Στήνοντας σωστά ένα σύστημα...

Εγώ ακούω Νότη, Σότη, Καίτη Μαζόχα κλπ :D

Σοβαρά τώρα, υπάρχει πουθενά γραμμένο ότι όποιος ακούει μουσική, πρέπει απαραίτητα να γράφει τι ακούει?

χμμμμ
γιά να δω τη λίστα....

Δημήτρης ....Θ.
σόρρυ δεν είσαι μέσα:grinning-smiley-043

Ακουσα χτες με τον Μιχαλη τον Κανακακη ΤΟ καλυτερο με διαφορα συστημα που εχουμε ακουσει και οι δυο στη ζωη μας με πηγη Orpheus, προενισχυτη και ηχεια Tidal, τελικους της Wavac και καλωδιωση Argento. Ηταν τοσο τραγικη η διαφορα με οτιδηποτε εχω ακουσει στη ζωη μου εως τωρα που πραγματικα οι ερωτησεις του Κογια φανταζουν σαν ανεκδοτο. Ειναι απλο φιλε Κογια...

Το τελειο συστημα αποτελειται απο μια αλυσιδα απο τελεια components τα οποια ειναι ολα flat, δεν επιφερουν καμια αλλοιωση στην πληροφορια και κανουν τις διαφορες μεταξυ των εγγραφων ευδιακριτες. Βρες λοιπον τα τελειοτερα μηχανηματα στον πλανητη, ακομη και διαφορετικων κατασκευαστων και βαλτα να παιξουν μαζι. Θα παιξουν, να εισαι σιγουρος (δυστυχως βεβαια για σενα και τους ομοιδεατες σου πρεπει να εχεις και τα σωστα καλωδια διοτι αλλιως θα ακουσεις τα μισα απο οτι ειναι γραμμενα). Μεχρι να ακουσεις κατι τετοιο ειναι δυσκολο να καταλαβεις τι εννοω. Καποια στιγμη που θα ακουσεις καποιο σοβαρο συστημα μπορει να το ξανασυζητησουμε....

Και κατι αλλο... Ο χωρος ηταν μετριος προς κακος....

Και κατι αλλο... Ο χωρος ηταν μετριος προς κακος....

Μην ακυρώνεις τα λεγόμενα σου.

@ Δημήτρης Θ.

σοβαρά τώρα....
Η μουσική που ακούς...Τί σου προκαλεί?
Παραδέχεσαι ότι γράφεις γιά το σύστημά σου ?

Γιατί γράφεις γιά το σύστημά σου και όχι γιά τη μουσική που παράγει το σύστημά σου?
Προφανώς, οδηγούμαι στο να συμπεράνω ότι το σύστημα σε ωθεί να γράψεις κάτι γι αυτό και όχι η μουσική που παίζεται από αυτό....

Ο χωρος ήταν μέτριος ως κακός...
κάποια τεκμηρίωση?
Ίσως?

Τι σημαίνει γιά σας κακός ?
Περιγράψτε τα προβλήματα που εντοπίσατε

Μα δεν εντόπισαν κανένα πρόβλημα ίσα ίσα ήταν ότι καλύτερο είχαν ακούσει μέχρι σήμερα.

@ supersonic

Δεν θυμάμαι να έχω κάνει αναφορές για το πως ακούγεται το όποια σύστημα είχα. Απλά φωτογραφίες είχα ανεβάσει.
Γενικά είμαι άνθρωπος που ακούω μουσική, πάρα πολύ θάλεγα, διαβάζω σχεδόν όλα τα ποστς της μουσικής κατηγορίας, γράφω ελάχιστα, το ξέρω.
Να πω την πικρή αλήθεια, ένας λόγος που με οδήγησε να ακούω μουσική απ τα ηχεία του PC, είναι ότι άκουγα το "σύστημα" και όχι την μουσική (ποπο πιπέρι που το είπα - κρίση ειλικρίνειας ή δεν έχω ξεσουρώσει ακόμα :D)

