Στήνοντας σωστά ένα σύστημα...

Μπα , δεν υπάρχει θέμα αντιπαράθεσης με κανέναν. Φυσιολογικά πράγματα είναι αυτά.
Σε όλους τους χώρους, σε όλα τα χόμπυ ισχύει, ότι δηλαδή οι πραγματικοί γνώστες είναι η μικρή μειοψηφία. Δεν έκανα καμμιά αποκάλυψη τραγική. Την αλήθεια λέω.

Και όσο για το κομπλεξικοί , δεν θέλω ,ούτε πρόκειται ποτέ να γράψω παραδείγματα. Και είναι πάμπολλα.
Αλλά είναι ολοφάνερο και το συναντάς καθημερινά στο σπορ.

Προσωπικές εκτιμήσεις (η δική μου αλήθεια) που δεν αφορούν κάποιον ειδικά.

Βέβαια για να το εκφράσω στην ολότητα του, το μικρότερο ποσοστό είναι ένα εκπληκτικό πσοσοστό.
Σπουδαίες προσωπικότητες, ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι, ζεστοί φιλικοί, που θέλουν να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια.
Στη μικρή διαδρομή μου, τους έχω ξεχωρίσει και τους θαυμάζω.
Και κάποιοι από αυτούς με τιμούν με τη φιλία τους.

Ο μικρόκοσμος μας δεν διαφέρει τρελά με τους υπόλοιπους.

άνθρωποι, ζεστοί φιλικοί, που θέλουν να προσφέρουν με ανιδιοτέλεια.

εγώ πάντως δεν είμαι καθόλου ανιδιοτελής και τα κίνητρά μου (δεν είναι) καθόλου υψηλά. Εξηγούμαι: κατ αρχήν πιστεύω πως "όποιος δεν λέει τον πόνο του, πάει με δαύτον":speechless-smiley-0. Εν ολίγοις λειτουργεί για μένα ψυχοθεραπευτικά. Κατά δεύτερον, όταν παρουσιάζω ένα Δύσκολο δίσκο -μόνο για τέτοιους βρίσκω πως αξίζει τον κόπο να το κάνω- και μόνη η ικανοποίηση που νιώθω πως το έκανα καλά (;) είναι πολύ μεγάλη ανταμοιβή.
Πόσω μάλλον να το διαβάζουν και κάποιοι ακόμα και, μερικοί απ αυτούς, να συντονίζονται κιόλας.

Συγνώμη αλλά δεν το θεωρώ καθόλου ανιδιοτελές και δεν είναι (καθόλου) λίγο :smile:

O Μανωλάκος μου θυμίζει το ανέκδοτο:
_Οι μισοί από σας είναι gay.
_Τι είπες ρεεεεεεεε, πάρτο πίσω!!!!!!!!!!!
_Καλά, καλά, οι μισοί από σας ΔΕΝ είναι gay!!
(πλάκα κάνω Δημήτρη, μην βαράς) :D :D :D

Απάντηση: Re: Στήνοντας σωστά ένα σύστημα...

υποψιαζομαι οτι συντομα θα εχετε και οι δυο τη δυνατοτητα να τα ακουσετε στο σπιτι καποιου μελους:grinning-smiley-043

Oποιος θελει απο αυριο-μεθαυριο που θα εχω ξεπερασει το αρχικο σοκ, μπορει να ερθει να τους ακουσει...:D

... εν πάση περιπτώσει, καλά όλα αυτά, ασχέτως αν ισχύουν ή όχι, αλλά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία με κάποια κριτήρια, την οποία να μάθει ο δόλιος αγοραστής να πάει σε ένα μαγαζί και να πει «θέλω έναν ενισχυτή έτσι, μια πηγή έτσι και ένα ζευγάρι ηχεία έτσι», και να τα βάλει στο σπίτι του να παίξουν και να είναι σωστά στημένα;

Τελικά, υπάρχει απάντηση;

Απάντηση: Re: Στήνοντας σωστά ένα σύστημα...

Εσυ γιατι δεν μας λες την αποψη σου?

Eιπε, "οχι ακομα". Επικοινωνιακο τρικ...

