Kαι φυσικα θα αυξηθει το τελος στην δεη, δεν μας ρωτησε κανείς...οπως κανουνε παντα, σ'αυτην εδω την χωρα, (αλλά..back, εχει η αχλαδα την ουρα)θα ακολουθησουν οι επανπροσλήψεις,
Ας μας πει κάποιος (αν ξέρει).
Ήδη πληρώνουμε τη ΝΕΡΙΤ μέσω ΔΕΗ. Θα προστεθεί και η ΕΡΤ?
Η ΝΕΡΙΤ δεν θεωρείται κρατική τηλεόραση? Αν όχι τι?
Τέλος αντέχει η τωρινή μας κατάσταση κι άλλο κρατικό κανάλι (ή κανάλια)?
Με λίγα λόγια, τι σκέφτονται εκεί στο Μαξίμου για τη συνέχεια?
Αν είναι τα κανάλια να παραμείνουν όσα είναι και το "ανταποδοτικό" τέλος των 3 να μην αυξηθεί, έχω δυο απορίες:
1) Τι θα το κάνουν το νέο προσωπικό; Αφού τα κανάλια ήδη λειτουργούν (θεωρητικά) ικανοποιητικά, και
2) Πως θα πληρωθεί το νέο προσωπικό; Βγάζει τόσα κέρδη η ΝΕΡΙΤ αυτή τη στιγμή που μπορεί να καλύψει το επιπλέον κόστος μισθοδοσίας;
Εδώ είχαν (είχαμε) δώσει 3 εκατομμύρια για τα προηγούμενα, τα τωρινά θα σκεφτούν;Τα λεφτά για τα λογότυπα της ΝΕΡΙΤ πάνε για πέταμα;
Σύμφωνα με πληροφορίες του typologies.gr για την θέση του γενικού διευθυντή της επαναλειτουργούσας ΕΡΤ προορίζεται ο Σταύρος Καπάκος.
Ο έμπειρος δημοσιογράφος, ο οποίος έχει διατελέσει επί πολλά χρόνια στέλεχος του MEGA, είναι σήμερα διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Αυγή της Κυριακής».
Με βάση πάντα τις typologies.gr , παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στην νέα ΕΡΤ πρόκειται να τοποθετηθεί ο δημοσιογράφος Πάνος Χαρίτος, επί σειρά ετών ανταποκριτής της κρατικής τηλεόρασης στη Μέση Ανατολή.
Πολύ καλή ερώτηση, και ορίστε και η απάντηση.Εγώ θέλω να είμαι απο μια μεριά για να δω πως θα υποδεχθούν τους "νέους" οι παλιοί της ΝΕΡΙΤ, αυτοί που έτρεξαν να πιάσουν θέσεις μόλις άνοιξε το καινούριο κανάλι ξεχνώντας την αγανάκτηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ
Το θεμα ειναι οταν ξεκινησει η νεα ΕΡΤ θα ναι οπως ηταν η ΕΡΤ που ξεραμε μεχρι στις 11/6/2013? Θα γινει κατι καλυτερο ή θα ειναι απλα μια συνεχεια της Νεριτ?
Πολύ καλή ερώτηση, και ορίστε και η απάντηση.
http://www.enikos.gr/media/314897,Apolymenoi-ths-ERT-Kaneis-paroysiasths-apo-NERIT-DT.html
Δεν ξέρουμε αν τελικά υιοθετηθεί και από την διοίκηση, αλλά το αναφέρω.
Εδώ χωράει, και θα με συγχωρήσετε, και μία πολιτική ανάλυση. Γιατί βλέπω και άλλες πολιτικές αναφορές πάνω στο θέμα, και ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα να κάνω και εγώ ένα πολιτικό σχόλιο.
Το θέμα αυτό δεν είναι καινούριο. Είναι ένα κλασικό θέμα όποτε έχουμε μία αντιδικία δύο μερών στην πολιτική, και τι γίνεται όταν τελικά το θέμα λύνεται και τελειώνει. Δεν ξέρω αν κάποιος συμφωνεί ή όχι με τους εργαζόμενους, αλλά η αντιμετώπιση αυτή δεν είναι καινούρια.
Θυμίζω ότι η υπόθεση της ΕΡΤ δεν ήταν απλά ένα θέμα των media. Πήρε σαφώς πολιτικές προεκτάσεις, κινητοποίησε πολύ κόσμο, καθόρισε τις πολιτικές εξελίξεις με την απόσυρση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση. Σηματοδότησε ένα ορόσημο αγώνα, και ο αγώνας τους αγκαλιάστηκε αμέσως από την αριστερά (όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ) ως αντίθεση σε μία πολιτική που χαρακτηριζόταν ενδοτική στους δανειστές και αυταρχική στο εσωτερικό. Δηλαδή ο αγώνας αυτός πήρε έντονο πολιτικό και ιδεολογικό χρώμα.
Όταν έχουμε τέτοιου χαρακτηρισμού αγώνα, με την λήξη του πάντα προκύπτει το ερώτημα "τι θα κάνουμε με τους συνεργάτες του εχθρού; Πως θα συνεργαστούμε με τους συνεργάτες του εχθρού;"
Τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα, αλλά το ιδεολογικό υπόβαθρο έχει τα ίδια χαρακτηριστικά. Θα τα συγκρίνω λοιπόν με το ερώτημα τι θα γίνει με τους συνεργάτες του εχθρού στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, που προέκυψε με την λήξη του. Μην αναφερθώ τι προέκυψε εκεί. Αρχικά αντίποινα στους συνεργάτες αυτούς, το λάθος της Συμφωνίας της Βάρκιζας, τα αντίποινα από την άλλη πλευρά, και τέλος ο Εμφύλιος.
Το ίδιο προέκυψε μετά την πτώση της δικτατορίας το 74. Πολλοί πολιτικοί της κατοπινής κυβέρνησης να λένε για γέφυρα μεταξύ του λαού και των συνεργατών της χούντας ώστε να κοπάσουν τα πνεύματα, και από την άλλη την πρόθεση του Αλέκου Παναγούλη να δημοσιεύσει έγγραφα της ΕΣΑ που έδειχναν σχέση πολλών πολιτικών με την χούντα. Που κατέληξε στο τροχαίο του Παναγούλη και στο να μην ξανααναφερθεί κανείς σε αυτά τα έγγραφα.
Επαναλαμβάνω, τα μεγέθη δεν είναι τα ίδια, αλλά το ιδεολογικό υπόβαθρο μοιάζει, και το ερώτημα επανέρχεται. Τι κάνουμε με τους συνεργάτες του εχθρού. Επανέρχεται πάντα όπου υπάρχει και ιδεολογικό υπόβαθρο, και αγώνας. Μην ξεχνάμε ότι και ο Ανδρέας Παπανδρέου μόλις ανέλαβε ήταν για πολλούς μήνες και υπουργός εθνικής άμυνας εκτός από πρωθυπουργός, ακριβώς για να ξεκαθαρίσει τον χώρο από τους εχθρικά διακείμενους, που είχαν και άγριες διαθέσεις τον πρώτο καιρό.
Δηλαδή η στάση των εργαζομένων της ΕΡΤ δεν είναι μία καινούρια αντίληψη, όπου υπάρχει διαμάχη, αγώνας, και ιδεολογία. Πολύ παλιά ιστορία, που χωράει όλες τις απόψεις φυσικά, οπότε εγώ δεν θα συνεχίσω άλλο πάνω στο συγκεκριμένο θέμα, που ο καθένας μπορεί να έχει και διαφορετική άποψη.
Σε ένα μόνο θα εστιάσω. Στο ότι στα σχέδια για τα κανάλια δεν βλέπω πουθενά HD κανάλι! Το καλό είναι ότι και η ΕΡΤ πριν κλείσει επέμενε να κρατάει το HD κανάλι παρότι υπήρχε μεγάλη πίεση να κλείσει από πριν αυτό. Και ότι και με την ΝΕΡΙΤ αμέσως εμφανίστηκε και HD κανάλι, χωρίς γκρίνια σε αυτή την περίπτωση αφού ήταν μία προσπάθεια να γίνει πιο αρεστή η ΝΕΡΙΤ από τον κόσμο. Ελπίζω να συνεχιστεί και τώρα αυτή η διάθεση και να εμφανιστεί και HD κανάλι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.