Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Εδώ να δείτε... Έχω γείτονες που έχουν καταθέσει τις πινακίδες στο ένα αμάξι και το κυκλοφορούν βάζοντας τις πινακίδες του άλλου.
Κι εγώ στα κορόιδα είμαι. Έχω CR-V με ελληνικές πινακίδες.

Δηλαδή όσοι δεν έχουν κάνει τέτοια κίνηση,είναι "κορόιδα" και οι άλλοι είναι λαμόγια.
Μάλιστα.
Φίλος και αντιπρόσωπος μεγάλου ονόματος του εξωτερικού,αγωνιζόταν να ΜΗΝ μεταφέρει την επιχείρησή του στη Βουλγαρία εδώ και 3 χρόνια.
Με πτώση τζίρου 70% και την εφορία να του έχει αλλάξει τα φώτα,ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ φέτος να το κάνει μεταφέροντας όπως είναι φυσικό και τα αυτοκίνητα,τόσο της εταιρείας όσο και της οικογένειάς του με κέρδος πάνω από 7.000 ευρώ το χρόνο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Καλύπτει το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης.

Φυσικά είναι ιδανική περίπτωση. Το ίδιο το κράτος σε ωθεί να βρεις κάποιο παραθυράκι, με τα παράλογα και πρωτίστως τιμωρητικά τέλη που επιβάλει. Πώς φωτίστηκα και δεν πήρα διχίλιαρο.....

Έτσι ακριβώς ασφάλειες,τελοι,κτεο κτλ τι γίνεται εδω εβαλα συνιδιοκτήτη το κράτος και οταν βλέπεις και κάτι σαν αυτό εδω η λυση βουλγαρία όλο και περισσότερο έρχεται βόλτα στο μυαλό σου.

http://www.nea-smirni.gr/E/pdf/synomosiologia/genika/teliKykloforias.pdf

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Αυστρία, η Ελβετία, η Σουηδία κτλ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΟΔΙΑ
Η Ιταλία έχει διόδια ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ,
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ
ΔΙΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΡΕΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ (ΤΕΛΗ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ) ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
ΓΙΑ ΚΑΡΑ ΓΕΜΑΤΟΥΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ!!!!!!
(και αυτο εδω το ωραίο απο το άνωθεν pdf)

Last edited:
Η Αυστρία βέβαια έχει βινιέτα για όλα τα αυτοκίνητα με μή αυστριακές πινακίδες που ελέγχεται σε όλο το οδικό δίκτυο της με ειδικές κάμερες.
Στην δε Γερμανία η κουβέντα για τα διόδια ή την ριζική αύξηση των τελών κυκλοφορίας έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό ξανά. Έχουν διαπιστώσει οτι τα έξοδα συντήρησης και επέκτασης του οδικού δικτύου τους δεν καλύπτονται απο τα υπάρχοντα κεφαλαια. Στο NRW έχουν κλείσει για επισκευές ένα σωρό γέφυρες προκαλώντας κυκλοφοριακή ασφυξία...

Η Αυστρία βέβαια έχει βινιέτα για όλα τα αυτοκίνητα με μή αυστριακές πινακίδες που ελέγχεται σε όλο το οδικό δίκτυο της με ειδικές κάμερες.
Στην δε Γερμανία η κουβέντα για τα διόδια ή την ριζική αύξηση των τελών κυκλοφορίας έχει ανοίξει τον τελευταίο καιρό ξανά. Έχουν διαπιστώσει οτι τα έξοδα συντήρησης και επέκτασης του οδικού δικτύου τους δεν καλύπτονται απο τα υπάρχοντα κεφαλαια. Στο NRW έχουν κλείσει για επισκευές ένα σωρό γέφυρες προκαλώντας κυκλοφοριακή ασφυξία...

επίσης βινιέτα υπάρχει σε Ουγγαρία, Σλοβακία, Βουλγαρία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε

Tην E.E την διέπουν άλλοι κανόνες,νόμοι και τρόποι φορολόγησης
Το σημαντικότερο είναι ότι στα περισσότερα κράτη,απαγορεύεται ο υπήκοός τους νά'χει αμάξι από άλλη χώρα
Για παράδειγμα στην Ιταλία,μπορείς σαν Ιταλός που ζείς στο εξωτερικό να οδηγείς αμάξι από τη χώρα διαμονής σου,αλλά σαν Ιταλός,Έλληνας,Γερμανός που διαμένεις στην Ιταλία απαγορεύεται,ενώ οι ποινές είναι βαρύτατες αν σε πιάσουν
...και σε πιάνουν!!