Να πω κι εγω μια προσωπικη μου εμπειρια. Οποτε εχει ερθει στο σπιτι μου (3-4 φορες) ενας συγκεκριμενος και γνωστος χαιεντας, παντα μου λεει καποια λεπτομερια(?) να αλλαξω (πχ, τη φαση ή μια αλλη φορα με εβαλε και αφαιρεσα το "ειδικο" πολυμπριζο) και παντα το αποτελεσμα ειναι ακουστο και προς το καλυτερο.

Last edited:
... εν πάση περιπτώσει, καλά όλα αυτά, ασχέτως αν ισχύουν ή όχι, αλλά δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη διαδικασία με κάποια κριτήρια, την οποία να μάθει ο δόλιος αγοραστής να πάει σε ένα μαγαζί και να πει «θέλω έναν ενισχυτή έτσι, μια πηγή έτσι και ένα ζευγάρι ηχεία έτσι», και να τα βάλει στο σπίτι του να παίξουν και να είναι σωστά στημένα;

Τελικά, υπάρχει απάντηση;
Απάντηση υπάρχει αλλά πρέπει να υπολογίσουμε και άλλα πράγματα όπως τις απαιτήσεις + γούστο του πελάτη.
Φυσικά προϋποθέτει και τις ανάλογες γνώσεις από τον "μαγαζάτορα" ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις συγκεκριμένες επιλογές.
Συνήθως ρωτούν πρώτα το πόσα (διαθέτεις), μετά το πού και αν πρόκειται για "ψαγμένο", φτάνουμε στο τι !!! (Όχι ότι θα αλλάξει κάτι στην πρότασή του, αφού έχουμε δει συχνά να γράφεται ότι ένα καλό σύστημα παίζει παντού και τα πάντα)

Για το θέμα τώρα.
Ο τίτλος γράφει: Στήνοντας σωστά ένα σύστημα...
Άλλοι εστιάζουν στο σύστημα και άλλοι στο σωστά.
Οι πρώτοι είναι Off Topic . . .

Ευτυχώς -(πέρα από τις αναμενόμενες απαντήσεις για το σύστημα μου που ρίχνει σαγόνια ,στο σαλόνι μου :flipout:) - υπήρξαν και άλλες χρήσιμες, δίνοντας ελπίδες ότι όσοι υπολογίζουν τον χώρο δεν είναι παράλογοι.

Σωστά θα στηθεί ένα σύστημα όταν, υπολογίσεις τα ηχεία ως πηγή ήχου στον χώρο, όταν ξέρεις τα φαινόμενα και τις ιδιότητες του ήχου ώστε να αναγνωρίσεις και διορθώσεις τα προβλήματα που προκύπτουν.

:idea:

:grandpa: Μήπως ο ανθρωπιός εννοεί το στήσιμο σύμφωνα με αντιστάσεις των κομματιών, ευαισθησίες κλπ;

να υποθεσω οτι δεν εχεις αποψη?

Καλά ρε αγόρι μου, μαζί μιλάμε και χώρια καταλαβαίνουμε; Τόσο δυσνόητο είναι αυτό που ρωτάω; Στα Κινέζικα τα γράφω; Δεν ζήτησα την άποψη κανενός, και ούτε ενδιαφέρει κανέναν η δική μου άποψη. Καλά, στο Θεό σας δηλαδή, ούτε την έννοια της λέξης άποψη δεν ξέρετε; Ακόμα κι αυτό πρέπει να το εξηγήσουμε;

ΔΕΝ τίθεται θέμα άποψης. Αυτό που ζητάω είναι να μου πει κάποιος έναν τρόπο, έναν τρόπο αντικειμενικό, έναν τρόπο που να ισχύει για όλους, για να στήσει κάποιος το σύστημά του σωστά, ανεξαρτήτως τί θα μου καπνίσει εμένα, ή τί σου γουστάρει εσένα, ή οποιουδήποτε άλλου. Υπάρχει ένας ΤΕΤΟΙΟΣ τρόπος, ή το στήσιμο του καθενός είναι σωστό πολύ ή λίγο, αναλόγως του πορτοφολιού του ή της σφαίρας επιρροής του; Αυτό ρωτάω. Αν ισχύει το πρώτο, πες αν ξέρεις ή δεν ξέρεις τον τρόπο, να τελειώνουμε. Αν ισχύει το δεύτερο, πες το στα ίσα που να πάρει ο διάολος, πες ότι καθένας μπορεί να στήσει το σύστημά του όπως του καπνίσει. Τόσο δύσκολο είναι;