Αγαπημένοι μου Δημήτρηδες, o διαχωρισμός μουσικοφιλίας και μηχανακισμού είναι απολύτως δεδομένος. Αυτό που δεν λαμβάνετε υπόψη σας είναι ότι το ένα δεν αναιρεί το άλλο, τουλάχιστον όχι στο 100% των περιπτώσεων. Πάραυτα δύο άλλα πράγματα που δεν λαμβάνετε υπόψη σας είναι ότι αφ’ ενός για να πάρει κάποιος την πιστοποίηση του μουσικόφιλου δεν είναι ανάγκη να γράφει για την μουσική ή να γράφει στην μουσική κατηγορία (πόσο μάλλον σε συγκεκριμένη κατηγορία και με συγκεκριμένο τρόπο) και αφ’ ετέρου, ότι τις παραινέσεις – προσκλήσεις σας στην πραγματικότητα δεν τις εννοείτε. Τούτο διότι όπως έχετε αποδείξει, ποτέ δεν θα ανεχόσασταν τόση αερολογία και άκρατο υποκειμενισμό (για να μην πω τίποτε άλλο) στην μουσική κατηγορία, προφανώς ούτε για χάρη της λεγόμενης ελευθερίας λόγου. Φυσικά και πολύ καλά κάνετε.

Το αμέσως επόμενο ερώτημα είναι προς τι η φαγούρα, τι δουλειά έχει η αλεπού στο παζάρι, δηλαδή ο μουσικόφιλος μέσα στους μηχανάκηδες. Παλιομηχανάκηδες, ε παλιομηχανάκηδες. Χεχεχεχε!

Μαρέσει η τροπή που παίρνει η συζήτηση σχετικά με την σχέση μουσικόφιλου και hiendoφιλου έχει ψωμί ! η δουλειά ..
ποιος θα ανοίξει το νήμα μην σχίσουμε τουτο ?

Κοίταξε να δεις. Ένας ημιμαθής -για να μη πω άσχετος- σχεδιαστής ηχείων που αναφέρει ανερυθρίαστα ότι τα ηχεία του είναι wired internally with finest coaxial cable, δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Από τέτοιους έχουμε πήξει.

Ξερεις γιατι στεναχωριεμαι? Γιατι δε θα ειμαι μπροστα να δω το σαγονι σου να πεφτει στο πατωμα εαν καποια στιγμη στη ζωη σου ακουσεις τα ηχεια του ασχετου που περιγραφεις...

Πώς είναι δυνατόν να ακούσει κάποιος σε μέτριο προς κακό χώρο και να διαπιστώνει οτι τα μηχανήματα είναι flat;

Άν ο χώρος είναι μέτριος προς κακός, σίγουρα τονίζει κάποια τμήματα του φάσματος.

Επομένως, ακόμη και αν τα μηχανήματα είναι απο κατασκευής τους flat (στο σωστό χώρο) στον παραπάνω δεν θα είναι.

Οπότε πώς έγινε η παραπάνω διαπίστωση;

Απο τα προσπέκτους των μηχανημάτων;
Απο την κουβέντα με τους γύρω;
Με χρήση χρυσού αυτιού (και άσε τα μετρητικά όργανα να κουρεύονται)

Υπάρχει βέβαια και η (εξαιρετικά μικρή) πιθανότητα τα μηχανήματα να μην είναι flat αλλά τα τμήματα του φάσματος που υπερτονίζουν να "κόβονται" απο τον χώρο. Και αντιστρόφως.

Αυτό βέβαια (αν μπορεί να ισχύει) κάνει τον συγκεκριμένο χώρο απόλυτα κατάλληλο (για το συγκεκριμένο σύστημα) και επ ουδενί μέτριο προς κακό.

Μα δεν εντόπισαν κανένα πρόβλημα ίσα ίσα ήταν ότι καλύτερο είχαν ακούσει μέχρι σήμερα.

είπαν:
ο χώρος ήταν κακός έως μέτριος.
Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει έναν χώρο ως κακό ή μέτριο ?
Τι βρήκαν στον χώρο που τους δημιούργησε την εντύπωση ότι ο χώρος ήταν κακός ?

Αυτό εννοώ

τρεις τοποθετήσεις με πολλά ερωτηματικά...