Μήπως γνωρίζεις εάν, εφόσον μεταναστεύσουμε για να εργασθούμε σε άλλη χώρα της ΕΕ, μπορούμε να πάμε και να κρατήσουμε το αυτοκίνητο που ήδη έχουμε στην Ελλάδα και απλά να εκδώσουμε πινακίδες της χώρας προορισμού ;

Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

Δηλαδή όσοι δεν έχουν κάνει τέτοια κίνηση,είναι "κορόιδα" και οι άλλοι είναι λαμόγια.
Μάλιστα.
Φίλος και αντιπρόσωπος μεγάλου ονόματος του εξωτερικού,αγωνιζόταν να ΜΗΝ μεταφέρει την επιχείρησή του στη Βουλγαρία εδώ και 3 χρόνια.
Με πτώση τζίρου 70% και την εφορία να του έχει αλλάξει τα φώτα,ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ φέτος να το κάνει μεταφέροντας όπως είναι φυσικό και τα αυτοκίνητα,τόσο της εταιρείας όσο και της οικογένειάς του με κέρδος πάνω από 7.000 ευρώ το χρόνο.
Πάρα πολύ καλά έκανε!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε

Μήπως γνωρίζεις εάν, εφόσον μεταναστεύσουμε για να εργασθούμε σε άλλη χώρα της ΕΕ, μπορούμε να πάμε και να κρατήσουμε το αυτοκίνητο που ήδη έχουμε στην Ελλάδα και απλά να εκδώσουμε πινακίδες της χώρας προορισμού ;
Πρόσφατα μετακόμισα στη Γαλλία για να δουλέψω και έφερα και το αυτοκίνητό μου από την Ελλάδα. Αν μένεις πάνω απο 1 χρονο είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις γαλλικές πινακίδες όπως και έκανα - αφού πρώτα πέρασα το εδώ ΚΤΕΟ (με διάρκεια ελέγχου 2 χρόνια) και με μερικά άλλα χαρτιά που χρειάστηκαν και είναι αναρτημένα στο Internet έβγαλα την άδεια πολύ γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

Πρόσφατα μετακόμισα στη Γαλλία για να δουλέψω και έφερα και το αυτοκίνητό μου από την Ελλάδα. Αν μένεις πάνω απο 1 χρονο είσαι υποχρεωμένος να βγάλεις γαλλικές πινακίδες όπως και έκανα - αφού πρώτα πέρασα το εδώ ΚΤΕΟ (με διάρκεια ελέγχου 2 χρόνια) και με μερικά άλλα χαρτιά που χρειάστηκαν και είναι αναρτημένα στο Internet έβγαλα την άδεια πολύ γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία.

ευχαριστώ !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Στην Ελλαδα με ξένες πινακίδες (εντος ε.ε).

@tmjuju
Τασο πρασινη καρτα ξερεις τι ειναι?

Να φανταστώ λες για το πράσινη κάρτα που ζητώ από την ασφαλιστική όταν είναι να κυκλοφορήσω εκτός Ελλάδας.
Να σου πω την αλήθεια δε θυμάμαι εάν είναι απαραίτητη εντός ΕΕ.
Καθώς συνήθως ζητώ κάρτα , γιατί σε μια βόλτα στην κεντρική Ευρώπη, δεν είναι τίποτα να βγεις και λίγο πιο έξω.
Θυμάμαι ότι είναι φθηνή, και για Σκόπια και άλλους προορισμούς, νομίζω πιο ακριβή για ήταν κάποια άλλα κράτη των Βαλκανίων. Και συνήθως δυο μερες πριν τη ζητώ και που έρχεται σπίτι με courier. Από Βέλγιο δε θυμάμαι να παίρνω κάρτα για Ολλανδία/Γερμάνια/κοκ
Από Αγγλία για Ελλάδα το δήλωνα στην ασφαλιστική απλά, δε θυμάμαι να μου δίνουν πράσινη κάρτα, αλλά νομίζω ότι κάτι μου έστελναν με mail/fax.
Ισχύει για μεταξύ Ελλάδας Βουλγαρίας, θύμισε μου ?

Last edited:
Μπορεί να κυκλοφορεί για 6 μήνες από την ημερομηνία έλευσης στο Ελλαδιστάν
Σε περίπτωση ελέγχου από τα όργανα,πρέπει να έχει κρατηθεί κάποιο αποδειχτικό στοιχείο(εισιτήριο),που να αποδεικνύει την ημέρα έλευσης στο Ελλαδιστάν
Βέβαια για να μπορέσει κάποιος να αγοράσει αυτοκίνητο από Ε.Ε,με τον αρ.κυκλοφορίας του,πρέπει να πληρεί τις προυποθέσεις που δεν είναι οι ίδιες,από κράτος σε κράτος
Μία προυπόθεση βασική,είναι να είσαι μόνιμος κάτοικος του χ κράτους,σε διαφορετική περίπτωση,εισαγάγεις το αυτοκίνητο μα προσωρινές πινακίδες,διάρκειας μίας εβδομάδας συνήθως, μέχρι να εκτελωνιστεί!

Μήν λέτε πράγματα όταν δεν γνωρίζετε και μπλέξει κάποιος και πάει και φυλακή.

Δεν υπάρχουν τα 6μηνα παρά μόνο από 3η χώρα εκτός ΕΕ και μόνο .Ουτε τα εικονικά υπάρχουν πλέον.Πανε αυτά .Αυτά έχουν καταργηθεί . Όλα τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν είναι παράνομα εφόσον ο ιδιοκτήτης έχει ΑΦΜ Ελληνικό.Σε ενδεχόμενο έλεγχο...ή καρφωτή είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα και πας με κατηγορία για λαθρεμπόριο εις βάρος του κράτους .

Τα υπόλοιπα περί εταιριών στη Βουλγαρία πχ κτλ είναι παράνομα όλα .Υπάρχει δεδικασμένο και δεν αναιρείται ούτε τη γλιτώνει κάποιος. Αν σου κάτσει έλεγχος τον ήπιες χοντρά .
Το ΣΔΟΕ πάει καρφωτά έξω από τα μπουζούκια και τους περιμένει όλους τους μάγκες ...και κατάσχει επι τόπου το αυτοκίνητο .

Επαναλαμβάνω ακόμα και να είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού....με χαρτιά...αν εχεις ΑΦΜ ΕΛΛΗΝΙΚΟ πας στη ΜΠΟΥΡΟΥ.

Είναι βέβαια νόμος Ελληνικός καθαρά γι αυτό και είμαστε στο Ευρωπαικό δικαστήριο το οποίο βέβαια ειδικά τώρα κάνει τα στραβά μάτια λόγω δασμών και υστέρηση εσόδων....

ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .

Εάν δεν έχει αλλάξει ο Τελωνειακός Κώδικας -που δεν το νομίζω- εξακολουθούν να ισχύουν οι προβλέψεις του για την κατοχή και κυκλοφορία κοινοτικών οχημάτων (άρθρο 136). Επίσης στο άρθρο περί ορισμών (120) εξακολουθεί να γίνεται η αναφορά σε "εγκατάσταση στο εσωτερικό της χώρας", στη "συνήθη κατοικία" και στις 185 ημ. τον χρόνο. Πώς δεν ισχύουν δλδ;
Φυσικά τα λοιπά περί "κακουργήματος" δεν ισχύουν. Κακούργημα γίνεται η λαθρεμπορία από τις 150.000 (οφειλόμενων δασμών) και πάνω.

Εγώ προειδοποίησα και το κλείνω εδώ .Δεν θα δώσω εξετάσεις πάνω στη δουλειά μου .Ο καθένας είναι υπεύθυνος των πράξεών του και μπορεί να λέει ότι θέλει.

...μόνο που αυτά που λέω αποτελούν νόμο του κράτους (2960/2001) όπου και παραπέμπω, και μάλιστα με αναφορά άρθρων.

επειδή και οι δυό επαγγελματίες είστε δεν γίνεται να έχετε διαφορετικές απόψεις για το ίδιο πρόγμα.

επειδή και οι δυό επαγγελματίες είστε δεν γίνεται να έχετε διαφορετικές απόψεις για το ίδιο πρόγμα.

Να διευκρινίσω πως δεν ισχυρίζομαι ότι δεν είναι παράνομο (όχι βέβαια και κακούργημα, αυτό ήταν υπερβολή), καθώς ο συνήθης τρόπος που επιλέγεται αποτελεί καταστρατήγηση υπάρχοντος "παραθυρακίου". Λέω όμως πως το παραθυράκι υπάρχει.

εγώ επισημαίνω το ότι από την πλευρά σου τεκμηρίωνεις τα περί μη ύπαρξης κακουργήματος ενώ από την άλλη πλευρά δεν υπάρχει καμιά τεκμηρίωση πλην του "είμαι επαγγελματίας και ξέρω"

Η ερώτηση είναι απλή και αναμένω . Εγώ θα φέρω ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και θα έχω ελληνικό ΑΦΜ . Ωραία.

Εσύ

Εγγυάσαι ότι αν έχεις αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και ελληνικό ΑΦΜ η απαγγελία κατηγορίας προς εμένα θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος ?