανονικά όλο το φάσμα των δύο stereo καναλιών left & right χωρίς καμμία επεξεργασία ή επίπτωση στον ήχο και το κεντρικό και τα surround παίζουν βοηθητικά σε χαμηλότερη ένταση.
Προφανώς και στους marantz θα πρέπει να υπάρχει κάποιο αντίστοιχο mode λειτουργίας.

Ok. Το βρήκα ευχαριστώ.

ΥΓ: Έπρεπε να πατήσω το κουμπί souround και να το βάλω σε κάποια ρύθμιση εκτός από Stereo. To έβαλα στο ΝΕΟ-6 (έχει και άλλα για music, movie, cinema, ... ).