supersonic
Μέλος Σωματείου
- 17 June 2006
- 49,609
Σωστάπροφανώς δεν ρωτάς εμένα αλλά τον send
Μήν λέτε πράγματα όταν δεν γνωρίζετε και μπλέξει κάποιος και πάει και φυλακή.
Δεν υπάρχουν τα 6μηνα παρά μόνο από 3η χώρα εκτός ΕΕ και μόνο .Ουτε τα εικονικά υπάρχουν πλέον.Πανε αυτά .Αυτά έχουν καταργηθεί . Όλα τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες που κυκλοφορούν είναι παράνομα εφόσον ο ιδιοκτήτης έχει ΑΦΜ Ελληνικό.Σε ενδεχόμενο έλεγχο...ή καρφωτή είναι κακούργημα και όχι πλημμέλημα και πας με κατηγορία για λαθρεμπόριο εις βάρος του κράτους .
Τα υπόλοιπα περί εταιριών στη Βουλγαρία πχ κτλ είναι παράνομα όλα .Υπάρχει δεδικασμένο και δεν αναιρείται ούτε τη γλιτώνει κάποιος. Αν σου κάτσει έλεγχος τον ήπιες χοντρά .
Το ΣΔΟΕ πάει καρφωτά έξω από τα μπουζούκια και τους περιμένει όλους τους μάγκες ...και κατάσχει επι τόπου το αυτοκίνητο .
Επαναλαμβάνω ακόμα και να είσαι μόνιμος κάτοικος εξωτερικού....με χαρτιά...αν εχεις ΑΦΜ ΕΛΛΗΝΙΚΟ πας στη ΜΠΟΥΡΟΥ.
Είναι βέβαια νόμος Ελληνικός καθαρά γι αυτό και είμαστε στο Ευρωπαικό δικαστήριο το οποίο βέβαια ειδικά τώρα κάνει τα στραβά μάτια λόγω δασμών και υστέρηση εσόδων....
ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ .
Η ερώτηση είναι απλή και αναμένω . Εγώ θα φέρω ένα αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και θα έχω ελληνικό ΑΦΜ . Ωραία.
Εσύ
Εγγυάσαι ότι αν έχεις αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες και ελληνικό ΑΦΜ η απαγγελία κατηγορίας προς εμένα θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος ?
Eγώ εγγυώμαι ότι η λαθρεμπορία κάτω από τις 150.000 ευρώ διώκεται σε βαθμό πλημμελήματος (σοβαρού βέβαια). Δεν είναι ότι το εγγυώμαι, είναι ότι το γράφει ο Τελωνειακός Κώδικας (αρθρο 157)
"Αρθρο 157
1. Η κατά το άρθρο 155 του παρόντα Κώδικα λαθρεμπορία τιμωρείται:
α) Με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών. Εάν όμως το αντικείμενο της
λαθρεμπορίας δεν έχει σημαντική αξία και προορίζεται για ατομική χρήση
ή ανάλωση του υπαίτιου, το ελάχιστο όριο της ποινής μειώνεται στο ένα
έκτο.
β) Με φυλάκιση τουλάχιστον ενός (1) έτους στις εξής περιπτώσεις:
-εάν διαπράχθηκε καθ` υποτροπήν,
-εάν διαπράχθηκε ενόπλως ή υπό τριών ή περισσοτέρων μαζί,
-εάν οι δασμοί, φόροι και λοιπές επιβαρύνσεις που στερήθηκε το
Δημόσιο ή η Ευρωπαϊκή Ενωση ανέρχονται τουλάχιστον στο ποσό των τριάντα
χιλιάδων (30.000) ευρώ και άνω και
-εάν ο υπαίτιος μεταχειρίσθηκε ιδιαίτερα τεχνάσματα,
γ. Με κάθειρξη, εάν οι δασμοί, φόροι και λοιπές
επιβαρύνσεις που στερήθηκε το Δημόσιο ή η Ευρωπαϊκή Ένωση υπερβαίνουν το
ποσό των εκατόν πενήντα χιλιάδων (150.000) ευρώ.
2. Σε περίπτωση υποτροπής ουδέποτε δύναται να επιβληθεί ποινή
ελαφρότερη αυτής που έχει προηγουμένως επιβληθεί.
3. Σε περίπτωση απόπειρας επιβάλλεται η ποινή που επιβάλλεται στην
τετελεσμένη λαθρεμπορία, στους δε συνεργούς δύναται να επιβληθεί η
ποινή που επιβάλλεται κατά των αυτουργών."
Μέχρι το 2011 προβλεπόταν κάθειρξη έως 10 ετών, αλλά αυτό αντικαταστάθηκε, με "κάθειρξη" (δλδ 5-20 έτη).
Το ΑΦΜ που αναφέρεις δεν τίθεται το ίδιο ως κριτήριο από τον τελωνειακό κώδικα. Μπορεί ασφαλώς να χρησιμοποιηθεί ως ένδειξη συνδρομής ή μη των προϋποθέσεων περί διαμονής στο εξωτερικό. Συνήθως το σύστημα λειτουργεί με προσωπικές εταιρείες στη Βουλγαρία, οπότε το ΑΦΜ ούτως ή άλλως βουλγάρικο θα είναι. Προφανώς πρόκειται για καταστρατήγηση του νόμου, το ξεκαθαρίζω αυτό, και εκμετάλλευση της αδυναμίας ελέγχου.
με τον κώδικα αυτό ούτε cd από το amazon παίρνεις....
Τι σχεση εχει η λαθρεμπορια με την παρανομη κυκλοφορια ?
με τον κώδικα αυτό ούτε cd από το amazon παίρνεις....
Αυτό είναι το αδίκημα. Υπάρχει από τον νόμο υποχρέωση τέλους ταξινόμησης, αλλά δεν το καταβάλλεις και συνεχίζεις να κυκλοφορείς όχημα με ξένες πινακίδες.
Τώρα της μόδας είναι οι πινακίδες Βουλγαρίας.
Εάν εφαρμοστεί ο νόμος (την εφαρμογή του την εγγυάται το κράτος, όχι εγώ) η λαθρεμπορία κάτω από 150.000 ευρώ ναι είναι πλημμέλημα. Δεν καταλαβαίνω τι δεν καταλαβαίνεις, όταν μάλιστα παραθέτω το ίδιο το κείμενο του σχετικού άρθρου.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.