Κάνουν τις διαφορές μεταξύ των εγγραφών ευδιάκριτες?
δηλαδή?
παίρνεις μια ηχογράφηση εποχής creed taylor και μιά Bernie Grundman 25 χρόνια μετά και ακούς διαφορές ?
Τι διαφορές? Ακούς τις διαφορές δυό διαφορετικών ηχογραφήσεων?
Δηλαδή τι θελετε να μας πειτε? ¨οτι μόνο έτσι θα ακούσουμε τη διαφορά από μιά κιθάρα με ένα πιάνο ?
Το έχω υπερβάλλει λίγο γιά λόγους συζήτησης αλλά είτε κάτι άλλο εννοείτε ή κάτι δεν καταλαβαίνουμε εμείς....

Μάλιστα το 50% της πληροφορίας το τρώει η καλωδίωση...
Μήπως εδώ υπερβάλλετε εσείς?
Όπως βλέπετε και πάλι προσπαθώ να είμαι ευγενικός.

Ο χωρος ήταν μέτριος ως κακός...
κάποια τεκμηρίωση?
Ίσως?

Τι σημαίνει γιά σας κακός ?
Περιγράψτε τα προβλήματα που εντοπίσατε

για τα δυο πρωτα δε μπορω να σου απαντησω καλο ειναι να τα ακουσεις με τα αυτια σου για να καταλαβεις τι εννοω.
για τον χωρο πρεπει να σου πω οτι το προβλημα ηταν οτι δεν υπηρχε αρκετος χωρος αριστερα και δεξια απο τα ηχεια (ηθελε κανα δυο μετρα ακομα) και δημιουργουνταν καποιες ακυρωσεις. Και παλι ηταν οτι καλυτερο εχω ακουσει αλλα σε καλυτερο χωρο προφανως θα ηταν τα πραγματα ακομα καλυτερα.

Για να μην παρεξηγουμαι, δε λεω οτι ο χωρος δε παιζει ρολο απλως εαν το συστημα ειναι πολυ καλο πιστευω οτι θα αρεσει το αποτελεσμα ακομα και σε προβληματικο χωρο...

Πάραυτα δύο άλλα πράγματα που δεν λαμβάνετε υπόψη σας είναι ότι αφ’ ενός για να πάρει κάποιος την πιστοποίηση του μουσικόφιλου δεν είναι ανάγκη να γράφει για την μουσική ή να γράφει στην μουσική κατηγορία (πόσο μάλλον σε συγκεκριμένη κατηγορία και με συγκεκριμένο τρόπο) και αφ’ ετέρου, ότι τις παραινέσεις – προσκλήσεις σας στην πραγματικότητα δεν τις εννοείτε.

μα αγαπητέ μου κάνω τον απλούστατο συνειρμό.

α. αγαπώ την μουσική
β. προσπαθώ με κάθε τρόπο (εξοπλισμό) να την ακούσω όσο καλύτερα γίνεται.
γ. (καθώς προφανώς το έχω επιτύχει) περιγράφω με ενθουσιασμό και υπερασπίζομαι μέχρι λεκτικών και ενίοτε προσβλητικών αντεγκλήσεων το επίτευγμά μου όσον αφορά το (β.)
δ. Παραδόξως στην όλη διαδικασία μου έχει διαφύγει το ζητούμενο, που είναι η ίδια η μουσική και έχω αναλωθεί μόνο στο μέσον

Φυσικά δεν πρέπει να παραβλέπουμε το σχεδόν Ευκλίδειο αξίωμα:
Α. Χρησιμοποιώ ένα σύστημα γιά να ακούσω μουσική.

(μήπως υπάρχει και σε κάποιο άλλο χώρο πχ Riemann το αντίστοιχο αξίωμα:
Α*. χρησιμοποιώ μουσική γιά να ακούσω το σύστημα)

?

για τα δυο πρωτα δε μπορω να σου απαντησω καλο ειναι να τα ακουσεις με τα αυτια σου για να καταλαβεις τι εννοω.
για τον χωρο πρεπει να σου πω οτι το προβλημα ηταν οτι δεν υπηρχε αρκετος χωρος αριστερα και δεξια απο τα ηχεια (ηθελε κανα δυο μετρα ακομα) και δημιουργουνταν καποιες ακυρωσεις. Και παλι ηταν οτι καλυτερο εχω ακουσει αλλα σε καλυτερο χωρο προφανως θα ηταν τα πραγματα ακομα καλυτερα.

Για να μην παρεξηγουμαι, δε λεω οτι ο χωρος δε παιζει ρολο απλως εαν το συστημα ειναι πολυ καλο πιστευω οτι θα αρεσει το αποτελεσμα ακομα και σε προβληματικο χωρο...

Καλό θα ήταν να είχα απαντήσεις και γιά τα δυό πρώτα, καθώς οι πιθανότητες να ακούσω το σύστημα είναι μηδενικές.
Ιδίως εκείνο που αναφέρει ότι το 50% ήταν συνεισφορά των καλωδίων...

Και φυσικά το άλλο περί διαφορών ηχογραφήσεων που δεν το έχω καταλάβει ακόμα.

Προφανώς πρόκειται γιά μια εξαιρετική εμπειρία και σας πιστεύω.
Όμως καλό είναι να αποφεύγονται οι γενικεύσεις, αν θέλουμε να βοηθήσουμε κάποιους που διαβάζουν να βγάλουν ε´να δυό συμπεράσματα.

πχ ένα πολύ εύκολο συμπέρασμα είναι το ότι "τα καλώδια είναι υπεύθυνα γιά το 50% της ηχητικής συμπεριφοράς ενός συνόλου" ενώ αντίστοιχα το σαφώς πιό αληθές "ο χώρος μπορεί να έχει σημαντική επίδραση στο αποτέλεσμα" αποσιωπείται ή υποβαθμίζεται

Το γεγονός ότι τα ηχεία ήταν στριμωγμένα σίγουρα ενίσχυαν κάποιες συχνότητες (μπουμάριζαν) αν εσύ δεν ένιωσες το μπουμάρισμα ( φούσκωμα κάποιων συχνοτήτων) αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπήρχε. Σε ένα μη προβληματικό χώρο με αυτά τα δεδομένα δεν σημαίνει ότι θα ύπάρξει βελτίωση αλλά κατά πάσα πιθανότητα χειροτέρευση με κύρια χαρακτηριστικά το ανεμικό και ανύπαρκτο μπάσο. Κατά τα αλλά γούστα είναι αυτά οπόταν περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Re: Απάντηση: Re: Στήνοντας σωστά ένα σύστημα...

Xαρα στο κουραγιο σου ρε Γιωργο, ειναι σαν να πηγαινεις να μαθεις ξενη γλωσσα σε νεογεννητο μωρο...-bye-

Ναι γιατί ο παραλληλισμός αφού έπαιξε στον προβληματικό χώρο θα παίξει και στον καλό, είναι σαν να λέει ένα δίχρονο μωρό μαμά, κοιτά πόσο ωραία κολυμπώ στη μπανιέρα, πάμε θάλασσα. :flipout::flipout::flipout:

Ναι γιατί ο παραλληλισμός αφού έπαιξε στον προβληματικό χώρο θα παίξει και στον καλό, είναι σαν να λέει ένα δίχρονο μωρό μαμά, κοιτά πόσο ωραία κολυμπώ στη μπανιέρα, πάμε θάλασσα. :flipout::flipout::flipout:

Ανάποδα το είπες. Έπρεπε αν πεις ότι εφόσον το μωρό κολυμπάει στην θάλασσα (δύσκολος χώρος) τότε μπορεί να κολυμπήσει και στην μπανιέρα (εύκολος χώρος).

Ανάποδα το είπες. Έπρεπε αν πεις ότι εφόσον το μωρό κολυμπάει στην θάλασσα (δύσκολος χώρος) τότε μπορεί να κολυμπήσει και στην μπανιέρα (εύκολος χώρος).

Καλά το είπα ο Μιχάλης κατάλαβε :aetsch:

Έχουμε μπερδευτεί λίγο η μου φαίνεται;
Πείτε και σε εμάς να μάθουμε ρε παιδιά πως στήνεται ένα σωστό σύστημα! -bye-

Όσο για το αν είμαι μουσικόφιλος... Από ότι φαίνεται δεν... Πούλησα πάνω από 200 δίσκους τους τελευταίους 2 μήνες και χρειάστηκα και ένα παραπάνω ράφι για να βάλω αυτούς που μου επέμειναν... :flipout: